Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
momolo Vizitator
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 1:44 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 8:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
XRCD24 a scris: | De ce ma leg de carcasele sculelor de High-End noi?
Fiindca sint lipsite de decenta, eleganta, noblete ... remarcabile sint doar formele "ciudate" a sculelor high-end noi , nu au nimic ce va persista in timp! Eu pun pariu ca in 30-40 de ani, de noi om mai traii, de Yamaha astea mai vei auzi intre pasionati si de "chestile rosii", asculta-ma ce zic!) dar de designul hyper-modern Classe? sau Simaudio? |
Stiu si eu ... de gustibus
mie "chestiile rosii" mi se par cam kitchoase,
iar lemnul merge bine cu favoritii, cu Kenny Rogers, etc...
glumesc, poate va mai detensionati |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 8:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
momolo, tu ai vazut ce preturi sunt pe site-urile alea?
2000 Euro un Akai GX 747!  |
|
Sus |
|
|
cristakke

Conectat la: 10 Ian 2005 Mesaje: 477
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poate mai vad si altii preturi de Vintage, pt ca si mie si lui Momolo ne-au sarit la gat cand vindeam deck-uri, ca sunt preturi mari !!!! Sculele sunt in stare excelenta de functionare si suna mai binedecat un cd player basit si un dvd player marca C..a si C........our sau Panasoanic si Caca maca, plus ca se pot gasi casete inca bune in comert XL si altele care pot face ca la un pret decent sa asculti in conditii excelente, cu toate ca degradarea in timp a benzilor este evidenta ca si la Magnetofoane |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
cristakke - un pret bun pe un vintage este un pret decent.
Mi se pare o mare magarie sa speculezi nostalgia unor pasionati si sa-i jumulesti de bani la modul cel mai abject.
Un Akai GX 747 costa parca sub 1000 de dolari NOU.
Sa-l vinzi dupa 20 de ani cu aproape de 3 ori pretul lui mi se pare strigator la cer!
Asta-i nesimtire!
Am vazut site-uri din Olanda cu vintage unde pretul unei scule in "mint condition" - adica in ambalaj original, fara zgarieturi, reparate, capetele aliniate si demagnetizate, sau chiar schimbate, etc., etc.- nu depasea in nici un caz 50% din pretul nou al sculei.
In conditiile in care pe E-Bay un asemenea mag se vinde cam intre 4-800$, sa ceri peste 2200$ pe unul, este chiar jignitor;
- Parerea mea proprie si personala! |
|
Sus |
|
|
cristakke

Conectat la: 10 Ian 2005 Mesaje: 477
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cand castigi 20.000 $ pe luna, nu mai e nimic jignitor... atunci nici Maybach nu s-ar mai vine sau Lotus Elite sau Phantom care se depreciaza cu 1500 euro pe saptamana. .. apropo de ce ni se pare noua, de aici din vagauna.
De obicei nu faci referinta la un loc de licitatie care iti arat o poza pe net si poate primesti ceea ce nu te astepti, sculele de Vintage -vezi IR Babuin - au un pret marisor, si se gasesc scule care au fost in Demo room sau au fost la cutie 10 ani si se vand ca noi dar nu la pretul lor de 1000$ care acum ar fi 5000 $ pt ca este evaluata scula in general nu faci referinta ca atunci a fost 1000$ , acum 20 de ani si acum ii scadem pretul la un sfert si cerem 250 $ , asa cum procedam noi in tocmeala Balcanica, Asiatoico -turca, mongolo tiganesca, indiano, neo .... . Nu iau nici aparare acelor care intradevar vand obiecte supralicitate, dar pragul de referinta al fiecaruia este dupa posibilitati, mult discutate aici pe forum. Pentru cunoscuti si amici de-ai mei, un weekend in Ibiza sa zic de 2000-3000 euro saptamanal nu e mare apasare, iar unii probabil ca nu au vazut o hartie de 500 euro la fata pt ca asa e construita lumea. La "magazinul" Lotus- Londra,vizavi de strada cu nr 1 a Londrei, Lord Wellington daca imi aduc bine aminte, nu te lasa sa lipesti nici macar nasul de geam ca sa vezi masina, iar dac te bate gandul sa o cumperi, trebuie sa ai pedigree, altfel , pas, si stunci sa ma simt jignit ca nu mi-a dat voie in magazin ... asta e, si asta am patit-o personal si iti dau 100 de exemple. Acolo stie toata lumea unde le e locul, aici insa nu..vezi Gigi si altii ...
sa auzim numai de bine \ cristakke  |
|
Sus |
|
|
fanbose
Conectat la: 23 Apr 2005 Mesaje: 179 Locatie: Craiova
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
d-le nicumur, scuzati-mi interventia, la ce anume va ganditi cand faceti afirmatia de mai sus?
ca magazinele/firmele care strang de la gunoi, reconditioneaza si vand aparatura veche sunt niste sarlatani? ori ca preturile cu care se vand aceste aparate pe ebay sunt mai aproape de adevar?
nu comparati Romania lumea civilizata unde oamenii cu bani isi permit sa-i cheltuiasca cum vor si pe ce vor...
voi anexa un link care duce catre statisticile ebay cu privire la preturile cu care s-au vandut astfel de aparate pe ebay, pagina in care se regaseste si un aparat prezentat anterior care a costat nou in 1978 fix 1500$ iar acum se vinde cu preturi intre 3000-3500$
http://pages.ebay.com/services/sellingcenter/homeaudio/receivers.html
si o oferta inca valabila, din Spania
http://cgi.ebay.com/MOSTER-VINTAGE-MARANTZ-MODELO-2600_W0QQitemZ5832491234QQcategoryZ3276QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
ce vi se pare suspect in asta?
precum un automobil de 50 de ani sau un calculator personal 8086 in stare de functionare, ca sa enumar numai produse tehnologice, valoarea actuala o stabilesc cei care se pot numi cu adevart colectionari (si nu cred ca sunt multi pe plaiurile mioritice) si nu cei care vad in respectivul produs doar un obiect cu valoare de intrebuintare...
sarlatani si prosti sunt peste tot in lume, insa legile care ii apara pe unii de altii nu functioneaza la fel...
Ultima modificare efectuata de catre fanbose la Joi Noi 24, 2005 9:30 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 9:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
cristakke - aici nu vorbim de Porshe, Maybach, Ferrari, sau mai stiu eu ce.
Iti pot da exemple de scule vintage cumparate la pretul unei inghetate, in perfecta stare de functionare si optic aproape perfecte.
Aici nu vorbim de chitara lui Elvis, molarul lui Napoleon sau masina in care a filmat James Bond in anii '60, care se vand la preturi mai mari decat au costat noi.
Aici vorbim de scule vechi de 20 de ani, produse pe scara larga, si care se pot gasi in "n" alte locuri la preturi acceptabile... stiu, banuiesc ca ai sa-mi spui ca, daca nu-mi place, sa-mi iau de unde vreau.
Nu am vrut decat sa subliniez ca pretul la sculele prezentate pe primul site este aberant oricat de ingaduitori am fi, si oricat de mult am castiga  |
|
Sus |
|
|
Aurel pustiu

Conectat la: 17 Mar 2005 Mesaje: 99 Locatie: Giurgiu
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da nu e convenabil sa scoata din nou Akai acelasi magnetofon nou la 3.000$ decat sa iei unu uzat ? Adica zic firmele mari sa aibe o line cu modelele noi 2006 si in paralel si vintage ce au avut succes. |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 9:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
BTW, daca cineva vrea un AKAI GX 747, stare perfecta de functionare, in ambalaj original, optic perfect, etc., etc - va vand eu unul la "numai" 2000 de dolari!
NU este gluma, daca 2000 de euro nu vi se pare mult, eu unul promit ca va vand unul in stare perfecta de functionare cu 2000 de dolari!!!!! |
|
Sus |
|
|
fanbose
Conectat la: 23 Apr 2005 Mesaje: 179 Locatie: Craiova
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 10:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aurel pustiu a scris: | Da nu e convenabil sa scoata din nou Akai acelasi magnetofon nou la 3.000$ decat sa iei unu uzat ? Adica zic firmele mari sa aibe o line cu modelele noi 2006 si in paralel si vintage ce au avut succes. |
"vintage" semnifica un numar de ani ce au trecut peste aparat
o copie dupa un "vintage" numeste "replika" si are valoare zero pentru colectionari
Ultima modificare efectuata de catre fanbose la Vin Noi 25, 2005 2:07 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Joi Noi 24, 2005 10:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
aici si aici gasiti cat se liciteaza pe E-Bay pe astfel de mag-uri, in stare perfecta de functionare.
Orice alte comentarii sunt de prisos, zic eu  |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Vin Noi 25, 2005 1:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Aurel pustiu a scris: | Da nu e convenabil sa scoata din nou Akai acelasi magnetofon nou la 3.000$ decat sa iei unu uzat ? Adica zic firmele mari sa aibe o line cu modelele noi 2006 si in paralel si vintage ce au avut succes. |
*
Nu, piata nostalgicilor fiind extrem de limitata
Pana una-alta Akai scoate DVD-uri cu fata de plastic la 49E bucata si mama, mama, ce baneficii grase face cu ele...  |
|
Sus |
|
|
Aurel pustiu

Conectat la: 17 Mar 2005 Mesaje: 99 Locatie: Giurgiu
|
Trimis: Vin Noi 25, 2005 1:52 am Titlul subiectului: |
|
|
ziceam ca pentru prestigiul lor sa mentina un atelier care sa produca asa ceva, la 3000$ magnetofonu ar trebui sa nu iasa in paguba, sa ramana macar pe zero ca rentabilitate. Zic si eu ca renumele se tine greu |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
|
Sus |
|
|
|