FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Reglaje GX-F71. Generator de "test tone" pe PC.

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
leevyou



Conectat la: 04 Oct 2009
Mesaje: 111
Locatie: Schaesburg MS

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 4:09 pm    Titlul subiectului: Reglaje GX-F71. Generator de "test tone" pe PC. Raspunde cu citat (quote)

Am descoperit de curand ca dupa ce fac calibrarea automata la GX-F-ul meu 71, nivelul inregistrarii este cu 2-3db mai mare decat sursa. Acest lucru sunt convins ca nu este tocmai normal, doar de aceea s-a inventat aceasta calibrare automata, de a realiza un reglaj strict al parametrilor in functie de banda folosita. Culmea ca fara calibraj, nivelul pare mai OK.
In acest sens va intreb:
Cum asi putea folosi computerul pentru a genera tonurile de test de anumite frecvente care sunt necesare reglajelor descrise in Service manual. Exista vreun soft pentru acest lucru si daca este poate ma ajutati cu un link de unde asi putea dl "free and full funtional" asa ceva caci in varianta shareware cu importante limitari am gasit ceva prin "googaleala" Smile. Merci anticipat.

P.S. Poate ma ajuta un specialist in GX-F-uri (ex. clauelf Smile)"sa-mi vanda si pontul" cam la care reglaj sa ma concentrez ca sa nu "bajbai" prea mult.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 4:09 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
clauelf



Conectat la: 17 Iul 2007
Mesaje: 312
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 6:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poti folosi cu succes pe post de generator ton programul Audacity. Merge excelent. Intri la "Generate" si alegi optiunea "Tone". Acolo setezi frecventa de test care ai nevoie si timpul cat ea este redata. Pentru a face reglajele corect trebuie sa reglezi prima data semireglabilele ptr L R frequency response pentru caseta Normal, CrO2, Metal. In cazul CrO2 si Metal ai un singur reglabil pentru freq response, reglajul bazandu-se deja pe calibrarea L R facuta pentru casetele Normal. La final faci reglajul nivelului de inregistrare cu o caseta Normal folosind frecventa de test de 1KHZ. Atentie - pe tot parcursul acestor reglaje nu folosesti DELOC calibrarea cu Autotuning.Ce am scris acum este procedeul in mare, in service manual este mai in detaliu. N-ar strica la inceput sa reglezi la inceput nivelul de redare cu o caseta test la 330Hz, dar banuiesc ca nu ai asa ceva. Asa ar iesi un reglaj corect. Bafta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
clauelf



Conectat la: 17 Iul 2007
Mesaje: 312
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Sep 24, 2010 8:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am uitat sa iti spun la ce niveluri de semnal faci calibrarea. Pentru calibrarea raspunsului in frecventa folosesti nivel de -20dB , iar frecventele de test la care faci inregistrarea sunt 1khz si 10khz. Ar fi bine sa folosesti casete noi, conteaza f mult calitatea benzii. Pentru semnalul de 333 hz pentru calibrarea redarii nivelul este de 0dB. La fel, pentru semnalul de 1khz pentru calibrarea redarii nivelului de inregistare nivelul este 0dB.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leevyou



Conectat la: 04 Oct 2009
Mesaje: 111
Locatie: Schaesburg MS

MesajTrimis: Lun Sep 27, 2010 3:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc mult pentru indrumare. Inainte sa ma apuc de treaba, vreau sa mai lamuresc doua aspecte:

1. Daca am inteles bine este OK daca imi fac eu o caseta test cu frecventa de 330 hz la 0 db pe un alt deck presupus fiind perfect calibrat?

2. In ce mod masor nivelul de iesire (din manual am inteles ca trebuie masurat nivelul la iesirea de linie) neavand db-metru. Poate tot utilizand calcuatorul. Am gasit ceva db-metru software dar nu stiu cat de exact este si cat de mult depinde el de toate reglajele soft ai driverului placii de sunet.
Poate mai bine cu voltmetru cuplat al mufa RCA?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
clauelf



Conectat la: 17 Iul 2007
Mesaje: 312
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Sep 27, 2010 4:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate o caseta test la 330 Hz facuta pe alt deck nu este cea mai buna solutie, mai ales datorita faptului ca exista diferente ale calibrarii indicatiei vumetrelor intre deck-uri, in functie de tipul casetei cu care s-a facut calibrarea in fabrica.
Da, nivelul de iesire se masoara la mufele RCA - line out conectand un db-metru sau un milivoltmetru de curent alternativ. Se poate folosi calculatorul cu un db-metru software - banuiesc ca nu folosesti placa de sunet onboard, iti trebuie o placa de sunet mai rasarita.
Inca ceva: mai intai de toate regleaza nivelul pentru DC Amplifier - adica echilibrarea DC Balance din semireglabilii VR5 - atentie reglajul este f fin.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leevyou



Conectat la: 04 Oct 2009
Mesaje: 111
Locatie: Schaesburg MS

MesajTrimis: Vin Mar 18, 2011 8:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce bine ca forumul este din nou on-line! Very Happy
M-am apucat sa incerc calibrarea deck-ului gx-f71 dupa indicatiile manualului si indrumarile lui clauelf, pentru care ii multumesc.
Acum vin cu o problema care a aparut si nu stiu ce sa fac. Imi influenteaza negativ orice alt reglaj ulterior.
Am reglat DC Balance, OK. Acum incercand sa reglez mai departe am observat ca desi ii aplic semnal perfect egal din exterior, sa zicem de 1khz la 410 mV pe ambele canale, la iesire pe sursa, semnalul este dezechilibrat cu o diferenta de vreo 20-30mV (canalul dreapta mai mult). Acest dezechilibru nu stiu de unde sa-l scot in afara de butonul balance care eu cred ca trebuie pastrat totusi pe mijloc. Intrebarea este deci: Exista vreun reglaj care sa actioneze asupra balansului semnalului din sursa in afara de potentiometrul balance de pe fata sau este un defect?
Merci.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community