FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Numar de reinregistrai pe o caseta miniDV

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
wyo



Conectat la: 30 Noi 2005
Mesaje: 60

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 10:52 am    Titlul subiectului: Numar de reinregistrai pe o caseta miniDV Raspunde cu citat (quote)

De mai mult timp caut un raspuns la intrebarea: cate reinregistrari se pot face pe o caseta miniDV fara sa apara probleme? Si de asemenea, calitatea casetei influenteaza calitatea imaginii?
Dupa mine, numarul de inregistrari nu ar trebui sa fie limitat la cateva, ca la castele VHS, pentru ca se scrie digital, adica 0 si 1, eventual chiar cu posibilitati de refacere a bitilor pierduti, in caz de mici deteriorari ale benzii. Apare si intrebarea, de ce la long play calitatea e mai slaba? Probabil ca numarul ce biti alocat codarii informatiei e mai mic.
Poate ma lamureste cineva.
Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 10:52 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Radu



Conectat la: 28 Feb 2003
Mesaje: 977
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 10:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Esti sigur-sigur ca nu s-a mai discutat subiectul?
Cat de atent ai cautat?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
il_conte



Conectat la: 26 Iun 2006
Mesaje: 269
Locatie: Galati

MesajTrimis: Sam Sep 09, 2006 10:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

serach....si apropo trage pana se strica Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ak2



Conectat la: 21 Mai 2004
Mesaje: 39
Locatie: brasov

MesajTrimis: Sam Oct 24, 2009 2:49 pm    Titlul subiectului: sfat Raspunde cu citat (quote)

Pe casetele standard minidv din comert (sony,tdk,panasonic) .. as indrazni sa va recomand sa trageti doar o singura data.
Calitatea benzii magnetice este slaba ... si riscati paraziti in imagine ori va uzati aiurea camera. Sa fim seriosi ... la cat costa acum o caseta minidv .. nu se merita sa tragi de mai multe ori pe ea.
~~ Nu ma injurati ~~ vorbesc din punctul meu de vedere ~~ Am camera profesionala jvc gy 111e ... si tin pra mult la mecanismul din ea si la capul de citire ca sa merite sa retrag de mai multe ori pe o caseta ~~
- Pe casete dvcam sau hd unde calitatea benzii este mai buna dar si costul de achizitie mai mare - puteti trage fara probleme de mai multe ori.
O garantie a nr. de utilizari nu poti sa o ai exact - mergi pe principiu risti si castigi Smile - financiar vorbind Smile
- Daca ne referim la uz personal cu camere home use ... atunci .. poti sa tragi pana se scrica fizic banda Smile
Riscul de a pierde datele sau de a le inregistra prost creste pe masura ce tot rescrii banda.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Alexia



Conectat la: 24 Oct 2009
Mesaje: 1
Locatie: Brasov - Romania

MesajTrimis: Sam Oct 24, 2009 3:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu stiu din propria experienta pentru ca lucrez in televiziune si ma ocup de filmari si la firma mea.....pe o caseta MiniDV, daca vrei calitate, tragi o data sau maxim de 2 ori. Eu prefer sa trag o singura data pentru ca uneori a doua oara deja apar drop-uri pe banda...de bune ce sunt casetele Laughing
ca nu se pune problema de camera ca nu ar fi buna (JVC GY 111E).
De preferinta este sa utilizati casetele Sony...sunt mai scumpe decat celelalte (Panasonic, TDK, etc.) dar cu Sony nu am avut atatea probleme.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Hi&Fan



Conectat la: 13 Aug 2006
Mesaje: 696
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Oct 24, 2009 4:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Experienta mea de service mi-a relevat un aspect pe care il fac public pentru prima data:
99% din cei care au venit in service cu uzura prematura a capetelor in ultimii 10 ani (vorbesc in special de Video 8/Hi8/Digital 8, dar pare sa se pastreze proportia si la miniDV ) au folosit doar casete TDK. N-am o statistica, dar probabil ca sunt spre suta de cazuri, deci nu e doar o impresie.
Sfatul meu este simplu: folositi casete de calitate, pe cat posibil produse de aceeasi firma care a produs camera; fiecare firma isi proiecteaza, testeaza si optimizeaza camerele folosind propriile casete, evident, deci sansele de a obtine cele mai bune rezultate cresc daca folositi aceeasi firma ca si camera. Pentru filmari de toata ziua, nepretentioase, o caseta poate fi folosita de cateva ori, maxim 10 fara o scadere vizibila de catre un ochi neantrenat a calitatii, fata de o caseta noua. Sigur, functie de marca, model si chiar de uzura camerei, acest numar poate scadea la jumatate sau poate ajunge la dublu.
Daca in schimb vorbim de inregistrari pretentioase, casetele se folosesc o singura data, cu toate astea in (unele) televiziuni casetele se folosesc pana la epuizare.
Fiecare isi face propriile observatii in functie de scop si mijloace, asa ca regulile unuia e posibil sa nu se potriveasca si altora, cel mai bine este sa va bazati pe observatiile proprii si chiar sa experimentati:Alegeti o portiune de banda-nu neaparat la inceputul casetei-si inregistrati pe o caseta noua de exemplu de zece ori timp de doua minute aceeasi portiune de banda,punand contorul pe zero la inceputul primei inregistrari si revenind de fiecare data la zero. A unsprezecea oara alegeti un cadru mai special, care sa permita aprecierea mai usoara a diferentelor si inregistrati pornind tot de la zero, dar timp de 5 minute, de exemplu. Astfel veti avea primele doua minute inregistrate pe o portiune de banda"frecata" de 10 ori, dupa care veti trece la o portiune de banda nefolosita niciodata, virgina. Redand intreaga filmare veti putea aprecia daca pierderile va deranjeaza sau nu.Marind numarul de suprainregistrari, veti obtine in cica 30 de minute siguri raspunsul la intrebare, in functie de scopul propus si de materialul (camera, caseta etc.) avut la dispozitie.

_________________
Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Tractoristu'



Conectat la: 29 Sep 2006
Mesaje: 99
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Oct 26, 2009 9:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte bun punctul de vedere insa eu personal nu cred ca se poate pirde din calitatea imaginii datorita numarului crescut de inregistrari pe banda deoarece informatia e digitala. Singurul pericol fiind acela de a a vea drop frame-uri iar in acest caz toata inregistrarea e compromisa.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Hi&Fan



Conectat la: 13 Aug 2006
Mesaje: 696
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Oct 26, 2009 11:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tractoristu' a scris:
Foarte bun punctul de vedere insa eu personal nu cred ca se poate pirde din calitatea imaginii datorita numarului crescut de inregistrari pe banda deoarece informatia e digitala. Singurul pericol fiind acela de a a vea drop frame-uri iar in acest caz toata inregistrarea e compromisa.

Corect, dar capetele video rotative citesc variatiile campului magnetic al benzii ca orice cap magnetic, adica analogic, doar ca datorita vitezei mari de baleiere nu se obtine un semnal audio, ca la un deck ci un semnal RF care este demodulat si abia de aici incepe digitalul sa-si faca datoria, corectand erorile si prelucrand mai departe semnalul, dar contactul cap-banda este clasic, analogic.
Nici eu n-am reusit sa vad diferenta intre o inregistrare pe o banda noua si una pe banda inregistrata de mai multe ori, dar e drept ca nici nu mi-am propus asta in mod deosebit .

_________________
Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
ainfo



Conectat la: 19 Apr 2010
Mesaje: 8

MesajTrimis: Lun Apr 19, 2010 11:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hi&Fan a scris:

dar capetele video rotative citesc variatiile campului magnetic al benzii ca orice cap magnetic, adica analogic,


nu știu ce să zic dar personal nu cred această afirmație.

cred că informația stocată pe bandă este digitală,

altfel s-ar putea folosi o electronică de conversie preluată de la o camera mică și folosită pentru a transforma o cameră sau vcr vhs din analogic în digital.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Hi&Fan



Conectat la: 13 Aug 2006
Mesaje: 696
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Apr 19, 2010 3:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Informatia bineinteles ca este digitala, eu ma refer la fenomenul intim al citirii variatiilor campului magnetic de pe banda: teoretic e vorba de succesiuni de "1" si "0", dar cum contactul capului cu banda nu e perfect nici la inregistrare nici la redare(de exemplu din cauza particulelor de praf sau mizerie), nu toti de "1" au nivel corect si nici toti de "0" vor fi interpretati ca atare, deci vor fi multe impulsuri pe banda care nu se incadreaza in nici o categorie. Sigur ca exista o serioasa corectie a erorilor, dar sa nu uitam ca semnalul citit de capete este un semnal de RF care abia dupa ce e demodulat devine semnal digital.
Ma rog, fenomenul e mult mai complex, in joc intra si semnale de tracking si multe altele, dar n-am timp sa le explic aici.
Daca vrei si esti cu adevarat interesat , iti pot pune la dispozitie documentatia completa pe care o am de la numeroasele training-uri la care am participat de-a lungul anilor. Din pacate e mai mult sub forma tiparita, asa ca va trebui sa-ti faci copii sau s-o citesti "la sala". La serviciu am spatiu suficient, te astept cand doresti.
Pentru detalii, vorbim pe MP.
Din pacate subiectul e usor depasit, intre timp au aparut (si chiar s-au banalizat deja) multe alte metode de stocare a informatiei video(DVD 8cm, HDD, MemoryStick etc.) asa ca timpul acordat acestui subiect este deja prea mare pentru mine si sincer nu ma intereseaza nici un fel de polemica. Ma bucur sa pot ajuta cu o informatie atunci cand cunosc subiectul, dar nu sunt dispus sa-mi pierd timpul dand "extemporale" de cate ori ma contrazice cineva. Pur si simplu n-am timp de asa ceva.

_________________
Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
ainfo



Conectat la: 19 Apr 2010
Mesaje: 8

MesajTrimis: Lun Apr 19, 2010 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu am vrut să ajungem la discuții aprinse, eu doar nu eram de acord la camere digitale cu afirmația, contactul cap-banda este clasic, analogic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
marius_dss



Conectat la: 21 Noi 2010
Mesaje: 1
Locatie: bucuresti

MesajTrimis: Dum Noi 21, 2010 1:28 am    Titlul subiectului: casete mini dv Raspunde cu citat (quote)

eu lucrez cu casete mini dv sony pe vx 2100 de 5 ani si pot sa spun ca am casete pe care inca mai trag dupa 2 ani poate mai bine de folosire. la schimb atunci cand imi da primul semn de oboseala
_________________
De cand ma ocup cu Filmare nunta hd nu mai am timp de Jocuri
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community