FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
MAGNETOFONUL - discutii numai despre banda analogica
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 10:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pana la urma se pare ca am "cumparat" un GX-77 de la Akai ... din punktu meu de vededere si auzire Laughing ... suna dumnezeieshte ... chiar daca l-am testat cu o banda veche orwo...si la record si la play .... (monitor : tape ;source) ...banda veche ,ma gandesk cum suna pe un BASF ... acum astept sa dau si a 2-a tura de bani (300 e) si il iau acasa Shocked Shocked Very Happy (i just can't wait) ca si aspect e ca nou...cica a fost folosit nici 100 ore ...

As avea o rugaminte daca se poate....daca are cineva manualul de la GX-77 ca nu mai am rabdare pana luni...please Very Happy

Ultima modificare efectuata vladtm la Joi Feb 09, 2006 9:06 pm, modificat de 2 ori in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 10:59 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 11:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vad ca va tot vaitazi atīt cu benzile astea ORWO.

Hai sa va lamuresc odata pt tot deauna:

ORWO este de fapt AGFA si nu vreun gunoi DDR'ist asa cum credetzi voi.

Cu multzi ani īn urma............. Vreo 40 - 50 cīnd germania a fost īmpartzita pe din doua ca prada de razboi, īn partea de EST a germaniei exista īn localitatea WOLLFEN o fabrica de benzi de magnetofon AGFA. Aceasta fabrica nu era alt ceva decīt o SUCURSALA apartinatoare de AGFA GEVAERT - LEVERKUSEN, exact asa cum fabricile OPEL din loc. BOTTROP apartin de centrala OPEL din RÜSSELSHEIM.

Dupa ce germania a fost īmpartita pe din doua si zidul berlinez a fost construit, dupa scurta perioada de timp, rusii au hotarīt schimbarea numelui la fabrica AGFA din loc. WOLFEN īn ORWO pt. a nu face confuzie cu AGFA westica din LEVERKUSEN.

Astfel s-a nascut ORWO - WOLLFEN.
Retzeta de conceptzie chimica a benzilor a ramas īnsa īn continuare retzeta AGFA si nu s-a schimbat apsolut nimic la aceasta retzeta chimica de productzie. Cīnd vorbesc de aceasta retzeta ma refer la stratur purtator de poliester, combinatzia chimica a magnetitei (stratul activ) si la liantul de fixare al stratului de magnetita pe folia de poliester.

Deci, sa fie CLAR īn ziua de azi cīnd vorbim de ORWO, vorbim de fapt de AGFA si nu de cine stie ce..............gunoi. Ca atare sa nu va mire cīnd utilizatzi benzi ORWO (AGFA) pe scule vestice (Akai, Pioneer, Technics, Sony etc.) ramīnetzi uimitzi de calitatea ireprosabila a īnregistrarilor efectuate.

Este adevarat, ca benzile ORWO (AGFA) au o rata mai mare de "drop out" ca cele produse īn vest. MOTIVUL:

Cam la īnceputul anilor 70, DOMNII de la MOSCOVA au hotarīt sa FURE liniile de productzie care erau AGFA GEVAERT LEVERKUSEN, statzionate īn fabrica WOLLFEN cu care se produceau benzi EXCELENTE si sa le CARE la fabricile din TENTO pt. productzia benzilor ZVENA, īnlocuind masinile AGFA cu niste GUNOIE rusesti.
Astfel s-a redus simtzitor calitatea benzilor deoarece stratul de magnetita avea pe alocuri diferentze de grosime. Nu mai era uniform, creīnd astfel rata marita de "drop out" care nu este altceva decīt scaderea brusca a volumului de īnregistrare si implicit calitatea (dinamica) sunetului pt. cīteva secunde. Aceste "perturbatzii se fac simtzite numai la viteza benzii de 9,5 cm/sec. La viteza de 19 cm/sec nu se simt aceste perturbatzii apsolut de loc.

Utilizīnd benzi ORWO pe aparatura mult mai calitativa decīt productziile estice, se atinge o calitate la fel de buna ca pe benzile AGFA / BASF din productzia vestica fara nici cea mai mica deosebire.

Personal folosesc de regula pe AKAI benzi ORWO (lipesc mai multe īmpreuna pe role mari de 26,5 cm diametru) si pot sa marturisesc ca am o calitate aproape ca pe CD. Chiar RECOMAND utilizarea benzilor ORWO cu cea mai mare sinceritate.
Sus
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 11:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MLGore le stie bine la GX-77

Acum sa-ti completezi linia
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 11:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vladtm a scris:
pana la urma se pare ca am "cumparat" un GX-77 de la Akai ... din punktu meu de vededere si auzire Laughing ... suna dumnezeieshte ... chiar daca l-am testat cu o banda veche orwo...si la record si la play .... (monitor : tape ;source) ...banda veche ,ma gandesk cum suna pe un BASF ... acum astept sa dau si a 2-a tura de bani (300 e) si il iau acasa Shocked Shocked Very Happy (i just can't wait) ca si aspect e ca nou...cica a fost folosit nici 100 ore ...

As avea o rugaminte daca se poate....daca are cineva manualul de la GX-77 ca nu mai am rabdare pana luni...please Very Happy

Vezi ca asta cu 100 de ore e poezie! Cat te-a costat jucaria?

EinarN

MesajTrimis: Mie Feb 08, 2006 11:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De ce nu l-e directzionezi īn format REAL:

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/GX-77-01.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/GX-77-011.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/GX-77-02.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/GX-77-03.jpg

Ultima modificare efectuata de catre EinarN la Joi Feb 09, 2006 10:21 am, modificat de 1 data in total
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 9:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un EQ din ala am si eu (la parinti, in RO...) Rolling Eyes Magul respectiv nu ar fi prima mea optiune, caci nu poti pune decat role "mici" si "in epoca sa de glorie" se zicea (pe bune sau "folclor") ca ar fi probleme cu mecanismul care "incarca" banda (ala din mijloc intre role...) Nu ca ar fi rau, dar la aceiasi bani si in functie de disponibilitati, iei unul "adevarat" sau mai bine zis "clasic" Rolling Eyes
Sus
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 10:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Extractorul de banda la magurile astea, lucreaza asemanator ca la video si este destul de stabil. Problema īnsa este īn cu totul alta parte.

Daca vrei sa faci selectzii de muzica cu magurile astea este foarte greu pt. ca nu sti niciodata īn ce pozitzie a benzii se extrage banda si atunci ori ai cozi dupa cīntec, ori ītzi musca din sfīrsitul cīntecului deja tras.

ca sa potrivesti manual, miscīnd rola cu mīna......... e cam greu, mai ales daca scula este pe īnregistrare si capul de stergere alimentat, risti sa-tzi stearga unde nu trebuie.

Magurile astea sīnt bune daca tragi benzi cap / coada fara oprire. Pt selectzii, scoaterea pauzelor īntr-e melodii nu sīnt recomandabile.

Nu mai vorbesc ca daca se muldareste sistemul de extractzie si capetele de la vreo banda defecta vechie...........ai ce curatza.
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 10:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Perfect adevarat... asi vrea sa completez altceva... chestia cu super-tehnologia vestica furata de rusi (nu ca nu ar fi furat, la Brasov au luat IAR-ul cu pensule de vopsit cu tot Wink ) impartela s-a facut INAINTE ca tehnologia inregistrarii pe banda sa fie "matura" deci totul are (pentru mine) un aer de "legenda urbana" (nu e un atac personal...)
Cu tehnologia anilor 1948-1950 nu se puteau face benzi relativ valabile pana in anii "demolarii" Zidului Berlinului...
Sus
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 11:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorine, stiu ca nu-ti vine sa crezi dar daca stau sa fac comparatzie, benzile ORWO sīnt la ora actuala cele mai bune benzi folosite pe care le mai gasesti.
Iau ca reper EBAY.
Īn 4 ani de EBAY am cumparat fel si fel de benzi si asta la pretzuri destul de piparate. Ma refer la benzile normale pe role de max. 18 cm diametru si nu la benzi pe role cu fixare NAB si altele din astea. Deci benzi normale de duzina.

Am avut parte de BASF DP 26 care mazgaleau capetele īn asa hal ca trebuiau curatzate la fiecare a doua melodie. AGFA care care lipeau, Ampex si Scotch care scīrtzīiau de mama focului. La ORWO īn schimb, rar de tot aveam surprize. Am cumparat o data un mag TESLA B 101 si vīnzatorul a trimis cu el 20 benzi ORWO. Benzile statuse-ra pe undeva printr-un pod de casa, erau prafuite, cutiile roase de soareci. Ba mai mult era si "rahat" de porumbei pe ele.

Am luat benzile pur si simplu si le-am spalat cu duschul cu apa caldutza dupa care le-am rulat prin role de pīsla sa se usuce si prosop. Merg si in ziua de azi excelent.

Foarte amuzant este si faptul ca īn timp ce BASF / AGFA etc. se vīnd la niste pretzuri exorbitante si sīnt deosebit de proaste, pīrlitele astea de ORWO l-e iei la EBAY pe un pretz de nimic (fiecare vrea sa scape de ele) si sīnt excelente Laughing

Īnainte vreme astia īn vest se jucau pur si simplu cu expresii ca LONG LIFE TAPE, PROFESSIONAL si altele. Acum abea, dupa atītzia ani se vede ce este īntr-adevar LONG LIFE si ce nu. O banda ORWO fabricata īn 1976 care functzioneaza īn anul 2006 PERFECT si optzi pe ea aproape calitate CD se poate numi LONG LIFE TAPE si nu ciurucurile pe role cu etichete frumose de design care se dizolva vazīnd cu ochii. Fraierii le cumpara numai pt. ca ......."vezi doamne" sīnt pe role de metal si scrie pe ele PROFESSIONAL Laughing Laughing Laughing
Sus
vladtm

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 8:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multzumesk pt linkuri Smile .... Very Happy ... stiu ca nu o mers numa 100 de ore,da se vede ca nu o fost folosit mult...iar de inregistrare...pai nu prea fac io selectzii ca inregistrez albume intregi... Very Happy ...

PS: am vazut si io ca dintre benziile "normale" orwo is cele mai bune ca si rezistentza in timp, am avut si scotch care scartziau ca dreq...basf si agfa nu mi-au facut surprize,da nici nu pot sa zik ca am folosit mai mult de 10 benzi Basf si Agfa...

as mai avea o intrebare,pt ce este butonu de "CUE" ca nu m-am apucat ca in apas...am fost prea atent la claritatea redarii si inregistrarii.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 9:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CUE este provine de la CUEING. Exact ca la TESLA B 115 / 116.

Cu aceasta fuctzie derulezi cu banda pe cap. Se aude īnregistrarea foarte rapid dar mult mai īncet ca la audizia normala. Astfel potzi recunoaste sfīrsitul si īnceputul unei piese (cīntec).
Sus
IM

Conectat la: 09 Mar 2004

MesajTrimis: Joi Feb 09, 2006 10:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Inca sunt disponibile la sectiunea publicitate 2 deck-uri cu 3 capete Pioneer, model 550...
http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=7876&start=0

Eu iti pot oferi un DENON DRM 710 sau DRM 740, Sony TC-K 600S, si in viitor s-ar putea un Akay GX 75 si un GX 95.

La preturi inca nu m-am gandit.

Daca esti interesat, da-mi mp.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
vladtm

MesajTrimis: Vin Feb 10, 2006 12:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Momentan m-am facut cu 2 Deckuri care aveau curelele "terminate"....le-am schimbat siii,surpriza,fonctioneaza perfect... Surprised

Marantz Model 5000
Sony TC-199SD (Cap F&F Shocked )

Plus ca mai aveam io unu pe care am dat 2.500.000

Sony TX-FX110
Sus
EinarN

MesajTrimis: Vin Feb 10, 2006 12:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si uite ce am gasit eu la gunoi. Merge Perfect:

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/te_001.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/te_002.jpg

http://mb.abovenet.de/forum2/bildupload/te_003.jpg

Am sa-l bag la EBAY.
Sus
vladtm

MesajTrimis: Vin Feb 10, 2006 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kalumea.... trebe neaparat sa-mi caut unu cu comenzi digitale,ca deja "clapele" ma tampesk Laughing

....apropo...am avut mai demult un Sony TC-108W dublu deck ... pacat ca i s-o dus capetele...nu gasesc nici o poza cu el p google Crying or Very sad (o fi asa de rar ? )
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Urmatorul
Pagina 1 din 15

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum