Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Ionutz

Conectat la: 09 Ian 2004 Mesaje: 264 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 9:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unibox recomanda un "heavy fill". Cat fonabsorbant folosim? Eu am folosit aproximativ 3kg dintr-un produs asemanator vatei dar cu o densitate mult mai mica (nu ii stiu numele, dar cineva de pe forum ii spunea minet), pentru o incinta de 53 litri.
Sub-ul e gata. Cum imi dau seama daca are raspunsul in frecventa la fel de liniar precum spune unubox-ul? Dupa urechea mea pare ok.
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 9:28 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Doru
Conectat la: 28 Feb 2003 Mesaje: 597 Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!
|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 9:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Posteaza si tu datele T/S ale difuzoarelor si volumul + dimensiunile portului obtinut de tine sa verific si eu calculele.
Nu te costa nimic. "Heavy" depinde mult de materialul absorbant.
_________________ Assumption is the mother of all fuck-up's ! |
|
Sus |
|
|
Ionutz

|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 9:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parametrii difuzorului sunt:
Fs 28.48Hz
Vas 93.71 litri
Qms 4.93
Qes 0.59
Qts 0.53
Re 7.75ohm
Z 8ohm (2 bobine de 4 ohm)
Le 3.37mh
Efficiency (2.83v @ 1M) 87.66dB
Xmax 10.5mm
Pe 200W
Mms 131.92grams
Cms 237mm/N
Bl 17.55 Tesla-M
Sd 530.93 sq.cm.
EBP 48.27
Mai jos am atasat ceea ce am obtinut eu. Multumesc!
Description: |
|
Filesize: |
21.54 KB |
Viewed: |
123 Time(s) |

|
Description: |
|
Filesize: |
83.87 KB |
Viewed: |
135 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
Doru
Conectat la: 28 Feb 2003 Mesaje: 597 Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!
|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te-ai uitat si la raspunsul tranzitoriu?
"Falfaiala" graficului la un SUB trebuie sa se linisteasca dupa 4-5 msec.
|
Sus |
|
|
Ionutz

|
Trimis: Mie Sep 29, 2004 10:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am verificat fiecare grafic de 2 ori. Problema este ca eu nu am putut obtine si un raspuns tranzitoriu bun si o boxa mica si liniara in acelas timp, asa ca am optat pentru liniar, mic dar cu raspuns tranzitoriu prost. Din cate stiu eu raspunsul la impuls ne da informatii despre viteza incintei de aici rezulta ca eu voi avea un bass mai bubuit.
|
|
Sus |
|
|
Doru
|
Trimis: Joi Sep 30, 2004 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Adevarat spui, nu le poti avea pe toate.
Iti recomand insa sa incerci. Urechea suporta mai bine neliniaritatea si tolereaza mai greu intarzieri peste 3-4 msec.
In materie de incinte greseala pe care o facem frecvent este sa gandim ca inginerii. Trebuie si asta dar pana la un punct.
|
Sus |
|
|
Ionutz

|
Trimis: Joi Sep 30, 2004 9:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ceea ce mi-ai spus tu este bine de stiut pentru viitor.
Din pacate tuburile nu prea pot fi astupate pentru a obtine o incinta inchisa.
Bine ca am proiectat incinta in asa fel incat sa poata fi transformata din bassreflex in bandpass de ordinul 4 doar prin impingerea placii cu difuzoarele in interior si adaugarea unei alte placi pe pozitia initiala a acesteia. Asa ca mai trebuie decat sa calculez proportiile ideale. Voi folosi raportul cu care se obtine cel mai bun raspuns tranzitoriu.
Dar toate acestea mai tarziu, probabil cand o sa am timp sa il testez mai bine si sa imi dau seama de toate defectele acestuia, nu vreau sa il demontez fara sa stiu ce inseamna sub cu raspuns in frecventa ok dar rarpuns tranzitoriu prost. De depate suna diferit comparabil cu cele 2 incinte bassreflex pe care au fost montate difuzoarele initial, joasele par mai precise dar mai putin vibrante ca inainte(un test mic pe filmul Pearl Harbor).
|
|
Sus |
|
|
|