Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
SnowDog

Conectat la: 22 Ian 2004 Mesaje: 84 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 12:56 pm Titlul subiectului: Mai are cineva Technics in tara asta |
|
|
Mai sunt pasionati de Technics prin tara sau in afara tarii, astept parerile voastre despre TECHNICS.
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 12:56 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Dode

Conectat la: 12 Iun 2003 Mesaje: 607 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt unul dintre ei.
Pot sa spun ca a inceput sa imi placa Technics decand am lucrat [pt 1,5 ani] la un dealer Panasonic - Technics din orasul meu natal [pana am venit in Bucuresti la facultate]. Am avut ocazia sa testez mai toate sculele lor, mai putin cele din gama superioara pt ca patronul nu le aducea la vanzare datorita pretului...
De acolo am plecat [mi-am cumparat, nu va ganditi la altceva]si cu un tuner, pe care il am si acum, desi am vrut sa il vand la un moment dat, ST GT 550. Tot Technics am si castile, initial am avut RP-HT 300
si mai nou RP-F800.
In perioada aia erau in voga reciverele Dolby Prologic, cel mai vandut era SA-EX 320. Tin minte si acum ce revelatie am avut cand am descoperit sunetul surround...
Ca produse cel mai mult mi-au placut RS-AZ6 [7] si amplificatorul SU-A 700 MKII.
Un alt produs care mi-a placut mult a fost receiverul SA-AX7, receiver pe care l-as cumpara si acum daca s-ar mai gasi, asta in combinatie cu un decodor dolby digital, ca tot a vandut puf unul aici pe forum [si acum imi pare rau ca nu l-am cumparat].
Sunt deacord cu AbsoluteAudio Fan care a zis ca majoritatea au idei preconcepute in ceea ce priveste marca asta. Pana la urma produsul cel mai bun [indiferent de firma] este cel care iti ofera satisfactie maxima...
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 1203
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pasionat, huh... Nu prea cred.
Ce'am acasa mai bun e de la ei - nu pt. ca ar fi fost cu mot in frunte (la evaluare'n magazin cu greu au luat 7 de la o scara 4-10!), da' erau la super oferta - si la mine banu' nu curge'n valuri, OK?
Exista un singur obiect ce poatra labelu' Technics si care a fost relevant pt. mine: boxele SB-M500M2. Ingropate'n anonimat, si cu oarece probleme la volume ridicate, aceste boxe sunt unele dintre cele mai neutre si naturale boxe, la orice pret. Alte 2 calitati: soundstage cu adevarat baban (incercati cu Moby ) si (atentie!) o f. buna toleranta la amplasarea'n camera (problema de care ne lovim cam toti)...
Oare cum or fi fost SB-M1000?
|
|
Sus |
|
|
QD

Conectat la: 12 Dec 2003 Mesaje: 499 Locatie: Buc
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu mai am Technics, desi acum astept sa-mi vina un sistem NAD deja comandat.
Nu vreau sa renunt la vechiul Technics (SLPG480A+GH90+RSBX747+GX180), my first love , vreau sa-l tin ca un al doilea sistem. O sa vand amplituneru (SAGX180) si vreau un amp +tuner. Dode, nu vinzi tunerul ala? (nu acum in vreo 2 luni )?Serios!
|
|
Sus |
|
|
SnowDog

