FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Difuzoare MOREL - Opinii
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21, 22, 23  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
marco polo

Conectat la: 07 Iun 2005

MesajTrimis: Sam Iun 11, 2005 2:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa nu coborim atit de jos (media galaxy) Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Iun 11, 2005 2:50 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Doru

Conectat la: 28 Feb 2003
Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!

MesajTrimis: Sam Iun 11, 2005 11:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Diferenta e ca tu nu trebuie sa scoti profit cu incintele DIY, La Pioneer insa e musai.
Perfect adevarat ce spune marco polo cu cele 4 difuzoare. De acolo incepe incinta sa respire.
Daca te uiti pe un post mai vechi de-al meu, o sa observi un respect deosebit pentru bateria de 4 drivere 17-20 cm.
Asta este unul din dezavantajele Visaton. La o incinta corect construita, sacrifici SPL-ul in favoarea calitatii.
Cu un amplif puternic n-o sa simti vreo frustrare. Lucrul asta se intampla la multi producatori de drivere.
De aceea incintele cu SPL mare ce nu fac vreun compromis major la calitatea sunetului costa mii de dolari.
Ca sa te convingi, baga un ochi pe sistemul lui IR Babuin:
http://www.hi-fi.ro/fhifi/download.php?id=3536&sid=f50fa8415b3fd59bcfdecf28f7be4490

Doru

Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!

MesajTrimis: Sam Iun 11, 2005 5:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si dom' profesor, nu putem trata impedanta mutuala la o incinta luata de sine statator. Trebuie s-o plasam undeva in spatiu.
Consequently, atat timp cat nu avem camera de ascultare si pozitia boxelor definita e bine sa simplificam problema SPL-ului la o baterie de drivere dupa cum am spus anterior.
Altfel incepe sa-i doara capul pe oamenii de pe Forum si ramanem singuri ca babele alea la usa puscariei ... Laughing

marco polo

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 12:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Conditiile de ascultare sunt cele obisnuite, camera de bloc tipic domestica unde sunetul se reflecta inevitabil oricum nu cred ca trebuie sa facem prea mult caz din asta. Bineinteles ca atunci cind vorbim chiar despre un difuzor ne gindim (unii chiar fara sa spunem explicit) la 2 difuzoare, 2 incinte, pozitionare samdp. Eu insa m-am referit la impedanta mutuala de radiatie sau mai corect la impedanta de radiatie mutuala care apare inevitabil (ca vremea rea) atunci cind pui mai multe difuri identice pe baffle si se trateaza pt. o singura incinta pt. ca apare intre difuri nu intre incinte si afecteaza raspunsul la joasa frecventa a wooferelor.
Cind 2 woofere identice sunt montate, de preferinta foarte aproape unul de celalalt, pe acelasi baffle, dupa aplicarea semnalului, wooferele incep sa exercite o presiune suplimentara unul asupra celuilalt luind nastere impedanta de radiatie. Dupa calcule matematice laborioase si indelungi experimentari niste barosani (1) au ajuns la concluzia ca splul mai cistiga 3dB datorita efectului imprimat de aceasta impedanta de radiatie mutuala.

(1) J. Vanderkooy and S.P. Lipshitz, "Power Response of Loudspeakers with Noncoincident Drivers - The Influence of Crossover Design", 74th Convention of the AES, New York, 1983.
M. E. Engebretson, "Low-Frequency Sound Reproduction", JAES, Vol 32, May 1984.
Sus
butch

Conectat la: 08 Noi 2004

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 11:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

marco polo a scris:
SAL SBX2030 care e cu 2 clase peste sau mai ieftin (si tot mai bun) SBX1620

Exclamation Sincer nici nu mi-a trecut prin cap pina acum sa ma uit inspre SAL. Eu sint un fel de capra riioasa cu coada pe sus Smile
Deocamdata Morel ramine, poate mai incerc niste Visatoane dupa, depinde de bani. Telul meu e sa incerc cit mai multe marci imi permit, in tipuri cit mai variate de incinte.
Legat de W170S/4, pot sa spun ca le-am masurat pe ale mele dupa break-in (48 de ore cu zgomot alb generat in CoolEdit si filtrat sub 50Hz), puterea data la nivelul la care excursia in aer ajungea la cca 4 mm (ochiometric). Rezultate: unul din ele avea parametrii foarte apropiati (+-15%) de cei de pe pagina web Visaton, dar celalalt... Fs 42Hz, cel putin atit imi amintesc pe moment. Pot sa spun ca se simte si la ureche, cantitatea de joase dinspre incinta care il contine pe infamul woofer e clar mai mica, pina si altii au sesizat (am incercat schimbarea canalelor, punind la indoiala amplificatorul, dar vina e clar a wooferului).
Totusi, nu pot sa zic ca nu sint multumit in limita banilor pe care i-am dat, si nu consider deloc ca a fost o investitie proasta, si o sa mai cumpar Visaton in viitor.

