Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
luleashca
Conectat la: 10 Mar 2006 Mesaje: 502 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 2:24 pm Titlul subiectului: "lamp", bec, lumina akai f31 |
|
|
are cineva disponibil, "ansamblul" care lumineaza in compartimentul caseta la AKAI seria F (31-91). e o chestie incapsulata, cu tot cu filtrul verde, nu se poate schimba pur si simplu ca un "bec" sau led oarecare... multam. sau eventual idei de inlocuire... |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 2:24 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 2:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
E un beculet de talia a 1/3 bat de chibrit fixat pe o placuta de circuit imprimat... |
|
Sus |
|
|
luleashca
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 2:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
aha. dar nu reusesc sa desfac placutza respectiva, ca as fi gasit eu o improvizatie in momentul in care as ramine numai cu filtrul  |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Trebuie sa dai fatada jos si sa desfaci placa aia din plastic gri din "spatele casetei", dupa amintiri sunt doua suruburi mici de desfacut...
Dupa aceea totul se va lamuri...
PS eu am editat, nu am zis nimic pt ca nu este nimic "conflictual" in operatie, ci o simpla eroare de ortografie... |
|
Sus |
|
|
luleashca
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | Trebuie sa dai fatada jos si sa desfaci placa aia din plastic gri din "spatele casetei", dupa amintiri sunt doua suruburi mici de desfacut...
Dupa aceea totul se va lamuri...
PS eu am editat, nu am zis nimic pt ca nu este nimic "conflictual" in operatie, ci o simpla eroare de ortografie... |
pai stiu, de aia am si multumit de edit. am ajuns acolo, fireste ca l-am desfacut, numai ca odata avind dispozitivul in mina nu pot sa-i schimb "lampa" si nu pot sa-l descapsulez nedistructiv...solutie? |
|
Sus |
|
|
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
o sa ma uit in service manual si iti zic exact ce sa faci - beculet se gaseste, mi se pare ca e fuse-type - cauta aici www.radioshack.com ,
www.partsexpress.com |
|
Sus |
|
|
luleashca
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 7:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
am service manualul de la 31-51-71, nu zice nimic de respectivul beculet. am incercat sa-l desfac, e prins, incapsulat, si a dat semne ca ar ceda daca insist. daca as reusi sa-l desfac, pun o "lampa" oarecare in spatele filtrului si end of story. o alta solutie e sa-i faca alt filtru da pina sa ajung acolo, poate gasesc la cineva de schimb de la vreo scula cu alte defecte  |
|
Sus |
|
|
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Joi Iul 06, 2006 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spune de bec in schema generala electrica - o sa ma uit si eu |
|
Sus |
|
|
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Vin Iul 07, 2006 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Chestia aia verde e un led in capsula speciala, nu un bec. Gaureste usor cablajul pana ajungi la filtrul verde si pune-i un led alb. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
luleashca
|
Trimis: Vin Iul 07, 2006 1:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
MLGore a scris: | Chestia aia verde e un led in capsula speciala, nu un bec. Gaureste usor cablajul pana ajungi la filtrul verde si pune-i un led alb. |
e, asta ar fi ideea, ma gindesc insa daca va da aceiasi lumina, oricum cu asta am sa incerc! |
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Vin Iul 07, 2006 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
OT
Fara sa vreau mi-am adus aminte de faptul ca multe marci se lauda cu posibilitatea de a decupla anumite circuite neesentiale (printre care iluminarile si display-urile, dar nu numai acestea) in scopul declarat al cresterii performantelor echipamentelor prin reducerea interferentelor.
Aca ca ma intreb daca Akai-ul tau nu cumva e mai audiofil fara iluminare ?!?
End of OT |
|
Sus |
|
|
ALEKS

Conectat la: 05 Mar 2005 Mesaje: 287
|
Trimis: Mar Dec 14, 2010 9:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma e LED sau BEC la deck-urile din seria lui GX-F31? De asemenea, poate are cineva idee, in EA-G90 (la butoanele tip slider si cele tip comutator push-button) sunt LED-uri sau becuri?
ALEKS _________________ AKAI Electric Company Ltd. |
|
Sus |
|
|
akaiofil
Conectat la: 12 Iul 2007 Mesaje: 592
|
Trimis: Mar Dec 14, 2010 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
ALEKS a scris: | Pana la urma e LED sau BEC la deck-urile din seria lui GX-F31? De asemenea, poate are cineva idee, in EA-G90 (la butoanele tip slider si cele tip comutator push-button) sunt LED-uri sau becuri?
ALEKS |
led-uri in ambele cazuri.
uite aici unul, nesimtit de scump:
http://cgi.ebay.com/Akai-GX-95-75-GX-F-cassette-deck-tape-back-lighting-1-/190443509545?
pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item2c57515729
in general akai au fost foarte inventivi la asemenea chichite si vei gasi in sciulele lor tot felul de solutii unicat gen led-urile acelea foarte late (am-u210), matricele de led-uri la vu-metre (gx-f25) etc.
Cu putina indeminate poti pacali un led alb in spatele filtrului acela verde. |
|
Sus |
|
|
ALEKS

|
Trimis: Mie Dec 15, 2010 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am defect acel ansamblu la nici unul din deck-urile mele. Dar informativ, speram sa fie un LED ca de regula acestea au durata de viata foarte mare.
Am observat totusi ca AKAI a folosit aceeasi mecanica si la deck-urile negre (GX-75, GX-95) unde respectivul LED are un filtru de culoare portocaliu. Ma gandesc la faptul ca ar fi interesant un GX-F71 cu iluminare portocalie (originala)...
Dar la preturile la care se vehiculeaza acele ansamble cu LED...
|
Sus |
|
|
ALEKS

|
Trimis: Lun Ian 17, 2011 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tot pe aceasta tema, sunt interesat daca GX-F71 are LED-uri pentru iluminarea simbolurilor de FFWD/REW la fel ca butonul de PLAY spre exemplu.
|
Sus |
|
|
|