Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
fluffy38

Conectat la: 04 Iun 2006 Mesaje: 788
|
Trimis: Lun Iul 16, 2007 8:47 pm Titlul subiectului: ma poate ajuta cineva? |
|
|
Am primit recent un cd-player Akai model CD-D1,an fabricatie 1983. Problema este ca nu citeste,apas play,incepe sa invarta discul apoi se opreste,clar ceva la citire. Nu a fost umblat inauntru si nu m-as baga,ma gandesc ca din 83 a citit ceva discuri . As dori sa-l repar ca sa vad cum suna. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Iul 16, 2007 8:47 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006 Mesaje: 702 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 12:58 am Titlul subiectului: |
|
|
1. Blocul optic se misca? De multe ori, blocul optic (care este antrenat printr-un "surub fara sfarsit", pe axul motorasului, apoi printr-o rotita intermediara, de plastic), este blocat undeva.
Diagnosticheaza-l simplu: dupa ce scoti capacul, bagi carul fara CD; blocul optic ar trebui sa ajunga intr-un loc corespunzator marginii exterioare a unui CD (ipotetic, in cazul de fata), iar lentila sa "joace" in sus si in jos. Am un CD player care facea la fel si asta a avut.
2. Dupa aceea, vezi daca motorasul ce invarte discul este alimentat la introducerea discului (sunt, in general, in jur de 5 volti). Tensiunea vine fie direct dintr-un integrat si-o rezistenta, sau printr-un tranzistor de putere (atentie, caci acesta se poate incalzi puternic!). Asta, dupa ce te asiguri ca ai rezolvat pct.1!
3. Se mai intampla sa ai un contact imperfect undeva, ceea ce-i mai dificil de gasit, fara schema.
4. De obicei, daca blocul optic este dus, CD-ul se invarte "serios", adica blocul optic tot incearca sa citeasca, dar nu poate.
Spune-ne ce gasesti si mai vedem... _________________ Knowledge is not wisdom, although it helps. |
|
Sus |
|
|
fluffy38

|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 8:05 am Titlul subiectului: |
|
|
am dat jos capacul,
Da, blocul optic se misca,adica dupa ce bag discul, in mod normal discul ar trebui sa se invarta . Nu se intampla nimic,dar daca apas play blocul optic se misca stanga-dreapta iar discul incepe sa se invarta. Dupa cateva secunde se opreste,desigur nu afiseaza cate piese are discul.
Mecanismul de deplasare al blocului optic este pe ata de scala. Nu se incalzeste nimic foarte tare,i-am dat play de mai multe ori si face la fel.
M-am uitat si spre lentila,laserul se aprinde(daca pot sa zic asa).
Nu stiu daca ar ajuta ceva poze,asta pot sa fac,cu interiorul,oricum,multumesc de raspuns,@ Fcon
Inca ceva...fiind un aparat f. vechi,am incercat numai cu discuri originale,nu bulgaresti sau ceva de genul asta. |
|
Sus |
|
|
fluffy38

|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca in curand va lua drumul ghenei.... |
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Mie Iul 25, 2007 11:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
posteaza te rog o poza cu el, mi-ai starnit curiozitatea, sunt de parere ca e doar blocul optic, acum depinde daca mai gasesti unul identic sa il inlocuiesti, vezi ce scrie pe el _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
fluffy38

|
Trimis: Joi Iul 26, 2007 8:15 am Titlul subiectului: |
|
|
pe blocul optic nu scrie nimic .....poate scrie pe partea din fata dar nu am cum sa ajung acolo,iata o poza cu interiorul |
|
Sus |
|
|
|