Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004 Mesaje: 415 Locatie: Bucuresti, Ploiesti
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 1:31 am Titlul subiectului: Clarion DXZ938R |
|
|
Cum vi se pare unitatea si pretul de 8 mil nou nouta cu garantie? _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 1:31 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
micutz

Conectat la: 02 Dec 2004 Mesaje: 70 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 3:36 am Titlul subiectului: |
|
|
M-i se pare nemaipomenit.Unde ai gasit?938-ul este intra-devar un aparat de exceptie,daca nu ai nevoie de mp3.Eu intre Alpine 9812 si Clarion 938 am ales Alpine-ul.Stiu:slaba alegere.Intre timp am scapat de Alpine si am luat un Clarion 748.Super scula, se aude nemaipomenit,asemanator ca sunet cu 948 . _________________ BE LOUD. KICK ASS. |
|
Sus |
|
|
iosala
Conectat la: 06 Oct 2004 Mesaje: 21 Locatie: oradea
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 4:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Pretul este super la fel si aparatul . Daca nu sunt indiscret ne poti lumina si pe noi unde l-ai gasit la acest pret? Sa ne investim si noi bani mai economic  |
|
Sus |
|
|
sfigmo

Conectat la: 09 Noi 2004 Mesaje: 88 Locatie: Cluj
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 9:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu ca m-as baga in seama aiurea dar atentie mare la Clarion 938!!!Din 10 aparate vandute, 5 au avut probleme pe partea de final...sunt niste jucarii extraordinare dar se pot strica...nu este acelasi lucru insa cu Clarion 928...bafta _________________ THINK PINK!!! |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Confirm cele spuse de sfigmo cu o completare ,sunetul intregii serii x38 este departe de ceea ce stiam ca trebuie sa fie la firma asta. |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Joi Feb 17, 2005 12:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
fusco, ziceai ca e 928 nu 938...  |
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Sam Feb 19, 2005 12:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Este 938 iar amplificarea proprie n-o folosesc oricum. Din pacate, era ultima unitate ramasa iar cei de la Oma au trimis-o la Flanco in Unirii pentru vanzare. Ca si calitate sonora, un baiat care a lucrat la Clarion mi-a zis ca e putin peste 948 actual ( care costa 800E). Unitatea are EISA awards 2002/2003 iar sunetul mie se pare exceptional. Nu poate fi vorba nici de cea mai mica comparatie cu Alpine 9812. In afara de partea cu inaltele distorsionate, confuze si metalice pe care le avea Alpine, mi-am dat seama abia acum ca si basul si contrabasul erau distorsionate din Alpine si nu cutia bandpass era de vina asa cum credeam. Plusurile care mie mi s-au parut incredibile :
- Inalte si medii superioare de vis (foarte moi si placute si clare). In sfarsit pot asculta muzici cu aglomeratie mare de instrumente fara sa se confunde instrumentele intre ele si sa se auda o gajaiala continua.
- Zgomot de fond imperceptibil daca inregistrarea e buna ( Alpine statea destul de bine aici da asta e si mai si)
- Control separat al basului din difuzoare fata de cel din subwoofer. In felul asta a disparut acea gaura pe care o aveam in spectru pe undeva intre 200 si 500Hz. La Alpine boostai basul in subwoofer in acelasi timp cu cel din difuzoare in asa fel incat se auzea numai basul ala foarte profund iar dupa aia o ditamai gaura. Cu alte cuvinte Alpine suna bine numai pe rap sau hip-hop pe cand acum suna bine toate stilurile de muzica
- Au disparut complet acele coloratii si rezonante ciudate pentru care eu dadeam vina pe bandpass(basul lungit aiurea si necontrolat)
- Singura zona care este inca usor deficitara este cea a mediilor dar asta poate fi si din cauza difuzoarelor Infinity. Probabil cu niste DLS ar suna mult mai bine ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
sfigmo

