Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004 Mesaje: 415 Locatie: Bucuresti, Ploiesti
|
Trimis: Sam Iun 24, 2006 5:51 pm Titlul subiectului: AJUTOR alegere camera video |
|
|
Intrucat voi face vacanta de vara in Tenerife si am auzit de "tax free" si niste preturi exceptionale la electronice ( pana la 50% din cat sunt aici ), m-am gandit sa fac un upgrade de la jegul de JVC pe care-l am acum. Ce as vrea eu sa achizitionez ar trebui sa se situeze pe undeva intre o amatoreasca de exceptie si o semi-pro deoarece vreau sa coste pana in 1500-1700E aici ( in speranta ca o voi lua la 1000E acolo ). Din cautarile mele si review-urile altora, optiunile ar fi :
SONY HDR-HC1
SONY HDR-HC3
Canon GL2/XM2
...mai adaugati si voi alte optiuni
Nu sunt un mare expert in ale camerelor video dar vreau calitate a imaginii exceptionala pe timp de zi si de "mai putin zi" (implicit focus bun in conditii de luminozitate scazute ). Nu ma intereseaza asa de mult dimensiunile. Nu-mi trebuiesc functii pro avansate dar parca ar fi bune cateva manuale de baza cum ar fi shutter sau aperture. Daca se poate sa aiba si un blitz sau lanterna pentru noaptea si eventual sa filmeze in infrarosu ar fi bine. Ar mai fi de mentionat ca vizionarile se vor face pe un DLP HDTV Samsung de 50" (nu ma pricep prea mult la compatibilitati, formate si alte din astea ). De asemenea nu stiu exact pe ce format de caseta inregistreaza cele 2 Sony-uri de mai sus dar banuiesc ca sunt cele mai indicate pentru televizorul meu, fiind HDV ! Astept recomandari cu multumirile de rigoare !
_________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Iun 24, 2006 5:51 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Dum Iun 25, 2006 12:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am dat destule detalii de nu raspunde nimeni ? Observ din alte posturi ca modelele din lista va sunt relativ cunoscute !
_________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
UTU2005

Conectat la: 06 Ian 2006 Mesaje: 135 Locatie: Deva
|
Trimis: Dum Iun 25, 2006 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut! eu as merge din cele specificate de tine, pe Canon XM2 (parerea mea)
Bafta!
|
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Dum Iun 25, 2006 7:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci mult. Care ar fi argumentele tale in favoarea Canon-ului ? Alte opinii ?
|
Sus |
|
|
UTU2005

|
Trimis: Dum Iun 25, 2006 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai...argumentul meu cel mai important este referitor la imagine! este super! plus ca are si 3ccd.
Am filmat destul de mult cu modelul asta si nu m-a dezamagit! eu asta vroiam sa mi-o cumpar dar nu dispuneam de suma ei si in definitiv am ales tot Canon MVX3i (de care si de asta sunt multumit si ti-o recomand!)
la poze xm2 este un pic mai slabuta decat mvx3i doar 1488 x 1128 si MVX3i 1632 x 1224
Xm2-Mod de noapte (Nu) Mvx3i (Da) am inteles ca te intereseaza
Mvx3i are si blitz! in fine...mai multe detalii de comparatie dintre cele doua camere aici:
http://www.smartbuy.ro/Camera_video_Canon_Camcorder_MVX3i_--p15995.html & http://www.emag.ro/camere_video/canon_xm2--pCNAD7921A001AA
|
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Lun Iun 26, 2006 1:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Ma intereseaza foarte mult cat de bine filmeaza noaptea insa nu dau 2 bani pe functiile foto intrucat pentru asta am un DSLR dedicat !
|
Sus |
|
|
cluca1969 Vizitator
|
Trimis: Lun Iun 26, 2006 2:15 am Titlul subiectului: Re: AJUTOR alegere camera video |
|
|
fuscobal a scris: | Intrucat voi face vacanta de vara in Tenerife si am auzit de "tax free" si niste preturi exceptionale la electronice ( pana la 50% din cat sunt aici ), m-am gandit sa fac un upgrade de la jegul de JVC pe care-l am acum. Ce as vrea eu sa achizitionez ar trebui sa se situeze pe undeva intre o amatoreasca de exceptie si o semi-pro deoarece vreau sa coste pana in 1500-1700E aici ( in speranta ca o voi lua la 1000E acolo ). Din cautarile mele si review-urile altora, optiunile ar fi :
SONY HDR-HC1
SONY HDR-HC3
Canon GL2/XM2
...mai adaugati si voi alte optiuni
Nu sunt un mare expert in ale camerelor video dar vreau calitate a imaginii exceptionala pe timp de zi si de "mai putin zi" (implicit focus bun in conditii de luminozitate scazute ). Nu ma intereseaza asa de mult dimensiunile. Nu-mi trebuiesc functii pro avansate dar parca ar fi bune cateva manuale de baza cum ar fi shutter sau aperture. Daca se poate sa aiba si un blitz sau lanterna pentru noaptea si eventual sa filmeze in infrarosu ar fi bine. Ar mai fi de mentionat ca vizionarile se vor face pe un DLP HDTV Samsung de 50" (nu ma pricep prea mult la compatibilitati, formate si alte din astea ). De asemenea nu stiu exact pe ce format de caseta inregistreaza cele 2 Sony-uri de mai sus dar banuiesc ca sunt cele mai indicate pentru televizorul meu, fiind HDV ! Astept recomandari cu multumirile de rigoare ! |
Daca tot dai un ban lasa glumele ale de SONY HDR-HC1, SONY HDR-HC3,
Canon GL2/XM2 si ia-ti un VX2100, daca nu ma credeti mai intrebati.
Bafta.
|
|
Sus |
|
|
UTU2005

