FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Akai GX-4000D
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Joi Mar 16, 2006 12:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu acum imi tot reascult colectia veche de benzi; am inregistrari pe AKAI GX 77, 636, 635, 747 ambele, 4000D dar si pe Grundig TC1000, diverse Philips din alea de plastic negru dar si cele argintii metalice ca akai'urile cu indicativ "7200"...dar si pe Rostoave. Toate benzile sunt numai dupa vinil, in general numai dupa doze foarte bune, pickup'uri direct drive capete de serie anii 80, preurile din amplifurile bune din anii aia.
Multe inregistrari sunt senzationale insa pot spune acum dupa ce am triat mai multe benzi ca dintre toate cel mai prost suna cele trase pe GX4000D (mai multe exemplare de maguri din astea dintre care unul a fost al meu o perioada) iar cel mai bine suna cele de pe 747 si Grundig TC1000.
Pana si inregistrarile pe vechile Rostov doar reglate bine nu bricolate, suna mai bine decat Gx 4000D. Imi par niste maguri foarte slabute totusi!
Benzile respective suna mai leshinat, nu incet, leshinat, fara vlaga si cam artificial; insa de pe 747 suna...teribil!(de bine!), o dinamica si un bas de senzatie!
Sus
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Mar 16, 2006 12:02 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
yinyangbt

Conectat la: 18 Noi 2006

MesajTrimis: Sam Noi 18, 2006 9:47 pm    Titlul subiectului: akai 4000 D Raspunde cu citat (quote)

costi,dj a scris:
am avut si eu un 4000D.....l-am dat Confused ....avea o problema care o vazusem la multe 4000D:cind mai avea vreo 25% din banda ramasa scotea un scirtiit tare enevant....probabil ambreiajale alea de pisla....si apropos de benzi:nu se exfoliaza oxidul de pe ele?..,la mine se infunda capul la 4-5 piese ascultate....ORWO... Old .. Very Happy

Il stiu si eu (scirtiitul)!Din experienta mea de 26 de ani cu acest magnetofon,scirtiiala apare cind capul de stergere e putin murdar in situatia cind e o idee uzat (la cele de inregistrare si de citire nu se pune problema, alea sint de sticla & cristal ferita)-intra in vibratie banda pe cap.Eu am aplicat o folie de staniol peste capul de stergere pentru protectie(asta e in contact permanent cu banda, atit la derulari cit si la inregistrare/redare),pe care o schimb din cind in cind.In felul asta lucrurile s-au ameliorat mult.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
yinyangbt

Conectat la: 18 Noi 2006

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 12:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
Hai sa lamuresc putzin "SCĪRTZĪITUL":

Īn marea parte aceste sunete NU au nimic comun cu magul ci sīnt STRICT de la benzile VECHI. Fiecare banda de magnetofon este din fabricatzie tratata cu un lubrefiant special de lunecare. Ha-i sa-i zic pe romāneste, sīnt UNSE sa LUNECE. Ei bine lubrefiantul acesta aproape insesizabil se duce de rīpa cu timpul la benzile proaste iar la benzile bune daca sīnt prost pastrate (īntretzinute).

Am vazut oameni care si-au vīndut magul pt 10 EURO la Ebay pe motive din astea si asta este o GRESCHEALA FATALA.

Benzile care-si schimba proprietatzile de lubrefiere si īncep sa scīrtzīie īn mod ordinar sīnt:

- SHAMROCK (se mai si dezlipeste de sar fulgi de magnetita facīnd din mag COCINA)
- AMPEX (standard pe role de 18 cm)
- CONCERTTAPE (e acelaschi GUNOI ca SHAMROCK sub alt nume)
- SCOTCH (se dizolva si liantul de fixare lasīnd urme ca de MUCI ALBI pe ghidaje)
- BASF DP 26 Seria de productzie 1980 - 1987 MAZGALESCHTE din cauza liantului prost cu care este lipit stratul de magnetita pe suportul de poliester.
- ORWO Tip 113 / 133 TRIPLE PLAY se dizolva de sar fulgi de magnetita si face si asta din mag COCINA.

La Magnetofoanele AKAI din seriile GX cu capete GLASS & X'TALL FERRITE HEAD nu este nevoie de cap de rezerva.
Excluzīnd faptul ca s-a pus vreun TĪMPIT cu SCHMIRGLU pe el.

Benzi folosite se recomanda actual:
Maxell UD 35 - 180
BASF DPR 26 / LPR 35 / LGR 50
TDK
AGFA PE 46
ORWO LN 122

Sīnt singurele benzi VECHI care ī-si pastreaza IDEAL proprietatzile si pot fi utilizate si azi (anul 2006) īn conditzii foarte bune de calitate. Restul.............. LA TOMBERON SI ASTA FARA MILA.

F. interesant!
Nu stiam!Multzumim pentru informatzie!Deci asta era...oricum, la mine nu prea mai scirtziie in ultima vreme,am ascultat putzin benzile.
Sus
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Joi Oct 28, 2010 11:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Readuc in fata acest vechi topic despre Akai GX-4000D deoarece de curand m-am facut cu unul dar din pacate are o mecanica destul de uzata si de "manarita".Mad
Deocamdata, incercand sa mai remediez cate ceva, am ramas surprins ca in partea din spate a axelor celor doua platane, sunt arcuri tip stea puse pur si simplu libere acolo pe fiecare axa. Stau de parca ar fi de rezerva pentru cele doua din fata. Nu inteleg totusi ce rol ar putea avea ele acolo in spate. Bineinteles ca cate una identica se afla in fata, apasand rolele ambreiaj.
Poate cineva sa-mi explice ce rol ar avea acele arcuri stea in montajul corect?

P.S. Poate nu m-am facut perfect inteles asa ca maine am sa incerc sa fac niste poze.
Sus
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Vin Oct 29, 2010 3:39 pm    Titlul subiectului: Poze Raspunde cu citat (quote)

Revin cu pozele pe care ii rog pe cei priceputi in GX-4000D sa le vada si sa isi spuna parerea.
Pe de alta parte va rog daca ma puteti ajuta, contra cost desigur, cu piesele lipsa din mecanica. Lipsa lor evident duce la imposibilitatea derularii inapoi a benzii. Play si FF functioneaza dar si acolo se poate vedea ce a patit arcul rolei idler.
Multumesc.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4
Pagina 4 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum