Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 3:54 am Titlul subiectului: Magnetofoane ROSTOV |
|
|
Salutare , si respect tuturor. Am si eu o armata de magnetofoane comuniste acasa , dintre care , cele mai tari , sunt Rostov. Asi fi recunoscator , daca cineva ar binevoi sa ma ajute sa il ridic ceva mai sus de ceea ce este . Stiu ca o sa fiu injurat.....imi cer scuze anticipat.. Dar sursele mele de bani , sunt alocatia lunara ce o primesc de la scoala si putin maruntis care mi'l mai arunca ai mei . In materie de benzi , stau foarte bine , dar magnetofoanele mele sunt majoritatea "SDELANO V SSSR" , si alte jucarii comuniste ce erau destinate publicului de la aceea vreme.. exista posibilitatea sa fac Rostov sa se auda mai bine ( la un pretz relativ redus , scuze in acest moment nu mai am nici paine in casa ) ?
djmk1988 a scris: | Eu am 4 magnetofoane Rostov : un Rostov 101 (cu capete moi ) , 2 Rostov 105 S1 si un Rostov 105s. La ultimele 3 , am skimbat tot ce tine de condensator electrolitic , capetele sunt intacte , si mecanica aproape nefolosita. Pe mine ma deranjeaza ff mult acel zgomot de fond , pe care toate "trancotele" mele il au.. si se pare ca Rostoavele il au cel mai pronuntat.. Cum pot sa scap de el? | (unit doua topicuri identice Sorin) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 3:54 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 11:22 am Titlul subiectului: Re: magnetofoane |
|
|
djmk1988 a scris: | Salutare , si respect tuturor. Am si eu o armata de magnetofoane comuniste acasa , dintre care , cele mai tari , sunt Rostov. Asi fi recunoscator , daca cineva ar binevoi sa ma ajute sa il ridic ceva mai sus de ceea ce este . Stiu ca o sa fiu injurat.....imi cer scuze anticipat.. Dar sursele mele de bani , sunt alocatia lunara ce o primesc de la scoala si putin maruntis care mi'l mai arunca ai mei . In materie de benzi , stau foarte bine , dar magnetofoanele mele sunt majoritatea "SDELANO V SSSR" , si alte jucarii comuniste ce erau destinate publicului de la aceea vreme.. exista posibilitatea sa fac Rostov sa se auda mai bine ( la un pretz relativ redus , scuze in acest moment nu mai am nici paine in casa ) ? |
De pe forum vei primi urmatoarea clasificare in materie de HI FI:
- trancote comuniste;
- trancote japoniste;
si
- componente hi-fi chinezesti de hi-end!
avand in vedere ca te afli la capitolul cel mai rau plasat, incearca sa dai deoparte cele cu capete moi, la care nu vei mai gasi altele de schimb.
Daca ROSTOV-ul este in buna stare, incearca sa-i faci o toaleta completa si verifica functionarea.
Primul lucru care se impune este inlocuirea condensatorilor electrolitici de tip K50 ( in aluminiu, etansat cu rasina, de obicei alba) aflati pe placile cu componente. Atentie la inlocuire sa nu faci vreo dracie!. Daca supravietuieste operatiei, te poti gandi sa gasesti articolele dedicate subiectului, aparute in Tehnium prin '87 - '88 sub semnatura ing.Florin Gruia. D-sa poate sa faca si un reglaj, dar si o modificare a Rostov-ului ptr. a obtine max. de rezultate. Nu cunosc costul operatiei. |
|
Sus |
|
|
blueicon

Conectat la: 13 Feb 2004 Mesaje: 178 Locatie: Bistrita
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 12:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut!
Stie cineva exact care ar fi numerele din tehnium destinate magnetofonului Rostov?
Precum si daca are cineva Hi-fi & audio unde au aparut anumite modificari aduse.Eu am doar un singur numar,2 parca.Daca le are cineva poate reuseste sa scaneze articolele respective. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 1:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Era o revista din Timisoara care a descris operatia complecta prin anii 90-91, incearca sa pui mana pe ea...
Mi se pare ca e un "mini-serial" in 3 episoade... |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Mie Sep 06, 2006 5:09 pm Titlul subiectului: magnetofon |
|
|
Eu acum intru in clasa a 12'a si nu o sa am timp sa caut revista respectiva . In orice caz , va multumesc enorm Domnul Sorin pentru sfaturi.. Ideea mea era daca cineva de pe acest forum avea vreo schema , sau ar fi avut cunostiintele sa imi dea o indicatie in ceea ce consta imbunatatirea magnetofonului. Sincer , dupa ce am "rasfoit" paginile acestui forum am ramas dezamagit , deoarece "trancotele" mele Rostov nu sunt chiar asa de bune precum le credeam , si acum realizez ca din toata aglomeratia mea de magnetofoane , nici unul nu este de caliltate , sincer imi pare rau ca nu am si eu un AKAI sau un REVOX |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Sep 07, 2006 8:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Vinde-le pe toate si iat-i UNUL, dar BUN Deaca nu ai multe benzi, poate ca e judicios IN CAZUL TAU sa treci pe caseta (se gasesc la preturi omenesti si noi)...
