Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 02, 2010 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
M-am uitat atent la poze si nu pare sa aiba reverse. La cabestane, e in genul teac x 1000/2000. Raman la parerea mea cu 2 track/4 track datorita acelui schimbator care se vede f clar... _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Feb 02, 2010 12:28 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 02, 2010 12:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Number, type of heads : 6, two 4-track record, two 4-track play, two 2-track erase. _________________
 |
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 02, 2010 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
leevyou a scris: | Revin urgent ca nu am gandit bine ceva. Totusi cred ca gresesc undeva in rationament. Ordinea capetelor ar trebui sa se schimbe la schimbarea sensului nu-i asa
Oricum atunci daca nui reverse atunci de ce are doua cabestane? |
Nu e nici o legatura intre revers si numarul de cabestane. Mai precis, nu e obligatoriu ca un dublu cabestan sa fie revers.
De exemplu, un Akai 636 cu un singur cabestan ESTE revers si un Sony TC 756-2 (doua piste full track) desi NU e revers e dublu cabestan.
Dublul cabestan este o solutie pentru reducerea fluctuatiilor de viteza si pentru controlul mai precis al benzii pe portiunea capetelor, fara ca pozitia si presiunea benzii pe capete sa mai fie influentata de fluctuatiile de viteza a rolei acceptoare, respectiv debitoare.
Din ce vad eu in pozele alea, e un mag 2/4 piste cu capete de stergere separate pentru cele doua grupuri de piste.
Si nu poate fi revers deoarece capetele de stergere trebuie sa fie primele intalnite de banda in mers, abia dupa stergere urmeaza inregistrarea si la urma redarea, ori in poze se vede ca ambele capete de stergere sunt grupate intr-o singura parte, deci banda circula doar intr-un sens.
De fapt o simpla cautare pe Google m-a dus aici:
http://www.classic-audio.com/marantz/7700.html
Unde scrie destul de clar:
"Description : Dual-capstan transport Reel to Reel
........................................................................
Number, type of heads: 6, two 4-track record, two 4-track play, two 2-track erase ",
desi nu m-am prins care sunt cele "two 4-track record" si "two 4-track play , cand in poza se vad doar one 4-track record si one 4-track play .
Cat despre "secretul" celor doua LINE IN, iata-l dezvaluit aici:
Cele doua LINE IN sunt pur si simpu in paralel, probabil mufa aia au avut-o si ei la indemana, in fond este exemplarul numaru 1 (si unicul de altfel, daca am inteles eu bine) asa ca.. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009 Mesaje: 111 Locatie: Schaesburg MS
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, asa-i Hi&Fan. Mea culpa . Nu m-am gandit ca au aplicat solutia "closed loop double capstan" si la maguri. In "viteza", nu am observat ca cele doua volante ale cabestanelor sunt, totusi, legate prin curea (sau cred ca ar trebui sa fie).  |
|
Sus |
|
|
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009 Mesaje: 111 Locatie: Schaesburg MS
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 11:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
leevyou a scris: | Da, asa-i Hi&Fan. Mea culpa . Nu m-am gandit ca au aplicat solutia "closed loop double capstan" si la maguri. In "viteza", nu am observat ca cele doua volante ale cabestanelor sunt, totusi, legate prin curea (sau cred ca ar trebui sa fie).  |
Mai bine citeam si eu descrierea din link-ul tau.
O solutie efectiv deosebita . Cu doua cabestane direct drive fara curea. Probabil o sincronizare perfecta a motoarelor pentru reglarea tensiunii in banda. Excelent!
Ma intreb, exista asa ceva intre cass deck-uri?  |
|
Sus |
|
|
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007 Mesaje: 312 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 05, 2010 12:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Sigur ca exista. Revox B 215. |
|
Sus |
|
|
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin Feb 05, 2010 12:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
clauelf a scris: | Sigur ca exista. Revox B 215. |
Daca nu ma insel , toate deckurile revox au acest sistem. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 05, 2010 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
pana la urma tot nu s-a lamurit problema deschisa in topic... _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
|