FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Sfat achizitie boxe
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
panaionut

Conectat la: 07 Dec 2004

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 1:24 am    Titlul subiectului: Sfat achizitie boxe Raspunde cu citat (quote)

am cumparat de curand un mp3 player pioneer deh-p5730mp pe care l-am instalat pe masinuta mea(cei drept cam veche dar intretinuta ,dacia 1300 model `7Cool.
Doresc sa amplasez pe ea 4 boxe (2 pe usi si 2 in spate)fara amplificare,doar ce scoate mp3-ul .pe el scrie 4x50w dar in cartea tehnica ar fi cam 4x27w.nu prea stiu ce sa cumpar nici nu prea am timp sa merg undeva cu ea sa probez deci singura varianta ar fi sa gasesc un magazin pe net sa le cumpar si sa le instalez singurel acasa.problema este ca acum am doua boxe(no name) care jumatate de volum cam sant fortate si as dori ca cele pe care le achizitionez sa nu ajunga niciodata in situatia asta si sa se auda si f bine .
Ce ma sfatuiti sa cumpar si daca se poate si de unde si sa mai aiba si loca sa fie montate pe berlina mea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 1:24 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
panaionut

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 1:36 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am mai vazut o chestie la el si nu stiu ce inseamna "amplificator MOSFET 50W x 4".si daca in viitor strang niste bani ce ar mai trebui sa cumpar ca sa am si un subwoofer tub in portbagaj care sa se imbine cu ce voi cumpara sau pot sa leg un subwoofer cu amplificare in el pe rca-uril din spate si care ar fi puteream maxima (reala ) de folosit
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 1:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pe fata iti poti pune niste boxe pe componente iar pe spate presupun ca vrei ovale.

Ai facut o alegere buna cu HU-ul,modelul ala l-am vanat si eu dar in urma unui surplus de venit(neasteptat:)) l-am cumparat pana la urma pe fratiorul mai mare 6700.Am ramas uimit de sunetul pe care il scoate din Blaupunkt-urile mele stock (componente,16,5cm/25mm) fata de radiocasetofonul cu care era echipata masina.

Din experienta mea personala iti pot spune sa mergi pe DLS sau Infinity dar avand in vedere ca nu am ascultat inca Hertz sau Ground Zero si ca toata lumea le lauda cred ca ar trebui sa studiezi bine piata inainte sa faci vreo achizitie.
Cu riscul de a parea rautacios iti spun sa te concentrezi numai asupra marcilor mentionate mai sus.

Incearca sa nu postezi de 2 ori la rand,foloseste functia "modifica".
Poti oricand sa-ti montezi un amplif+sub,nu au nici o legatura cu etajul final al HU-ului ("mosfet 4x50W").Eu zic ca o putere de 200W RMS pt subwoofer e suficienta pt ce vrei tu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
panaionut

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 1:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am gasit la http://www.o firma.ro/produse/Difuzoare/ si cel putin cred ca modelele astea de la ei ar merge de la infinity: ref9612i pe spate si ref5012i pe usi sau dls c6 sau 269 si pe fata 225 .
Ce zici ? as putea combina ceva din astea?
Sus
Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 2:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu te grabi,asteapta parerile despre Hertz si GZ,vor veni sigur.

Dintre modelele enumerate de tine nu cunosc decat DLS C6 care sunt ok.
Pt spate eu ti-as recomanda http://www.aoy.ro/customer/product.php?productid=17263&cat=410&page=2&PHPSESSID=a9dbb66920369c4115b32b77a2dba7f4
Sus
panaionut

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 2:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ok,merci mult pentru sfat
Sus
sfigmo

Conectat la: 09 Noi 2004

MesajTrimis: Sam Iul 16, 2005 8:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tot ce trebuie sa faci este sa le asculti...ce iti pot spune cu siguranta e ca in Dacie intra pe fata difuzoare de 16.5 cm cu mici modificari si adaptoare...parerea mea e sa pui pe fata componente de 16.5 cm si pe spate pe o placa ovale...asta daca nu iti doresti subwoofer...daca vrei sa iti pui subwoofer, atunci pune cate doua difuzoare pe fiecare usa din fata si in spate doar un subwoofer amplificat...mai bine du-te undeva la un atelier in Bucuresti sa asculti mai multe difuzoare si sa iti dai seama tu care cum iti place...bafta
panaionut

MesajTrimis: Dum Iul 17, 2005 4:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ok ,multumesc
Sus
MariusO

Conectat la: 14 Sep 2004

MesajTrimis: Dum Iul 17, 2005 8:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intamplarea face ca eu sa am de peste o luna montat pe masina exact un deh-5730 cu difuzoare pe componente Hertz dsk 130 pe fata si Ground Zero GZRF-46 (ovale) pe spate.Pot sa-ti spun ca difuzoarele Ground Zero sunt extrem de reusite pt. dimensiunile lor, auzindu-se nesperat de bine.Hertz-urile si sunt si ele foarte ok, insa un pic cam "bright" sunetul, in sensul ca eu sunt nevoit sa tin inaltele la -3 dB (chestie de gust insa aici).Trebuie sa recunosc ca si rodajul pt. ele este un punct important.Ti-as recomanda insa Ground Zero pe componente fata , modelele de 16,5 pe componente.Parerea mea este ca se preteaza foarte ok cu Pioneer-ul.
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004

MesajTrimis: Sam Aug 20, 2005 12:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Paradoxal, mie Hertz mi-au lasat impresia unui sunet cald, cu inalte chiar foarte domoale (cu EQ pe flat ) !
yzf

Conectat la: 15 Oct 2005

MesajTrimis: Sam Oct 15, 2005 9:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

uite eu sunt mai incepator. imi puteti spune si mie ce inseamna boxe coaxiale si cele sistem?? cre e diferenta intr ele?
Sus
yzf

MesajTrimis: Sam Oct 15, 2005 9:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

inca ceva. ce boxe merita puse pe un logan pe soketurile initiale>???
nu vreau sa atrag atentia cu nimic!! vreau sa pastrez si capacele initiale pentru a nu iesi in evidenta. fata de hoti!!!!
o marca si un model???? daca e si ceva mai scump...numai sa aiba sunet clar si basi decenti.
poate o sa-i fac si o insonorizare cu dynamat.
fuscobal..stiu ca tu ti-ai pus.asa mentionasei pe forumul de la AMS. daca unul iti buseste portiera ,trebuie scoasa insonorizarea??stii cumva cum se procedeaza in acest caz??? merita???
multam fain!!! Very Happy
Sus
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004

MesajTrimis: Sam Oct 15, 2005 9:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

yzf a scris:
uite eu sunt mai incepator. imi puteti spune si mie ce inseamna boxe coaxiale si cele sistem?? cre e diferenta intr ele?

coaxiale sunt cele la care tweeter-ul este prins de difuzorul de mid-bass, iar sistem sunt cele la care tweeter-ul este separat de difuzorul de mid-bass.

diferenta tehnica intre boxe din aceeasi familie de produse este de obicei faptul ca la coaxiale se folosesc filtre cat mai simple (din lipsa de spatiu) pe cand la sisteme se fac filtre separate, neavand problema spatiului.

diferenta practica intre coaxiale si sisteme este faptul ca la sisteme poti monta tweeter-ul unde doresti, pe cand la coaxiale nu.

fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004

MesajTrimis: Dum Oct 16, 2005 2:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai nu prea ai cum sa o mai scoti ! Daca ai ghinionul sa intre unul in tine trebe portiera noua si alta antifonare !
yzf

MesajTrimis: Dum Oct 16, 2005 1:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si de boxe.ce ziceti?? de care sa pun pe fata. si pe spate..sistem sau coaxiale?? si ce marci??
am vazut ca sunt folii dynamat micute care se pun numai in dreptul boxelor erau cam 350k sau 500k?? sunt bune alea??
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum