Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Sam Mar 20, 2010 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adu, o comparație între 595 și AKG 701? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Mar 20, 2010 3:24 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Adu

Conectat la: 08 Oct 2007 Mesaje: 311 Locatie: Brasov
|
Trimis: Sam Mar 20, 2010 3:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | Adu, o comparație între 595 și AKG 701? |
K701 este o casca din alta liga fata de HD595...K701 este o casca extrem de rezolutiva. Pe K701 vocile (indeosebi cele feminine) suna foarte natural soundstage-ul este foarte extins atat in latime cat si in adancime. Pe bass K701 nu sunt o referinta, dar nu inseamna ca nu au bass, sunt foarte corecte; in aceast sens conteaza foarte mult si tipul de amplificare (tranzistori sau tuburi). Eu am asociat aceste casti cu un amplificator pe tuburi in clasa A-Yarland P100 care le conduce foarte bine. _________________ Pioneer PD-D6-J >Dnm RESON TBB045 >Rega BRIO 3 >Supra CLASSIC 2.5 >Revolver RW33 |
|
Sus |
|
|
Horatiu
Conectat la: 22 Oct 2006 Mesaje: 176 Locatie: Satu Mare
|
Trimis: Sam Mar 20, 2010 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | Adu, o comparație între 595 și AKG 701? |
Subscriu la ce a spus Alexandru (Adu).
K701 sunt cu cel putin o clasa peste HD595 (acelasi lucru pot sa-l confirm in ceea ce priveste HD650). Am ascultat K701 si HD595, HD650, amplificate pe Meier-Corda PREHEAD-I si am folosit ca si sursa un convertor Lavry DA10, asa incat pot sa spun ca sunt in masura sa trag unele concluzii...
K701 sunt ideale pentru inregistrari de muzica clasica, jazz, blues, instrumentala, s.a. Se comporta sub asteptari pe muzica ritmata (gen rock, dance, trance,...) Pentru ca, asa cum spunea Alex, sunt deficitare pe partea de bass si sound-stage-ul exagerat (sau oricum, mult mai mare fata de HD595), nu face altceva decat sa inrautateasca imaginea sonora.
K701 sunt deosebit de transparente si rezolutive, reflecta fidel calitatea sau deficientele inregistrarii, sursei si bineinteles a amplificarii! Au nevoie de forta bruta (de cativa wati suplimentari) ca sa fie puse in valoare.
La un moment dat am fost pus in situatia sa aleg intre K701 si HD650 si le-am ales pe acestea din urma, probabil datorita faptului ca se preteaza la o gama mai larga de inregistrari (stiluri) muzicale. Este o casca "All-rounder"- la fel ca si HD595, ceea ce nu poti spune despre castile austriece. Ambele, (K701 si HD650) sunt foarte bune pentru clasica si jazz - o spun inca o data, deoarece scot in evidenta calitatile vocale ale interpretului precum si instrumentatia (specifica), tocmai prin faptul ca redau o definitie si o pozitionare larga in "spatiu", fiind clar mai transparente si mai fine decat modelele inferioare  |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Dum Mar 21, 2010 12:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok, dacă le recomandați cu atâta căldură trebuie să ascult K701 undeva. Eu mă gândeam să trec la Senn 650, dar aștept până încerc și K701. Singura chestie care îmi displace total la ele este designul, mi se pare oribil și nu știu de ce AKG insistă cu acest design. Mă rog, o fi chestie de gusturi, poate altora le place. |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Sam Mar 27, 2010 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Dacă tot am vorbit de căști și de Sennheiser, își mai amintește cineva de Sennheiser Orpheus, care costau (și costă și în prezent) în jur de 17.000 USD? Da, 17.000 USD. Cei de la Hi-Fi Choice spuneau că nicio boxă nu se poate apropia de așa ceva.
 |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Apr 02, 2010 10:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Vreau să particip la acest concurs
http://www.headphonesolutions.com/free-hd-800-headphones.html?campaign=hsaff
Știe cineva, mai priceput în review-uri (Cosmin_C, poate), ce înseamnă mai exact: "An honest well written review. Please make it NO LONGER THAN 10" (25 cm) long unless you write like Dan Brown."
Cât de lung maximum, adică, să fie review-ul? Mersi. |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 02, 2010 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Lungimea unui text se masoara prin numarul de litere, nu stiu ce vor sa spuna acolo.  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Apr 02, 2010 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Am aflat: o pagină (în Word, cu chenar). |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 02, 2010 11:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Aha, de fapt se refera la dimensiunile unei pagini A4.  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
Kerio

Conectat la: 18 Mai 2006 Mesaje: 317 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Sam Apr 03, 2010 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | Ok, dacă le recomandați cu atâta căldură trebuie să ascult K701 undeva. Eu mă gândeam să trec la Senn 650, dar aștept până încerc și K701. Singura chestie care îmi displace total la ele este designul, mi se pare oribil și nu știu de ce AKG insistă cu acest design. Mă rog, o fi chestie de gusturi, poate altora le place. |
Din cate mi-am dat seama citind post-urile tale, esti un iubitor al analog-ului.
Ca atare,recomandarea mea se indreapta catre HD650 ori HD600 sau, ca si compromis fata de AKG,Beyerdynamic DT880.
AKG 701(2) sunt casti care se apropie mult mai mult de conceptul de monitor ,rezolute ,cu un soundstage mai bun fata de Senn-uri dar care sufera la capitolul muzicalitate.
Mai stiu ca esti si iubitor de muzica rock asa incat daca ai putea sa asculti un Grado din seriile superioare s-ar putea ca optiunile tale sa se schimbe brusc.
Indiferent ce alegere vei face ,asigura-te ca asculti ambele modele CORECT imperecheate cu cabluri si surse potrivite si mai ales amplificate corespunzator.
Una din persoanele de pe acest forum care a investit si a experimentat destul de mult in materie de casti si care la acest moment are un rig excelent este Darku.
Incearca sa il contactezi pentru o auditie mai ales ca sunteti amandoi din Bucuresti,este un om deosebit.
Si sa nu uitam:
http://forum.computergames.ro/168-audio/101886-cu-si-despre-casti-audio-din-romania/page-197.html
http://www.head-fi.org/
http://www.head-case.org/forums/forum.php |
|
Sus |
|
|
Horatiu
Conectat la: 22 Oct 2006 Mesaje: 176 Locatie: Satu Mare
|
Trimis: Sam Apr 03, 2010 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Subscriu la ce s-a spus mai sus,
HD650 vin ca o "manusa"... Potolesc foarte bine sunetul cu un pronuntat caracter digital si sunt casti bine echilibrate.
Sandu (Darku) are acum la rodaj o casca deosebita, pe care poate sa o testeze in paralel cu HD650. E vorba de modelul cap de serie de la Beyerdynamic, T1. Aceasta casca pare a asigura "orgasmul" oricarui audiofil care cauta placerea auditiei prin prisma aceasta.
http://www.headphone.com/headphones/beyerdynamic-tesla-t1.php |
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Apr 03, 2010 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu m-am indragostit definitiv de astea:
Suna senzational, dar cel mai important pentru mine este ca stau la distanta de urecche si nu sunt etanse pe ureche, daca iti suna telefonul sau te striga "la masa" poti auzi.
Nu folosesc decat foarte rar (cu adevarat foarte rar-poate o data pe luna) castile si ca atare nu am o mare experienta la casti, dar parerea mea este ca nici o pereche de casti nu va egala vreodata senzatia data de niste boxe adevarate, puse in miscare de un sistem adevarat.
E drept ca si reciproca este valabila, practic sunt doua lumi paralele. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mie Apr 07, 2010 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Între timp am mai ascultat două căști, Beyerdynamic DT770 și Grado SR80i. La DT770, nu aș putea suporta basul acela mai mult de 5 minute. Parcă ai două subwoofere legate de cap. Din ce am mai citit, se pare că acesta este patternul Beyerdynamic, așa că spun pas. Știu că sunt mulți care asta caută, dar eu nu pot îndura așa ceva. Legat de Grado, pot să trec peste faptul că sunt urâte și incomode, însă sunetul are ceva dulceag, ce nu-mi place. Prezentarea este foarte forward, soundstage-ul nu se poate compara cu cel al HD 595, pe care le folosesc acum. Dinamica lor însă este foarte bună, dar sunetul îți lasă totuși senzația de "căști", pe care o ai la orice căști sub un anumit nivel, și pe care la HD 595, datorită soundstage-ului superb, nu o am. Cred că până la urmă tot la HD 650 ajung. Căștile Sennheiser au ceva, o anumită neutralitate și basul acela extrem de precis, care mie întotdeauna mi-au plăcut. |
|
Sus |
|
|
Kerio

|
Trimis: Mie Apr 07, 2010 10:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | .... Din ce am mai citit, se pare că acesta este patternul Beyerdynamic, așa că spun pas. Știu că sunt mulți care asta caută, dar eu nu pot îndura așa ceva. |
Imi permit sa te contrazic.
Afirmatia privind asa zisul pattern Beyer este una facuta la pripeala si sustin acest lucru chiar daca sunt detinator de casti Sennheiser.
DT770 sunt casti inchise cu un pronuntat caracter bassy si cu o destinatie clara, anume muzica hip-hop,house and co. asa incat a le introduce in aceiasi oala cu DT880 si DT990, ( nemaivorbind de T1) este o greseala.
Daca ti-as fi oferit un PX100 sau HD280 spre comparatie cu un DT880 atunci care ar fi fost concluzia ta? |
|
Sus |
|
|
Kerio

|
Trimis: Mie Apr 07, 2010 10:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | ... și pe care la HD 595, datorită soundstage-ului superb, nu o am. Cred că până la urmă tot la HD 650 ajung. Căștile Sennheiser au ceva, o anumită neutralitate și basul acela extrem de precis, care mie întotdeauna mi-au plăcut. |
Iarasi cateva lucruri cu care nu sunt de acord.
1.HD595 are intr-adevar un soundstage superior Grado SR80i dar la a spune ca este superb este deja prea mult.Este mediocru in cel mai fericit caz si nenatural in cel mai probabil.
2.Modelele Sennheiser HD595,HD600 si HD650 nu sunt casti neutre ci dimpotriva au o coloratura aparte a sunetului menite sa le confere muzicalitate si placere a auditiei pe durate extinse. |
|
Sus |
|
|
|