Ce spui tu despre 2xW170S / incinta corespunde cu incinta buget D'Appolito prezentata de Doru la Hi-Fi Arena 2004. De fapt erau doua W170SC (varianta ecranata) cu G25FFL.

Cred ca o sa apelez in continuare la cunostintele tale si te voi intreba ce drivere Visaton ti-au atras atentia in mod pozitiv? Imi fac demult cu ochiul AL170, GF200, TIW200, G25FFL, poate si altele. Dar totusi e vorba despre Morel in threadul asta, daca vrei poti sa-mi raspunzi pe privat.

Legat de MW144 si raspunsul lui de SPL. No offense, dar uitindu-ma pe http://www.moreleurope.com/ la raspunsul in frecventa din datasheet ma scarpin in barba, mormaind un "hmm, no shit". Mai departe, ma uit la Fs care, zic ei, e 45Hz, si dupa aia la graficul de impedanta, si vad ca acolo peak-ul e pe la 70-80Hz. Evident, e imposibil sa fie asa, dar totusi asta spune ceva despre validitatea acelor grafice.

De asta ma bazez pe experienta ta practica cind te intreb una alta, dupa datele de catalog am putea lua multe tepe Sad

Deci, per ansablu, MW144 in bass reflex adecvat ar livra chiar mai multe joase (si mai bune) decit un W170S in bass reflex de 28l (incinta Alto-II recomandata de Visaton)? Intreb pentru simplul motiv ca pe cea din urma o am ca referinta.

Doru

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Butch,
In ceea ce-l priveste pe AL170 mie nu-mi place (Qts prea mare). Am lucrat pe AL170M (varianta vopsita negru care are si alti parametri) si se poate scoate marfa din el, e insa un difuzor foarte pretentios.
TIW200XS este spargator (daca te impaci cu SPL-ul mic), la fel si GF200 in ambele variante (una sau doua bobine folosite).
Revenind la Morel, eu am lucrat numai cu Morel USA. Am mai spus-o, MW266 nu are concurent intr-o incinta inchisa.
Referitor la 144, era o vreme cand Totem folosea Morel pentru unele din modelele sale de incinte. Catalin poate sa-ti confirme cum sunau doua floorstandere modeste pe care a vrut sa le cumpere.

butch

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 11:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Doru a scris:
Butch,
In ceea ce-l priveste pe AL170 mie nu-mi place (Qts prea mare). Am lucrat pe AL170M (varianta vopsita negru care are si alti parametri) si se poate scoate marfa din el, e insa un difuzor foarte pretentios.

Pretentios ca filtru (break-up urit)?

Doru a scris:
TIW200XS este spargator (daca te impaci cu SPL-ul mic), la fel si GF200 in ambele variante (una sau doua bobine folosite).
Revenind la Morel, eu am lucrat numai cu Morel USA. Am mai spus-o, MW266 nu are concurent intr-o incinta inchisa.

Adica bate un GF200 in incinta inchisa? Very Happy

Doru a scris:
Referitor la 144, era o vreme cand Totem folosea Morel pentru unele din modelele sale de incinte. Catalin poate sa-ti confirme cum sunau doua floorstandere modeste pe care a vrut sa le cumpere.

Pai daca vroia Catalin sa si le cumpere... that pretty much says it all. Daca iti amintesti despre ce model era vorba sa dau un gogu cu el...
BTW, tot timpul m-am intrebat ce parere are Catalin de proiectele tale DIY Smile

Doru

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 12:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ha, ha, buna!
Ultima incinta TIW200XS compresie, DSM titan pe medii si inalte intr-o constructie bookshelf a pus-o langa Dynaudio Contour 1.3mk2 si pe masura ce asculta ii crestea un zambet pe fata. Cand a aflat ca in varianta comerciala poate ajunge la jumatate de pret, deja ii incoltise o idee ... Si eu am fost parsiv, recunosc. Intre timp i-am invatat gusturile. Laughing
Da, Morel-ul 266 in incinta inchisa bate GF200 in principal din cauza SPL-ului. Totem-ul nu se mai fabrica, din pacate.
Referitor la AL170A, e un difuzor pentru "avansati". Nu am vazut proiecte prea rotunde cu el, desi, din nascare, are un statut mai mult decat promitator.

butch

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 1:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Doru a scris:
Ha, ha, buna!
Ultima incinta TIW200XS compresie, DSM titan pe medii si inalte intr-o constructie bookshelf a pus-o langa Dynaudio Contour 1.3mk2 si pe masura ce asculta ii crestea un zambet pe fata. Cand a aflat ca in varianta comerciala poate ajunge la jumatate de pret, deja ii incoltise o idee ... Si eu am fost parsiv, recunosc. Intre timp i-am invatat gusturile. Laughing

Hm, nu ma asteptam. As fi curios sa vad acelasi test facut pe subiectul LupulRoz Very Happy

Doru a scris:
Da, Morel-ul 266 in incinta inchisa bate GF200 in principal din cauza SPL-ului. Totem-ul nu se mai fabrica, din pacate.

De parca as avea bani de asa ceva la preturile pe care le practica Totem. Dar vroiam sa vad cu ochii mei. Am intrebat la Gogu si am gasit doar modelul Forest, dar ala-i da cu Seas si Audio Technology dupa cum zice Stereophile. In fine, nu conteaza.

Doru a scris:
Referitor la AL170A, e un difuzor pentru "avansati". Nu am vazut proiecte prea rotunde cu el, desi, din nascare, are un statut mai mult decat promitator.

OK, recunosc oficial: proiectarea filtrelor e un skill care mi-e aproape strain. Probabil nu e cazul.

butch

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 1:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pt. Marco Polo.
Ce n-am mentionat pina acum e muzica pe care o ascult. Sper sa nu schimbe recomandarea!
Ei bine, momentant ma invirt pe domeniul, sa-i zicem, soft rock, rock electronic, muzica electronica (cea mai generica denumire pe care am putut-o gasi).
Ca sa-ti faci o idee gindeste-te la ceva gen albumele III si IV (Security) ale lui Peter Gabriel (na, bine, am eu o fixatie cu dumnealui, so what?)
Mai sint interesant de muzica centrata pe percutie, acustica sau sintetizata.
Suport fara eforturi prea mari si jazz, cu toate ca proportia fata de restul muzicii ascultate nu e foarte mare.

Vrei sa-ti spun si ce amplificator planuiesc? Ma tem sa nu sari pe mine Smile

Any comments?

marco polo

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 3:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Butch,
Se pare ca pe forumul asta indiferent de subiect tot despre Visaton ajungem sa vorbim de parca numai cu Visaton se mai fac boxe bune pe planeta asta…
Si am descoperit o gresala pe care am facut-o, W170S nu costa 20e ci 30e (cred ca ma gindeam la SAL, dar am corectat si pe postul initial) deci 2buc. costa 60e si 4 costa 120e!!!. Cam mult totusi pt. un dif made in China numa ca scrie Visaton pe el Confused .
Revenind la MW144 bineinteles ca rezonanta impedantei nu avea ce cauta acolo, dar am vazut la multi producatori ca translateaza graful impedantei spre dreapta nu stiu de ce, poate o fi un cod secret de comunicare Wink .
MW144 nu livreaza mai multe joase decit W170S ci MAI BUNE!!! De aia si costa 85-100e fata de 30e W170s.
Sus
butch

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 3:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

OK. Deocamdata ideea principala e: ce tweeter? Pe 13 iulie ma intorc in Romania pt doua saptamini si vreau sa vin cu Morel-urile in valiza Very Happy
Asa ca ar cam fi cazul sa nu ma mai tii in suspans si sa trecem la treburi serioase.
Zi-mi ca nu trebuie sa fie MDT33. Nu ma baga in faliment Pray

PS: legat de remarca despre Visaton. Visaton re-apare vrind-nevrind la sectiunea DIY pe forumul acesta pt ca... oare de ce? A, mi-am amintit. E una din putinele marci de difuzoare de calitate care se pot cumpara din Romania. Daca am avea toata crema brandurilor producatoare de difuzoare high-end cred ca am vedea mult mai constant nume ca Seas, Scan-Speak, Audio Technology...

marco polo

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 3:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca MW265 este mai bun decit MW266 in aceeasi incinta inchisa in primul rind ca are splul mai mare, un factor covirsitor pt. woofere, iar apoi uitindu-ne la raspunsul in frecventa MW266 prea sta in jurul valorii de 85dB (desi e documentat 89), foarte putin si ce-i cu saltul ala de 5 dB de la 800 la 1100Hz Confused ? In conditiile astea trebuie taiat destul de jos si nu prea imi place (in general nu prea imi plac subwooferele). Si nu, nu il am pe stoc (MW265) daca crede cineva ca ii fac reclama Smile.
Totem se fabrica in continuare (poate nu cu diful ala) www.totemacoustic.com
Sus
butch

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 3:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

marco polo a scris:
Totem se fabrica in continuare (poate nu cu diful ala) www.totemacoustic.com

Cred ca Doru se referea la modelul anume cind a zis ca nu se mai fabrica.

marco polo

MesajTrimis: Dum Iun 12, 2005 3:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Butch,
Mai omorit cu Peter Gabriel. Este artistul nr. Unu in topul preferintelor mele. Am fost si la concert la Budapesta anul trecut. Extraordinar!!!!!!
Singura problema cu PG este ca are un bass la instrumente, sa mor eu nu stiu de unde le scoate, ca darima multe incinte cu pretentii Sad
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21, 22, 23  Urmatorul
Pagina 5 din 23

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum