FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Cauzele neconcordantei teorie-practica.
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ionutz

Conectat la: 09 Ian 2004

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 9:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unibox recomanda un "heavy fill". Cat fonabsorbant folosim? Eu am folosit aproximativ 3kg dintr-un produs asemanator vatei dar cu o densitate mult mai mica (nu ii stiu numele, dar cineva de pe forum ii spunea minet), pentru o incinta de 53 litri.
Sub-ul e gata. Cum imi dau seama daca are raspunsul in frecventa la fel de liniar precum spune unubox-ul? Dupa urechea mea pare ok.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 9:28 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Doru

Conectat la: 28 Feb 2003
Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Posteaza si tu datele T/S ale difuzoarelor si volumul + dimensiunile portului obtinut de tine sa verific si eu calculele.
Nu te costa nimic. "Heavy" depinde mult de materialul absorbant.

Ionutz

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 9:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Parametrii difuzorului sunt:

Fs 28.48Hz
Vas 93.71 litri
Qms 4.93
Qes 0.59
Qts 0.53
Re 7.75ohm
Z 8ohm (2 bobine de 4 ohm)
Le 3.37mh
Efficiency (2.83v @ 1M) 87.66dB
Xmax 10.5mm
Pe 200W
Mms 131.92grams
Cms 237mm/N
Bl 17.55 Tesla-M
Sd 530.93 sq.cm.
EBP 48.27
Mai jos am atasat ceea ce am obtinut eu. Multumesc!

VB Response xtrem124x.gif
 Description:
 Filesize:  21.54 KB
 Viewed:  123 Time(s)

VB Response xtrem124x.gif

unu.JPG
 Description:
 Filesize:  83.87 KB
 Viewed:  135 Time(s)

unu.JPG

Sus
Doru

Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 9:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Te-ai uitat si la raspunsul tranzitoriu?
"Falfaiala" graficului la un SUB trebuie sa se linisteasca dupa 4-5 msec.

Ionutz

MesajTrimis: Mie Sep 29, 2004 10:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am verificat fiecare grafic de 2 ori. Problema este ca eu nu am putut obtine si un raspuns tranzitoriu bun si o boxa mica si liniara in acelas timp, asa ca am optat pentru liniar, mic dar cu raspuns tranzitoriu prost. Din cate stiu eu raspunsul la impuls ne da informatii despre viteza incintei de aici rezulta ca eu voi avea un bass mai bubuit.
Sus
Doru

MesajTrimis: Joi Sep 30, 2004 10:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adevarat spui, nu le poti avea pe toate.
Iti recomand insa sa incerci. Urechea suporta mai bine neliniaritatea si tolereaza mai greu intarzieri peste 3-4 msec.
In materie de incinte greseala pe care o facem frecvent este sa gandim ca inginerii. Trebuie si asta dar pana la un punct.

Ionutz

MesajTrimis: Joi Sep 30, 2004 9:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ceea ce mi-ai spus tu este bine de stiut pentru viitor.
Din pacate tuburile nu prea pot fi astupate pentru a obtine o incinta inchisa.
Bine ca am proiectat incinta in asa fel incat sa poata fi transformata din bassreflex in bandpass de ordinul 4 doar prin impingerea placii cu difuzoarele in interior si adaugarea unei alte placi pe pozitia initiala a acesteia. Asa ca mai trebuie decat sa calculez proportiile ideale. Voi folosi raportul cu care se obtine cel mai bun raspuns tranzitoriu.
Dar toate acestea mai tarziu, probabil cand o sa am timp sa il testez mai bine si sa imi dau seama de toate defectele acestuia, nu vreau sa il demontez fara sa stiu ce inseamna sub cu raspuns in frecventa ok dar rarpuns tranzitoriu prost. De depate suna diferit comparabil cu cele 2 incinte bassreflex pe care au fost montate difuzoarele initial, joasele par mai precise dar mai putin vibrante ca inainte(un test mic pe filmul Pearl Harbor).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2
Pagina 2 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum