FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
pareri pro si contra
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
c_cris85

Conectat la: 23 Dec 2005

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 2:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, voua va plac jucariile mie imi plac sculele pro. Bagati si un solitarie cat mixati. Wink
Bafta
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 2:28 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 3:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sarind peste avantaje si dezavantaje c_cris85 a atins cel mai important punct cand vine vb de utilizarea unei combinatii dependente de un calculator/laptop. In astia cativa ani de cand imi stric discurile prin aparate am experimentat si lucrari la -20 de grade in aer liber, 38 grade pe plaja cu nisipul care in 20 de minute intra si acolo unde nu poti sa-ti imaginezi, locatii cu retele proaste de alimentare, caderi de tensiune, etc etc etc.

Ce vreau sa spun ca din toate cele enumerate mai sus calculatorul este cea mai slaba veriga din lant, vorba lu' Gheorghe. Sunt atat de multe motive pentru care acesta poate claca incat mi-e greu sa-mi pun baza in el, si am experimentat pe pielea mea. Plus ca mai este o chestie pe care ajungi sa o SIMTi in timp, daca e cazul sa se intample. Senzatia de a face muzica "cu mana" de la jog la discul incarcat in aparat. E o chestie care iti intra in sange, cu care te obisnuiesti si de care nu mai scapi. Nu contest avantajele acestei console dar pe marginea discutiilor anterioare vreau sa punctez cateva chestii.

1) Vorbiti de calitatea sunetului de parca aparatura de dupa mixer permite atat de multe. Adica sa fim seriosi... Daca investesti 1000 EU in pupitru e clar ca nu bagi 5000 in Dynacord & Co sa amplifici. Cea mai slaba componenta a sistemului audio da calitatea finala... Asa ca discutam degeaba pe tema asta. Sunt N cluburi si discoteci in Ro care au linii de sunet destul de proaste incat un MP3 si un Cd Audio original sa nu faca diferenta. Plus ca intreb si eu.... Avem control pe sala? Auzim distorsiunile? Suntem siguri ca avem urechea formata pentru un reglaj eficient in asa fel incat sa fructificam avantajele celor 24 biti? Eu zic ca nu asta e directia pe care gasim avantaje si dezavantaje... Sunt prea multe variabile. Si sa nu uit.... Daca ne tragem discurile audio din MP3-uri nu vad de ce mai discutam de calitatea discului audio. Compresia e compresie. Stii tu de cate ori a fost arhivat track-ul ala inainte sa ajunga la tine? Sa fim seriosi...

2) Eveniment.... sa zicem Revelionul. Calculatorul baga de nebun, totul e ok. Se apropie ora 12, e nevoie de toate cele specifice. La 12 fara 30 sec primesti un ecran albastru.... nasol moment, nu? Cine a patit, stie. Nu mai vorbesc de conditii mai nasoale... Trebuie sa lucrezi mult sa te bati si de ele. In opinia mea calculatorul e mai rau decat statul acasa. Pur si simplu nu e sigur.

3) Aspiri sa fi un Dj bun, incerci sa inveti meseria de la 0. Vestea proasta e ca daca ai pretentie de Pro trebuie sa LUCREZI BINE in primul rand pe cd-playere profesionale. Nu cunosc la ora actuala un aparat mai bun pentru incepatori (si nu numai) decat CDJ 100S de la Pioneer. Face absolut tot ce trebuie si nimic in plus. Atmosfera si show-ul se fac in primul rand din muzica si program. Cand stapanesti bine partea asta e loc de orice altceva. Am 100S-uri care trag ca negri pe plantatie de 2-3 ani fara probleme. Isi scot banii extrem de repede si reprezinta o BAZA mai bune decat orice consola. Pana la urma tot la playere ajungi. Wink Plus ca mai e o chestie. Cine a lucrat pe mai multe aparate, stie. Nici un jog wheel "nu trage" la fel, doua modele diferite de player (fie ele de la acelasi producator) au caracteristicile lor de raspuns, nu ai sanse sa lucrezi BINE pe cd playere daca iti faci scoala pe o consola. Personal am invatat sa mixez pe beat cu cd-playere de camera. Ia incercati sa vedeti daca va iese pe alea.... Nu aveam console cand am inceput eu. Cool

4) O fi o chestie de fitze, o fi o fixatie sau poate moft, da' senzatia de lucru pe playere este cu totul alta fata de uzul calculatorului. E ceva mult mai PALPABIL... Mi-e greu sa descriu genul asta de interactiune cu un aparat. Simplul gand ca pun mana pe un mouse si dau clik-uri strica toata senzatia.

