FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
pioneer vs. denon (scule de disco)

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
constana2ro



Conectat la: 11 Mai 2004
Mesaje: 160
Locatie: constanta

MesajTrimis: Mar Mai 11, 2004 10:12 pm    Titlul subiectului: pioneer vs. denon (scule de disco) Raspunde cu citat (quote)

am auzit ca europenii sunt cu pioneer , iar americanii ar avea afinitati pro denon. asta inseamna ca exista +usuri si -usuri la cele doua firme.daca ati lucrat cu asa ceva in discoteci , sau chiar si cu alte firme,atacati subiectul!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Mar Mai 11, 2004 10:12 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
titro



Conectat la: 09 Feb 2004
Mesaje: 232

MesajTrimis: Mie Mai 12, 2004 2:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu prea sunt eu cu americanii dar de data asta ma simt nevoit sa le dau dreptate. Denonul este cu o clasa mai sus decat Pioneer din mai multe puncte de vedere: raport pret/calitate, fiabilitate, durata medie de utilizare, costul service-ului precum si caracteristici tehnice gena raport sunet/zgomot, consumuri de energie mai reduse etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
constana2ro



Conectat la: 11 Mai 2004
Mesaje: 160
Locatie: constanta

MesajTrimis: Mie Mai 12, 2004 7:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu prea citesc multe cronici ale unui produs , in general! cred ca exemplul este cel mai bun! am luat doua denon-uri (broadcasting series ) DN-C 680 (859 euro\bucata , pretul nemtilor). sunt in pupitru de vreo doi ani , timp in care au functionat in regim normal (6-8h\zi) doar vreo 6 luni cred. in primul rand touch-urile butoanelor sunt varza , apoi sar discurile de inebunesti ( chiar si la o simpla atingere a player-ului !!!!). asta inseamna rezistenta fizica foarte scazuta comparativ cu pioneer (cdj 100s de ex.).
nu stiu cum functioneaza modelele astea noi pt discoteca.ultimul pe care am lucrat a fost un denon 2500 parca! destul de slabut ca dotari fata de un pioneer cmx 5000 (fara pitch band pe jog dial , functia cue se activeaza imediat cum faci pauza pe un frame...cam aiurea dupa parerea mea).
puncte forte : pretul , ceva mai scazut decat la pioneer , si posibilitatea de upgrade la software , dar n-am verificat!.
as aprecia niste pareri despre dn-s3000 si dn-s5000!!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 5:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu de mult am avut ocazia sa lucrez pe un Denon Dn-D4000, a carui functii forte ar fi faptul ca citeste si mp3, precum si cele doua loop-uri memorabile pe nu stiu cate discuri, individual. Problema in cazul meu e alta. Nu agreez deloc playerele cu drive-bay si comanda separata, si spun asta dupa experiente de lucru cu CMX - 5000 de la Pioneer, Denon-ul de care vorbeam mai sus plus ceva modele de Omnitronic. Si ca sa fiu totusi On-Topic spun ca pt mine inscriptia Made in USA nu conteaza absolut deloc. CE sa fac cu mp3-ul si cu loop-urile daca nu am nici macar master tempo? Pitch fader-ul de pe respectivul Denon a avut nu o data reactie intarziata (si vb aici de secunde bune), memoriile ramaneau uneori valabile si dupa schimbarea discurilor si acel instant-start specific playerelor Pioneer nu se gaseste si la Denon. Nu ma incanta cu nimic un player plin de dotari si facilitati atata timp cat comenzile nu sunt dispuse ergonomic si aerisit. Prefer un Cdj 100-S care face exact cat trebuie, cum trebuie. Si marea durere la playerele Denon si nu numai, butoanele (tastele) de comanda care au un joc destul de mare in locasul lor, ca sa nu mai vb ca aceasta, combinata cu calitatea slaba a materialului din care sunt facute iti fac aproape imposibila munca atunci cand vrei sa lucrezi repede (si cei care lucreaza in domeniu stiu ce inseamna sa mai ai 30 de sec din track-ul care merge si sa vrei sa-ti fixezi cue-point-ul si tempo-ul cat se poate de repede), avand nevoie in acest caz de raspunsuri perfecte din partea playerului la fiecare atingere de buton.

