Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
misu
Conectat la: 23 Aug 2003 Mesaje: 33
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 12:52 am Titlul subiectului: formate de inalta rezolutie |
|
|
DVD A si SACD sunt doua formate de inalta rezolutie, pt. muzica, care au ca unul dintre principalele atuuri redarea sunetului la frecvente f ridicate.
De ce atunci majoritatea producatorilor de boxe nu iau in considerare acest lucru, pe piata gasindu-se f putine modele cu raspuns in frecventa peste 20 000 hz ( si alea pt home cinema )? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 12:52 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Din totalul posesorilor de sisteme audio, care crezi ca e procentul celor care fac diferenta calitativa intre aceste formate si CD-DA ? Si dintre acestia, cati sunt dispusi sa plateasca pretul pentru aceasta diferenta ? |
|
Sus |
|
|
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Si inca o observatie (subiectiva, evident): dupa ce am ascultat aceeasi secventa muzicala (de aprox. 90 secunde) alternand layer-ul CD cu cel HD (si asta de vreo 30 de ori), urechea mi-a dat impresia ca diferenta semnificativa intre cele doua formate nu consta in principal in plaja de frecvente extinsa a SACD-ului ci in dinamica sunetului. |
|
Sus |
|
|
Lupulroz

Conectat la: 03 Noi 2003 Mesaje: 246 Locatie: out
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca urechea abia atinge 18 KHz, nu se justifica boxe la 50 KHz. De ce exista electronica care reda cu mult peste 20 KHz este perfect de inteles la amplificatoare, dar la surse (ex. SACD/DVD) e mai mult galagie de marketing decit vreun folos pentru auditie.
Implementarea SACD actuala este nefericita pentru acest format; personal nu-i prevad nici un viitor. |
|
Sus |
|
|
Lupulroz

|
|
Sus |
|
|
user10
Conectat la: 22 Noi 2003 Mesaje: 51
|
Trimis: Mie Dec 17, 2003 10:46 pm Titlul subiectului: hearing |
|
|
Citat: | Daca urechea abia atinge 18 KHz, nu se justifica boxe la 50 KHz. De ce exista electronica care reda cu mult peste 20 KHz este perfect de inteles la amplificatoare, dar la surse (ex. SACD/DVD) e mai mult galagie de marketing decit vreun folos pentru auditie.
Implementarea SACD actuala este nefericita pentru acest format; personal nu-i prevad nici un viitor. |
Perfect de acord cu Lupulroz cu o mica adaugire : multi oameni aud pana la 20 kHz (depinde de varsta) si au fost gasiti cativa care merg pana la 22 kHz (exceptii).
In privinta SACD sunt perfect de acord poate aflu ce parere ai despre DVDA - multumesc anticipat
eu zic sa faci un player pana la 100.000 kHz ! "you'll make a fortune" - si iti promit ca imi iau si un liliac, sa-l ascultam . |
|
Sus |
|
|
misu
|
Trimis: Joi Dec 18, 2003 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu am ascultat astfel de formate, dar am auzit ca asa cum un bas adevarat il simti "in stomac", asa inaltele de peste 20-22 khz (pe care in mod sigur nu le auzim) sunt percepute la nivelul sistemului osos (probabil sub forma unor vibratii) creand senzatia de spatialitate. |
|
Sus |
|
|
misu
|
Trimis: Joi Dec 18, 2003 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Chestia cu marketingul este mult vehiculata, totusi eu prefer sa cred ca aceste formate reprezinta un pas inainte.
Despre sacd contra dvd a exista multe pareri pro si contra insa se va impune cel care va fi mai bine promovat pe piata. |
|
Sus |
|
|
Lupulroz

|
Trimis: Joi Dec 18, 2003 1:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Poate ca ultrasunetele dau senzatia de spatialitate,dar in ce masura discurile noastre contin material peste 20 KHz?
Indiferent de asta, este infinit mai important ce se intampla in banda audio fata de ceea ce e in afara ei.
Din pacate, evolutia tehnologica in domeniul audio a mers mai degraba pe ideea reducerii costurilor decit pe ideea imbunatatirii sunetului.
Spre exemplu sunt pe cale de disparitie chip-urile dac true multibit, care sunt cele mai muzicale... pentru ca fabricarea/implementarea lor optima e mai scumpa.
Ni se propun o multime de aparate, care de care mai hibride. Chiar unii isi aleg sursele dupa cite formate stiu sa citeasca. Aveti idee ce compromisuri trebuie facute intr-un aparat ca sa redea toate formatele? Multe, si rele pentru sunet.
Dar, nu-i asa, trebuie sa fim in pas cu moda...  |
|
Sus |
|
|
user10
Conectat la: 22 Noi 2003 Mesaje: 51
|
Trimis: Joi Dec 18, 2003 2:07 am Titlul subiectului: |
|
|
CD vs. SACD vs. DVD-A
off_topic (cum se spune) : Lupulroz - cum pot sa aflu detalii suplimentare despre un cd-player rockna, cat costa si unde pot sa-l aud (in afara de highendromania care am inteles ca sunt distribuitorii) |
|
Sus |
|
|
Lupulroz

|
Trimis: Joi Dec 18, 2003 12:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Philips nu mai produce mecanismul utilizat in Heart mkI, am in lucru versiunea MKII care va aparea in februarie. Daca doresti mai multe detalii, pm sau email. |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 1203
|
Trimis: Vin Dec 19, 2003 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lupulroz a scris: | Din pacate, evolutia tehnologica in domeniul audio a mers mai degraba pe ideea reducerii costurilor decit pe ideea imbunatatirii sunetului.
Spre exemplu sunt pe cale de disparitie chip-urile dac true multibit, care sunt cele mai muzicale... pentru ca fabricarea/implementarea lor optima e mai scumpa.
Ni se propun o multime de aparate, care de care mai hibride. Chiar unii isi aleg sursele dupa cite formate stiu sa citeasca. Aveti idee ce compromisuri trebuie facute intr-un aparat ca sa redea toate formatele? Multe, si rele pentru sunet.
Dar, nu-i asa, trebuie sa fim in pas cu moda...  |
Dom'le, de asta data 100% d'acord! Pacat de gustu' amar lasat de tehnologie de vreo 2 ani...  |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Vin Dec 19, 2003 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lupulroz a scris: | Philips nu mai produce mecanismul utilizat in Heart mkI, am in lucru versiunea MKII care va aparea in februarie. Daca doresti mai multe detalii, pm sau email. |
Ce mecanism? Sunt f. interesat (transportu' in playeru' meu e Philips)! |
|
Sus |
|
|
Lupulroz

|
Trimis: Vin Dec 19, 2003 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
VAE1250, daca iti spune ceva.. |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Sam Dec 20, 2003 3:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ala care este transport si pe Classe CDP-10.
La mine'i VAM 1201, fostu' transport preferat de Marantz... |
|
Sus |
|
|
|