Pentru modificarile de care iti vorbeam, trebuie sa te pricepi la electronica, daca nu... strici jucaria... (dar de fapt, altfel nu progresezi...)
Cat despre revista pe care ti-o recomandam, daca nu esti din TM sau din zona, cred ca e greu de gasit (sau imposibil) si e pacat, erau date cam toate modificarile care se puteau face, la redare, la inregistrare, la VU-metre, inclusiv modificarea vitezei pe 38 cm/s. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Sep 07, 2006 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
djmk1988, din mai multe magnetofoane Rostov poti sa scoti unul bun....atat de bun cat a fost el de nou asa cum l-au facut rusii.
Ca vasnic posesor de Rostoave (pot spune ca am avut in decursul timpului aprox. 10 bucati!) te asigur ca daca ai avea minim cunostinte de electronica si schema originala la dispozitie ai putea sa modifici in asa fel incat ar iesi ceva chiar bunicel din acest magnetofon.
...Principala "modificare" este sa scoti din el, sa dai afara!
Nu vad rostul modificarii la turatia 38, ar fi un consum inutil de banda si o prostie. Magul asta poate sa sune si sa traga nesperat de bine pe turatia 19 cu unele modificari.
La redare modificarile se cer la nivel de piese, cat mai de calitate plus reglajele facute corect.
La inregistrare e un pic mai complicat deoarece aici trebuie si ceva adaugat dupa ce trebuie ceva scos. Modificari de cablaje, fire, legaturi, etc.
La mecanica nu trebuie nimic schimbat, doar bibilit si reglat; partea servo trebuie doar upgradata la piese, condensatori de calitate, rezistentele fiind bune.
La alimentare nu trebuie modificata schema etajelor, este chiar foarte buna insa trebuiesc modificate valorile de filtraj, schimbate (ca peste tot) condensatoarele si simplificata toata acea matzaraie teribila de fire legate somoioage care vin si pleaca din placi de contact...defapt asta e treaba cea mai grea la Rostov, sa simplifici modul in care sunt interconectate modulele intre ele! Un sistem care parca a fost gandit de un electrician, nu de un electronist! Aici trebuie sa te prinzi de modul de notare pe schema al sovieticilor, un mod destul de alambicat, trebuiesc urmarite niste numere si stiut ceva slavona insa e simplu, inveti alfabetul si cativa termeni de baza. Eu le-am invatat fara ajutor, avand nevoie doar sa inteleg schemele lor.
Asa ca daca esti baiat harnic si inteligent nu ai nevoie nici de reviste sa-ti spuna cum se face si nici de liste cu piese de schimbat trimise pe pm sau mail! Trebuie doar sa fi pasionat, sa inveti singur si sa pui mana. Poate ca surubarind la aceste trancote iti descoperi pasiunea pentru electronica si viitoarea meserie! Numai avantaje si poate mai bine decat sa-ti pierzi vremea prin cluburi cu tigara in mana!
Tot ce pot sa-ti spun este ca aceste magnetofoane sunt branza buna in burduf de caine....asa cum a fost toata electronica sovietica! Partea lor buna este ca mai mult trebuie sa scoti decat sa bagi in ele! insa au potential. Eu intotdeauna am vrut sa fac un mag deck dintr-un asemenea Rostov si chiar aveam o idee clara ce am de facut!....insa timpul bata-l vina...si poate si cheful, adica am imbatranit! Daca as fi avut varsta ta in loc sa f_t pe toata lumea la cap pe un forum cu intrebarea "ce trebuie sa fac?" sau " ce trebuie sa schimb?" mai bine as fi pus singur mana si astfel as fi invatat, ca material inteleg ca ai destul!....dar eu am apucat vremuri grele cand eram de varsta ta, un mag din asta era cumparat cu sacrificii, pe sub mana si dupa ce dadeam o caruta de bani imi tremura curul sa umblu in ele cu letconul...insa iata ca am umblat si mi-a prins bine! |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
Conectat la: 05 Iul 2006 Mesaje: 1893
|
Trimis: Joi Sep 07, 2006 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
sorin6 a scris: | Vinde-le pe toate si iat-i UNUL, dar BUN . | Mai simplu:
- Vindele pe toate si ia AKAI-ul lui "momolo". Cel putzin sti o treaba ca ai o scula serioasa si nu mai trebuie sa-tzi batzi capul. |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Joi Sep 07, 2006 2:03 pm Titlul subiectului: rostov 105 |
|
|
Va multumesc enorm pentru timpul acordat Domnul MOMOLO . Am destule cunostiinde de electronica , nu vreau sa ma dau mare , dar am petrecut vreo 8 ani la cercul de electronica la clubul elevilor, si am citit foarte multe cartie de electronica si nu am avut preocuparea de a merge in cluburi sa stau cu tigara in mana . In materie de scheme , sunt obisnuit cu schemele sovietice , cu atat mai bine ca stiu sa scriu si sa vb si rusa . Condensatoarele electrolitice le'am schimbat in principiu la toate magnetofoanele , ceea ce a fost un efort financiar enorm pentru mine . Poate ca n u m-am facut inteles de catre altii , eu vreau sa ridic performantele unui Rostov , nu sa le dau pe toate pe un AKAI. Singurele modificari care vreau sa le fac la Rostov sunt :marirea calitatiii sunetului , si sa ii fac un montaj de PITCH CONTROL (scuzati'ma daca nu m'am exprimat corect) ... Cu tot respectul , va multumesc tuturor care vreti sa ma ajutati ! |
|
Sus |
|
|
Bala

Conectat la: 21 Noi 2005 Mesaje: 60 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Vin Sep 15, 2006 5:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare!!!
