Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
ARISTONA

Conectat la: 14 Mar 2006 Mesaje: 65 Locatie: Alaturi de un abric cu papiote
|
Trimis: Mie Mar 22, 2006 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
la astea merg foarte bine un GX-77: _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Mar 22, 2006 10:27 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mie Mar 22, 2006 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu nu cred ca AKAI au facut vreodata un amplificator bun.
Alea poate doar de decor si ca scrie brandul pe ele; colectie.
AKAI au fost buni la maguri, VHS si casdeck'uri insa in rest pauza!
Dar....Termenul "bun" este FOARTE relativ de la om la om! |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mie Mar 22, 2006 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
momolo - dar de boxele Akai ce parere ai?
Eu am ascultat doua perechi si am fost tare dezamagit... |
|
Sus |
|
|
ARISTONA

|
Trimis: Mie Mar 22, 2006 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred c ava daud reptate, domnule Momolo!
In urma cu trei ani am avut un receiver PHILIPS RH-752 lat de 60cm din 1978 (venea cu magnetofonul PHILIPS N4506) si v ajur ca suna mult mai cald decat AKAI AM-U61 pe care il detin acum. Avea acel receiver Contur, reglaj de Presence (intre bass si treble), era o minunatie. Culmea a facut sa nu am parte de el (mi-l facuse cadou fosta prietena si cand ne-am despartit si-a adus aminte ca mi-l luase cu banii ei)  _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Mar 23, 2006 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
E sexi si la 8Kb si 100pixeli darimtite full natural size!
Eu nu am vazut decat ocazional boxe AKAI ca aspect, lazile specifice anilor 80 cu 3 cai, difuri dispuse simetric pe axa. Nu cred ca merita pomeniti decat ca fapt divers la boxe; ei au fost buni cu magurile in anii aia de glorie ai muzicii si sculelor; au facut treaba buna atunci si ultima data s-a auzit de ei pe la VHS'uri unde iarasi o nimerisera bine! Dupa aia...pauza pana la disparitie!
Dintre maguri consider ca au facut treaba faina cu urmatoarele modele in ordinea valorii (citez din memorie):
1. AKAI GX 650
2. AKAI GX 747
3. AKAI GX 625
4. AKAI GX 646
5. AKAI GX 636, 635
6. AKAI GX 620
7. AKAI GX 630D, 630DB, 630SS
Si altele.
Cele mai slabe modele ale lor au fost GX4000D si cele derivate pe aceeasi mecanica.
Pretul actual cerut pe maguri este foarte speculat; este ridicat deoarece nu exista decat ce a ramas dintre cele vechi, nu se mai fabrica iar multa lume inca mai doreste mag.
Ce am scris e parere personala.
Dar acum dupa ce am discutat de magnetofoane akai sa incepem sa discutam si de clante si balamale akai sau perii de dinti akai?!....Multa lume cade in plasa adularii brandurilor; toate au avut si produse bune si proaste; proportia e diferita functie de brand. |
|
Sus |
|
|
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Joi Mar 23, 2006 1:07 am Titlul subiectului: |
|
|
momolo a scris: |
Dintre maguri consider ca au facut treaba faina cu urmatoarele modele in ordinea valorii (citez din memorie):
1. AKAI GX 650
2. AKAI GX 747
3. AKAI GX 625
4. AKAI GX 646
5. AKAI GX 636, 635
6. AKAI GX 620
7. AKAI GX 630D, 630DB, 630SS
|
Mai corect
PRO 1000
747
646
650
636
635
ETC |
|
Sus |
|
|
ARISTONA

|
Trimis: Joi Mar 23, 2006 9:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Dar de akai GX-400D-ss ce parere aveti? oricum este peste cele din seria GX-6xx _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Joi Mar 23, 2006 1:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca are mecanica lui GX 400D nu-i mare brīnza deoarece are un singur servomotor din cīte stiu eu. Nu este cu 3 motoare:
 |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Mar 23, 2006 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
IR Babuin, clasamentul tau este evident mai corect; insa eu habar nu aveam de AKAI PRO1000 iar pe GX650D l-am pus in fatza din cauza mecanicii cu dublu capstan si faimei pe care a avut-o in anii '70 insa electronic este evident mai slab ca GX747 si generatia GX646,636,635. Pe GX646 iarasi nu l-am vazut real niciodata.
Insa mecanica de la GX650 este deosebita! |
|
Sus |
|
|
ARISTONA

|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 12:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Astazi mi s-a ars un STK 1080 din amplificatorul AKAI AM-U61.Are cineva unul (din greseala)? _________________ Magul e ca o femeie de treizeci de ani...stie tehnica, iar fetitza de 18 ani e un empetrei pe carbuni...tot cere putere calorica si...degeaba  |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 12:32 am Titlul subiectului: |
|
|
ARISTONA a scris: | Astazi mi s-a ars un STK 1080 din amplificatorul AKAI AM-U61.Are cineva unul (din greseala)? | Aman puiule. Asta-i integratul de alimentare al finalului. Daca ai noroc s-a dus numai asta. Daca ai ghinion tzi-a mīncat finalii.
Si l-a mine s-a dus partzial. Merge ce merge, pocneschte pe difuri si da afara releul. Dupa 5 min. o ia dinou. Īnlocuire = 20 EURO. Este chiar acum la service. Eu am AM - U55 Eu n-am asteptat sa pocneasca de tot. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Einar, dupa simtome imi par dusi condensatorii de filtraj nu un integrat; acestea ori se duc de tot ori merg insa daca e integrat hibrid poate face figuri, intradevar! |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 1:05 am Titlul subiectului: |
|
|
momolo a scris: | Einar, dupa simtome imi par dusi condensatorii de filtraj nu un integrat; acestea ori se duc de tot ori merg insa daca e integrat hibrid poate face figuri, intradevar! | Treaba este ca condensatorii acestia de care spui tu se afla īntr-un integrat care este asa mare cīt o cutie de chibrituri. Acest integrat alimenteaza si filtreaza etajul final. asta cīt pocneschte definitiv UCIDE etajul final. Mi-a explicat omul de la CAS detailat ce si cum. Eu am noroc ca aici īn acest MAXI INTEGRAT sīnt duschi doar unul sau doi condensatori care se descarca din timp īn timp aiurea fiind devalorizatzi. Din cauza integrarii trebuie schimbat tot acest integrat imens. Acest integrat DEOCHIAT se afla si īn amplifurile MARANZ care au copiat sistemul de la AKAI. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
e posibil ca in unele marantz foarte vechi, dinainte de 1990 si cele din clasa de jos.
Marantz dupa anii 90 sunt facute asa cum trebuie, cu tranzistoare (de multe ori de tip darlington) si filtrajul cu punte si condensatori normali.
AKAI'ul ala este o pocnitoare asa cum sunt si restul amplifurilor de la acest brand. Poate doar cateva modele de varf sa fie macar decente!
Pentru cine ar sari la beregata mea pe afirmatia cu pricina am intrebarea "cu ce si-a comparat odorul?!" |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 1:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Pocnitori din 84 ? Posibil. Primii paŗi īn directzia IC. E normal.
Sć sti ca calitatea redćrii la nivel de dinamicć īmi cam BATE Technics'ul meu din 94.
Žine cont cć este un nivel tehnic diferentzć de 10 ani. |
|
Sus |
|
|
|