Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
robert_h17
Conectat la: 25 Noi 2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 5:38 pm Titlul subiectului: Difuzoare care coboara sub 16hz |
|
|
Va salut.Sunt un incepator in domeniu si as avea mare nevoie de niste difuzoare care sa coboare sub 16 hz.Am inteles ceva cum ca as putea sa obtin acest efect su ajutorul unor filtre.Intrebarea e unde gasesc asa ceva sau cum se fac aceste filtre.Daca stiti ceva despre cele mentionate mai sus lasati-mi si mie un mesaj.
Va multumesc anticipat |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 5:38 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
neinvins
Conectat la: 22 Noi 2006 Mesaje: 1 Locatie: Bistrita
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
intr-adevar se poate separa semnalu sub 16hz .. cu un filtru .. ti-l poate face orice electronist .. sunt numai vreo 3 calcule de facut.
intrebarea este dc vrei sub 16 hz .. avand in vedere ca nu o sa il auzi ...
o sa fie greu sa gasesti un difuzor care sa lucreze la 16hz .. si sub ei .. dar acestea fiinu sunete SUBsonice nu o sa auzi numic, o sa le simti in stomac in schimb" |
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Avind in vedere natura si formularea intrebarii cred ca ai avea mai mult succes daca ai intreba (sau ai cere mutarea topicului) la DiY. |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005 Mesaje: 2312 Locatie: Arad
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 6:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si chiar s-a mutat la DIY! |
|
Sus |
|
|
Athon

Conectat la: 04 Mai 2005 Mesaje: 302
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 7:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si fiindca s-a mutat... ar trebui sa precizezi plaja de frecvente pe care vrei sa o acoperi (adica ok vrei F(-3dB) sub 16 Hz dar in sus pana unde sa mearga? 50Hz? 80 Hz? 200?
Cam care este nivelul maxim de presiune acustica pe care doresti sa il obtii in passband? _________________ 75 73 65 72 6E 61 6D 65 2E 2E 2E 63 68 69 78 |
|
Sus |
|
|
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 8:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu urmatoarele difuzoare poti scoate 16hz...poate si mai mult....
-Ascendent AV 18" in incinta band pass
-Adire Audio Tumult...daca or mai fi de vinzare...
-Acoustic Elegance AV15
Cu Ascendant Audio Avalanche 18 incarcat la 800W o sa ai 124 db flat la 10 hz dar asta in 900 LITRI...incinta bas-reflex...pusa in colt.
Sau...cu Adire Tumult de 15"...cu 2000W o sa ai 126db la 10hz.
Cu 2 buc. Adire Maelstrom in incinta izobarica de 250 litri "tunata" la 11hz o sa ai cam 110 db fara a exagera cu xmax-ul.la 1000w.
Mentionez ca am avut ocazia nu sa ascult...ci sa simt un sub facut cu Adire Maelstrom 15D4.
Aici ai link-urile:
http://www.acousticconcepts.com.au/maelstromNew.html
Daca te hotarasti trebuie sa ai grija si la filtru. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
drag
Conectat la: 06 Mai 2006 Mesaje: 530 Locatie: montreal
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 10:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Faptul de a se interesa in ultra si infra sunete este ceva f bun, acolo creindu-se toatä "ambiantza" spatziului din muzica live. Problema este mult mai terre-a-terre: nu pe CD!
Infra sunetele nu le auzi dar le simtzi si acestea creazä un dramatism extraordinar!!...de fapt le auzi cu tot corpul.
Ai un DVDA/SACD + inregisträrile care trebe?? |
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa renunti ca nu te tine buzunarul ,a mai fost cineva pe aici cu astfel de fantezii si sda certat cu multi cunoscatori si nici in ziua de astazi nu a aparut cu ceva finalizat, gandeste-te ca ceea ce vrei tu duce aproape spre imposibil cutremurul e la o frecventa de 7 hz si pe la 6 hz exista in ceafa un nerv care iti contracta cam toti muschii din organism, se numeste nervul spaimei si cum spuneam acesta la o frecventa de 6 hz produce o senzatie de extacy, multa vreme prin occident au fost folosite astfel de frecvente EXTREME pentru a da senzatia de placere si a face clientul sa se simta mai bine, dar avand in vedere efectele secundare au fost total interzise teoretic si pe la noi sunt cam interzise si nu e departe ziua cand se va pune in practica;
eu zic asa aviz tuturor amatorilor de bass in exces: lasati-o balta pentru ca un bass foarte puternic va va dezlipi membrana care tine plamanii si veti avea probleme mai cu respiratia, exista multe cazuri in lume de astfel de persoane _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Sam Noi 25, 2006 11:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unii pot spune ca nu aud la 20-25hz.
Senzatia pe care o simti este extraordinara.
In general pentru un home theatre bine pus la punct un astfel de sub va satisface cele mai "inalte" pretentii.
O alta "jucarie"...tot la acest capitol este Buttkiker Shaker.Nu se compara cu Adire dar tot da o senzatia de eartquake ...mai ales daca l-ai instalat pe canapea (fizic).S-ar putea sa ai nevoie de 2 buc.
@George(sb)
Ai dreptate...dar numai daca faci exces.....si asta ar insemna sa stai in mediul asta mai mult de cite 4 ore in fiecare zi.
Si venind ca o gluma........"pai ce...vrei sa traiesti la nesfirsit?"  _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
Athon

|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Hmm... bagam si teorie?
Chestia e ca orice difuzor... de la 3 toli in sus reproduce si infrasunete-mai ales daca este un woofer. Pune-l intr-o cutie sealed, o sa aiba rollover de ordin 2 (12 dB/Oct). Daca vrei sa reproduca 16 Hz, taie-l cu un filtru activ de ordin foarte inalt ( la 17 Hz. Noul F-3dB va fi garantat sub 16 Hz... sigur ca problema e ca nu prea are randament (adica sensibilitatea ansamblului rezultat poate fi jenanta, gen 60...70 dB la 1W, 1m). Ca sa ajungi sa simti vibratiile ar trebui deci sa "dai in el" cu 1000 W RMS sau mai mult. Ca sa poti face asta difuzorul trebuie sa aiba Pe>1000 W RMS... iar excursia maxima posibila mecanic sa fie foaarte generoasa (Air gap height cat mai mare... 4 cm?). Ca sa miste atata aer ii trebuie nu numai excursie mare, dar ideal ii trebuie si o suprafata cat mai mare, deci un diametru cat mai mare. Un astfel de difuzor costa groaznic de mult. Sigur sunt alternative:
http://hometheater.about.com/cs/loudspeakers/a/aasubwoofera_3.htm
...asa ca ori pui doua din astea (cost total pana in 100 $) sub canapea sa iti zgaltaie fundul
...ori te pregatesti sa cheltuiesti $$$$ pe dulapuri ranforsate cu WAF=0, amplificatoare numai bune sa incalzeasca toata casa, cabluri groase cat antebratul... A... si vezi sa nu cumva sa ai bulina rosie pe bloc... ca s-ar putea sa cada!
Daca te hotarasti pentru varianta a doua... check out si designurile de tip Quarter Wave Transmission Line... Una lume zice ca merg si pana in 10 Hz... _________________ 75 73 65 72 6E 61 6D 65 2E 2E 2E 63 68 69 78 |
|
Sus |
|
|
Snake

Conectat la: 09 Iul 2005 Mesaje: 223 Locatie: Fagaras
|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Si la 10 Hz vei avea sfertul lungimii de unda la 344/10,/4, adica la aprox 8 m...deci si o cutie pe masura...  |
|
Sus |
|
|
Snake

Conectat la: 09 Iul 2005 Mesaje: 223 Locatie: Fagaras
|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Si la 10 Hz vei avea sfertul lungimii de unda la 344/10,/4, adica la aprox 8 m...deci si o cutie pe masura...  |
|
Sus |
|
|
Athon

|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai da 8 m... folded de 4 ori ies 2 m... oricum pentru difurile care s-au recomandat aici parca era vorba de cutii de 900 litri bas-reflex
Nu mai fiti asa "speriati" de dimensiuni... la urma urmei omul vrea sa darame casa
Mie cel mai interesant mi se pare sa concepi o incinta zidita sau betonata pe principiu TL. Cred ca iese cel mai ieftin (nu mai gasesc linkul ca am citit undeva despre unul care asa a facut, bagase un singur fold si totul era construit la un perete, de la un capat la altul si mascat cu o bancheta facuta deasupra; nu mai pusese fibre in interior pentru ca taiase sus la 50 Hz cu filtru activ, nu-l interesau mediile deloc).
Altul avantat construise niste hornuri... difurile erau bagate in pivnita parca si portul se deschidea in podeaua sufrageriei, acoperit de niste grilaje de otel.
Eu mai modest am facut doua TL pentru bas (quarterwave@40 Hz, 2,127m cu 1 fold jumatate, 12 inch diametrul transductorului) cu volum de peste 250 litri bucata. La volume mai mari (sa zicem peste 500 litri) tamplaria devine total nepractica (iese cat sifonierul iar materialul trebuie sa fie foarte gros pentru eliminarea rezonantelor). Cand le-am dat drumul mi-am dat seama si ca nu le voi putea folosi - stau si acum puse in mansarda: orice obiect de dimensiuni mai mari (si acolo aveam un acoperis placat cu lemn la interior si tabla deasupra plus o usa foarte mare de lemn cu sticla) vibreaza foarte urat la anumite frecvente si nu mai e nici un fun (sa nu mai zic ca panouri mai mari de sticla mi-au dat impresia ca or sa crape daca nu sunt atent cu volumul iar acoperisul in special partea de tabla producea niste sunete parazite foarte neplacute).
Deci incaperea ideala pentru asa ceva este fara mobila, cu usi si ferestre foarte solide si fara ochiuri de geam de mari dimensiuni. Altfel vor intra in rezonanta tot felul de obiecte in functie de frecventa redata. _________________ 75 73 65 72 6E 61 6D 65 2E 2E 2E 63 68 69 78 |
|
Sus |
|
|
robert_h17
Conectat la: 25 Noi 2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 2:00 am Titlul subiectului: Salut |
|
|
Va multumesc tuturor pt informatzii.Cred ca o sa ma las pagubas ca vad ca nu prea are nici un sens ceea c vreau sa fac.....ma gandeam ca o sa otin un efect super fai da........costa prea mult si e mult prea complicat......Va multumesc inca o data. |
|
Sus |
|
|
|