Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Vasile peȘte
Conectat la: 18 Aug 2003 Mesaje: 3305 Locatie: Maramures, Poienile Izei
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ionutz a scris: |
Cat despre afirmatia lui Frunzila "Oricum mi se par destul de scumpe, la pretul asta gasesti mult mai bune" eu m-as mai gandi inainte sa o spun... |
Cum naiba sa nu gandesc inainte sa afirm ceva
La banii aia iei un ScanSpeak sau un Peeerless de cea mai inalta clasa. Nu este in Ro ? nici Eminencele ala nu este. _________________
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:06 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
syd
Conectat la: 02 Sep 2004 Mesaje: 289
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
frunzila a scris: | La banii aia iei un ScanSpeak sau un Peeerless de cea mai inalta clasa. Nu este in Ro ? nici Eminencele ala nu este. |
Adevarat, mie mi se scurg ochii de mult dupa gamele SLS si XLS de la Peerless... |
|
Sus |
|
|
Ionutz
Conectat la: 09 Ian 2004 Mesaje: 264 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok, tu stii mai bine, eu raman la parerea mea pe moment.
LAB 12 este in Romania de aproximativ un an (atunci l-am atins eu prima data). Cred ca si la Senia Center il au pe stoc. |
|
Sus |
|
|
syd
Conectat la: 02 Sep 2004 Mesaje: 289
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ionutz a scris: | Ok, tu stii mai bine, eu raman la parerea mea pe moment.
LAB 12 este in Romania de aproximativ un an (atunci l-am atins eu prima data). Cred ca si la Senia Center il au pe stoc. |
Sint convins ca tu ai dreptate. Ce am gasit eu e probabil un pret de prin state, fara TVA, iar la noi se stie ca ajung de vreo 2 ori mai scumpe. Oricum Eminence-ul ala imi depaseste bugetul cu mult, nu stiu de ce ramasesem de mai demult cu senzatia ca au si unele mai ieftine, greu de crezut avind in vedere segmentul pe care sint "eminentele" lor. Gama de optiuni se restringe la Visaton si Monacor. |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 4:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca tot le-ai vazut zi-mi te rog ce parere ai despre el inafara de pretul mare. Eu caut ceva difuzoare bune si cu putere foarte mare (peste 200RMS) pentru niste subwoofere de casa si sunt interesat daca ese la 100 USD
Si pana la urma cat costa ? Aveti idee ?
EDIT
Tocmai am constatat ca merg in incinte inchise si in acestea raspunsul lor este foarte slab pe subbas. Merg si in incinte basreflex dar ca sa obtii un subbas puternic au nevoie de o incinta care depaseste suta de litri.
Ies din discutie pentru subwoofere mici si puternice. _________________
|
|
Sus |
|
|
Ionutz
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Argument irefutabil: raspuns in frecventa (nu cunosc metoda de calcul, dar avem o linie perfect dreapta de la 50Hz la 80Hz@87-88dB). Acest lucru m-a uimit pe mine pe vremea aceea. Repet, tu stii mai bine, eu nu am timp acum sa compar cu ce a mai aparut pe la Peerless sau Visaton, dar atunci a fost alegerea mea numarul unu, de aceea am afirmat ca raman la el pe moment. Oricum este un difuzor de genul Visaton TIW 250 XS 8 OHM, iar la aceasta categorie pretul nu este chiar mare, Visatonul trecand si el peste 200 euro.
Daca tot ai avut timp sa calculezi o incinta pentru el, atunci de ce nu ai timp sa cauti si sa dai un exemplu concret de difuzor care il intrece si costa mai putin,... ar incheia discutia. parerea mea... |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Are curba perfect dreapta la 1W si daca nu ma insel Citat: | The LAB 12 was specifically designed for use in a horn loaded enclosure |
In incinta bas reflex de 150 litri are curba foarte faina dar are 150 litri incita deci gigantica pentru casa.
831857
831727
P830669
Oricare din cele 3 sunt mai bune in incinte de casa + bas mai bun si costa doar pe 1 sfert
Noi acum vorbim de subwoofere de casa unde ne intereseaza un bas cat mai jos si un raspuns bun pana la 200Hz in incinta cat mai mica. Nu ma incalzeste cu nimic la un subwoofer ca are raspuns plat pana la 2-10K, asta stie sa faca orice difuzor cat de cat acceptabil.
Asa iti alegi difuzoarele pentru subwoofer, cele care au o curba superba in medii ? _________________
|
|
Sus |
|
|
Ionutz
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am subliniat raspunsul perfect plat de la 50 la 80 Hz special in ideea de a-l filtra la maxim 80 Hz. Daca tu ai observat ca se duce liniar si mai sus in frecventa nu ma intereseaza pe mine, eu nu am dat acest argument. In schimb 831727 are sensibilitatea 86 dB de la 65 de Hz in jos pana la aproximativ 50 Hz si suporta o putere maxima de doar 220W, calculeaza tu acum cat de mult se afla sub lab12. Dupa calculele mele lab 12 va scoate peste 3dB in plus la nivelul maxim de unde rezulta o presiune dubla fata de peerless, asta in gama subbass. Crezi ca nu isi justifica pretul? Cat despre 831857 nu se poate deschide discutia, acesta avand raspunsul in frecventa de difuzor din total o alta categorie (87dB@50Hz, 88dB@60Hz, 89dB@70-80Hz).
Cu aceste 2 peerless mi-ai dat in cap la modul Tico este mult mai bun decat ultimul Jeep ca este mai ieftin si imi incape in curte, ce mai conteaza restul.
Inteleg ca topicul tine de difuzoare buget, dar voi ati adus in discutie acest difuzor, eu nu fac decat sa ii subliniez calitatile. |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles
Tu vrei putere si SPL, vorbim despre 2 lucruri diferite. Eu vreau putere acceptabila si fidelitate intr-o camera normala. Si nu in ultimul rand incinte mici.
Pretul nu se poate discuta _________________
Ultima modificare efectuata de catre Vasile la Vin Sep 10, 2004 11:31 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Ionutz
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg unde eu nu am fidelitate? ba dimpotriva, cred ca daca intelegeai raspunsul in frecventa observai ca fidelitalea mai mare o obtineai cu difuzorul cu raspuns mai liniar in frecventa. Eu asa gandesc. |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Normal ca difuzorul mai liniar are fidelitate mai buna dar acel difuzor ca sa aiba acea liniaritate din graficul tau are nevoie de o incinta de 150 litri pe cand cele din exemplu meu dau un grafic bun in incinta de 50 litri.
Aia de 150 litri unde o tii in casa ? sau o folosesti de masuta ? _________________
|
|
Sus |
|
|
Ionutz
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok, got you... |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Noi la incinte nu ne potrivim
Tu vrei incinte zdravene si eu vreau incinte mici _________________
|
|
Sus |
|
|
Ionutz
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
off topic
Momentam am 2 incinte de subbass de 64 litri bucata cu difuri directed. Vecinul de sus spune ca, citez, "afecteaza structura de rezistenta a blocului". |
|
Sus |
|
|
Vasile peȘte
|
Trimis: Vin Sep 10, 2004 11:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi sa nu te scoata aia in strada
Cu incinte foarte foarte puternice va intra in rezonanta blocul din cauza basului si poate sa se darame deci fi atent _________________
|
|
Sus |
|
|
|