|
Trimis: Lun Iun 26, 2006 2:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Intr-adevar daca gasesti VX2100 la banii de care dispui....No Comment! s-au DSR-PD170P oricum sa ne zici ce ti-ai luat pana la urma !
Bafta!
|
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Lun Iun 26, 2006 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Mda, o sa anunt cand va veni vremea. Totusi...cred ca am exagerat cand am spus ca nu conteaza dimensiunile Ce vroiam sa zic era ca nu trebuie neaparat sa fie ceva foarte mic dar as vrea totusi sa o pot lua cu mine in vacante. Nu contest faptul ca VX este superioara dar nu stiu cat de portabila este iar costul este si el de supravegheat. Teoretic este mult mai scumpa decat HC dar fiind ceva mai veche poate gasesc deal mai bun ! Hmm
|
Sus |
|
|
cluca1969 Vizitator
|
Trimis: Lun Iun 26, 2006 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
fuscobal a scris: | Mda, o sa anunt cand va veni vremea. Totusi...cred ca am exagerat cand am spus ca nu conteaza dimensiunile :D Ce vroiam sa zic era ca nu trebuie neaparat sa fie ceva foarte mic dar as vrea totusi sa o pot lua cu mine in vacante. Nu contest faptul ca VX este superioara dar nu stiu cat de portabila este iar costul este si el de supravegheat. Teoretic este mult mai scumpa decat HC dar fiind ceva mai veche poate gasesc deal mai bun ! Hmm :roll: |
Pai daca vrei sa te duci la mare pe plaja cu VX-ul atunci mai bine uita-l si ia-ti gandul de la ea. Dar mai bine cauti asa ceva care noua costa cam 1500 euro.
http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-DCR-HC1000-Camcorder-Review.htm
Eu am filmat cu ea si merge foarte bine. Pe Manual insa cam trebuie sa inveti sa o setezi ca altfel merge mai prost decat pe Auto. Si la VX am observat ca pe Manual daca nu-i faci White Balance-ul ca lumea iti bate un pic spre albastru, adica albastru iese mai puternic in evidenta.
Description: |
|
Filesize: |
11.28 KB |
Viewed: |
2706 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
glido

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 882 Locatie: Alba Iulia
|
Trimis: Mar Iun 27, 2006 8:42 am Titlul subiectului: |
|
|
teai gandut eventual la Panasonic GS 150-250-450 ? tot 3CCD, stau binisor la lumina slaba si sunt miculute comparativ cu XM2 VX. Nu am avut personal dar citind pe forumuri as putea trage concluzia ca ar fi undeva la nivelul lui XM2 dar NU si VX
_________________ Tata chinez / \ mama japoneza \ / Eu NU VAD NIMIC - - |
|
Sus |
|
|
acsorin

Conectat la: 04 Mar 2006 Mesaje: 646 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
acsorin

Conectat la: 04 Mar 2006 Mesaje: 646 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 27, 2006 6:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
glido ,scuze de botez !
|
|
Sus |
|
|
fuscobal

|
Trimis: Mie Iun 28, 2006 8:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Hmm, dupa cum am zis pozele nu ma intereseaza deoarece am un DSLR dedicat. Sa filmeze cat mai bine pe timp de noapte insa este un must ! Din oferta Panasonic, singura la care m-as uita este GS400 !
|
Sus |
|
|
glido

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 882 Locatie: Alba Iulia
|
Trimis: Joi Iun 29, 2006 9:03 am Titlul subiectului: |
|
|
acsorin a scris: | Panasonic GS400 vrei sa spui "glodo" !
|
asa o fi ca nu mai stiu,
da si acel HC 1000 e bunicel sau daca gasesti TRV75 sau 80 (SONY), tot maruntele si acceptabile la lumina slaba. Se prezinta onorabil si seria PC de la Sony modelele cu senzor de peste 1Mpixel si degeaba vrei fara poze ca toate fac dar evident nu esti obligat sa folosesti
dar in nici un caz sa nu visezi la performante low-light ca la VX
_________________ Tata chinez / \ mama japoneza \ / Eu NU VAD NIMIC - - |
|
Sus |
|
|
|