Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
grig
Conectat la: 04 Aug 2005 Mesaje: 640 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 8:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Feicitari pentru realizarea tehnica. Aspectul este impecabil! _________________ „Fiecare are gusturile lui în muzică... N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer.”
-- Costi Ioniță -- |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 8:19 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
felixx
Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 11:02 am Titlul subiectului: |
|
|
@Paul
Multumesc sincer...si de urari.....si iti doresc vreme buna in adincuri. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
@Momolo
Amplificatoarele sunt calculate(trafurile) pentru 8 ohmi....dar stii cum e cu impedanta.Am avut de ales...la calcul... intre 6 si 8 ohmi ...pentru a avea cea mai buna "cuplare" la impedanta primarului transformatorului de iesire cu impedanta incintelor(viitoarelor mele incinte).
Testele au fost facute si pe 2 ohmi.
As vrea sa imi spui ce tip este acel preu....este de linie...are si etaj phono....si cu ce tub sau tuburi e realizat...ca tare-s curios.
Ce sa zic...as vrea sa ne intilnim...dar dat fiind faptul ca inca nu am testat suficient si ca ..totusi un singur monobloc cintareste 25kg...nu e usor.In plus distanta e destul de mare.Oricum sunt deschis la vizite si la critici mai ales...ca ...nu se poate sa nu fie si din astea.....macar la sunet daca nu la carcase.Sper sa incep lucrul la preu incepind cu ianuarie anul viitor...si sa incep si eu sa ma delectez un pic....dehh...taxe mai mici la componente....stiu asta pe pielea mea.Am patit-o cu tuburile din USA...6BL7.Trebuia sa platesc...aici ...la noi ...taxe de exact 3 ori mai mult decit valoarea lor.Am rezolvat-o altfel.
Anul asta...la HI-FI Arena as dori totusi sa ascult si altceva in afara de AudioNote.Oricum...acest "show" cu produse de prin rafturile magazinelor a decurs tot mai slab in ultimii ani.Cel mai reusit mi s-a parut primul....de la Marriott.
As vrea totusi sa fac intii eu comparatii intre ce am facut si ceva de referinta.Am in vedere un amplificator cu 211 in SE care este nu prea departe de mine...la Piatra Neamt.Este realizat cu trafuri Tango.Am ascultat pe incinte Usher...dar incaperea era mare si avea ceva rezonante.
Oricum....nu as putea sa fac comparatii decit la fata locului. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 11:56 am Titlul subiectului: |
|
|
@Don Mario
Ai perfecta dreptate in legatura cu masuratorile.
Ca sa obtii o sinusoida egala ...ca forma ...cu cea de la intrare in gama 11hz ...120khz,la 48W....nu-i un lucru usor.Cred ca stii despre ce vorbesc.Te confrunti cu multe "chichite" mai ales la PP.Am avut ceva probleme cu armonica a doua si cu zgomotul de fond....la un spl de 96db.Pentru incinte cu 85-86db spl nu era nevoie de nici un artificiu.Am recurs la niste "modificari" la sursele de alimentare si la drivere(simetrie).Raspunsul a fost peste asteptari.
Dupa aceste mici teste am crezut de cuviinta ca merita sa "locuiasca" intr-o carcasa adecvata.Am facut multe proiecte dar asta mi se pare cel mai bun.
Eu "comunic" cu ceva cunoscatori din afara si...la design-ul trafului de iesire am ascultat citeva pareri.Baietii astia au avut in teste cam tot ce se poate vinde afara in materie de asa zis trafuri High-End.
Teburile nu stau chiar asa roz....cum se publica in specificatiile trafurilor.
De exemplu....la un traf de la James, Hammond si chiar Plitron raspunsul este dat pe o plaja larga de valori....dar la masuratori concrete saturarea miezului se face mult mai repede,cu mult inainte de a "gusta" savoarea sunetului.Sunetul devine "mat" sters...fara vlaga.Dar trafurile se vind pentru ca reclama este aratoasa si ele arata frumos in carcasele lor.
Dementii astia au impartit firmele producatoare si au testat pe rind.
Cele mai bune rezultate la teste au fost pe "custom" si de la firme minuscule.
Una din ele este in Australia dar si pretul este pe masura....de la 700$ pe bucata .......TurnerAudio.
In Europa un foarte bun rezultat au avut cele nemtesti de la Experience Electronics.
Dupa cele "custom" au fost Electra Print,Tamura....si apoi Lundahl ...si celelalte.
Inca nu am avut acces la analizor de spectru dar poate voi face si acest test.In schimb ma intereseaza mai mult calitatea trafului de iesire,a miezului,a raspunsului acestuia(curba sinusoida la diferite frecvente)si bineinteles la un test prin comutare cu un alt amplificator de referinta.
Dar ...daca fac rost de un analizor o sa fac si acest test.
Multumesc pentru urari. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
marco polo
Conectat la: 07 Iun 2005 Mesaje: 1380 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
pina la urma ai razbit.
ai facut un obiect de arta.
daca si suna precum arata e un proiect de succes.
singura critica ar fi la terminalele din spate pt. boxe...
la finisajul total impecabil, merita ceva mai high end
oricum felicitari, este o reusita deosebita...
si succes la incintele cu Supravox. |
|
Sus |
|
|
batranul
Conectat la: 27 Oct 2003 Mesaje: 174 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 10:12 am Titlul subiectului: amp |
|
|
batrane , jos cu palaria !!!!!!!!
de exceptie ! sincere felicitari !
poate ne spui cum suna si in ce configuratii il asculti ! |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Thx....Batrine....
Cum suna?......Eu zic ca "binisor".
Azi am terminat o incinta...de montat.
Dupa 3 esecuri la "casutele" pentru difuzoarele de mai sus(Supravox) ....open baffle,Voigt si incinta inchisa ...am reusit sa nu am nevoie de nici un "difuzor ajutator"....subwoofer.
Ideea era de a obtine cel mai bun raspuns dintr-un singur difuzor.Greu de facut.Dar cum xmax.-ul este 4mm a trebuit sa aleg cel mai mic compromis.
Din pacate pretul platit este destul de mare.
Incinta mltl imensa.
Urmeaza o saptamina de "chin"....teste cu diferite frecvente, cu montare/demontare a peretelui spate si aranjarea fonoabsorbantului in asa fel sa pot sa obtin ce doresc.....tre sa vad graficele de raspuns si tot ce trebuie.
Deja am 5 ore de test (muzica) si nu ma mai satur.
O sa mai postez pe masura ce am mai multe rezultate. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
aragorn
Conectat la: 15 Aug 2004 Mesaje: 407 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 3:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca nu sunt indiscret,la cat s-au ridicat costurile totale pentru realizarea acestor monoblocuri.intreb strict de bani,fara sa mai socotim timpul,consumul nervos,alergatura si altele de genul acesta.oricum,felicitari si tot respectul! |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
@aragorn
Hmmm.....nu stiu sa-ti raspund acum...pe moment.Ar trebui sa calculez de la inceput toate materialele.....fara sa includ ce am facut eu.Deja este prea mult.
Daca ai experienta poti estima un astfel de proiect.Nu uita ...ca in afara de prelucrarile mecanice la freza si strung...totul este facut si asamblat de mine....de la sasiu pina la nituri.Nu am folosit nici un fel de adeziv la realizare...totul este surub si/sau filet ingropat.Nu se observa nici un cap de surub care sa "strice" din design.
Este dificil sa-ti spun un pret....poate la timpul potrivit.
Thx. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
grigore_35
Conectat la: 01 Dec 2003 Mesaje: 911 Locatie: Calan, jud. HD
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 11:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Felicitari! De aratat arata foarte bine. Ma intreb cum suna!? |
|
Sus |
|
|
ttt
Conectat la: 13 Noi 2005 Mesaje: 195
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 10:55 am Titlul subiectului: Re: Monoblocuri diy |
|
|
felixx a scris: | Ultimul meu proiect,care m-a cam "epuizat".
Nu vreau sa scriu "telenovele"....doar ca am muncit mult,mult de tot.
Este foarte greu sa reusesti o carcasa in regim de amator.
|
Felixx, am dat peste post-ul asta absolut intamplator si vreau sa te felicit pentru rezultate. Este un proiect exceptional de reusit. Sper ca esti multumit si de calitatea sunetului.
ttt |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Thx.
Am fost la Hi-Fi Arena special pentru a auzi "altceva" decit am facut eu.
Hmmm........Nu am fost surprins absolut deloc de ce am auzit acolo......in materie de lampi.Asta atit cit se poate spune despre acea auditie in acele conditii.
Sigur ..... poate ma insel in privinta asta.......... Nu poti compara decit "local".
Dar cum pentru mine ...rezultatul muncii este peste asteptari... ce am facut ma multumeste din toate punctele de vedere.
Asta nu inseamna ca ma opresc aici...
Urmeaza alte proiecte. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
Traian B
Conectat la: 14 Dec 2005 Mesaje: 130 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incredibil ca estetica si finisaj... nu-i de mirare ca am ramas toti "ca la dentist"...
Nici nu vreau sa ma gandesc la volumul de munca si timpul consumat, a caror echivalare in $$$ ar fi greu sau -cred eu- imposibil de facut...
Privind imaginile, mi se pare ca daca as scrie numai "Felicitari!", aceasta expresie alaturata acelor imagini ar suna prea vag, prea sec, si mai ales mult prea simplu... |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
felixx, te asteptam in Bucuresti cu jucariile! Sper ca vei gasi o cale! Vorbeste cu Jack daca nu ai si facut-o deja?!
La HIFI Arena nu puteai judeca nimic in mod corect; la conditiile de acolo e greu mai ales in cazul amplifurilor de mica putere si rafinate. Nu era locul pentru fineturi. Chestiile bune doar puteau fi banuite, ghicite, insa opinia corecta se face in liniste si intr-o camera cu minim de decenta acustica! |
|
Sus |
|
|
felixx
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Traian B
Multumesc pentru sinceritate...ai perfecta dreptate.La inceput intimpinasem ceva "probleme" la masuratori ....nu stiu daca iti mai amintesti...am apelat si la tine....dar intre timp ....rezolvasem.
Este intr-adevar un proiect "muncit".Se putea si mai bine.Intotdeauna este loc si de mai bine.
Respecte.
@Momolo........adevar graiesti.
Deja am vorbit cu Jack si o sa stabilim in timp o intilnire.
Thx. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
|