Raman de parere ca la ora actuala cel mai potrivit player pt munca de zi cu zi ramane CDJ 100-S....si daca cineva spune ca in gama asta de pret sunt modele Denon care rezista mai mult in timp, care ofera mai mult d.p.d.v. tehnic si care multumesc mai bine Dj-ul, il rog sa-mi spuna si mie care sunt modelele respective.
Cat despre costurile mai reduse la intretinere, pot doar sa spun ca durata medie de viata a unui Cdj 100-S in regim de 6-8 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, in cazul in care nu-si bate nimeni joc de el, este de aprox 2 ani. Fara nici o defectiune. Spun asta din experienta. Daca in 2 ani de zile nu ai produs suficient incat sa le schimbi si incat sa ajungi sa te gandesti sa le repari, undeva ai gresit.... Ideea e ca la aparatura de genul asta nu prea trebuie sa ajungi sa te gandesti la reparatii. Si in sprijinul acestei idei... Vreau sa stiu si eu un service autorizat Denon in tara, cu personal pregatit sa repare playere profesionale. Poate este...dar eu nu stiu de el.

Si pentru incheiere as adauga ca nici aici gusturile nu se discuta. In fond si la urma urmei fiecare lucreaza pe ce-i place sau, de cele mai multe ori, pe ce poate. Dar la un test comparativ, diferentele sunt clare. Cine vrea sa le vada le vede, cine nu....nu... Wink

PS: titro... intr-o locatie unde amplificatoarele consuma peste 15 Kw....te mai intereseaza 3-4 w diferenta pe care o face un player Denon? Costuri de service... componentele ieftine nu pot fi si bune...nu cand vine vorba de blocuri optice pt playere profesionale. Ca sa nu mai vb ca piesele nu vin din State....vin de unde vin toate....adica de prin China, Japonia, etc. Despre fiabilitate mi-am exprimat deja parerea. Si nu ma incanta cu nimic ca un Denon SUNA mai bine (diferenta pe care 99,9999% din public nu o simte, ca sa nu mai vb ca de prea putine ori gasesti la noi linii de sunet care sa-ti permita sa auzi diferenta in cazul in care te tin urechile) atata timp cat pe un Pioneer lucrez mai bine. Cool

Parerea mea... Smile

_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 5:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si fiindca nu m-am putut rabda Laughing Denon-ul este cu o clasa mai sus decat Pioneer-ul cand vine vb de fise tehnice, reclame si altele de genul. Dar in pupitru, unde clasa e data de randamentul pe care-l simte Dj-ul, Denon-ul, cel putin din punctul meu de vedere, prin prisma experientelor, are mai multe clase sub Pioneer... Twisted Evil
_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
DJ DNA



Conectat la: 13 Ian 2004
Mesaje: 2305

MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 9:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt neutru .
Am vazut la Musik Messe acest model , am butonat pe el vreo 15 minute si pot spune ca nu am vazut ceva mai bun pina acum . La fel si ultimul CD Technics . Cred ca de data asta cei de la Pioneer au competitie mai ales ca nu au venit cu nimic nou anul acesta .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 5:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt extrem de curios de playerul Technics. Nu am vazut, nu am lucrat pe asa ceva. Il stiu doar din poze. Cat despre Denon, imi mentin parerea pana in momentul in care am sa lucrez pe ceva care sa-mi satisfaca cerintele. Si in alta ordine de idei, avand in vedere numarul de locatii unde se foloseste Pioneer, sunt sigur ca daca nu anul asta, anul viitor va exista cu siguranta lansarea unui produs nou din partea lor.

Existenta concurentei pe o piata de consum este un fapt benefic, si nu poate decat sa ne bucure. Sustin orice alta marca capabila sa produca ceva mai bun decat Pioneer. Cu alte cuvinte, nu vreau sa fiu partinitor. In fond si la urma urmei pe primul loc trebuie sa fie consumatorul final si nu produsul. Cool

_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
DJ DNA



Conectat la: 13 Ian 2004
Mesaje: 2305

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 10:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Technicsul a fost vedeta .
Arata bine si suna excelent . Trebuia sa stai la coada sa il poti butona doua -trei minute chit ca erau vreo 8 bucati disponibile pentru testare .

