Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Banderas23

Conectat la: 12 Ian 2006 Mesaje: 31 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 6:14 am Titlul subiectului: |
|
|
As vrea si eu sa va intreb ceva: daca am firewire incorporat pe placa de baza (Epox 8RDA3 PRO) e ok? Mai trebuie sa-mi mai iau alta placa firewire? Am procesor Sempron 2200+ (ce lucreaza la 1500 MHz) si 768 Mb DDR este suficient pt convertire in AVI? _________________ www.best4all.as.ro |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 6:14 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
x1x2

Conectat la: 25 Mai 2005 Mesaje: 153 Locatie: Romania
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca sunt bine instalate driverele pt port si iti functioneaza, totul e ok. Configuratia e suficienta, hdd sa fie la 7200 rot. |
|
Sus |
|
|
Banderas23

|
Trimis: Sam Ian 14, 2006 3:03 am Titlul subiectului: |
|
|
HDD-ul e pe S-ATA, deci nu e nici o problema. Totusi am indoieli in privinta proc-ului. _________________ www.best4all.as.ro |
|
Sus |
|
|
svhs Vizitator
|
Trimis: Sam Ian 14, 2006 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
E destul.
Acum, depinde ce intelegi prin "convertire in AVI" ca detalii nu dai.
Oricum, sistemul e acceptabil pentru majoritatea sarcinilor de editare video.
De retinut ca un sistem performant nu produce neaparat un material de calitate (cuantificabila) mai buna, ci doar reduce timpul de productie si menajeaza nervii proprietarului. |
|
Sus |
|
|
ovex

Conectat la: 03 Dec 2005 Mesaje: 9
|
Trimis: Dum Ian 15, 2006 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am achizitionat placa de captura Pinnacle,dar nu stiu daca am facut setarile corect. (Din cele cateva experimentari facute nu prea sunt multumit de calitatea imagini ) Setarile actuale sunt:
Pentru captura -DV full-quality capture
Make Movie -MPEG 720 x576 8000Kbits/s
Ce setari mai trebuiesc facute ? |
|
Sus |
|
|
svhs Vizitator
|
Trimis: Dum Ian 15, 2006 8:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bitrate-ul sa fie variabil, nu constant. Iar 8000 mi se pare destul de mult (totusi e limita superioara la DVD), incearca si tu cu mai putin. Iarasi depinde de interlacing - daca vizionezi pe monitor sau pe TV. |
|
Sus |
|
|
obelix
Conectat la: 20 Apr 2005 Mesaje: 184
|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 12:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu te complica cu deinterlacing. Majoritatea softurilor de redare DVD pe PC (ex. PowerDVD sau WinDVD) sunt capabile sa faca deinterlacing in timpul redarii. |
|
Sus |
|
|
ovex

Conectat la: 03 Dec 2005 Mesaje: 9
|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 2:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Vizionez pe monitor de 21'.Daca merg pe sistemul camera-direct TV imaginea este impecabila.Cu placa de captura si cu setarile pe care vi le-am spus e........diferenta mare.( in sens negativ )Totusi cred ca eu gresesc undeva,am mai vazut capturi DV- Pinnacle 9 SE si aratau foarte bine.Cred ca setarile pe care le-am facut nu sunt corespunzatoare.  |
|
Sus |
|
|
Banderas23

|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 9:07 am Titlul subiectului: |
|
|
svhs a scris: | E destul.
Acum, depinde ce intelegi prin "convertire in AVI" ca detalii nu dai. |
Poate ca m-am exprimat gresit ... filmez ca camera sa zicem 30 minute sau 1 ora. Dupa ce transfer in PC ce am filmat, vreau sa comprim ceea ce am filmat ... ca sa "intre" pe CD (stiu ca "incap" 80 min pe CD, iar 1 ora de filmat ocupa parca 13 Gb). _________________ www.best4all.as.ro |
|
Sus |
|
|
vab.filme

Conectat la: 27 Sep 2005 Mesaje: 87 Locatie: Sb
|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Banderas23 a scris: | As vrea si eu sa va intreb ceva: daca am firewire incorporat pe placa de baza (Epox 8RDA3 PRO) e ok? Mai trebuie sa-mi mai iau alta placa firewire? Am procesor Sempron 2200+ (ce lucreaza la 1500 MHz) si 768 Mb DDR este suficient pt convertire in AVI? |
Eu am Sempron 2200, 512 ram si e multumitor. E drept, cand lucrez pe filme sau ard nu mai fac si altceva ... _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
Banderas23

|
Trimis: Lun Ian 16, 2006 10:38 am Titlul subiectului: |
|
|
No problem ... dezactivez si antivirusul ... _________________ www.best4all.as.ro |
|
Sus |
|
|
kompack
Conectat la: 16 Ian 2006 Mesaje: 4 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Ian 21, 2006 12:30 pm Titlul subiectului: Alt incepator cu probleme... |
|
|
Va salut,
Am cumparat un Sony HC22 de curand. L-am conectat la PC prin portul USB dupa ce am instalat softul cu care vine camera (Picture Package). In meniul Streaming Tool pot vedea pe PC c eea ce vad si pe monitorul camerei. Daca insa intru in meniul Video Capturing Tool continui sa vad imaginile corect pe PC, timp in care programul ma informeaza ca "face captura". Termin de "capturat" (cateva minute) si ma reped sa vad imaginile (cu viewer-ul lui Picture Packager, cu Media Player, etc.). La redare am doar sonor. In directorul sau softul salveaza, e drept un fisier .avi, dar nu il poit vedea (ecranul este negru).
PC-ul este un Pentium la 3 GHz, 512MB DDR, 200GB HDD. Nu am incercat sa conectez i.Link (Firewire, ma rog), deoarece nu am nici un port de acest tip pe PC deocamdata.
La capitolul video am un tunner TV LeadTek WinFast 2000 XP (dar nici macar analogic nu m-am putut conecta la Camcorder fiindca nu am cablul cu pricina).
Acum nu stiu ce sa cred: Picture Package de fapt nu captureaza corect? Am vreo problema de codec pe PC? USB-ul e de vina(cu toate ca imaginile ajung corect (chiar bine dupa ochiul meu) pe ecranul PC-ului.
Am citit destul de mult raspunsurile de pe forum si nu am dorit sa deschid inca un topic de tip "help". Totusi, poate ma "lumineaza" cineva.
Multumesc! |
|
Sus |
|
|
svhs Vizitator
|
Trimis: Sam Ian 21, 2006 12:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ai de ce captura prin USB.
Ia-ti o extensie Firewire. |
|
Sus |
|
|
Calin Andra
Conectat la: 20 Feb 2004 Mesaje: 253
|
Trimis: Sam Ian 21, 2006 12:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu cum functioneaza pachetul de programe livrat cu camera (eu nu le-am instalat) dar un cablu analog tot trebuia sa iti dea la camera iar la tunerul Leadtek ai un adaptor cu mufe RCA. Indiferent ce metoda adopti calitatea imaginii va fi slaba in varianta analog asa ca la investitia pe care ai facut-o mai poti pune vre-o 50 RON sa iti iei un adaptor firewire care de regula vine si cu un cablu si vei captura digital cu ce program iti place (Adobe, Ulead, Pinacle etc) |
|
Sus |
|
|
kompack
Conectat la: 16 Ian 2006 Mesaje: 4 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Ian 22, 2006 3:01 am Titlul subiectului: |
|
|
OK, va multumesc pentru sfaturi. Maine caut un adaptor Firewire, apoi probabil Pinnacle Studio si incerc sa vad cum merge. Oricum intru pe forum si citesc mesajele ori de cate ori am un moment liber. Multumesc inca o data! |
|
Sus |
|
|
|