FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
AKAI 630 D
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:40 am    Titlul subiectului: AKAI 630 D Raspunde cu citat (quote)

Asi propune sa se continue aici discutzia din topicul referitor la ATLASIB:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=8368&start=45

@ momolo

Nu degeaba zice AKAI LONG LIFE. Se pare ca AKAI n-a facut numai capetele pe viatza ci mag-ul cu totul. Degeaba tzin capetele pe viatza daca magul se duce asa ca AKAI a avut grija sa puna "punctul pe i" asa cum trebuie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:40 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sint 2 versiuni - stereo si quadro (630 SS parca) - apoi sint cu sau fara dolby - DB - daca poti sa pui lista cu specs aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da Asa este. Versiunea cu Dolby (DB) este identica. Au chiar si aceasi schiema.

AKAI 630 D:

AKAI 630 DB: (cu DOLLBY)

AKAI 630 PRO: (Identic cu 630 D dar are vitezele de 19 si 38 cm/sec )

AKAI 630 D - SS Quadro:

Cam astea sīnt toate din seria GX 630, dupa care urmeaza seria 635.
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 11:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ttt, merci de urare! Cred ca te refuz, nu primesc cadou si nici cuminte nu sunt! Very Happy

Era normal sa-l desfac! Sunt curios din fire, ca majoritatea pe aici care nu au liniste pana nu vad ce este sub capota?! (mai sunt "confrati" pe forum care, ca si mine si-au desfacut jucaria din primele ore! Very Happy ...eu ii inteleg!)

Nu am mare lucru de facut. Concluzia finala - este in stare FOARTE buna insa il voi mai bibili un pic mai mult de curiozitatea de a vedea cum l-au facut si de mania perfectiunii?! Very Happy Nu prea am eu liniste pana nu merge orice tape-recorder de-al meu, PERFEKT! (cu "k"! Very Happy )

Cer sfatul celor care se pricep mai bine - ce vaselina, ulei, sa folosesc pentru lagare? Ala de mecanisme fine imi pare prea fluid si se duce rapid. De unde pot gasi ceva special de mecanisme din astea? Cele auto nu-mi plac iar uleiul de motor auto am auzit ca afecteaza lagarele. Nu stiu daca e adevarat?
Vedeam pe vremuri in mecanismele VHS si casuri/maguri, vaselina albastra sau alba. Intotdeauna m-am intrebat de unde fac rost de asa ceva? Pe vremuri am intrebat si pe la diverse service-uri de unde fac rost insa dadeau din umeri; o vreme am folosit vaselina auto cu litiu culoare verde MOTUL nemteasca insa e cam vascoasa. Am folosit si ulei de mecanisme fine dar si alte vaseline auto rosii cu litiu. Insa nu am intalnit din aia albastra sau alba; mi s-a spus o data ca aia alba este siliconica insa ceea ce se vinde ca fiind siliconica NU este pentru uns mecanica sau lagarele. Cel putin asa am vazut eu...
Cine stie ceva?

DorinD, nu e mitraliera, este tun! Laughing
Sus
ttt

Conectat la: 13 Noi 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 12:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
Cer sfatul celor care se pricep mai bine - ce vaselina, ulei, sa folosesc pentru lagare?[...]

Vaselina siliconica sau grafitata.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 12:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ momolo

Tea-s sfatui atīta timp cīt nu scīrtzīe nimic si totul merge asa cum trebuie sa nu-i faci nici un schimb de ulei sau vaselina.

Lagärele sīnt cu ungere proprie si magul asta a fost īn service la un laborator specializat de īntretzinere īn loc. KREFELD cu aprox. o luna īnainte de vīnzare unde s-a facut o revizie tehnica si ungere la īntregul mecanism. Tzi-am scris pe mail treaba asta si daca nu ma īnsel tzi-am spus si la telefon cīnd te-am sunat prima data dar se pare ca ai uitat.

Cīnd am luat mag-ul pt. tine, fostul posesor mi-a promis ca-mi v-a trimite pe cale postala factura de revizie unde sīnt notate toate lucrarile facute.

Deci cu alte cuvinte aprox. īn luna noembrie 2005 si eu cred ca nu este recomandabil sa dezmembrezi inutil toata mecanica īnlocuind lubrefiantul de calitate care se afla acolo si este NOU, cu cine stie ce aiureli comerciale produse īn RO sub licentza si unde nu cred ca s-e respecta retzeta de productie fiind de calitate mult inferioara comparativ cu lubrefiantul de ungere existent īn el.
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

OK! La dezmembrare motoare si lagare am renuntat; intradevar, nu scartaie dar aveam si eu oarece neincredere....insa acum imi dau seama ca defapt e vorba de Germania si nu RO! Pai aici si in "mama" lui nea' Service cu hartie in mana si nu l-ar fi uns nimeni! Pe astia ai nostrii nu te poti baza decat atunci cand stai cu pistolul la ceafa lor! Very Happy Aia de acolo sa zicem ca nu-si permit cioacele, sa scrie pe hartie si sa nu faca pe motiv ca a venit o baba ramolita sau o femeie si nu-si da seama! Very Happy (se stie cum e "gandirea" pe aici! Astea sunt chestii greu de verificat, ma refer la revizii, ungere, etc)

ttt - in caz ca nu stiai te asigur ca vaselina grafitata mananca, uzeaza (rau!!!) lagarele! Este buna numai la mecanisme cu miscari putine, parghii, etc dar NU lagare! Cine si-a bagat grafitata in lagare ar face bine sa o scoata de acolo cat mai e timp! Uzeaza teribil!...desi merge foarte bine!...o vreme! Very Happy
Nu pot sa-ti spun cum am facut eu niste lagare praf la o bicicleta acum mai bine de 20 de ani! I-am pus grafitata deoarece facusem rost de un borcan plin, foarte buna calitativ! Mergea troaca superb dupa ce am umflat-o cu grafitata! Diferenta era ca aia auto se ducea repede insa asta a tinut cateva luni si ungea perfect.....pana cand dupa un timp am desfacut-o bucati si am spalat piesele in motorina, curate curatele!...Erau facute praf, mancat cimentul de pe otzel la lagare. Pe urma am intrebat si eu meseriasii ai am aflat ca facusem o prostie!
Sus
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lagarele din bronz grafitat nu se ung! Ai pus grasime pe ele, amim! Singurele chestii care se ung sunt ghidajele de la diverse parghii (si toate zonele unde se freaca tabla pe tabla). Recomand vaselina de mulinete in lipsa unei vaseline siliconice pt. mecanisme fine.
AdWiser

Conectat la: 15 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vai momolo, l-ai desfacut, ai pierdut garantia Laughing sa-l stapanesti sanatos are charm!
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ momolo

Sa-tzi faci niste copii de pe cartea tehnica si cele 5 schieme originale de la el asa de sigurantza si originalele sa l-e pui bine sa nu se deterioreze īn "santierul" de pe masa ta. Laughing

Cīnd primesc si service manualul tzi-l trimit si pe ala. Acolo ai ce copia ca are 40 de pagini Wink
Sus
walker666

Conectat la: 22 Oct 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 1:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Despre AKAI GX-600DB ce impresii aveti ? A avut sau are cineva ? Este cladit pe sasiul lui gx-630 ? Dupa cod pare un model anterior ! Merita ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 2:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

walker666 a scris:
Despre AKAI GX-600DB ce impresii aveti ? A avut sau are cineva ? Este cladit pe sasiul lui gx-630 ? Dupa cod pare un model anterior ! Merita ?

Fabricat īn perioada 1974 / 1975.

Din punct de veder optic nu-mi place asa de mult ca 630 D / DB.

Nu este "cladit" pe schasiul lui 630 D / DB ci invers deoarece este model anterior.
GX 630 D / DB este construit īn 1976 si costa pe vremea aceea 1498,-- DM. Īn 1979 un GX 630 D costa 1650,-- DM

Comparativ cu 630 D / DB are comenzile pe taste macanice si nu pe relee.
Chiestie de gust. Īn rest nu vad alte diferentze.
Sus
Seb

Conectat la: 04 Iun 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 2:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Magnetofoanele astea le folositi si la ascultat muzica? Sau le cumparati doar pentru a le demonta? Smile

Am vazut ca se gasesc greu pana si benzi neinregistrate. De unde gasiti benzi inregistrate? Le inregistrati in regie proprie? De pe ce sursa? CD? Daca de pe CD, ce rost are?
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 2:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Seb, vad ca esti nou aici! Bine ai venit!
Citeste pe forum si alte subiecte! din pacate tot ce este legat de magnetofoane e cam imprastiat insa ai sa gasesti informatiile pe care le ceri! Very Happy

Eu cumpar maguri numai sa le fac bucati! Laughing Asa imi place mie, vreau sa creez un soi de sculptura moderna din akai'uri desfacute! Very Happy Very Happy Very Happy
Banda am deoarece am refolosit perdeaua de muste de la bordei! Very Happy Very Happy Very Happy

..Stiu! Exista totusi o PROBLEMA! Cei tineri care nu au apucat vremea recorderelor pe banda magnetica nu prea inteleg; si nici macar nu au in ziua de azi prea multe exemple sa vada care e treaba? Din pacate nu se mai fabrica magnetofoane din cate stiu iar firma AKAI este istorie de mult, probabil nici constructiile fabricilor nu au mai ramas.......Intr-un fel noi aici vorbim de istorie!

Magul este util pentru transferul vinil - banda magnetica; din punctul meu de vedere este solutia cea mai practica si mai buna; ca sa transferi vinil in digital trebuie un convertor de mare calitate, extrem de scumpe pe langa care magurile astea vechi par un soi de "bonus" la pretz!...si totusi digitalul nu suna atat de apropiat de "natura umana" ca analogul; asa ca din vinil + tape recorder avem un sistem full-analogic...desi de cele mai multe ori masterul in studio este digital (dar pe scule profy totusi!). Deci este o chestie in care se impletesc nostalgia, partea estetica dar si un substrat practic.....si toate astea in plina era digitala si a computerelor!

Iar daca stau bine si ma gandesc, magul meu a fost fabricat cand PC'urile nu existau nici ca notiune!...este exact cum mi-as fi cumparat o trasura in plina era a automobilelor! Very Happy
Sus
ttt

Conectat la: 13 Noi 2005

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2006 2:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
[...]
Eu cumpar maguri numai sa le fac bucati! Laughing Asa imi place mie, vreau sa creez un soi de sculptura moderna din akai'uri desfacute! Very Happy Very Happy Very Happy
Banda am deoarece am refolosit perdeaua de muste de la bordei! Very Happy Very Happy Very Happy
[...]

Momolo, ya da man ! Smile)
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
Pagina 1 din 6

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum