FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
CULMEA AUDIOFILIEI
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
DNA



Conectat la: 22 Noi 2005
Mesaje: 2255
Locatie: În creierul meu

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 6:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin a scris:
In conditiile in care pe forumul asta se fac niste afirmatii de sta matza-n coada, de anumiti "profesionisti" in conditiile in care un amplificator de nunti manelofile in clasa "H" este comparat cu amplificatoare audiofile in clasa A, in conditiile in care ti se spune negru/alb ca, peste 1.000 de euro toate amplificatoarele scot acelasi bas, in conditiile in care un cablu nu poate schimba sunetul, ca este doar cablu, in conditiile in care un conditionator nu schimba sunetul, in alte asemenea 100 de conditii aifaq face bine ca pleaca - pur si simplu scapa din hazna Exclamation


Nicule, esti Prost, prietene.
Esti un prost ofensiv, cu "P"mare.
Nu este o jignire. Chiar cred ca esti prost.

Uite, ca sa nu zici ca te jignesc, iti explic detaliat de ce te consider prost.

1. Nimeni nu a comparat amplificatoare profesionale in clasa H, cu unele in clasa A. Doar tu ai inteles asa. Era vorba despre altceva, fara nicio legatura cu ce afirmi tu.

Redau citatul:
"Când treci de pragul 1000 Euro, orice amplificator SS ( solid state ) poate reda la un volum mic, pe orice sarcină, indiferent cât ar fi de complexă ".


Dupa cum observi, explicam ca orice amplificator mai scump de 1000 de euro ( adica inclusiv unul care ar putea costa 2500, 5000 sau 50000 de euro ) se descurca bine pe orice sarcina. Mai precis, ar putea suporta sarcini si de 4 ohmi, sau chiar de 2 ohmi. Nu am facut nicio referire calitativa ci doar am emis o opinie tehnica despre capacitatea acestora sa functioneze si pe impedante mici.

Tu ai inteles ca eu as fi afirmat cum ca un amplificator de 1000 de euro suna la fel cu unul de 50000 de euro. Acum reciteste citatul de mai sus. Am dreptate cand spun ca esti prost ? Evident ca da. Esti prost pentru ca nu ai capacitatea de a interpreta corect ceea ce citesti. Esti prost pentru ca interpretezi aiurea. Esti prost pentru ca tragi concluzii pe care doar un om prost, cu un IQ sub 100 ar putea sa le traga. Esti prost pentru ca nu recitesti, sau esti si mai prost daca cu toate ca recitesti, tot nu te prinzi ce vrea omuletul acela sa spuna. Esti prost pentru ca te bagi in discutie, jignind aiurea, fara sa ai habar despre ce anume se discuta.

2. Am afirmat ca amplificatoarele despre care se discuta in acel moment suna la fel de bine pe joase.

Iti redau mai jos citatul cu pricina:
Eu cred că toate stațiile enumerate mai sus redau basul foarte bine și că într-un blind test nici dracu nu își va da seama care este una de alta.

Asadar, discutia era despre urmatoarele amplificatoare:
E-550, CA-2200, CA-M400.
La aceastea ma refeream, nu la altceva.
Tu ai inteles cu totul altceva, pentru ca esti prost.

Apoi mai spuneam ceva:
"dacă vom compara amplificatoare decente, făcute serios, este imposibil ca acestea să redea basul mai bine sau mai rău. Fizic este imposibil, mai ales că discutăm despre nivel mic, de câțiva wați, sau zeci de wați".

Nu era vorba despre nimic altceva decat despre faptul ca daca vom compara niste amplificatoare decente ( nu m-am referit la costul acestora)
IMHO consider ca nu este posbil sa avem diferente audibile pe joase. Refuz sa cred ca un amplificator serios, in genul celor de la Classe, Accu, Bat, sau altele din aceeasi categorie au vreo limitare sau deficienta care sa le impiedice a suna bine pe joase LA VOLUM MIC. Pentru ca esti prost si nu pricepi usor, iti spun ca volumul mic insemana o auditie de pana al 5w, acceptant unele varfuri de maxim 30w. De regula, volum mic insemana o putere medie de 0,5w - 2w. Cand niste amplificatoare high end, de mii de coco, presteaza la volume atat de mici, curentul le este suficient. Presupunand ca nu avem vreo atenuare


Sa vedem acum ce ai inteles tu din toate citatele de mai sus:
(acestea sunt afirmatiile tale, sa fie clar )

toata floarea prostimei (asta... audiofiliei) sunt toti niste idioti sinistri

orice amplificator de 1.000 euro reda basul identic cu unul de 50.000 euro la volum de cativa zeci de wati

un amplificator de nunti manelofile in clasa "H" este comparat cu amplificatoare audiofile in clasa A

peste 1.000 de euro toate amplificatoarele scot acelasi bas


Ok, acum sper ca ti-ai dat si tu seama de ce esti prost.

Iti garantez ca nimeni din colegii care au postat pe acest topic nu au inteles altceva, drept dovada stand faptul ca discutiile au fost la obiect, fara derapaje, chiar daca uneori opiniile difera.

Doar tu ai inteles altceva. De ce ?
Pentru ca natura te-a facut prost, evident.
Din pacate pentru noi, persoanje in genul tau se baga in seama si strica atmosfera pe forumuri. Polueaza prin agresivitate, de regula, indiferent de tema.

Prostii nu au capacitatea de a intelege ca oamenii pot coexista armonios si atunci cand opiniile lor sunt opuse. De exemplu, eu pot fi prieten cu un om care considera ca aude diferentele dintre cablurile de alimentare, chiar daca eu cred ca acesta greseste. Nu ma deranjeaza absolut deloc opiile acestuia si nici nu am vreo problema personala cu el. Nu il subapreciez si il respect. Putem chiar discuta in cotradictoriu, dar fara a ne certa sau detesta reciproc. Stii din ce cauza este posibil asa ceva ?
Pentru ca nu suntem prosti. Doar prostii se supara pe oamenii care au idei diferite de cele proprii.

In cazul ca nu stiai inca, eu am venit pe acest forum invitat de catre proprietar, adica de Doru Petrescu. Nu esti in masura sa imi spui tu ce sa spun pe forum pentru ca nu tu m-ai invitat aici. Este clar ?

Acesta NU ESTE un forum audiofil, apropo.
Se numeste Hi-Fi & Multimedia Forum. Daca tu consideri ca discutiile in care se aduc argumente opuse credintelor audiofile nu isi locul aici, apoi te inseli. Atat timp cat exprimarea este decenta, orice discutie pe teme ce au legatura cu HiFi -ul sau Multimedia, sunt permise si dorite, in opinia mea.

Daca tu consideri ca nu suporti sa citesti si opiniile altora, care uneori nu pot fi in consonanta cu ideile tale, poti foarte bine sa te duci pe un forum unde nu se accepta decat anumite idei. Eu nu am cunostinta sa existe un astfel de forum, dar poate daca esti insistent, gasesti unul. Sau poate ca iti faci tu un forum in care sa fii tartor, Admin, Ultramoderator si User, in acelasi timp.

Apropo de audiofilie.


In modesta mea opinie, tu nu esti audiofil, nu ai fost niciodata si nici nu vei fi vreodata. Nu ai nici banii necesari si nici mentalitatea corespunzatoare. Esti doar un aspirant. Vrei sa fii bagat in seama si pentru ca esti prea prost pentru a emite idei interesante, compensezi prin agresivitate. Speri sa fii acceptat in comunitate prin faptul ca te arati devotat cauzei. Le arati tu si ii pui tu la punct pe cei care crezi ca jigneste mandria audiofiliei, iar drept raspalata, audiofilii autentici ar trebui sa te considere unul de-ai lor. Ei bine, te inseli. Pentru ca esti prost, nu ti-ai dat seama ca lucrurile nu merg asa. Degeaba incerci sa fii cruciatul audiofiliei romanesti, atat timp cat tu asculti acasa pe boxe Sony si combina Teac luata din Cora sau Carrfour.

Fara sa iti dai seama ( logic, doooh ) te bagi in discutii contraqdictorii cu audiofilii adevarati, adica exact cu aceeai pe care ar trebui sa ii aperi pana la moarte, in calitatea ta de cruciat al forumurilor.

Ii spui lui Costin cum sta treaba cu sculele, dai lectii despre analog si digital unor oameni care te baga sub masa la orice ora in materie de audiofilie sau electronica. Cu toata lumea esti agresiv, in pofida faptului ca sunt diferente mari de educatie si stiinta. Cand nu poti domina, recurgi la insulte si mojicii, sperand ca celalt sa se retraga si tu sa ramai castigatorul discutiei. Daca ai fi cat de cat inteligent, ai sti ca oamenii destepti nu se complica sa discute cu prostii. De aceea se retrag, nu pentru ca tu ai "invins".

In acelasi timp, te dai deontolog.
Ai fost atat de ofensiv cu toata lumea incat pe toate forumurile te iau oamenii la misto. Oricum, tu nu te prinzi, de regula. Cand te prinzi, iti ridici coada in sus si declari sententios ca esti incompatibil cu forumul respectiv, de parca i-ar pasa cuiva de compatibilitatile tale cu lumea virtuala.

Din nefericire pentru restul lumii, prostia nu este motiv de banare sau excludere. Asa ca, lumea te suporta in tacere, sau ti-o mai spun din cand in cand, numai ca tu verifici mitul uraban : "spune- prostului ca-i prost, dar nu te va crede".

Ok, timpul alocat s-a terminat.
Daca ai neclaritati, sau nu ai inteles nimic din ce ti-am explicat, te rog sa imi spui. Voi incerca sa iti explic si mai simplu, folosind propozitii in loc de fraze. Eventual, daca ma rogi frumos, iti si desenez.

_________________
Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 6:11 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
TomJones



Conectat la: 12 Noi 2004
Mesaje: 1446
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 6:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oooopssss!!!

DNA (Departamentul National Anticoruptie) a acordat un NUP (neinceperea urmaririi penale) lui nicu_martin


P.S. destul de dur scris, oricum!

_________________
"Lumea este plina de prosti" - Cicero
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
greierasul



Conectat la: 21 Dec 2003
Mesaje: 2493
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 6:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai sus avem o discutie amicala intre doi prieteni vechi la un pahar de audiofilie Smile , nu e nimic de comentat din partea noastra, doar sa nu ne ceara bani de bilet la asemenea spectacol Laughing

Revenind la subiectul cu basul, as avea si eu cateva remarci. Amplificatoarele solid state, tranzistorizate, pana la frecventa de 200 hz , deci cam cat tine basul, au toate niste performante remarcabile. Singura chestie e sa poata debita curentul cerut de sarcina. Daca auditia se face la volume mici, puteri mici, atunci cam toate amplificatoarele vor presta superb, orice junghi de receiver 5.1 pentru ca necesarul de curent nu este mare. De ce se intampla asa , de ce toate amplificatoarele sunt extrem de performante la aceste frecvente ? Din cauza faptului ca pana pe la 200hz, toate amplificatoarele sunt liniare in bucla deschisa si in plus , castigul tot in bucla deschisa la aceasta frecventa este urias, deci corectia distorsiunilor se face cu mare precizie. Nici intarzierea semnalului prin amplificator nu este mare raportat la frecvente de pana in 200 hz, deci nici macar distorsiuni de faza nu avem.

Raman doar cateva aspecte minore cum ar fi: cablajul sa nu permita culegerea riplului din laimentare in calea de semnal, ca sa nu avem brum, etc.... si implementarea filtrului trece-sus sa fie la o departare de 10x fata de frecventa de interes. Adica daca ne intereseaza 40hz, atunci acesta sa nu inceapa taierea mai sus de 4 Hz.

Diferentele auditive vin de fapt de la frecventele superioare , de la armonicile naturale ale instrumentelor redate. Adica o toba nu contine semnal pur de 30hz , ci si o gramada de frecvente superioare, de armonici care dau timbrul final. Redarea acestora fac ca amplificatoarele sa para ca suna diferit si la frecvente joase, la bas.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MarianS



Conectat la: 27 Ian 2009
Mesaje: 1302
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 7:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dezaprob vehement ceea ce s-a scris mai sus.
Nu am vazut de cand sunt atatea insulte postate de cineva.

NO COMMENT Exclamation

_________________
In audiofilie aprecierile sunt 100% subiective !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
e.v.o.



Conectat la: 21 Oct 2006
Mesaje: 124
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 7:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Absolut incredibil.D-le DNA , nevoia de importantza ti-a fost satisfacuta?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DNA



Conectat la: 22 Noi 2005
Mesaje: 2255
Locatie: În creierul meu

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 7:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

e.v.o. a scris:
Absolut incredibil.D-le DNA , nevoia de importantza ti-a fost satisfacuta?


De ce să îmi fie satisfăcută ?
Crezi că îmi face plăcere să intru în polemici cu proștii ? Nici vorbă !
Pur și simplu, sunt satul de proști și m-am cam săturat să tac în fața lor.

Asta este.
Enjoy the show !

Knight

_________________
Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Hi&Fan



Conectat la: 13 Aug 2006
Mesaje: 696
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 8:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Despre ce eclere vorbiti voi acolo? Exista si savarine? Mie savarinele-mi plac...
Daca vorbiti de exemplu de sculele alea "adevarate" cu care au sonorizat saptamana trecuta Proconsul in deschidere la Steve Vai la Polivalenta, hai sa schimbam subiectul, eu vorbeam de adevaratul sunet cand am dat link-ul de la care a pornit acest thread...
Nu ma intereseaza sa topeasca surubelnite, eu as prefera sa CANTE.
Dupa cum a sunat Proconsul, eu cred ca avea DEJA numai surubelnite infipte in diverse locuri, in loc de sigurante si cred ca eclerele alea erau niste transformatoare de sudura vopsite la cum se auzea!!!!
Pur si simplu nu intelegeam NICI MACAR daca se canta in romaneste sau in engleza-eram cu prietenul Lucian si incercam amandoi sa pricepem in ce limba se canta si ce se intampla pe scena.
Asa ca toti cei care ridicati in slavi sculele "profesionale" , eclere, cremsnite sau mai stiu eu care, nu le mai amestecati cu sculele care chiar canta, ca le vedem la "lucru " la fiecare concert si de fiecare data ne ingrozim de "performantele" lor.
Eu am inceput topicul asta in ton de gluma, vroiam sa fie un fel de "ASA NU" , dar se pare ca nu scapa nimic partizanilor "pe viata" ale cate unui brand si pentru altii orice ocazie este buna pentru a "rade" tot ce sare de mia de euro.
Pana nu va veni unul din cei care lauda "sculele pro" din Romania sa zica: du-te la concertul X sa vezi ce poate savarina si chiar asa sa fie, v-as ruga, nu le mai amestecati cu sculele adevarate, care CHIAR CANTA.
Si nu fac apologia sistemelor de multe mii de euro, nu e nevoie sa dai cu zecile de mii de euro, daca ai un pic de pricepere, de ureche si de timp, pot sa-ti faci cu doua-trei mii un sistem destul de bun pentru acasa, care poate nu rezista la testul surubelnitei, dar te ajuta sa-ti fie ziua (sau seara, dupa caz) mai frumoasa.
Oricum, sunt satul de testu' cu surubelnita, cu osciloscopu', cu MegaHertzii, cu MegaWatii, cu judecarea dupa sacu' de condensatori si cu orice alta metoda, mai putin ASCULTATUL, mai ales ca vorbim de scule AUDIO.
Vorbim de LUMI diferite... Shocked

_________________
Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Hi&Fan



Conectat la: 13 Aug 2006
Mesaje: 696
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vad ca intre timp,cat am scris eu (printre picaturi, la serviciu) vreo cateva ore, unii au dat-o-n mitocaneala, ceea ce nu suport, sa incerci sa convingi cu marlania ce nu-ti iese cu vorbe, asa ca deja comentariul meu de mai sus este nepotrivit, o sa ma opresc aici.
Cred ca se impune inchiderea acestui topic, mai sunt cateva zile pana la Craciun si in loc sa devenim mai buni si mai iertatori, ne scuipam ca tiganii..

_________________
Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
DNA



Conectat la: 22 Noi 2005
Mesaje: 2255
Locatie: În creierul meu

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 8:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hi&Fan a scris:

Vorbim de LUMI diferite... Shocked


Ceata lui pițigoi, dai în unul, țipă doi !
Sau trei, sau patru, sau câți or fi.

Fiind prins de spiritul Crăciunului, pot să ofer satisfacție oricui, nu numai lui Nicu.

_________________
Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicu_martin



Conectat la: 02 Apr 2009
Mesaje: 1742
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 20, 2010 8:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

"- NU aduceti jigniri membrilor forumului (SUB NICI O FORMA)."
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 7 din 7

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community