Este ergonomic , butoanele sunt aceleasi cu cele de SL1200 si sunt perfect calibrate . Nu le poti actiona din greseala dar nici nu trebuie sa te chin ui cu ele . Evident , instant start ! Punctul de CUE se ia usor si reglajul este foarte precis . Functia de Master tempo beneficiaza de un bufer de memorie mult mai rapid si nu apar " tremuraturile " de la alte modele . Din ce am vazut , designul si dimensiunile sunt facute pentru a lucra in tandem cu platanele Technics . Daca o sa si prinda cred ca Pioneerul are o problema in anii ce vin .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 11:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma faci si mai curios... Mie mi-a placut enorm cum arata playerul. La capitolul asta bate orice alt design de pe piata. Si nu ma mir daca si tehnic este la nivelul aspectului. Ramane curiozitatea mea Nr. 1 in materie de aparatura de pupitru.

Disputa ramane deschisa.... Wink

_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dj su9cut



Conectat la: 01 Dec 2004
Mesaje: 204
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 01, 2004 1:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

locul 1 momentan, la dj cd players este detinut de pioneer. denon face niste scule mai ieftine si bine inteles mai proaste calitativ fata de pioneer. cand vine vorba de calitate nu poate concura, ramane de vazut cat de bine o sa prinda noile Technics SL-DZ1200 si daca vor ajunge noul standard in dj industry....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
constana2ro



Conectat la: 11 Mai 2004
Mesaje: 160
Locatie: constanta

MesajTrimis: Vin Feb 04, 2005 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

va multumesc pt parerile referitoare la denon si pioneer! mai ales ca sunt argumentate. referitor la sl-sz 1200 de la Technics vreau sa va spun ca am 2 in pupitru. si de cateva luni tot ma joc cu ele. din pacate au inceput sa apara si primele probleme {aparatele au fost luate noi , iar acum sunt in garantie} : unele track-uri pe care pioneer-ul cmx 3000 le citeste perfect {desi se stie ca acest model are si el o gramada de probleme} , sunt citite de technics-uri greu , de parca cd-ul ar fi zgariat...paraituri si baraituri.
alta problema ar fi timpul de incarcat discul , care e enorm.peste 10 secunde.
in momentul in care citesti un cd cu mp3 , nu ai time remain.
mi-a trebuit o saptamana sa imi dau seama cum este cu cue-ingul. initial am crezut ca nu exista Embarassed
cand ai activata funcita de master tempo {la technics se numeste tempo lock , parca} , scratch-urile suna aiurea rau.
iar de curand am vazut un post al unui rezident de la Fabric - Londra care spune ca si-au luat si ei 2 asemenea aparate , care au stat mai mult prin service decat sa functioneze. si acolo presupun ca se mixeaza cu adevarat Very Happy .
astept si alte pareri!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Sam Feb 05, 2005 2:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am butonat o seara pe CDJ 800 S de la Pioneer. Dragut...pot sa spun ca mi-a placut destul incat sa il iau in considerare fata de "dragostea mea actuala", CDJ 100 S-ul. Razz Care pe cat e de batran, pe atat e de bun. Raman de parere ca reteta verificata nu se schimba. Pacat de Technics-uri. Poate e cazul sa asteptam sa se maturizeze si ele. Sa nu uitam ca primele serii de CDJ 1000 au avut probleme mari de soft, reparate in timp. Cine stie... Ramane de vazut. Wink
_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
constana2ro



Conectat la: 11 Mai 2004
Mesaje: 160
Locatie: constanta

MesajTrimis: Sam Feb 05, 2005 4:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

atentie mare la pioneer cdj 800s. eu nu-l recomand nimanui. cred ca e playerul cu cele mai mari probleme de soft pe care l-am intalnit pana acum. imagineza-ti ca in timp ce canti un cd , acesta se opreste iar buffer-ul baga de la el ceva memorat de pe cd-ul anterior!!!!!!!!!
sau scoti cd-ul , iar el continua sa cante ceva.....trebuie sa-l opresti si sa-l pornesti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ReLLaXX



Conectat la: 08 Mar 2004
Mesaje: 882
Locatie: Bucuresti-Napoca City

MesajTrimis: Mar Feb 08, 2005 3:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din fericire nu mi sa intamplat mie. Laughing Dar sa stii sa o sa ma interesez pe tema asta. Am mai auzit de asa ceva la unele modele de Denon duble. Adevarul e ca nu ma mai mira nimic... Rolling Eyes
_________________
Just cruising...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community