|
Trimis: Sam Feb 19, 2005 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | [Din pacate, era ultima unitate ramasa iar cei de la Oma au trimis-o la Flanco
|
Clarion la Flanco?...se intampla ceva...ciudat...bafta _________________ THINK PINK!!! |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Sam Feb 19, 2005 11:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Ciudat ce spui de Clarion eu am ascultat mai multe exemplare 938 cu amplifuri DLS din seria A cu boxe tot DLS si sunau prost pentru clasa lor ,lipsea dinamica sunetul era aspru "digital" ,obositor.Cu Alpine ai dreptate nici eu nu apreciez sunetul ,totusi sint sigur ca problemele care apar sint din cauza sinergiei intre componentele sistemului nu trebuie acuzat exclusiv head-unitul. |
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Sam Feb 19, 2005 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am auzit HU-ul prima oara acum 2 ani la Paris Tuning Show si m-a impresionat de atunci ! Probabil daca s-ar adauga un procesor de sunet, s-ar mai corecta din lipsuri. Dupa cum ziceam, ar mai trebui ceva medii. De asemenea mai depinde de cum ii place fiecaruia sa se auda. Eu am si precizat ca sunetul e foarte moale, deci nu prea dinamic dar mie imi place per total. E oricum un mare plus fata de 9812 ! Nu zic ca nu se poate si mai bine ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
sfigmo

|
Trimis: Dum Feb 20, 2005 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
938-ul de la Clarion este o jucarie minunata...imi exprim doar parerea...are insa mult prea multe reglaje si mult prea multe corectii care duc la stricarea calitatii sunetului daca nu sunt facute exact cum trebuie...pentru optimiza sunetul este nevoie de RTA odata cu reglarea HU...problema dureroasa este ca acel RTA nu este deloc la fel de fidel ca si o ureche umana bine antrenata...de aceea s-a si renuntat la acest aparat in competitiile EMMA la arbitrarea SQ...un HU simplu, bun, fara doua milioane de corectii si fazari si alte prostii care nu sunt necesare daca se folosesc amplificatoare destepte, cred eu ca e cel putin la fel de bun ca si acest Clarion 938...cu cat e mai sofisticat HU cu atat utilizatorul tinde sa ii umble la absolut toate subfunctiile chiar daca nu este necesar...si Clarionul pus pe FLAT este ca si un Alpine sau un Pioneer...conteaza in rest amplificatoarele si difuzoarele din masina...parerea mea e ca amplificatoarele sunt mai important de reglat cum trebuie decat HU...oricum reglajele amplifurilor se fac fara corectii din HU..apoi se umbla la HU pentru a diminua sau a accentua anumite frecvente daca este necesar...se fac in cazul utilizarii unor CD-uri scrise pe calculator care isi pierd din calitate in momentul comprimarii in format MP3...bafta _________________ THINK PINK!!! |
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Dum Feb 20, 2005 4:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
La ce te referi cand spui ca pe flat este exact ca Alpine ? Din punct de vedere al calitatii, ambele unitati le-am avut puse pe acceasi configuratie (boxe, amplificatoare) si diferenta de fidelitate este enorma, si asta pe Flat, fara boostari sau filtre ! Dupa mine, unitatea suna foarte bine. Normal ca se poate si mai bine la unitatile fara amplificare interna dar deja acolo vorbim de sume de peste 1000E! Pentru cat am dat eu pe unitatea asta, cred ca suna destul de bine. In plus, depinde intr-adevar si de configuratia folosita. Un prieten mi-a spus ca stie pe cineva cu un Golf 4(la care acustica in portiere este superioara celei de Octavia) si care are acelasi Clarion dar pus pe niste DLS-uri (cu amplificare tot DLS, clasa A) si la care nu suna asa de bine ca la mine. Poate Hu asta merge mai bine cu Infinity decat cu DLS. Oricum, daca ajung vreodata prin Cluj sa-mi lucrezi si mie putin portierele, o sa vedem ce si cum ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
sfigmo

|
Trimis: Lun Feb 21, 2005 9:28 am Titlul subiectului: |
|
|
pun berea la rece fuscobal ...bafta _________________ THINK PINK!!! |
|