Sustin opinia lui c_cris85 si recomand aceeasi chestie. Oricand prefer doua playere si un mixer rezonabil in locul oricarei console si soft. Dar pana la urma, ca si Dj, te intereseaza rezultatul final. Atmosfera de pe sala si conluzia de final, indiferent de aparatura folosita. Revin la ce spuneam mai sus... La nivel de amator consola e ideala. Dar daca aspiri totusi la mai mult, sari peste etapa asta intemediara pastrand in gand faptul ca in ziua mult visata cand vei fi invitat sa faci un set intr-un club nu o sa poti sa-ti duci consola de acasa, nu o sa ai loc de calculator la pupitru si cu siguranta te vei intalni cu niste cd-playere.... De obicei Pioneer. Wink

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
c_cris85

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 4:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si mai ales cand vine vorba de un produs Behringer. Cu toate ca la inceput imi placea mult firma asta am ajuns acum sa imi dau seama ca nu au scos nici un produs decent (nici macar beat counter-urile alea). Sunt la al II-lea mixer Behringer,luat intr-o conjunctura financiara nefavorabila si sper sa-l schimb cat mai repede! Tre' sa recunosc, lucreaza mult la design (nu foarte mult insa, de multe ori fura de la Pioneer) si reclama.
Sus
D3_cent

Conectat la: 18 Feb 2005

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 9:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ReLLaXX intrutotul deacord cu tine
insa cum am spus la inceput eu nu am de gand sa ajung vreodata sa mixez la liberty parade sau mai stiu eu prin ce club de fite singurul lucru care vreau sa fac este sa scot bani din sonorizari si crede-ma ca la un majorat in 60% din cazuri daca tii un program de muzica house si nu intervii cu deja enervanta manea poti sa iti torni singur o galeata de bere pe scule si sa pleci acasa .... asa ca nu vad dc as baga mii de euro intr-un pupitru 100% pro ca sa mixez niste mizerii de manele.... pt inceput am sa merg eu la chefuri sa mixez insa in timp o sa am dj care vor merge

nu am inceput discutia pt a sustine ca mixul cu un soft este peste mixul cu pupitre conventionale ce am vrut eu a fost sa aflu la ce neajunsuri sa ma astept de la o asemenea combinatie
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 10:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu si c_cris85 ti-am spus in mare despre ce e vorba. Fiind la Pro Corner ti-am dat un raspuns pe tema in domeniu.

Daca vrei sa faci meseria de Dj pentru bani, fara sa iei nimic altceva in calcul, cumpara cele mai ieftine aparate sau mai bine zis strictul necesar cum e consola aceasta si da-i inainte. In partea cealalta am spus deja cum vad lucrurile.

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 11:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

PS: Ma gandeam acum ca eu iti povesteam de partea de pasiune si implicare si tu vrei sa o faci doar pentru bani. Vroiam sa-ti dau un sfat. Nu te apuca de asta daca nu esti in stare sa o faci si din simpla pasiune. In cel mai rau caz o sa fi mediocru sau solicitat doar la lucrari mici din lipsa de alternativa. Am "crescut" in 7 ani o firma de sonorizari (nu singur ci in echipa, individual si apoi in colectiv) care trece de multe ori de 10 evenimente pe weekend si nu ma refer la majorate de 3 milioane. Eu incercam sa-ti spun mai devreme sa-ti fixezi un standard putin mai inalt si sa vrei tu de la tine mai mult. In "meseria" asta conteaza enorm placerea si priceperea cu care iti faci treaba. Pur si simplu nu e posibil sa evoluezi foarte mult fara asta.

In fine....ma intind in off topic. Laughing Daca crezi ca ti-e ok consola, ia-o si foloseste-te cat poti de bine de ea. Bafta! Wink

Sus
c_cris85

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 11:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai D3_cent...eu tocmai asta ti-am demonstrat....ca NU trebuie sa investesti mii de euro...ci exact cu banii aia sa-ti iei niste scule cu adevarat PRO. Sincer, e ca si cum te-ai bucura ca alergi cu un Ferrari in NFS folosind un volan si o pedaliera, in loc sa-ti iei un Ferarri.
Sus
D3_cent

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 1:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

in fine se pare ca in cele din urma tot eu va trebui sa gasesc bubele sau avantajele acestei console deoarece sincer din ce s-a discutat pana acm nu prea am inteles decat ca acesta consola este o jucarie pt copi si playerele cnventionale sunt adevaratele scule pro.... interesant este faptul ca si pioneer a scos un soft curios din moment ce niciodata nu se va ajunge ca softurile sa inlocuiasca celebrele playere....
Sus
D3_cent

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 1:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si in cel mai scurt timp se va ajunge in mod sigur ca in anumite aplicatii sa stai si sa conduci din fata unui PC folosinf niste joystick uri
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 1:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

D3_cent....trage tu concluziile pro si contra. Cred ca ai primit destule informatii.