Conectat la: 22 Ian 2004 Mesaje: 84 Locatie: Timisoara
|
|
Sus |
|
|
DELL
Conectat la: 28 Sep 2003 Mesaje: 324 Locatie: TM
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu pot sa spun ca m-am dat in vant dupa Technics, dar oricum este pacat ca cei de la Panasonic au ingropat aceasta firma.
Singura scula de la ei, pe care am avut-o si inca o am, este equalizerul SH-GE70EG-K pe care desi nu il folosesc nu cred ca il voi vinde in graba. Cand l-am cumparat cautam GE90, dar nu l-am gasit. Insa am avut prieteni cu tot felul de scule de la Technics si sincer mi-au placut, desi eram fan SONY.
Am vrut sa-mi comand pe la inceputul lui decembrie o pereche de boxe SB-M500M2E-K, care erau pe site-ul Panansonic Germania, aber raspunsul lor a fost ca nu mai sunt diponibile pe stoc si nici nu se mai fabrica!
_________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father.
Ultima modificare efectuata de catre DELL la Mie Ian 28, 2004 9:31 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 8:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cunosc modele mai vechi de anii90 dar cele dupa 92 imi sint foarte cunoscute ,eram fan technics pe atunci si toti prieteni aveau fara exceptii linii de diferite calibre technics.Eram incintat de designul,sunetul,fiabilitatea,comoditatea in folosire iar capetele de serie erau niste vise imposibile ,nu scapam nici o ocazie sa vad si sa aud modele noi iar in magazine erau mai tot timpu "stoc 0".Dar la un moment dat am citit din intimplare o revista de specialitate hi-fi unde erau prost cotate in comparatie cu marci de care habar nu aveam,iar ce m-a uimit in criticile care le aduceau technicsurilor era faptul ca erau reale si cind am avut ocazia sa fac unele comparatii am ramas uimit de ingnorata in care traisem ... .Oricum aparatele lor sint scule bune de larg consum foarte fiabile nu creatii fi-hi de exceptie ,la preturi decente si cu care nu te pacalesti daca nu ai pretentii deosebite.
|
|
Sus |
|
|
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003 Mesaje: 2493 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 27, 2004 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
excelent postul acesta. Este prima oara cand vad pareri destul de neutre fata de o marca si cu totul adevarate. La preturile pe care le-au avut Technicsurile au initiat majortatea romanilor in audtia hi-fi.Nu sunt perfecte dar au calitati cu siguranta.
Eu cea mai buna parere o am despre varful de gama de la turntables, pick-upuri. Cand a aparut a facut valva intre DJ-ei.Si deck-urile erau foarte apreciate in toate revistele de specialtate, aveau un sunet neutru, incepand cu RS-BX 404 si terminand cu mai noile AZ6 si 7.
La boxe intradevar singurele reusite au fost cele din seria DDD, adica M500 si M800. Dar la auditie am ramas surprins sa constat ca unele instrumente de pe CD-ul de test nu se auzeau aproape deloc, pe cand pe niste boxe JM Labs bune se auzea aproape tot.Dar neutralitatea lor m-a SOCAT si pe mine, acele boxe nu te obosesc ma deloc.
La amplificatoare au mers spre rau. In anii 80 erau foarte competenti la acest capitol, facand amplifuri foarte bune.
Cat despre CD-uri erau printre cei mai buni, varful lor de gama realizat din drive si DAC separate, SLZ-1000 si SLH-1000 (parca asa se numeau) se putea orcand compara cu wadia, meridian, krell, forsel si alti grei in domeniu.Tot sunetul neutru uimea prin toate revistele , obtinand note maxime.
Dupa parerea mea incepand cu anii 2000 Technicsul s-a degradat din ce in ce mai tare, receiverele lor fiind deja slabe.
Tin minte ca inainte dadea clasa Sony-urilor la orice categorie, mai putn la casti.Acum situatia s-a inversat
|
|
Sus |
|
|
Mindrunner
Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 28 Locatie: Intre boxe
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 1:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am avut ani buni in casa Technics..si chiar si acum mai am GH90 si un deck BX 606.Pentru anii 90 trebuie sa recunoastem ca au avut un impact important pe piata de audio din Ro. Atat ca design cat si ca fiabilitate..Nu am avut niciodata probleme cu aceasta marca.Iar ca sunet..ce sa zic... pt ceea ce se gasea pe piata in gama de preturi respectiva n-au fost rele deloc...Folosesc si acum cu mare placere DSP-ul GH90 care chiar isi face treaba bine de tot!Daca stau bine si ma gandesc nu stiu cate firme au mai facut un asemenea produs pt pretul care l-am dat..ca sa nu mai zic display-ul si modurile "funky" de analizare...jos palaria! La fel si cu BX-ul 606....VUmetru adervarat..mare si larg unde poti regla semnalul de inregistare asa cum trebuie....Despre modul cum erau lucrate pe dinauntru...nota 10+!!!! Niste meseriasi...nu ma refer neaparat la schemele electronice ci la modul ingrijit si curat al proiectararii cablajelor, a componentelor de caliate....mi se face rau cand desfac cate o scula din zilele de azi....cu toate ca suna beton, cand am desfacut Denonul 1803 m-a luat groaza!!!! Sa dea Domnul sa nu crape ceva prin el
By the way, am un GAX 170 pe care as vrea sa-l dau...
_________________ No tears to cry, no feelings left ,the human species has amused itself to death... |
|
Sus |
|
|
DELL
Conectat la: 28 Sep 2003 Mesaje: 324 Locatie: TM
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mindrunner a scris: | ...mi se face rau cand desfac cate o scula din zilele de azi....cu toate ca suna beton, cand am desfacut Denonul 1803 m-a luat groaza!!!! ... |
Nu ma pricep la chestii de astea electronice, aber am un prieten cu firma de reparatii si la fel imi spune despre sculele din ziua de azi. Am crezut ca ma abureste el, dar pe urma am mai auzit pareri din astea. Ce nu inteleg este ca au totusi un pret destul de ridicat, si daca nici firmele mari nu mai sunt atente la chestiile astea, de lucratura electronica, atunci ce mai poti zice de altii fara pretentii?
_________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mindrunner a scris: | Despre modul cum erau lucrate pe dinauntru...nota 10+!!!! Niste meseriasi...nu ma refer neaparat la schemele electronice ci la modul ingrijit si curat al proiectararii cablajelor, a componentelor de caliate....mi se face rau cand desfac cate o scula din zilele de azi... |
Asa'i, am desfacut si ampu', si CD-playeru', si tuneru' si boxa (tot!), si asta a fost si impresia mea - au lucrat ingrijit, fie ca le'au facut acasa (amp, tuner) sau in Gemania (CD-p). Numa boxa nu e chiar super la manopera (deh, facuta'n Costa Rica, la latini )...
Despre componente: IMO, asa cum spuneam si intr'un alt post, calitatea pt. maj. este relativa, insa sunt unele (ex. releele) f. bune.
|
|
Sus |
|
|
alf99
Conectat la: 20 Ian 2004 Mesaje: 31
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am un reciever SA-EX 120 cam vechi ce-i drept de prin 1996 da inca sint multumit de el.Cred ca a fost printre ultimele care erau doar stereo.Amplif-urile aratau si sunau destul de bine (aveam un prieten atunci care avea unul nu mai stiu ce model).
Description: |
|
Filesize: |
15.7 KB |
Viewed: |
721 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
cos22tm

Conectat la: 11 Noi 2003 Mesaje: 535 Locatie: remote
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 8:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
subscriu si eu la categoria fan al seriei Technics, la categoria lor de pret sunt o alegere buna pt. home use . am auzit Technics Sa-Dx850 lui SnowDog (suntem prieteni de muti ani...) si suna bine ...mai ales in cobinatie cu genius HT 5.1
Totusi firma Panasonic poate ne va face vreo surpriza...placuta in urmatorii ani...
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 8:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
cos22tm a scris: | Totusi firma Panasonic poate ne va face vreo surpriza...placuta in urmatorii ani...  |
Eu stiu o vorba, de la moldova, cu o floare electorala:
- Ce'a fost verde s'a uscat...
... si mai am:
- Mortu' de la groapa nu se mai intoarce.
- Ce'a papat lupu papat ramane.
Ptiu drace, iar mi'am adus aminte de revista!
|
|
Sus |
|
|
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 1253 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Ian 28, 2004 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Verba volant ...
Ultima modificare efectuata de catre Bogdan la Vin Mar 10, 2006 2:32 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
|