Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Human

Conectat la: 01 Noi 2003 Mesaje: 889 Locatie: Craiova
|
Trimis: Vin Apr 02, 2004 7:02 pm Titlul subiectului: conectare TV la placa video |
|
|
Mi-am cumparat un Sony Trinitron model KV-29CL10K. In calcualor am o placa GeForce MX440 de 64MB cu iesire S-Video.
Semnalul din placa il bag in TV printr-un cablu S-video de 10 m intr-o mufa euroscart.
Nu reusesc sa vad clar, adica se vede alb-negru si cu o gramada de linii oblice cu pureci.
Intrebare : Cum fac sa vad ceva la TV ? Sau ce setari sa fac la placa video ? Mai trebuie sa ecranez suplimentar cablul ?
Sau care mufa de euroscart trebuie sa folosesc ? (Sint 2, dintre care una SmartLink). |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Apr 02, 2004 7:02 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
danut

Conectat la: 14 Mar 2004 Mesaje: 9
|
Trimis: Vin Apr 02, 2004 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iti recomand sa folosesti ultima versiune de Tvtool. O poti downloada de la adresa http://tvtool.info/index_e.htm. Si eu am avut probleme cu o placa video geforce2 mx care mergea numai alb negru.Problema am remediat-o cu tvtool.Este o optiune care te lasa sa alegi ce tip de iesire folosesti si pe svideo merge alb negru pe composite color.Asta daca folosesti intrare scart sau rca in televizor. |
|
Sus |
|
|
Dode

Conectat la: 12 Iun 2003 Mesaje: 607 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 02, 2004 7:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foloseste tv-tool. Este versiune de evaluare pe intervet dar poti sa iti faci o idee.
La televizor toate intrarile SCART "stiu" s-vhs? Majoritatea au si intyrari frontale, printre care si s-vhs. incearca si asa poate reusesti. |
|
Sus |
|
|
Human

|
Trimis: Dum Apr 04, 2004 1:23 am Titlul subiectului: |
|
|
am 2 scart-uri in spatele TV-ului, dintre care una SmartLink (asa cum am mai spus). In fata am 3 rca-uri (una video si 2 audio - left-right). Problema cu purecii si cu dungile poate sa apara cumva din cauza cablului de 10 m? Cablul este cumparat din magazin, gata mufat, cu contacte aurite.
Am descarcat tvtool si ultimul driver detonator pentru xp. Luni ma duc sa schimb cablul pe unul de 5m. |
|
Sus |
|
|
cali

Conectat la: 14 Dec 2003 Mesaje: 125
|
Trimis: Dum Apr 04, 2004 2:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e cam lung cablu ala? Mie asa mi se pare.... Asta zic eu ca ar fi problema, sau... ma rog... o parte din problema... |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Dum Apr 04, 2004 9:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca lumgimea conteaza am folosit un cablu de 150 m !!! coaxial de catv la tv out si nu apareau probleme, verifica conexiunea cu tv s-video sau incearca pe compozit (in ultima instanta strapeaza luminanta cu crominanta de la s-video din placa video si baga pe rca cu video in la tv)daca nici asa nu vrea inseamna ca placa video are probleme cu tv-out fapt destul de des intilnit. |
|
Sus |
|
|
mobile

Conectat la: 15 Ian 2004 Mesaje: 8 Locatie: BR
|
Trimis: Lun Apr 05, 2004 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic ca trebuie sa selectezi standardul PAL/DK. Nu ar trebui sa mai ai probleme. |
|
Sus |
|
|
Lucian
Conectat la: 20 Noi 2003 Mesaje: 233 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 05, 2004 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
La TV-ul meu (Grundig) trebuia sa selectez tipul de semnal VHS sau SVHS. Pe primul se vedea b/w. Tu ai selectat din TV sau este automat? |
|
Sus |
|
|
Human

|
Trimis: Lun Apr 05, 2004 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
TV-ul este destul de nou, un Sony Trinitron de 74 cm. Selecteaza automat tipul de semnal. Astazi am schimbat cablul de 10m cu unul de 5m. Se vede mai bine, acum se vede si culoarea, dar tot are niste dungi cu pureci. Concluzia este ca lungimea cablului are importanta capitala. Ca si ecranarea. L-am folosit in intrarea scart care stie smartlink - se vede mai bine decit in celalta intrare scart, dar tot prost se vede. Miine ma aprovizionez cu niste folie de aluminiu de impachetat alimente si m-apuc de bobinat Am sa leg "manufactura" la impamintare si sper sa mearga. N-am incercat intrarea frontala rca video pentru ca n-am gasit adaptor s-video - rca. Intrarea rca video merge - am incercat-o cu camera digitala. Si celelate 2 rca-uri audio functioneaza (am pus player-ul mp3). Daca stiti cumva schema pinilor de la s-video si cum se leaga la rca, ar fi excelent. In loc sa alerg de bezmetic dupa adaptor, mai bine mi-l fac eu, ca mufe se gasesc.
Multumesc de sfaturi si am sa va tin la curent (alternativ). |
|
Sus |
|
|
Human

|
Trimis: Joi Apr 08, 2004 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Doua zile am impachetat cu folie de aluminiu cablul s-video de 5m. Pe deasupra am dat cu scotch - ca sa nu se farimiteze folia. Degeaba ! Tot cu dungi se vede. E-adevarat, are culoare, dar degeaba. Miine ma duc sa schimb adaptorul s-video - scart. Pe el il banuiesc. |
|
Sus |
|
|
kostin

Conectat la: 22 Iul 2003 Mesaje: 28 Locatie: Germany
|
Trimis: Joi Apr 08, 2004 4:36 am Titlul subiectului: intrebare |
|
|
din cate am vazut in meniul tv tool se poate reda si pe tv si pe monitor in acelasi timp...la mine ..NU MERGE ! |
|
Sus |
|
|
Scorpion

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 327 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 08, 2004 8:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Puf, dar tu te-ai legat cumva la calculatorul vecinului de ai avut nevoie de 150 m ? |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 08, 2004 8:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu era pentru mine ci pentru un client care foloseste un sistem de supraveghere video pe pc la firma dar vroia sa vada si acasa ce apare pe monitor asa ca am bagat 150m cablu pina la tv si se vede super iar ca placa video foloseste ati radeon 9100 si ca fapt divers am pus si o camera video pe 150m cablu coaxial de 75 ohmi si se vede perfect. |
|
Sus |
|
|
Human

|
Trimis: Joi Apr 08, 2004 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
TVTool nu m-a ajutat cu nimic. Cred pina la urma ca este placa video (GeForce 4 MX440). Astazi am gasit si adaptor s-video - rca. Am conectat cablul intre placa video si mufa rca video a televizorului, mufa care functioneaza - am testat-o cu camera digitala. Se vede in acelasi hal. Ajunsesem sa banuiesc ca scart-urile tv-ului sint defecte. Asa ca pina sa-mi cumpar alta placa video, ma limitez la vizionarea pe monitor. |
|
Sus |
|
|
Scorpion

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 327 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Apr 09, 2004 9:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Mergi pe Radeon data viitoare. Din cate stiu au o calitate mult mai buna la iesirea pt tv |
|
Sus |
|
|
|