Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
snatchro
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 52 Locatie: Philips HQ, Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 10:19 am Titlul subiectului: CASTI - calitate, criterii de alegere, etc. |
|
|
De cand eram mic mi-au placut castile, insa nu acelea care sunt mici si intra cu totul in urechi, fiindca din acelea am chiar doua perechi si se aude foarte prost.
Am vazut si pe meleagurile noastre ca au parut diverse modele, care mai de care. Cu difuzoare de 40 sau chiar 50 mm, cu mylar/neodimium, unele avand speaker drive technology (e vreo sfaraiala sau e doar marketing?) . Sunt si modele wireless (la care am observat ca raportul semnal/zgomot este prea mic si raspunsul in frecventa prea mic).
Cum aleg? Pentru cei care au cumparat casti, va rog sa impartasiti modul de testare !
Trebuie sa ma uit mai mult la raspunsul in frecventa (Philips HP 910 - chiar 5Hz - 32 KHz !), la raportul semnal zgomot, marimea difuzoarelor, tipul membranei etc.? Si care e treaba cu impedanta? Am vazut ca la multe modele este specificat 32 Ohmi la 1KHz (sper ca am retinut bine). |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 10:19 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 1203
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 11:25 am Titlul subiectului: Re: CASTI - calitate, criterii de alegere, etc. |
|
|
Eh, topicu' asta'i chiar bine venit, avand in vedere ca a asculta la casti reprezinta alternativa mai ieftina (in general) pt. o buna auditie.
snatchro a scris: | De cand eram mic mi-au placut castile, insa nu acelea care sunt mici si intra cu totul in urechi, fiindca din acelea am chiar doua perechi si se aude foarte prost.
|
Poate cele mai bune casti pe care le am sunt de tipu' descris de tine. Poate ar fi corect sa nu generalizam...
snatchro a scris: | Am vazut si pe meleagurile noastre ca au parut diverse modele, care mai de care. Cu difuzoare de 40 sau chiar 50 mm, cu mylar/neodimium, unele avand speaker drive technology (e vreo sfaraiala sau e doar marketing?) .
|
In engl. driver se refera la difuzor. Deci, teoretic, orice difuzor beneficiza de o astfel de tehnologie Marketing!
snatchro a scris: | Sunt si modele wireless (la care am observat ca raportul semnal/zgomot este prea mic si raspunsul in frecventa prea mic).
|
In general sistemele wireless beneficiaza de suficiente limitari (datorita tehnologiei implicate) ca sa nu le faca atractive pt. un audiofil.
snatchro a scris: | Cum aleg? Pentru cei care au cumparat casti, va rog sa impartasiti modul de testare !
Trebuie sa ma uit mai mult la raspunsul in frecventa (Philips HP 910 - chiar 5Hz - 32 KHz !), la raportul semnal zgomot, marimea difuzoarelor, tipul membranei etc.? Si care e treaba cu impedanta? Am vazut ca la multe modele este specificat 32 Ohmi la 1KHz (sper ca am retinut bine). |
Cum alegi? E simplu: prinde un moment linistit in magazin, ia'ti walk/disc-man'u' preferat la tine (sau cel la care vei asculta frecvent cu castile cumparate), castile de referinta (daca ai, daca nu cele originale de la w/d-man) si casteta/CD'u' cel mai tare (sau cel mai solicitant). Suplimentar poti sa aduci si ceva acustic (muzica clasica): testu' de finete
Si uita de trei lucruri:
1. raspunsu' in frecventa declarat (deseori este bla-bla, crede'ma);
2. marimea difuzoarelor (teoretic cu cat sunt mai mari, cu atat mai bine, practic nu conteaza);
3. pret .
Ia intotdeauna in calcul trei lucruri:
1. sensitivitatea (vrei sa sune mai tare, sau mai incet?);
2. tipul incintei (inchis sau deschis) - de preferat deschisa, pt. ca sunt eliminate rezonantele interne;
3. impedanta (niciodata sub 16, de preferat peste 32: maj. cazurilor!) - poate iesirea de la calculator rezista si la mai putini Ohmi, dar w/d-man'u' nu (verifica cu UM'u' acestuia). Sunt si casti cu impedante mici - insa in general se folosesc cu amplificatoare dedicate.
Nota: pct. 2 nu se ia in calcul pt. casti in-ear.
Si banalu' trust your ears!
Sper ca ajuta!
Bafta'n vanatoare! |
|
Sus |
|
|
Andrei
Conectat la: 27 Feb 2003 Mesaje: 794 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 11:33 am Titlul subiectului: |
|
|
AbsoluteAudioFan are dreptate, marea majoritate a sistemelor wireless sunt pline de compromisuri de neacceptat, in special din cauza limitarilor de banda. Exista modele mai noi care au DAC-urile integrate si folosesc transmisie Wi-Fi, dar n-am apucat inca sa le ascult. Cel putin teoretic ar trebui sa fie identice ca performanta cu cele wired, dar...