djmk1988
de unde esti ?
Daca esti din Tm ar fi perfect !!! Eu am un rostov primit pentru piese si nu as vrea sa-l "desfintez" ci as vrea sa-l reconstruiesc. Imi lipseste cam jumatate din el si am nevoie de ceva piese mai ales la partea mecanica.
Poate am putea face eu stiu ... un schimb ... Am o gramada de piese pe acasa: condensatoare, tranzistoare, integrate etc. si poate am putea face schimb.
De exemplu pentru mine este o reala problema cele 2 "dispozitive" (imi scapa acum acum cum se chema pe care stau rolele. Cele trei aripioare de pe fiecare suport de rola sunt rupte.
Pe partea de electronica si in rest nu am inceput sa umblu din lipsa de timp si poate ar mai fi si pe acolo niste piese lipsa sau alte parti mecanice... |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Vin Sep 15, 2006 9:38 pm Titlul subiectului: rostov |
|
|
Salut. Eus sunt din cta... intrucat sunt colectionar... nu ma gandesc sa desfiintez nici un Rostov...imi pare rau dar nu am pentru piese. Stiu ce iti trebuie... dar imi pare rau nu te pot ajuta. Am avut si eu o astfel de problema.. si am facuto o adaptare cu un platan care il aveam de la nu stiu ce mag.. si mere perfect! . Ca sa iti zic ce contine colectia mea : Rostov 105 X2 , Rostov 105S1X2 , Tesla Cm130, Tesla b115, Jupiter 203-1, kashtan, kashtan-1 , Unitra M2405 , Majak 205 , RFT BG23 , Unitra ZK140, Grundig TK 140 , Tesla b4 , Tesla Sonet Duo , Rostov 101 , Elfa 201-3 X2 , UHER 4400 Report , MAG 59 . Desi pare de necrezut , toate sunt ale mele , si sunt perfect functionale ! Nu vreau sa ma intelegeti gresit , nu sunt colectionar special de trancote comuniste ,dar nu am avut finante pentru AKAI si REVOX . Pe langa maguri , mai am cas. deck , pickupuri , combine , mixere , etc. .. Apropo ai MP ! |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Dum Sep 17, 2006 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Ceva maguri si pe la mine: Rostov 105 x2(in engleza) , Rostov 105 x3(in rusa) , Rostov 105 S1 , Soiuz , Jupiter (ala cu egalizor in loc de corector de ton) , Tesla B-115 , Olimp MPK-005 , Philips N-4520 , Akai GX-77 x2 , Akai GX-4000D x2 , Akai GX-210D , Uher SG-561 Royal . |
|
Sus |
|
|
djmk1988
|
Trimis: Dum Sep 17, 2006 1:29 am Titlul subiectului: rostov 105 |
|
|
Deja vad ca discutia deviaza , eu am cerut ajutor doar ... ca asa asi putea sa va spun absolut tot ce contine colectia mea , sa va speriati putin .. Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu Rostovu; ? Apropo , Dnul Alladin , poate postati o poza cu OLIMP'ul dvs  |
|
Sus |
|
|
alladdin321
Conectat la: 08 Apr 2004 Mesaje: 208 Locatie: Craiova
|
Trimis: Dum Sep 17, 2006 11:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am spus ce mag-uri am si am pus acea poza cu Rostov-uri in speranta ca poate ma intreaba cineva ce e cu vu-metrul de Technics pe Rostov dar.... |
|
Sus |
|
|
Gemini_13

Conectat la: 15 Sep 2006 Mesaje: 33
|
|
Sus |
|
|
|