Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005 Mesaje: 2312 Locatie: Arad
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 12:15 am Titlul subiectului: Intretinere scule... |
|
|
As dori sa postati aici cateva tehnici de intretinere/curatare a sculelor. Cum faceti sa le tineti ca noi atati ani...
De exemplu, le acoperiti cand nu le folositi? Le stergeti cu vreo substanta anume la un anumit interval de timp?
P.S. Cred ca aici ar trebui in primul rand sa ne dea niste sfaturi momolo... |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 12:15 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 12:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu pun o panza subtire dar deasa peste amplificator ca sa nu intre praful in el. Arata ca nou. Din timp in timp il mai curat (in zona butoanelor ) cu pensula foarte moale facuta din par natural:) |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 12:40 am Titlul subiectului: |
|
|
este simplu:
1. le sterg foarte rar de praf; incerc sa curat praful in camera astfel ca sursa principala de praf sa fie diminuata.
2. cand le sterg de praf folosesc o carpa foarte moale si nu insist apasand pe masca frontala. De obicei folosesc aspirator cu perie foarte moale rotunda (o am de la un aspirator rusesc din 1962 de la bunica). Orice cadran de plexi sau plastic se zgarie usor.
3. orice disc folosit inainte de bagare in sertar ma uit atent daca are scame si le inlatur. Orice rabat la treaba asta face ca efortul sa fie inutil. Contrar opiniei generale NU este o treaba stresanta/obositoare; este o problema de disciplina nemteasca greu de acceptat in mijlocul unei obisnuintze balkanice de puturosenie si indiferenta semiorientala.
4. camera este interzisa la copii si animale nesupravegheate.
5. nu folosesc butoanele cu mainile soioase de mancare. Nu scap telecomanda in ciorba!
6. Jucariile HiFi NU merg la chefuri; acolo sunt folosite gioarse destinate problemei pe care se poate varsa sampanie si voma!
7. nu imprumut scule audio si nici discuri (fac exceptii foarte rare, prefer sa le copiez ca sa nu se supere pretendentii).
8. NU ma plimb cu sculele in geamantan la comparatii si intruniri DIY. Orice iesire s-a lasat cu daune de obicei asa ca m-am invatat minte!
9. NU aprind si sting aparatele intruna; daca le folosesc mai bine merg continuu fara multe tranzitii.
10. folosesc spatii adecvate, nu pun aparatele in frig, umezeala, condens, etc.
Simplu!....pentru oameni ordonati; pentru jegosi este o problema! |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Inseamna ca nu suntem foarte indepartati cu principiile...
Legile tale sunt perfect aplicabile, si le folosesc aproape in exclusivitate...
Am o pisica care sta si nesupravegheata in camera...
In rest... m-am invatat si eu minte sa nu scot sculele din casa.. si sa nici nu imprumut CD-uri... si culmea coincidentei este ca si eu le copiez prietenilor cand doresc ceva...
P.S. Cred ca regula cu mancarea... este.. foarte amuzanta.. oare cine este atat de inconstient sa puna mana pe o scula de cateva sute bune de euro, in timp ce este cu friptura in fata... |
|
Sus |
|
|
danb
Conectat la: 10 Feb 2004 Mesaje: 1233 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Folosesc telecomanda. |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si daca folosesti telecomanda nu se pune praful pe scule? Sau ai vreo incinta in care nu intra praful in care le tii, si prin care merge telecomanda? |
|
Sus |
|
|
mitica Vizitator
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 8:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
tare faza cu telecomanda scapata in ciorba |
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Netcrusher a scris: |
P.S. Cred ca regula cu mancarea... este.. foarte amuzanta.. oare cine este atat de inconstient sa puna mana pe o scula de cateva sute bune de euro, in timp ce este cu friptura in fata... |
Eu |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 9:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Phiiiiiiii....
Ce-are de-a face friptura din fata mea cu scula de sute de euroi, ca doar nu mananc friptura cu mana  |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

|
Trimis: Lun Noi 21, 2005 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu stiam ca ... pulpele de pui (fripte) se tzin cu mana.. Da noah.. daca voi nu mancati asa..
Hai ca deviem de la subiect...  |
|
Sus |
|
|
TaucheR

Conectat la: 13 Iun 2004 Mesaje: 1024 Locatie: Constangeles
|
Trimis: Mar Noi 22, 2005 2:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Mi-e foame!...
|
|
danb
Conectat la: 10 Feb 2004 Mesaje: 1233 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mar Noi 22, 2005 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
(Mda, traim intr-o tara prafuita rau. Cica din cauza ca se construieste in draci).
2. Magic wand sau cum ii zice la pamatuful ala minune
PS: nu am scule adevarate care sa ma faca sa ma gindesc la manusi, incerc doar sa nu le zgirii si sa nu le patez iremediabil. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Noi 22, 2005 12:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
O telecomanda universala programabila cu "learn", care le inlocuieste pe toate celelalte, uiti ca sculele au butoane, inclusiv pentru volum si tray-ul de la CD, curatat de 2 ori pe an cu serviete impregnate, eviti sa tii sculele in bucatarie sau garaj, eu zic ca o pozitie medie si rezonabila este cea mai buna solutie...  |
|
Sus |
|
|
amlethus
Conectat la: 18 Aug 2005 Mesaje: 304 Locatie: Arad
|
Trimis: Mar Noi 22, 2005 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
intrebare: cu ce e recomandabil sa se stearga display-ul lap-top-ului? |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mar Noi 22, 2005 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Netcrusher a scris: | Eu stiam ca ... pulpele de pui (fripte) se tzin cu mana.. Da noah.. daca voi nu mancati asa..
Hai ca deviem de la subiect...  |
Se tin cu mana, dar sunt invelite in staniol in partea de jos...  |
|
Sus |
|
|
|