Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Bugetul meu |
deocamdata nu am bani |
|
12% |
[ 9 ] |
sub 200$ |
|
4% |
[ 3 ] |
intre 200$ si 400$ |
|
4% |
[ 3 ] |
intre 400$ si 800$ |
|
21% |
[ 15 ] |
intre 800$ si 1600$ |
|
27% |
[ 19 ] |
intre 1600 si 3200$ |
|
7% |
[ 5 ] |
peste 3200$ |
|
8% |
[ 6 ] |
am deja, nu ma intereseaza |
|
14% |
[ 10 ] |
|
Voturi totale : 70 |
|
Autor |
Mesaj |
Doru
Conectat la: 28 Feb 2003 Mesaje: 597 Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 1:12 pm Titlul subiectului: Miine mergem sa cumparam scule. Citi bani cheltuim? |
|
|
Incercam sa facem impreuna o optinune in functie de buget
Sa vedem care este cel mai bun deal la banii alocati
Limitam pachetul la Receiver (Amplif), CD(DVD) Player, Boxe fata sau o minicombina (bugete mici)
Incep eu: Panasonic SA-PM01 la un pic peste 200$
Ultima modificare efectuata de catre Doru la Mar Iul 15, 2003 1:47 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 1:12 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
Description: |
|
Filesize: |
57.01 KB |
Viewed: |
4788 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
Conectat la: 12 Mai 2003 Mesaje: 1203
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 1:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca maine ar trebui sa'mi iau ceva, cu greu as putea obtine, ca buget alocat , mai mult de $500... Prin urmare as cauta un sistem integrat de calitate (cu sunet acceptabil si fiabil).
Se poate opta pentru separate SH, aici aspectele fiind f. delicate (si probabil timpu' de achizitie s'ar dilata la ceva mai mult de o zi). De ex. eu nu as cumpara un CD player SH...
Imi aduc aminte cum aproape un an de zile in urma cineva vindea amp+boxe la 5 mil. Boxele erau bine construie (de firma) dar slabute'n sunet. Chiar si asa, IMO, reprezentau un chilipir. As fi luat combinatia pt. birou, dar... Nu poti agata toate ocaziile, nu?
Pentru un sistem nou, din separate, suma minima este de $800: $200 DVDu' (nu mai gasesti CD-player sub 10mil. ), $400 ampu' (nu, nu receiver! ...brrrrr, la pretu' asta?), $200 boxele.
Sub aceasta suma nu se discuta de hi-fi (chair daca sistemu' va fi tipic lo-fi)...
Concluzie: $800!
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Comentariu la SC-PM01:
Modelul este din '98, inlocuit in 2000 cu SC-PM03 (fara diferente f. mari in sunet, doar in estetica). Ambele modele poseda Power Stage, o smecherie care face utilizatoru' sa se simta bine (ridicarea CD'ului la deschiderea capacului...).
Dupa cum se poate observa, este un micro CD+tuner, fara tape...
Puterea declarata (14Wpc) ofera o oarecare abordare naturala si dinamica la volume reduse (este perfect pt. background, in dormitor, sau pt. birou, ambele incaperi fiind mici). In fapt am vazut in Anglia, acum aproape 4 ani, cum o pereche de batranei au observat dinamica placuta a PM01 versus sunetul lifeless a unui JVC, cu tape, dar cu 30% mai scump...
Face $200?
Dupa sunet - da!
O mica rezerva: din nefericire transportul (sau traversul) este scos din fabricatie, fiind original Matsusita. Mecanica pt. CD-playerele Panasonic din aceste zile (nu stiu situatia de la DVD-playere, dar cred ca au pastrat'o in house) este Philips!
|
|
Sus |
|
|
Doru
Conectat la: 28 Feb 2003 Mesaje: 597 Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chestia cu ridicarea capacului ar fi fost foarte buna daca ar fi si scris pe el ca nu se apasa cu mina, butonul de "Eject" tinind loc si de "Load", altfel un user ambitios si cu multa forta ...
AAF poti, te rog, sa si nominalizezi echipamentele pe care le-ai alege?
Eu iti impartasesc parerea privind bugetul, dar parca as mai pune 200-300 $ in plus la boxe.
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK!
Deci, sa incepem cu... sfarsitu':
Boxe: cele mai slabe boxe hi-fi made by Technics, SB-CS65. Vrei mai mult? SB-CD95... Da' repede, ca fabrica din Spania s'o gatat, iar in Malayezia... deh, restructurare! Alternative: poate un Pioneer CS-5070? In rest, la acest pret (sub $200), gasiti numa' HT!
Amp: Oferta este f.f. redusa. Sincer, nu stiu ce ati putea lua... Mult laudatu' Rotel RA-931Mk2? Bafta cu serviceu', mai ales ca'i discontinued! Vre'un SONY? No way! Si, ca sa vezi, tot la Technics ajungem... Da' nu se face, firma'i moarta! Singura solutie, IMO, Kenwood KAF-3030....
<a se vedea continuarea>
|
21.98 KB |
4747 Time(s) |

