FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Nostalgiile mele
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... , 34, 35, 36  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
drag

Conectat la: 06 Mai 2006

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 12:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

e o boala in Ro cu Technics si Akay
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 12:55 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
drag

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 1:45 am    Titlul subiectului: BR20 Raspunde cu citat (quote)

pentru nostalgici, Tascam produce o versiune 4 piste 9/19cm/sec
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:01 am    Titlul subiectului: PR 99 Raspunde cu citat (quote)

Foarte amuzant cum amicii îsi dau cu pärerea despre domenii de care sînt total sträini: Toate recorderele de care se vorbeste pe forum sînt pur amator sau semi pro, cea ce înseamnâ câ e vorba de max, utilizäri broadcast .PR 99 este o bazä B 77 ameliorat la transport si electronicä f putin amelioratä Singurele masini pro sound sînt cele de care nimeni n-a vorbit: Otari începînd cu MX 5050 cu amplificatoare puternice,in/out balansat, flux de premagnetizare variabil pt benzi cu output superior, transport cu tensiune controlatä, generator de freq 1k, 10k integrat, bias eq cu acces rapid pt aliniere constantä, cäci în studiou aliniezi si de 2 ori pe zi cînd e vorba de mixdown sau lecturä de benzi venite din exterior. ?n multipistes inginerii (am asistat) aliniazä de 5 sau 10 ori masinile într-o sesiune de...10 ore. Pe locul 1 sau CEA MAI TARE masinä stereo sînt de fapt 2: Cel mai avansat transport este Studer A820 care se auto aliniazä pt 3 tipuri de bandä pe toate vitezele. El face rec si playback automat si operatia ia cam 20 min...amuzant sš-l vezi cum duce si aduce banda singur. Am avut unul aici pe care l_am vîndut pt: Ampex ATR 100, care este cel mai avansat recorder vreodatä fäcut din pct de vedere SUNET. Este o masinä färä rolä presoare, zgomot de modulatie ultra jos si care are multe belele de constructie dar l_am aranjat în timp...Sony apr 5000, Otari MTR exceptinale, iar vintage: Ampex 350 si MR 70 (lämpi). Revox C 470, superb echivalent de Tascam BR20.
Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 8:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asta am spus și eu de mult.
Că s-au copiat anumite funcții din sectorul profesional în cel de uz casnic este altceva dar asta nu înseamnă că avem deaface cu o sculă profesională în camera de zi.
Problema confuziilor a apărut prin anii 70 - 80 cînd exista prostul obicei de a scrie pe fiecare rahat PROFESSIONAL. Chiestie de merketing care a indus practic clientul în eroare.
Dacă un mag este "mare", se pot utiliza pe el adaptoare NAB sau AEG, se obțin calități apropiate sculelor profesionale, asta nu înseamnă că este profesional ci eventual semi- profesional și asta exprimat cu indulgență.
De exemplu, un AKAI 747, Revox B 77, Revox PR 99 sînt eventual semi profesionale dar nici decum profesionale.
Da. În România am opservat și eu de prin discuțiile din forum că s-a instaurat o manie Technics / Akai. În Germania este mania Revox / AEG / Uher.

Cel mai nostim însă este cînd citesc pe ebay-ul german în descrierile unor maguri puse în vînzare (Philips N 4504, Kashtan, Unitra M 2405 S, Rostov, Akai din seriile mici 4000D) care sînt la nivelul cel mai mediocru posibil, unele nici măcar nu sînt în clasa HI-FI, precum că sînt maguri semiprofesionale. Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 11:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

drag a scris:
e o boala in Ro cu Technics si Akay

*
Evident, din motive "istorice"... Wink asta cel putin la o anumita categorie de varsta... sa zicem intre 35 si 95 de ani... Cool
Acuma... unii ar mai visa si altceva, dar nu au "timp" (pardon, bani...)
Iar fenomenul este in curs de "mondializare"... mai stiu eu cel putin unul in Germania si altu' in Franta cu "pasarici" similare... Very Happy
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 12:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sorin6 a scris:
..........cu "pasarici" similare... Very Happy
Ce păsărici domle? Ăsta-i CÎRD ÎNTREG! Laughing
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 1:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E important de înteles faptul cä masinile astea au aplicatii: cînd eram în Elvetia, în multe studiouri se foloseau Revox A700 care pe mine personal m-a impresionat la nivel de transport (e fratele lui Studer B67). E o piesä superbä de electronicä (F. transparent). Vorbim deci de broadcast ok! O masinä PRO este caracterizatä prin calitatea ei de a fi stabilä o datä aliniatä. Trebuie în acelasi timp ca transportul sä aibä o tensiune constantä pt cä pasajele benzii pe ghizi si capete e enorm. Ghizii ceramici sînt primordiali pt integritatea playback-ului si rec. Multe masini pro (sau chiar majoritatea), nu pun accent suficient pe sectia playback... din n motive: 1 faptul cä benzile ce pot de plasa din studiou în studiou si sînt ascultate pe diferite alte masini. 2 costul! E adevärat cä majoritatea sînt grele si mari pt a pästra transportul stabil dar, Nagra (de care väd cä se stie enorm de putin ?n Ro) este un recorder portabil iar modelul 4-s este unu din cele mai valabile magnetofoane 1/4.. broadcast si Pro reunite.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 1:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La noi, la postul de radio NDR urmează să fie scoase la casare 6 bucăți STUDER de studio care dacă totul merge bine, vor ateriza la mine în camera de zi. Am acolo un cunoscut de proveniență rusă care lucrează ca reporter și care se va ocupa de problema asta în așa fel încît sculele să nu aterizeze la fier vechi ci la mine.

În Duisburg, la RADIO DUISBURG se merge 95% pe PC și CD, 5% pe STUDER și AEG, platan deschis. (BOBBY).
La subsecția BURGERFUNK = Antena ascultătorului se mai merge încă pe TEAC și AKAI, reportaje outdoor cu TEAC-DAT și NAGRA care sît cele mai tari scule de reporter care s-au construit vreodată. Maf de reporter NAGRA s-a mai produs încă pînă în anul 2002. În unele locuri, servicii de comerț intern profesional, se mai pot cumpăra NOI NOUȚE din ce mai e pe stoc la prețul de 2800 - 3500 EURO cu 2 ani garanție.
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 2:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Beleaua cu Studerele e costul pieselor care e prohibit si enorm. În profesional, cînd compania nu mai suportä produsul, în general ai o problemä! Capetele, solenoizii, rulmentii, ghizii cabestanele, ohl?l?. Trebuie oricum schimbati TOTI condensatorii cea ce nu e prea scump Uh!! Cea ce nu e A80 RC sau A820 nu meritä ca masinä sä bagi în ea. Umila mea pärere este cä Otari si Ampex pot fi mai usor upgraded (la nivel de cost biens?r). Chiar cu costul transportului, un MCI sau cele 2 numite mai sus sînt mai avantajoase aduse din US. Pe google gäsesti third party parts si poti sä faci o masinä EXCEPTIONALÄ superioarä celei de origine chiar. Eu am fäcut cam ce a fäcut Bob Ludwig: am pus pe atr 100 electronicä si transport de 1 inch, costul e impozant în cazul âsta dar eu lucrez pro... am masterizat si pt un producätor muzical din Ro. O masinä cu potential enorm si f ieftinä este Ampex 440 si f simplä. sunet superb usor de reparat. Atentiune! pt uzaj pro altfel chestia NU ARE NICI UN SENS!. Ca sä asculti muzicä acasä esti mai avantajat cu un lector SACD decît un ''mag''. În pro, azi, analog tape recorders se folosesc pentru: compresia naturalä a benzii, aditionare de total harmonic distortion (THD) si arhievizare. Masina trebuie aliniatä si demagnetizatä constant si f meticulos. Procedura de aliniere e complexä, cere echipament specializat. Banda e scumpä si numai emulsia pro mai este disponibilä! Oare am nevoie?? E adevärat cä cel mai superb recording vreodatä fäcut, a fost în 1959 (kind of blue Miles Davis) direct to tape pe un Preso 850, 3 piste! Azi disponibil remastered în SACD, CD, Bob Ludwig are si el o versiune in house de care am auzit vorbindu-se de bine.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 3:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Piese de schimb pt. Studer / Revox se mai găsesc noi din abundență dar te sparge la bani. Un set de capete REVOX, de ex. pt. B 77 / PR 99 = 400 EURO. Cu 400 EURO iau pe Ebay un B 77 is stare bunicică, mai trag 3 - 4 ani de el pînă se topesc capetele și-l revînd pt piese în stare dezmembrată. E mai rentabil.

OTARI mai produce magnetofoane și în ziua de azi iar piese de schimb se găsesc din abundență dar dai 5000 EURO pe un magnetofon nou 2 track ?

http://www.otari.com/product/audio/mx_5050b/index.html
Sus
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

drag a scris:
E adevärat cä cel mai superb recording vreodatä fäcut, a fost în 1959 (kind of blue Miles Davis) direct to tape pe un Preso 850, 3 piste! Azi disponibil remastered în SACD, CD, Bob Ludwig are si el o versiune in house de care am auzit vorbindu-se de bine.
Inregistrarea "Kind of Blue" s-a facut simultan pe doua magnetofoane. Unul din ele a rulat cu o viteza putin mai mica decat cea normala si, la LP-ul original, a fost folosit master-ul de pe acel magnetofon (pentru primele trei piese). La editia aniversara aparuta in 1997, albumul a fost remixat folosindu-se celalalt master, fiind pentru prima oara cand toate piesele au aparut exact asa cum au fost inregistrate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
drag

MesajTrimis: Lun Mai 08, 2006 1:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MX 5050 B3 nu e fain pt utilizare domesticä pt cä:1 Cînd stä pe loc, cabestanu freacä banda si toceste sablajul cabestanului si banda!... de ce e asa? probabil cä s_au gîndit sä facä atentie tehnicianu si sä libereze swing arm-ul din dreapta sä nu strecheze banda pe perioade lungi de stop...bänuiesc...2, Otari, precum majoritatea masinilor pro, sînt relativ "dure" cu banda si cînd pui benzi subtiri consumator, ti le va strecha (întinde) si nu e bine. 3 Ai nevoie de sursä +4dB cäci altfel n_ai semnal suficient la IN.
Cel care este foarte adaptabil, mult mai ieftin, pt uzaj domestic este Tascam BR20 4 piste: ff smouth cu benzile (ca un Revox, Studer si ATR100), deci excelent pt arhievizare (benzi vechi si subtiri!) Swing arm-urile sînt rotative, controlul tensiunii si transportul, superior MXului. Are iesiri si inträri +4dB si -10 dB ! Este un real echivalent al lui C470! Superbe performante, calitate broadcast+. Mult, mult, mult superior lui B77, PR99, A...etc
Sus
drag

MesajTrimis: Lun Mai 08, 2006 4:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E un disc superb ''kind of blue'', dozajul de cinele, raid si hi-hat in rapport cu snare-ul este dupä mine cel mai rafinat din tot ce-am ascultat vreo datä. Sunetul are aer suficient, probabil cä tobele au fost captate cu rubanuri...gen RCA dar asta nu-i nimic. E ceva genial în toatä ambianta, un mix, pentru mine, färä precedent! Toatä lumea a fost inspiratä!

Säptämînä bunä la toti!!
Sus
cristimm

Conectat la: 15 Mar 2005

MesajTrimis: Joi Iun 22, 2006 5:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.adrian-kingston.com/SEA5.htm
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
drag

MesajTrimis: Sam Iun 24, 2006 3:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

"new class A " e poveste veche de fo 20 de ani USOR si a luat mai multe forme in timp, si niciodatä n-a sunat superb. Fi f critic cu curbe, cifre, date cifrate.
Cind e vorba de digital, datele cifrate sint importante cä trebuie sä matchezi matematicä, nu e nimic muzical. Fi critic, si in general companiile care prezintä analog cu multe date cifrate si curbe...in general n-au argumente sonice!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... , 34, 35, 36  Urmatorul
Pagina 35 din 36

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum