Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
asistlamp
Conectat la: 18 Mar 2010 Mesaje: 66
|
Trimis: Lun Mai 31, 2010 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Dragutilor, nu stiu de ce va arde voua de doza cand azi e greva! sfatul meu este sa cautati pe vinyl engine. sper ca stiti engleza ?!
DELL, dozele alea sunt slabute, parerea mea e sa te uiti la clearaudio chiar si cea mai ieftina.
_________________ Basalau sef, avocatul lui Basescu |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Mai 31, 2010 11:29 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
stan
Conectat la: 06 Apr 2010 Mesaje: 13
|
Trimis: Mar Iun 01, 2010 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
dozele alea sunt slabute, parerea mea e sa te uiti la clearaudio chiar si cea mai ieftina.
Pe ce te bazezi? In ce configuratii le-ai ascultat ( tabla, brat, pre- ) ? Sau mai bine spune in ce revista ai citit?
|
|
Sus |
|
|
DELL
Conectat la: 28 Sep 2003 Mesaje: 324 Locatie: TM
|
Trimis: Mar Iun 01, 2010 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma am ales Shure, ca sa nu fie prea expensive pana ma obisnuiesc cu turntables... Mi-am luat si un sablon de reglat brate si doze, scula de masurare reglaje doze, stabilizator greutate, etc. ca mi-a facut neamtzul un discount pe masura.
_________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
Micky

Conectat la: 09 Aug 2004 Mesaje: 46 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Mar Iun 08, 2010 10:31 am Titlul subiectului: |
|
|
DELL a scris: | Tocmai m-a re-apucat febra vinyl, asa ca m-am pricopsit cu un Audio Linear TD 4001 cu brat SME 3009R... Doza cu care este echipat, e un Goldring 2100, dar e cam uzat rau... Asa ca acum caut diperat o doza, acceptabila ca pret si totusi OK ca si performante. M-am uitat la 2 doze: Shure M97 xE si Audiotechnica AT 120E, ambele in aceeasi plaja de preturi.
Problemele abia acum incep, nu stiu care din cele 2 e cea mai OK deoarece initial inclinam spre M97, ca am vazut review-uri bune, dar AT 120 (15-25,000Hz) pare mai ok ca si specificatii.
A doua problema majora, e ca nu voi sti sa aliniez doza pe bratul SME, desi am citit ce s-a scris pe aici. Imi trebuie un protractor special tipic bratului? |
Dell, vreau sa iti spun ca intrebarea ta cu dozele este incompleta pentru ca noi nu stim in primul rand ce amplificator phono ai, asta pentru a alege intre MM si MC. Tu ai propus doua doze pe acel brat SME care suna ceva de genul: Pot sa pun cauciucuri Montana sau Victoria pe Mercedes-ul meu SL60? Altul a venit si ti-a spus ca sunt cam slabute si pe buna dreptate. Iar un alt coleg l-a apostrofat ca de ce vorbeste el, a incercat cumva sau a citit in reviste sau pe net.
Nu vreau sa supar pe mineni dar sunt multi care isi dau cu presupusul pe aici fara sa stie.
Dar sa revin la discutie. Cum poti sa pui pe un brat SME o doza Audiotehnica, cand tipii respectivi fac unule dintre cele mai bune brate din lume. La Audiotehnica gasesti doze la capitolul "Others". Personal am ascultat o doza Audiotehnica si e o trompeta de doza care nu merita pusa pe SME. Daca nu ai bani pentru o doza mai buna da altuia bratul pentru a se bucura de valoarea lui, plus ca foarte importanta e si tabla pe care e pus bratul.
Pentru a putea regla cel mai bine bratul ai nevoie de rigla care o da producatorul la adresa http://www.smetonearms.com/index.php?main_page=index&cPath=13
Daca mai ai nevoie de un sfat trimite-mi pm.
Bafta!
|
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Mar Iun 08, 2010 11:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Micky a scris: | Cum poti sa pui pe un brat SME o doza Audiotehnica, cand tipii respectivi fac unule dintre cele mai bune brate din lume. La Audiotehnica gasesti doze la capitolul "Others". Personal am ascultat o doza Audiotehnica si e o trompeta de doza care nu merita pusa pe SME. ! |
Nu știu de unde îți iei tu informațiile sau ce doză AT ai ascultat, dar pui absolut greșit problema.
AT fac doze de la slăbuțe la extrem de bune, de la ieftine la scumpe, fac doze foarte ieftine și foarte bune în același timp (chiar de clasă A), de exemplu AT95E, fac doze care sunt adevărate revelații (AT-150MLX, care merită să stea pe orice braț, indiferent de prețul lui), pe scurt generalizarea asta e inutilă și nedreaptă.
_________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
Micky

|
Trimis: Mie Iun 09, 2010 11:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: |
Nu știu de unde îți iei tu informațiile sau ce doză AT ai ascultat, dar pui absolut greșit problema.
AT fac doze de la slăbuțe la extrem de bune, de la ieftine la scumpe, fac doze foarte ieftine și foarte bune în același timp (chiar de clasă A), de exemplu AT95E, fac doze care sunt adevărate revelații (AT-150MLX, care merită să stea pe orice braț, indiferent de prețul lui), pe scurt generalizarea asta e inutilă și nedreaptă. |
Discutam de doza Audiotechnica AT 120E. Eu am SME IV si stiu despre ce vorbesc. Nu incerc sa iti spun ce doze am in casa ca nu are rost si nu vreau sa ma dau rotund dar eram pe subiect. Tu?
Iar doza poate nu e o trompeta ca am jignit dealtfel un instrument muzical exceptional dandu-i un sens negativ, dar ca sa ramn in discutie brat-ul SME 3009 (care e o legenda) nu merita acea doza care este una proasta.
Punct
Bafta!
|
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Joi Iun 10, 2010 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Micky a scris: |
Discutam de doza Audiotechnica AT 120E. Eu am SME IV si stiu despre ce vorbesc. Nu incerc sa iti spun ce doze am in casa ca nu are rost si nu vreau sa ma dau rotund dar eram pe subiect. Tu?
Iar doza poate nu e o trompeta ca am jignit dealtfel un instrument muzical exceptional dandu-i un sens negativ, dar ca sa ramn in discutie brat-ul SME 3009 (care e o legenda) nu merita acea doza care este una proasta.
Punct
Bafta! |
Măi nene, n-o mai da la întors, tu nu discutai despre doza 120E ci despre AT în general, care AT poate fi găsită, după tine, la capitolul "Others" la doze (sunt cuvintele tale). Ei bine, nu știu ce colecție de doze ai tu p-acasă (sper că nu sunt p-mount-uri luate la 5 ron bucata de la Dioda) dar află și tu că AT este o firmă legendară în doze, iar 120E nu este nici pe departe o trompetă așa cum susții. Sau poate fi dacă nu știi să o aliniezi corect, caz în care orice doză se transformă într-o trompetă.
_________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
Micky

|
Trimis: Vin Iun 11, 2010 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: |
Măi nene, n-o mai da la întors, tu nu discutai despre doza 120E ci despre AT în general, care AT poate fi găsită, după tine, la capitolul "Others" la doze (sunt cuvintele tale). Ei bine, nu știu ce colecție de doze ai tu p-acasă (sper că nu sunt p-mount-uri luate la 5 ron bucata de la Dioda) dar află și tu că AT este o firmă legendară în doze, iar 120E nu este nici pe departe o trompetă așa cum susții. Sau poate fi dacă nu știi să o aliniezi corect, caz în care orice doză se transformă într-o trompetă. |
Citeste cu atentie postul sa intelegi ca distcutam chiar de acea doza.
Verifica site-ul oficial al firmei Audiotehnica sa vezi ca dozele sunt la capitolul "Others".
Speranta cu p-mount-urile de 5 ron bucata este realizata.
Audiotehnica nu imi pare deloc o firma legendara in doze, ci chiar una generalista si adresata publicului larg, nu cum este firma SME.
Eu ma descurc sa o aliniez, cum spui tu.
Am rectificat comparatie dozei respective cu trompeta si raman ferm pe pozitie ca e o doza proasta pentru SME.
p.s. Te rog sa te adresezi respectuos cu mine si sa nu folosesti cuvintele cu care ai inceput ultimul post. Eu personal consider ca lipsa de respect apare in momentul cand nu mai ai argument, iar eu zic ca in toate postarile pe care le-am avut aici si pe alte forumuri nu o sa gasesti la mine cuvinte jignitoare, eventual doar postari strict la obiect.
|
|
Sus |
|
|
DELL
Conectat la: 28 Sep 2003 Mesaje: 324 Locatie: TM
|
Trimis: Sam Iun 12, 2010 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Micky
Deoarece nu am stiut exact ce vreau, in ultimele zile m-am dumirit si eu ce si cum cu turntable-le astea din clasa de sus. Toate pick-urile ce le-am avut la viata mea au fost direct-drive si automate, asa ca in materie de cunostiinte referitoare la brate si doze MM/MC am fost pulbere...
Bratul meu este defapt un SME 3009 series II Improved, pentru care am cumparat pana la urma doza de la Shure, dupa mai multe sugestii, in limita bugetului alocat. Mi-am cumparat si protractorul pentru brate SME 3009 si inca unul (universal), de la neamtzu de unde am luat doza, plus ca mi-am download-at cam toata documentatia tehnica despre bratul SME3009 II Improved.
Nu am bagat, pentru inceput, intr-o doza prea scumpa, deoarece era un nou start-up in acest domeniu, si nu stiam daca voi ramane doar la acest Audio Linear TD4001 sau in final o sa merg spre ceva mai sus. Nu eram sigur daca ma va prinde sau nu flama... Si m-a prins, iar acum caut in draci un un Transrotor sau un Clearaudio pana in 2000eur... Dar un lucru e sigur, il voi tine si pe acesta, deoarece chiar arata si suna exemplar...
Description: |
|
Filesize: |
67.01 KB |
Viewed: |
182 Time(s) |

|
_________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
Micky

|
Trimis: Sam Iun 12, 2010 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dell
Uite care este parerea mea.
E foarte bine sa incerci sa vezi cat mai multe table cu putinta pentru a iti face o parere. Este perfect adevarat ca sunt putine in Ro si in general dependente de setup, lucru care ar putea sa-ti lase o impresie f buna sau foarte proasta. Dar e bine sa ai rabdare si sa ti un target in a te documenta cat mai mult despre pick-up-uri. Discutia e foarte mare si eventual daca ai drum odata prin Ploiesti te pot invita la mine unde putem sta de vorba si poti vedea tabla pe care o am eu.
Revenind la bratul tau este foarte important sa sti cateva aspecte despre bratul pe care il ai. El este un brat mai vechi si trebuie sa ti seama de caracteristicile sale mecanice. In general, iti recomand cand cumperi o doza sa te uiti ca ea sa se incadreze ca greutate undeva pe la jumatatea domeniului acceptat de bratul tau. Un alt aspect f.f. important este acela de a verifica complianata brat-doza. Dozele mai vechi erau cu o complianta mai mare iar acum cele noi au o complianta mica, totusi SME-ul pe care il ai tu este destul de flexibil, dar la compliante foarte mici se poate sa pierzi putin din calitatea auditiei. (pe un alt forum am explicat cum se calculeaza complianta).
Tot cand vrei sa cumperi o doza trebuie sa sti ce preu phono ai pentru ca iar este importanta compatibilitatea dintre preu si doza.
Prefer doza MC in fata MM-ului dar asta e dependenta de ce am scris mai sus. Oricum exista si MC high output cu toate problemele unei bobine mai lungi dar rezolva probleme de compatibilitate cu preuri phono care au intrare doar de MM.
Dar lucrul cel mai important este acela de ati alege o doza care sa iti place ca sunet. Diferentele intre doze sunt fantastic de mari si uneori nu-ti recunosti sistemul la schimbarea lor.
Totul pare destul de complicat, dar daca o sa fi atent la toate aspectele poti ajunge sa ai o tabla de invidiat in casa cu care sa te bucuri de vinilurile pe care le ai.
La tablele de la Clearaudio sunt de luat in seama cu seria wood in sus care mi-au parut excelente, adica destul de scumpe (peste 2500-cred?!)
La Transrotor stiu pe cineva care ti-ar putea aduce dar in continuare iti zic sa nu te grabesti si sa cauti sa vezi cat mai multe table.
O varianta interesanta sunt si americanii de la VPI Industries cu un brat unipivot proprietar. Eu am stat o perioada lunga in America unde am avut ocazia sa vad aceasta marca la treaba. Totusi foarte dependenta de masa. Mai ales ca suportul cu 4 picioare nu este tocmai agreat de mine. Dar toate se pot rezolva cu un fine tunning. Pret-ul lor este unul destul de cinstit.
Table sunt multe de la firme mari pana la firme cu unul-doi oameni care le construiesc.
Din pacate ajung odata pe an in Timisoara si e relativ dificil sa ne intalnim sa putem sta de vorba, singura solutie ramane forumul si email-urile.
Incearca si forumuri de afara pentru a te informa.
Bafta multa!
|
|
Sus |
|
|
ECL
Conectat la: 26 Iul 2008 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Sam Iun 12, 2010 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci mult. Am inteles, o sa incerc sa nu ma las dus de impuls si o sa ma documentez inainte de achizitie.
Ai MP ca sa schimbam adresele de mail pentru o discutie mai lejera.
|
|
Sus |
|
|
Kerio

Conectat la: 18 Mai 2006 Mesaje: 317 Locatie: Ploiesti
|
|
Sus |
|
|
btecus

Conectat la: 03 Noi 2005 Mesaje: 151 Locatie: brasov
|
Trimis: Lun Iun 28, 2010 2:07 am Titlul subiectului: |
|
|
salut.
fiind pasionat de vinil, mai citesc si eu pe siteuri
daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, ce inseamna ideea de azimut la un pick up/
multumesc
(vand/schimb viniluri rock romanesti, straine, disco, pop)
_________________ nobody's perfect...i'm nobody |
|
Sus |
|
|
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 28, 2010 3:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Azimutul la pickup se refera la perpendicularitatea acului pe planul discului. Daca ne uitam la ac /doza / brat din fata, acul trebuie sa cada perpendicular pe plan. Daca nu se intampla acest lucru si unghiul rezultat difera de 90 grade, sunetul este afectat. Acest reglaj este mai frecvent si mai important in cazul bratelor de tip unipivot ce au o libertate de miscare in toate planurile. De cele mai multe ori acest lucru se realizeaza din contra greutate. Acest reglaj nu este prezent (posibil) in cazul bratelor bi-axis (ex: brate Rega 250/300), bratul este reglat din fabrica si este limitat doar la miscarile in plan vertical si orizontal fata de ax.
_________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 1277 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 28, 2010 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca azimutul nu este reglat perfect discul se va uza neuniform si prematur.
_________________ In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective ! |
|
Sus |
|
|
|