In rest sfaturile sunt bune, in special legat de folosirea urechii. Ce pot sa-ti recomand este sa nu ignori modelele "profesionale", de exemplu celebra serie K de la AKG, care se gaseste si prin magazinele de produse electronice pentru publicul larg (Carrefour, par example) si care cel putin mie mi s-au parut superioare multor dintre modelele "hi-fi" la preturi comparabile. Sau echivalentele de la Sennheiser si Sony (care la casti cel putin sunt surpinzator de "buni").
Succes la alegere, dar nu uita ca ce auzi in "casti" e diferit de idealul pentru care sunt mixate melodiile... _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
mugurel
Conectat la: 26 Feb 2003 Mesaje: 131
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am acasa un AKG K55 si un Sennheiser HD 433. Sennheiser-ul suna ceva mai bine decat AKG-ul in majoritatea situatiilor atunci cand volumul nu este prea mare. La volum mare apar distorsiuni la frecventele joase. AKG-ul nu pare prea sensibil la basi si inalte(frecvente de peste 10KHz) dar se intelege destul de bine cu placa mea de sunet(Audigy).
PDF-ul de mai jos se refera la castile AKG dar sfaturile sunt valabile pentru orice tip de casti. Se explica destul de clar si cum sta treaba cu impedanta.
http://www.akgusa.com/whitepapers/Headphone_Specs.pdf |
|
Sus |
|
|
Andrei
|
Trimis: Joi Mai 15, 2003 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am folosit o buna bucata de vreme Sennheiser HD 600, dar nu sunt tocmai ce as numi "transparente" (suna bine, tho') si sunt scumpe (modelele mai ieftine in schimb pastreaza multe din caracteristicile care mi-au placut). Dintre cele transparente, votul meu merge catre Beyerdynamic DT 150/250 (scumpe si ele) si pe deasupra au si un bass impresionant.
La Sony, modelul care mi s-a parut decent este 7506-ul, insa e foarte hyped in zona frecventelor inalte, ceea ce poate deveni obositor. Este insa ieftin (comparat cu cele mai de sus cel putin). _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
snatchro
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 52 Locatie: Philips HQ, Bucuresti
|
Trimis: Vin Mai 16, 2003 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult pentru sfaturi. Eu deja am pregatit la testare Eye-Dentiscan si Anderton's Great Escape de pe score-ul Minority Report. Am notat numele de casti AKG si Sennheiser. O sa incep sa studiez oferta de la noi dupa sesiune. |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Vin Mai 16, 2003 3:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
snatchro a scris: | O sa incep sa studiez oferta de la noi dupa sesiune. |
Multa bafta!!! |
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mai 19, 2003 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
E foarte posibil sa includem un review la cel putin un model de casti in revista.
La fel si cu combinele audio.
stay tuned |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mar Mai 20, 2003 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Catalin Matei a scris: | E foarte posibil sa includem un review la cel putin un model de casti in revista.
La fel si cu combinele audio.
stay tuned |
Asta'i o veste buna! . Desigur, in conditiile in care gasesti castile si mini-sistemele in discutie (va rog, nu urmati calea celeilalte reviste de scule ) |
|
Sus |
|
|
Cosmin
Conectat la: 15 Mai 2003 Mesaje: 13 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 21, 2003 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am o pereche de casti Audio Technica, mai exact modelul ATH-M40fs. Mi le-am cumparat la recomandarea unui prieten care spune ca da clasa altor casti in aceeasi categorie de pret si chiar peste... se referea aici si la Sennheiser. |
|
Sus |
|
|
Andrei
|
Trimis: Mie Mai 21, 2003 6:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, si Audio-Technica sunt bune. Uitasem de ele in recomandarea initiala, desi sunt raspandite. Nu am ascultat modelul respectiv, cum se comporta la utilizare mai indelungata? Confort & so on, adica... _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
Cosmin
Conectat la: 15 Mai 2003 Mesaje: 13 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mai 23, 2003 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pot sa-ti spun ca nu ma dor urechile si nu-mi transpira nici dupa 4-5 ore...si chiar mai mult. Important insa este sa ti le pui pe urechi cum trebuie de la inceput Cautati review la ele pe www.hifichoice.co.uk, in arhive (un round-up de casti printre care si modele de Sennheiser si altele). |
|
Sus |
|
|
Manuel
Conectat la: 27 Mai 2003 Mesaje: 78
|
Trimis: Sam Mai 31, 2003 10:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Unde s-ar putea gasi la noi Audio-Technica?Ca sunt in cautare de casti bune(neaparat CABLU LUNG-MIN 3M) si pana acum nu am gasit cine stie ce... |
|
Sus |
|
|
Andrei
|
Trimis: Sam Mai 31, 2003 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
De la Media Consult 2000, insa nu stiu daca mai sunt in business, n-am mai luat legatura cu ei de ceva vreme... _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iun 01, 2003 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
gasesti casti audio-tehnica la magazinul Muzica din Bucuresti, ala de pe Victoriei, la etajul 1. E un fel de showroom inchis cu geamuri de sticla in care se vind, in genere, scule de studio. Au si vreo 2 modele de audio-tehnica noi-noute. Doar sunt reprezentantza... |
|
Sus |
|
|
|