|
|
6.44 KB |
4747 Time(s) |

|
|
27.02 KB |
4746 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
<continuare>
...
S'ar putea sa spuna cineva: Marantz PM 4200... Poate, da' aveti grija la volum!
Sursa: Sa incercam, totusi, sa ramanem la CD-playere (suntem totusi in hi-fi!). Un SONY CDP-XE270/370 nu prea se merita (no matter what people say). In $200 avem doar vreun Teac CD-P1250 (sunt unii care baga mana'n foc ca se poate scoate un CD-player f. bun din el, daca te bagi putin ), sau tot un Kenwood DPF-3030 (sa recomand eu acesta firma? ). As fi spus un JVC, dar only CD-playerele de la ei sunt de'acum istorie...
Nota 1: boxele tip cutiuta, cu bass de tot cac... nu au intrat in calcul.
Nota 2: habar n'am cum ar putea suna componentele impreuna (cum ar suna KEF-3030 cu CS 7070, de ex.). De aceea cele scrise sunt lucruri PUR INFORMATIVE.
|
15.33 KB |
4745 Time(s) |

|
|
26.62 KB |
4745 Time(s) |

|
|
6.49 KB |
4745 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
Doru
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 4:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
AAF,
Desi departe de mine intentia de a apara Sony, nu pot sa nu mentionez un model de receiver stereo pe care il tolerez de citiva ani buni la birou si anume STR-DE305. Impreuna cu un CD-Player CDP-XE500 isi face treaba excelent. Ce-mi place la el: reglajele cu potentiometre la ton si balans plus un bass-boost fericit ales pe undeva pe la 60-70Hz care indulceste frumos niste boxe mici cu compresie. Puterea: 2x100W-150W/8ohm-4ohm. By the way, ce preferi compresie sau bass-reflex?
|
12.32 KB |
4732 Time(s) |

|
|
5.36 KB |
4735 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Modelu' de receiver mi'e complet necunoscut. Probabil il gaseai prin '95-'96...
Privitor la CD-playerele XE: in timp au castigat oarecare respect de la public (in afara). Din nefericire sunt unele aspecte ce lasa de dorit la modelele mai noi (si nu ma refer la design). In Occident modele din seria budget erau importate de undeva din Extremu' Orient (China?), iar pentru Europa Centrala si de Est produsele erau aduse din Ungaria. Datorita serviciului de urmarire a calitatii dezastruos, am putut vedea faulturi de neacceptat la modelele Made in Hungary, existente la noi insa cu preturi normale... Btw, care'i tara de origine la ce ai prezentat?
In cealalta problema pot sa spun urmatoarele:
La micro am boxe cu compresie, acestea ajungand destul de jos, dar nu au putere: la volume f.mici (night listening, -64...-48dB/20Wpc) basul este f. corect, chiar incredibil... practic bate sistemu' mare in acest domeniu. Cum trec de ora 8, la full-size, gata, reflexu'si face treaba, sistemul recupereaza, iar de la ora 9 devine no. 1 in bas (obs.: boxele T200 sunt mai lenese, au specificate 86dB/1W/1m). Pe langa asta trebuie adaugate volumul mic (in practica numai asa se justifica boxe de compresie) si peretii subtiri ai boxelor de la micro, care la volume mari duc la coloratii f. puternice in zona bas-medii.
|
|
Sus |
|
|
Doru
|
Trimis: Mar Iul 15, 2003 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Made in France 1996. Dupa aceea Sony s-a plimbat prin Ungaria, UK - unde erau mai demult, Spania (control de calitate mai prost ca in Ungaria).
AAF, daca ai avea ceva mii de dolari prin buzunare la ce florstandere ai pofti? In sensul daca ai ascultat unele care sa te lase mut (sau surd ), nu dupa povestile din reviste sau review-urile on-line
|
|
Sus |
|
|
AbsoluteAudioFan
|
Trimis: Mie Iul 16, 2003 10:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Doru a scris: | AAF, daca ai avea ceva mii de dolari prin buzunare la ce florstandere ai pofti? In sensul daca ai ascultat unele care sa te lase mut (sau surd ), nu dupa povestile din reviste sau review-urile on-line |
Hehehe, aici m'ai prins...
Eu m'am orientat in zona budget, din 2 motive: oferta locala + posibilitati materiale.
Nu stiu daca am mai spus'o, la un moment dat, intr'un show room d'afara, in care am intrat intamplator, canta o soprana opera sau opereta (acest gen de muzica nu ma incanta deloc), la un volum normal. Surpriza mea (placuta) s'a transformat intr'una din experientele de neuitat: eram topit tot, daca intelegi ce spun, cu fiecare fir de par in pozitie de drepti, si asta in conditiile in care nu stateam in sweet-spot, ci la 2m de intrare! Sistemu' nu l'am retinut (eram la inceputuri, nu le stiam chiar pe toate ), cu atat mai putin boxele...
Cele mai scumpe boxe ascultate au fost Bang&Olufsen (Beolab 8000?) - am fost incantat de claritatea cristalina a sunetului si de autoritatea neasteptata de la niste boxe aluminate si f. subtiri...
Cel mai scump amp a fost un Luxmann (care, alaturi de niste boxe HT a fost o mare dezamagire).
... de vazut am vazut multe, de ascultat...
Sincer, n'am indraznit sa cer dealer'ului sa faca o proba doar de dragu' artei. Am cerut sa ascult ce ma interesa...
|
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iul 16, 2003 12:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de "ascultat de amoru' artei".
Tot aud zvonuri de la toti dealerii din Bucuresti, cum ca cineva ar vrea sa organizeze un show hi-fi/high-end la Hotel Marriott. Din pacate, dealerilor li se cer prea multi bani pentru ca se pune accentul pe lux (Marriott, icre negre, sampanii sparte in boxe) iar pretul pentru vizitatori se prefigureaza a fi cam 10$ sau Euro.
Va tinem la curent daca chiar o sa aiba loc asa ceva in toamna.
|
|
Sus |
|
|
jpaul
Conectat la: 29 Iul 2003 Mesaje: 107 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Mar Iul 29, 2003 4:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Celor care au un buget limitat si vor ceva mai "sus" le recomand sa "mai dea o tura" pe la dealeri...la ei mai gasiti scule la care si-au facut altii (mai cu bani) upgrade si care se prezinta intr-o stare buna si la un pret de multe ori la jumatate sau sub.
|
|
Sus |
|
|
radu_s
Conectat la: 31 Iul 2003 Mesaje: 18 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iul 31, 2003 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare !
De ceva timp citesc acest forum si m-am hotarat sa va intreb si eu ceva . Sunt intr-o mare dilema si vreau sa aflu cat mai multe opinii .Vreau sa imi cumpar ceva scule si nu sunt deloc hotarat ce anume si cum nu am chef sa dau banii aiurea poate ma puteti ajuta voi cu cateva tip-uri. In primul rand ma gandeam la un buget de 800 -1000$ maxim ( si astia luati de la banca cu imprumut ) in care sa intre un amplificator ( max 2 * 100 W ), cd - player (cu SACD) si boxe . Nu ma intereseaza HT , eu sunt mai old -fashion
. Eu initial ma gandeam la Marantz ca marca, dar am citit pe aici ca sunt putin cam "lenese" deci nu stiu ce sa zic, poate Harman - Kardon, poate T+A.
Astept ceva informatii de la voi si daca puteti sa imi spuneti si pe unde as putea sa le gasesc , un pret informativ , etc.
|
|
Sus |
|
|
jpaul
Conectat la: 29 Iul 2003 Mesaje: 107 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Joi Iul 31, 2003 3:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Radu_s;
La bugetul asta cam greu T+A chiar si 2 Hd.
Sacd ar fi Sony SCD-XB 770 sau 930QS. Atentie! SACD-uri nu se prea gasesc pe piata romaneasca si sint si cam cu 50 % mai scumpe decit Cd-urile.
Ca amplif ai putea incerca sa gasesti un Marantz, Arcam, Cambridge Audio sau Primare.
Boxe: Infinity, Canton, KEF, Mission, Quadral sau eventual Tannoy.
Daca esti din Bucuresti ai sanse mai mari: magazinele MasterHIFI, Mag. Unirea, etc.
|
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iul 31, 2003 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am un amic cu niste T+A de vinzare, destul de ieftin, cam 400.
Totusi, cred ca in combinatie cu HK, ar rezulta un sunet cam rece, mult bass si inalte.
In sfirsit, daca genul asta de sunet te prinde, nu ezita.
|
|
Sus |
|
|
|