Nu compara un produs Pioneer cu Behringer. Nu la capitolul asta. De asemena nu uita ca in segmentul Pro exista si gama consumer unde la un alt nivel se incadreaza si consola ta. Si sa stii ca nu as folosi softul acela nici daca e de la Pioneer. Prietenii stiu de ce. Laughing

Scuza off topic-ul nostru si lipsa de informatii din post-urile noastre. Apreciaza macar intentia si sfaturile. Wink Pana la urma nu ai cum sa intelegi din povesti ceva ce trebuie sa experimentezi pe pielea ta. Omu' cat traieste invata!

Bafta mare in continuare!

PS: Multe utilaje sau auto-utilitare se conduc deja din fata unui PC. Welcome to the future! Da' nu te vad tragand de un joystick la 350 km la ora pe pista. Din noi, alti prieteni stiu de ce. Laughing

Sus
c_cris85

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 2:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa fii sigur ca softurile nu vor inlocui niciodata cd-playerele asa cum playerele astea cu greu isi fac loc printre turntable-uluri! Si in primul rand pt senzatie, apoi pt performante.... Rembrant n-ar fii desenat in paint, garantez!
Sus
IcemanAudio

Conectat la: 28 Iul 2006

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 3:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

c_cris85 a scris:
Ok, voua va plac jucariile mie imi plac sculele pro. Bagati si un solitarie cat mixati. Wink
Bafta

Sa fii sigur ca softurile nu vor inlocui niciodata cd-playerele asa cum playerele astea cu greu isi fac loc printre turntable-uluri! Si in primul rand pt senzatie, apoi pt performante.... Rembrant n-ar fii desenat in paint, garantez!

exact cum credeam cataloghezi un produs fara sa fi pus mana pe el

spre deosebire de cei care inca folosesc platane... Rembrand s-a lasat de pictura Laughing
am spus clar ca in cazul unui show... se preteaza platane clar
dar pt simple mixuri ( trecerea de ;a o melodie la alta) nu vad de ce nu ai folosi o consola

vi se pare aiurea sa dati cu mouseul... total de acord cu voi
cine a zis ca eu dau cu mouseul? dau cu mouseul mult mai putin timp decat va ia voua sa schimbati discul; asta e singurul motiv pt care mai dau cu mouseul in rest fac treaba ca si cum ar fi 2 playere

cum se zicea fiecare jog well are felul sau de a se misca la fel si cele de la consola

dar nu are rost sa imi bat capul cu ceio care nu au pus mana pe asa ceva
eu am pus mana pe playere in schimb
si apoi sunt si luat la misto

o ultima remarca... in legatura cu laptopurile ( in cazul meu... ca daca iti iei un desktop pt a te plimba e calar ca nu ai pic de imaginatie si cunostinte)
in primul rand ca un laptop este insensibil la caderi de tensiune... trece automat pe baterie... nu se pune problema la o cadere de totala de tensiune ca in cazul ala cade si lumina si sunetul Laughing
in al doilea rand daca mergi pe pc... tre sa ai grija ca acel pc sa fie numai pt asta... si configurat calumea (software vorbint)
adica windwsul are multe hibe care se pot inlatura exista multe tweek-uri ca sa il faci asa cum trebuie pt muzica
am si eu o experienbta de aproape 15 ani... si cu asta am terminat
salutari
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
IcemanAudio

Conectat la: 28 Iul 2006

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 3:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si inca ceva... am fost si eu la stadiul cand mixam cu playere de casa si stiu ce inseamna si cat de greu este dar e drept poasiunea face minuni

poi va mai plangeati de nisip... pai si calculatorul se desface si se curata periodic la fel ca orice componenta a instalatiei de sunet
daca voi nu faceti asta e treaba voastra... Laughing eu o fac lunar
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
c_cris85

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 3:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca dupa 15 ani de experienta mergi pe BEH BEH Behrinher....
Sus
c_cris85

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 3:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ah...apropo...ampus mana pe Hercules nush cum Dj... a zis ala sa umblu mai incet cu ea sa nu raman cu fader-ul in mana Laughing
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 2 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum