FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
CD>MAGNETOFON... RELOADED
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005
Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:14 pm    Titlul subiectului: CD>MAGNETOFON... RELOADED Raspunde cu citat (quote)

Intrebarea este daca un CD imprimat pe Banda de Magnetofon este mai bun calitativ... Se pare ca nu, deoarece nu se acopera defectele din scriere. Ramasesem la intrebarea catre momolo, cat valoreaza de fapt PHILIPS N-4420...
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:14 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru capitolul MAGNETOFOANE PHILIPS am deschis aici ceva special la subiect si pt. tine:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=7952
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Boggy15Hz

Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi mult... Revenim la cd-magnetofon... ce ati alege? auditie pe cd sau magnetofon?

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Boggy15Hz a scris:
Mersi mult... Revenim la cd-magnetofon... ce ati alege? auditie pe cd sau magnetofon?

Pe CD ascult CD-uri iar pe mag inregistrari de pe viniluri. In nici un caz nu stau sa trag cd-uri pe mag!

Boggy15Hz

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 8:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Calitatea inregistrarii de pe vinil pe magnetofon este aceiasi?

P.S. Nu stiu mai nimic despre Mag-uri, dar sper sa invat de la voi... Smile

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2006 9:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E nesemnificativa diferenta, mai putin zgomotul de fond care apare la inregistrarea magnetica.
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 1:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MLGore a scris:
E nesemnificativa diferenta, mai putin zgomotul de fond care apare la inregistrarea magnetica.
Bun. Si daca bagi Dollby ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 8:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Parerea mea e ca din PDV strict tehnic este ca un magnetofon bun este superior unui CD, dar aceasta superioritate NU se poate exploata folosind drept sursa ... CD-ul, decit eventual in varianta SACD/DVDA de pe o super-scula... Wink
In schimb la capitolul pret al suportului, comoditate, etc... CD-ul este net superior Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sorin6 a scris:
Parerea mea e ca din PDV strict tehnic este ca un magnetofon bun este superior unui CD, dar aceasta superioritate NU se poate exploata folosind drept sursa ... CD-ul, decit eventual in varianta SACD/DVDA de pe o super-scula... Wink

Sau o inregistrare live pe 38 cm/s Wink

danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Odata ce folosesti ca sursa digitalul, indiferent de calitate, nu are nici un sens sa-l treci inapoi pe analog. Ai deja doua conversii (a/d, d/a) si nu cistigi nimic, doar iti mai adauga magnetofonul "coloratura" lui.

Are sens doar trecerea de pe un suport analogic care se uzeaza mai repede sau se doreste a fi pastrat (vinil).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CC> Da, dar alea e extrem de rare, practic de negasit... Ar mai fi si solutia ANUMITOR discuri vinyl NOI in conditii de redare ideale, dar si aceasta conditie este eliminatorie pentru o mare majoritate...
( "vinyluri noi" = sa zicem la maxim primele 5-10 auditii )
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu sunt deacord ca magnetofonul isi gaseste rostul doar la copierea dupa vinil in scopul de a pastra discurile si a nu le tot intoarce la maxim 20 minute.
Trecerea unor CD'uri pe banda ar putea avea ca justificare doar compilatia unor discuri insa si asta se rezolva ripuind discurile pe PC si facand altele (pierderile in digital CDDA, un alt subiect foarte dezbatut, sunt totusi foarte mici in comparatie cu pierderile in analog) sau motivul ar fi ca o banda lunga poate dura mai mult de cat dureaza un disc digital dar si asta se rezolva cu un player CD changer.

Deci copierea de CD'uri pe banda este mai mult de amorul artei; totusi ramane constatarea ca acelasi CD ascultat direct din player sau inregistrat pe un recorder analog pe banda de mare calitate suna mai placut in varianta a doua. Acest "suna mai placut" combinat cu nostalgia si cu valoarea estetica poate fi un motiv serios pentru unii.....poate si pentru mine de exemplu.

Ar mai fi si motivul ca discurile CD sa fie imprumutate si copiate pe banda in loc sa fie copiate digital; e si asta un motiv, chestie de preferinte.
Sus
MLGore

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
MLGore a scris:
Bun. Si daca bagi Dollby ?

Daca bag Dolby o sa-mi sara toti "audiofilii" in cap! Laughing
Cu Dolby mai ameliorez raportul s/n dar apar niste coloratii specifice sistemului Dolby, in special cand folosesc dolby "C".

momolo
Vizitator

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cea mai buna solutie eu o vad in DBX pentru banda magnetica! Numai ca e o treaba foarte, foarte complicata!
Sus
MLGore

MesajTrimis: Mie Feb 01, 2006 9:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
cea mai buna solutie eu o vad in DBX pentru banda magnetica! Numai ca e o treaba foarte, foarte complicata!

DBX 2 e mai usor de construit si implementat decat sistemul Dolby, fie el si mai simplul dolby B. DBX-ul isi face treaba bine, dar incompatibilitatea intre versiunea cu DBX si cea fara DBX e mult mai mare decat la Dolby- fara Dolby. Practic, o banda trasa cu DBX nu se poate asculta decat cu DBX.

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul
Pagina 1 din 10

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum