FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Top 10 magnetofoane home-use
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
djmk1988

Conectat la: 21 Iul 2006

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 2:12 am    Titlul subiectului: Top 10 magnetofoane home-use Raspunde cu citat (quote)

Daca tot exista un topic despre top 10 casetofoane deck , am decis sa facem si unul despre maguri. Dupa ce am in colectie , fac si eu un top 10 .Testul se refera strict la redare, poate ma insel intrucat aparatele mele in mare nu sunt calibrate.Accept orice contraziceri intrucat este o parere personala.

1. Revox B77
2. TEAC X2000r
3. Tandberg TD20A SE
4. AKAI 747
5. AKAI 625
6. AKAI 635
7. PHILIPS N4520
8. SONY TC766-2
9. REVOX A77
10. PHILIPS N4450
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 2:12 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 10:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ar mai fi de pus Revox A700 in capul listei. Merge mai bine decat B77 (din cate stiu eu).
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 11:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Personal cred ca un Gx 636 este peste un 625 sau 635.

Iar clasamentul asta are mari lacune, lipsesc "bijuterii" gen Technics RS-1500 sau Pioneer RT 909 Cool

Sincer, de la Akai nu as pune in top 10 decat 747-le Confused

A, sau tu faci un clasament din magurile pe care le ai acasa???? Rolling Eyes

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hello , este un test din punct de vedere al sunetului, nu al aspectului.
Sus
nicu_martin

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hello, exact d.p.d.v. al sunetului discutam si eu Cool
Pina nu ai sa asculti un mag. Pioneer din seria "blue" nu prea poti sa spui ca ai ascultat topul magurilor Wink

Conectat la: 25 Ian 2010

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 5:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acele maguri intr-adevar sunt avioane.
Se poate face si un clasament pentru magurile care le detin oamenii simplii?gen Rostov,Kashtan?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

da.
1: rostov
2: kashtan

Smile

ma indoiesc ca akai ar face parte dintr-un top 10 al sunetului, indiferent la ce (deck, tuner, reel-to-reel, turntable, equalizer, amplifier si asa mai departe). marea lor realizare este fiabilitatea, simplitatea geniala a schemelor, designul deosebit, inovatia si tehnologia. toate acestea nu au avut drept rezultat pozitionarea produselor lor pe pozitii de top in privinta calitatii sunetului. Avantajul capetelor GX este rezistentza dovedita in timp, pentru a le inalta insa la o calitate audio de top mai aveau de lucrat. eu consider sculele akai din virful productiei lor (aka 747, 77, f91, f95, 570 si altele) decente spre bune (2 respectiv 3 stele din 5). aprecierea e desigur personala.
Sus
djmk1988

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 7:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin a scris:
Hello, exact d.p.d.v. al sunetului discutam si eu Cool
Pina nu ai sa asculti un mag. Pioneer din seria "blue" nu prea poti sa spui ca ai ascultat topul magurilor Wink
Nu am citit pe nicaieri aprecieri din punct de vedere al sunetului ptr. acest mag, dragul meu. Am discutat cu multe persoane care il au (pe langa altele) si mi-au zis ca este o jucarie. Dar ce-i drept , e al naibii de fatzos.
Sus
alladdin321

Conectat la: 08 Apr 2004

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 1:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai dar rai mai sunteti!!!! Pioneer RT-909 este o jukarie asa cum tot jukarie e si excesiv de mult laudatul 747 de la Akai. Spuneti ca e jukarie probabil din sentimentul de frustrare pe care-l provoaca bine cunoscutele hibe ale lui 909 - curelele si rolele presoare de proasta calitate. Acum nu pot spune ca e vina proiectantilor ca in timp apar aceste probleme la RT-909, dar o data rezolvate, aparatul este unul deosebit. Tot probleme de curele sunt si la vestitele Teac dublu cabestan - modele de la X-7 pana la X2000, dar nu v-am auzit comentand. Nu vreau sa tin partea nimanui, dar sa nu desconsideram aparate care se vand si acum extrem de scump, si eu intreb: - DE CE OARE? Nici un Pioneer cu role mari nu e jukarie si consider ca spun astfel de cuvinte mai degraba cei care nu le-au vazut niciodata in realitate.
Referitor la TOP, sunt muult prea multe de povestit, mai spun si eu cate ceva...... Akai e frumos, dar dpdv al calitatii sunetului... se putea si mai mult..... pacat de ingeniozitatea mecanicii lui 635.......eu mai degraba as baga in top un GX-650, 630. Oricum GX-635, 646, 747 sunt niste aparate foarte cautate si bine vandute. Mai exista Revox PR-99, peste A-700, B-77. Technics RS-1500 este dupa parerea mea MAG-ul cu cea mai reusita mecanica si un sunet deosebit, si nu o spun numai eu, cititi : http://www.tapeproject.com/machines/machines.htm . Mai exista Otari, Teac A3300SX, A-6300, A-7300 - muult mai sanatos lucrate sa succesoarele X-10 , 1000, 2000 . Uher SG-630, 631 - desi cu mici defecte rezolvabile, si in ciuda aspectului nu tocmai asa de frumos ca al japonezelor..... e un mag care suna bine, culmea...... FARA ROLA PRESOARE. Toate Sony din seria cu role NAB sunt adevarate TANC-uri, ei nu au facut rabat la absolut nimik pentru a crea TC-880-2, TC-850, 755,758, 765 ..... Dokorder-1120? - poate intra in top?
Sus
nicu_martin

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 4:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

djmk1988 - mie, in general nu-mi place sa vorbesc "din carti", ca altii.
De-a lungul timpului am detinut ceva magnetofoane, si pot sa-mi fac un top cat de cat credibil.
In momentul de fata am un Teac X-1000 si un Pioneer RT-1011L.
Desi Teacul este la ani lumina de Pioneer in orice privinta (estetic, functional, etc.,), Pioneerul (cat este el de urat si de spartan) il face praf la sunet - este cu o clasa peste Teac Wink
De accea am spus ca Pioneer-urile, mai ales din seria Blue sunt niste bijuterii, pentru ca, vorba aia, le-am ascultat si stiu ce vorbesc (d.p.d.v. al sunetului).
Dar, vorba lui Moromete, TU pe ce te bazezi Question Rolling Eyes

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 4:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dragul meu , poate chiar am MULTE magnetofoane si nu stii tu , e vreo problema? Eu am facut clar un top d.p.d.v. al sunetului nu si al mecanicii. Dar daca spui ca Pioneer RT1011L bate la fund Teac X1000, treaba e la fel de prost mirositoare cum Eumig Fl1000uP face praf Naka Dragon si alte deckuri de top. Acum , sa iti rapund si eu prin aceeasi intrebare. Tu pe ce naiba te bazezi !?
Sus
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 6:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa cum spunea Djmk mai la inceput, si eu repet ce am mai spus cu alta ocazie: la mag-uri sunt Revox-urile si restul lumii dpv sunet. Ptr ca vorbim de sunet, nu? Nici nu se apropie Teac, Akai, Pioneer de un Revox. Si spun asta ptr ca detin Revox 99 si Akai 747, ambele in perfecta stare. Dpv tehnic mag-urile enumerate mai sus n-au cum sa atinga un Revox. De ce? F simplu. In primul rand constructia capetelor care este unica, n-o regasim la nici unul din mag-urile puse in discutie, gabaritul acestora, constructie ce deriva direct din aceea a capetelor pentru studio, apoi electronica - numai daca ne uitam la oscilatorul de stergere si deja imaginea este completa. De ex un cap redare de Revox B77 sau PR 99, este practic o "bucatica" de 2 piste "taiata" dintr-un cap de Studer pe 16 piste. Nu mai vorbesc de frecventa de premagnetizare de 150 khz pentru Revox, valoare ce deriva direct din sfera profy. Daca B77-le pus de Djmk in capul listei mai este si varianta HS (High Speed) - no comment. Oricum cum trage un PR 99 MK III ( iar B77 -le este f asemanator) pe 19 sau 38 (asta deja este SF), pe mine cel putin ma face sa ma intreb: de ce mama naibii s-a mai scos digitalul? Efectiv spulbera orice fita pe 24 biti si 192 khz.
Sus
nicu_martin

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 9:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

djmk1988 a scris:
Dar daca spui ca Pioneer RT1011L bate la fund Teac X1000, treaba e la fel de prost mirositoare cum Eumig Fl1000uP face praf Naka Dragon si alte deckuri de top. Acum , sa iti rapund si eu prin aceeasi intrebare. Tu pe ce naiba te bazezi !?

Deja discutia ia o turnura neplacuta (pentru mine), asa ca am sa inchei acest subiect cu tine, definitiv Confused
Nu permit sa fiu facut fraier de cineva care probabil nu a ascultat niciodata aceste doua magnetofoane in teste A/B asa cum am facut eu de nenumarate ori (probabil ca nu ai retinut ca am ambele maguri acasa, in folosinta zilnica si stiu exact despre ce vorbesc, nu ca tine, din carti de colorat) Mad

Conectat la: 26 Iul 2008

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 9:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Preferintele mele in materie de magnetofoane, fara a tine cont de ordine, deoarece din ce mag-uri am avut/si mai am, nu ma pot hotara inca care e ordinea, de aceea luati-le nu ca ordine ci doar ca enumerare
- Akai 747 Dbx
- Akai 646
- Teac X-2000
- Revox PR99 MKIII
- Revox B77
- Technics RS-1700
- Pioneer RT-909
- Teac X-1000
- Studer B67

Un singur lucru stiu, daca ar fi sa vand tot si sa las 1 magnetofon ar fi Akai 747 Dbx... de ce? Probabil as raspunde f.subiectiv, asa ca ma abtin! Very Happy
Sus
ECL

Conectat la: 26 Iul 2008

MesajTrimis: Dum Mar 28, 2010 9:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin a scris:
Nu permit sa fiu facut fraier de cineva care probabil nu a ascultat niciodata aceste doua magnetofoane in teste A/B asa cum am facut eu de nenumarate ori (probabil ca nu ai retinut ca am ambele maguri acasa, in folosinta zilnica si stiu exact despre ce vorbesc, nu ca tine, din carti de colorat) Mad

Ai dreptate, multi vorbesc fara in cunostiinta de cauza din auzite, fara sa fi atins vreodata vreuna din sculele pe care le cred OK din doar din review-uri.

Cat priveste Revox restul lumii e o aiureala imensa, atata timp cat exista Otari, Tascam, Fostex si Studer (divizia de hi de la Revox) care sunt ani lumina de Revox & Akai & Teac...

Ca sa ma justific totusi cu 747 Dbx e clar ca nu e cel mai bun (sunet sau mecanica) dar il tin pentru ca vestnicia capurilor GX imi da incredere ca si peste inca 20 vor mai functiona cat de cat OK. La restul sunt capuri moi, se uzeaza (pe langa uzura cu care se achizitioneaza) si tre' sa le schimbi. Iar in "maestri" electronisti din Ro in ceea ce priveste azimutarea lor, am mari indoile oricat de ofuscati se simt unii... Sorry, ar trebui sa le trimiti pe undeva macar prin Austria (cel mai aproape) pentru revizii/azimutari corecte. Asta este argumentul cel mai tare care ma face sa tin 747dbx ca ultimul daca ar fi sa vand tot...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 1 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum