Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005 Mesaje: 1094 Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!
|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 8:14 pm Titlul subiectului: CD>MAGNETOFON... RELOADED |
|
|
Intrebarea este daca un CD imprimat pe Banda de Magnetofon este mai bun calitativ... Se pare ca nu, deoarece nu se acopera defectele din scriere. Ramasesem la intrebarea catre momolo, cat valoreaza de fapt PHILIPS N-4420... _________________
 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 8:14 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
|
Sus |
|
|
Boggy15Hz

Conectat la: 17 Dec 2005 Mesaje: 1094 Locatie: Behind you... You don't believe me? I can see that you're reading this!
|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi mult... Revenim la cd-magnetofon... ce ati alege? auditie pe cd sau magnetofon? _________________
 |
|
Sus |
|
|
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 8:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Boggy15Hz a scris: | Mersi mult... Revenim la cd-magnetofon... ce ati alege? auditie pe cd sau magnetofon? |
Pe CD ascult CD-uri iar pe mag inregistrari de pe viniluri. In nici un caz nu stau sa trag cd-uri pe mag! _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
Boggy15Hz

|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Calitatea inregistrarii de pe vinil pe magnetofon este aceiasi?
P.S. Nu stiu mai nimic despre Mag-uri, dar sper sa invat de la voi...  _________________
 |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mar Ian 31, 2006 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
E nesemnificativa diferenta, mai putin zgomotul de fond care apare la inregistrarea magnetica. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 1:23 am Titlul subiectului: |
|
|
MLGore a scris: | E nesemnificativa diferenta, mai putin zgomotul de fond care apare la inregistrarea magnetica. | Bun. Si daca bagi Dollby ? |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 8:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Parerea mea e ca din PDV strict tehnic este ca un magnetofon bun este superior unui CD, dar aceasta superioritate NU se poate exploata folosind drept sursa ... CD-ul, decit eventual in varianta SACD/DVDA de pe o super-scula...
In schimb la capitolul pret al suportului, comoditate, etc... CD-ul este net superior  |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:01 am Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | Parerea mea e ca din PDV strict tehnic este ca un magnetofon bun este superior unui CD, dar aceasta superioritate NU se poate exploata folosind drept sursa ... CD-ul, decit eventual in varianta SACD/DVDA de pe o super-scula...
|
Sau o inregistrare live pe 38 cm/s  _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
danb
Conectat la: 10 Feb 2004 Mesaje: 1233 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Odata ce folosesti ca sursa digitalul, indiferent de calitate, nu are nici un sens sa-l treci inapoi pe analog. Ai deja doua conversii (a/d, d/a) si nu cistigi nimic, doar iti mai adauga magnetofonul "coloratura" lui.
Are sens doar trecerea de pe un suport analogic care se uzeaza mai repede sau se doreste a fi pastrat (vinil). |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:23 am Titlul subiectului: |
|
|
CC> Da, dar alea e extrem de rare, practic de negasit... Ar mai fi si solutia ANUMITOR discuri vinyl NOI in conditii de redare ideale, dar si aceasta conditie este eliminatorie pentru o mare majoritate...
( "vinyluri noi" = sa zicem la maxim primele 5-10 auditii ) |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Si eu sunt deacord ca magnetofonul isi gaseste rostul doar la copierea dupa vinil in scopul de a pastra discurile si a nu le tot intoarce la maxim 20 minute.
Trecerea unor CD'uri pe banda ar putea avea ca justificare doar compilatia unor discuri insa si asta se rezolva ripuind discurile pe PC si facand altele (pierderile in digital CDDA, un alt subiect foarte dezbatut, sunt totusi foarte mici in comparatie cu pierderile in analog) sau motivul ar fi ca o banda lunga poate dura mai mult de cat dureaza un disc digital dar si asta se rezolva cu un player CD changer.
Deci copierea de CD'uri pe banda este mai mult de amorul artei; totusi ramane constatarea ca acelasi CD ascultat direct din player sau inregistrat pe un recorder analog pe banda de mare calitate suna mai placut in varianta a doua. Acest "suna mai placut" combinat cu nostalgia si cu valoarea estetica poate fi un motiv serios pentru unii.....poate si pentru mine de exemplu.
Ar mai fi si motivul ca discurile CD sa fie imprumutate si copiate pe banda in loc sa fie copiate digital; e si asta un motiv, chestie de preferinte. |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:46 am Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | MLGore a scris: | E nesemnificativa diferenta, mai putin zgomotul de fond care apare la inregistrarea magnetica. | Bun. Si daca bagi Dollby ? |
Daca bag Dolby o sa-mi sara toti "audiofilii" in cap!
Cu Dolby mai ameliorez raportul s/n dar apar niste coloratii specifice sistemului Dolby, in special cand folosesc dolby "C". _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
cea mai buna solutie eu o vad in DBX pentru banda magnetica! Numai ca e o treaba foarte, foarte complicata! |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Feb 01, 2006 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
momolo a scris: | cea mai buna solutie eu o vad in DBX pentru banda magnetica! Numai ca e o treaba foarte, foarte complicata! |
DBX 2 e mai usor de construit si implementat decat sistemul Dolby, fie el si mai simplul dolby B. DBX-ul isi face treaba bine, dar incompatibilitatea intre versiunea cu DBX si cea fara DBX e mult mai mare decat la Dolby- fara Dolby. Practic, o banda trasa cu DBX nu se poate asculta decat cu DBX. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
|