Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 12:54 am Titlul subiectului: NEAT ACOUSTICS |
|
|
http://www.neat.co.uk/p_pages/homepage.php
Au adus cei de la o firma (calea Victoriei, dl. Iura).
Am ascultat modelul Motive 2 http://www.neat.co.uk/p_pages/motivetwo.php si Classic Petite http://www.neat.co.uk/p_pages/petite.php
Am vazut si Motive 1, 3 si C dar si Ultimatum MF7 http://www.neat.co.uk/p_pages/mf7.php al carui aspect (si pret) este impresionant!
Impresie - la superlativ! Sunet adevarat! Love! Boxe pe care le-as fi cumparat in 5 minute! Fara ezitare, fara sa ma mai pese de vreo comparatie, pur si simplu sunt....fara cuvinte!...
Cei care va puteti deplasa acolo, merita! Va fi o supriza de proportii! Daca modelele mici suna asa....ma astept la ceva grande la modelele mari! Sper sa le puna si pe alea in functie.
PS - nerodate, abia au venit, bagate in coltul unei camere...Incredibil! (apropos de acustica!). Tweeterul de la Motive este Focal, o varianta modificata special pentru englezii de la NEAT a celui folosit de Wilson Audio.
Pentru chitrosi - nu am nici un interes de shmen sau altele. Pur si simplu sper ca si altii sa le auda si sunt curios de reactie! Pentru mine sunt o surpriza la fel de mare ca atunci cand Jack a adus NAIM in Bucuresti.
Pe scurt, VTP are dreptate, englezii le au cu sunetul! ...sau poate ca fiecare cu gusturile lui?...Ramane de vazut, timpul judeca. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Dec 15, 2006 12:54 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 29, 2007 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intamplator le-am ascultat si eu fara sa stiu de articolul lui momolo si pot sa va spun ca suna cu adevarat IMPRESIONANT,mai ales la dimensiunile lor.
De altfel,aducandu-mi aminte de nume(destul de greu mi-am amintit,nu e un nume usor de retinut) am cautat pe forum si am dat de articolul asta.
Pe de alta parte,cand le-am ascultat eu,erau pe niste scule si cabluri care costau de zece ori mai mult ca boxele.
As fi curios cum suna intr-o configuratie mai "pasnica",dar cu siguranta fac de rusine multe boxe mai scumpe si chiar mai mari!
Sunt sigur ca vom mai auzi de firma asta,pentru mine e prima data cand aud de NEAT. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007 Mesaje: 2066 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
buna firma NEAT... design f interesant si sunet fara compromisuri.
am ascultat comparativ la iura NEAT motive 2 si o pereche de opera seconda...
cd-uri: police - best of, metallica - justice, fates warning - parallels...
player cambridge audio 640c v2, amp 640a v2.
la opera a trebuit sa ma chinui sa scap de inalte - a trebuit sa dau treble-ul la minim sa inteleg ceva... pe nici unul din cele 3 discuri nu mi s-a parut ca opera se pupa bine... basul aproape inexistent asa ca am dat joasele la max... degeaba - ori opera nu se pupa cu CA ori nu sunt bune pt ascultat rock... mie unul nu mi-au placut.
asa ca iura mi-a pus si NEAT-urile... si aici s-a schimbat treaba...
sunet precis - asta ar fi termenul care l-as folosi la aceste boxe, nimic exagerat, sunet destul de puternic pt dimensiunea lor, merg bine pe CA si pe rock... ar fi fost interesant sa am si niste jazz + clasica la mine sa vedem cum se "duela" cu operele...
arata excelent, si deosebit, si seria mai scumpa ultimatum arata de-a dreptul killer (dar si pretul pt MF7 e killer - 13 k eur!!!)...
ei zic ca mi-as lua neat daca nu mi-ar pasa de bani... dar din nefericire imi pasa si pana la 1300 eur cat costa motive 2 sau 1000 cat costa motive 1... mai sunt si alte boxe care suna bine si arata bine...
eu unul nu pot fi complet obiectiv... ma "afecteaza" si pretul pt ca altfel motive 2 sunt super tari... am sa merg cat de curand la iura cu ceva jazz sa vad cum se misca... banuiesc ca f bine, pt ca in general pe rock/metal sculele hifi sunt f pretentioase si daca suna bine pe asa ceva au mari sanse - parerea mea - sa sune bine si pe alte genuri, ba chiar mai bine... |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | ei zic ca mi-as lua neat daca nu mi-ar pasa de bani... dar din nefericire imi pasa si pana la 1300 eur cat costa motive 2 sau 1000 cat costa motive 1... mai sunt si alte boxe care suna bine si arata bine... | ca de exemplu?! Intreb de curiozitate! Eu unul nu cred ca gasesti ceva sa le egaleze (macar!) la acest pret!
Cambridge Audio sunt scule bune la banii lor, chiar prea bune la acel pret insa nu joaca in aceeasi clasa de calitate cu NEAT! (impreuna sunt considerabil mai ieftine decat boxele!) Ti-ar trebui un amplif si player mai bune ca sa-ti dai seama ce pot NEAT!
Iti recomand ca player ARCAM CD36 si eventual un amplif Unsion Research sau chiar UNICO ultimul model si astfel ca nu o sa mai ai "basi si inalte" ca sa te joci cu ele....si nici nevoia de acestea!
Calitatea unor boxe se discuta pe cea mai buna amplificare posibila pentru acestea (intr-o acustica decenta), adica acolo unde boxe se limiteaza si de la care punct nu se poate mai mult nici daca dai cu "zeama de KRELL" . Bagate intr-un coltz de camera pe niste scule care costa cam 70% din pretul lor, amplif+cdplayer, nu cred ca poti sa-ti faci nici macar o parere!
...si inca ceva, ca sa vezi cat de grisita poate fi o astfel de "opinie", multe boxe nu impresioneaza la prima auditie iar altele sunt facute sa impresioneze, sa aiba impact. Chiar se studiaza bine acest fenomen de catre toti producatorii. Adevarata valoare a unor boxe o percepi in timp, eventual la o auditie acasa. |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
@momolo
sa nu ma intelegi gresit, nu am zis ca nu isi merita banii... am zis doar ca acum, pt mine - cu linie CA acasa - nu prea sunt de nasul meu motive 2... ar insemna si o investitie in alta linie nu numai cei aprox 4500 ron cat costa ele...
mai jos de banii astia eu am vazut boxe care suna comparabil de bine pe linie CA, b&w, wharfedale sau monitor audio... dar asta e o parere afectata probabil de faptul ca nu am ascultat NEAT pe un sistem mai de banii lor...
si eu am simtit ca aceste boxe pot mai mult decat poate da CA... mai ales cu cat nu m-au dezamagit pe cele 3 cd-uri enuntate mai sus...
daca mi-as permite, mi le-as lua cu ochii inchisi - au ceva ce se gaseste destul de rar totusi in lumea fabricantilor de boxe - CLASA.
sa nu mai zic ca mi-ar place o pereche de Ultimatum (MF5 mi s-au parut cele mai beton-looking boxe ever... ) dar nu cred ca o sa mi le doneze nimeni asa pt ca imi plac mie plus inca un player si un amplif de cateva mii eur impreuna care sa "pompeze" maximul din ele...
eu mi-am ales ce mi s-a parut mai bun pt urechea mea + bugetul meu + dimensiunea camerei si a rezultat wharfedale diamond 9.4 care nu or fi in aceeasi clasa cu neaturile dar nu sunt boxe proaste... si mai important e ca am putut sa mi le cumpar....
daca ar fi pt ce am vrea, nu doar pt ce am putea, mi-as lua macar 2 perechi NEAT - MF5 si motiv2... asa sa moara lumea... si sa ma simt si eu bine... repet, mi se pare un brand super, mai fin ca B&W si fara aceeasi obositoare publicitate...
btw... ati ascultat seria ultimatum? cum suna?
oricum daca iti iei motiv2 sa ma chemi si pe mine sa trag cu urechea... |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | mai jos de banii astia eu am vazut boxe care suna comparabil de bine pe linie CA | - aici e "cheia" problemei iar afirmatia Citat: | din nefericire imi pasa si pana la 1300 eur cat costa motive 2 sau 1000 cat costa motive 1... mai sunt si alte boxe care suna bine si arata bine | este complet gratuita sau incompleta in caz ca era vorba de potriveala cu CA?!(.....ca vreo 99% din genul de afirmatii de acest gen postate pe acest forum!)
Eu consider betia cu apa rece sa te intorci acasa la trancotele personale si sa-ti placa mai mult pentru ca...sunt ale tale si doar pe astea ti le permiti!
Citat: | sa nu mai zic ca mi-ar place o pereche de Ultimatum (MF5 mi s-au parut cele mai beton-looking boxe ever... ) dar nu cred ca o sa mi le doneze nimeni asa pt ca imi plac mie plus inca un player si un amplif de cateva mii eur impreuna care sa "pompeze" maximul din ele... |
Se aud de banii lor, adica fabulos! In mod cert nu sunt potrivite cu CA !...iar cat priveste "pomparea"?!...depinde de genul muzicii preferate de fiecare?! (unii sunt fericiti cu o "statie de pompare" Cervin Vega sau de ce nu?!...JBL! )
Citat: | oricum daca iti iei motiv2 sa ma chemi si pe mine sa trag cu urechea... | - la cum ai "tras cu urechea" pana acum?!...putin probabil sa te chem! ...si defapt daca ar fi cazul nu as chema pe nimeni, imi ajunge daca mie imi plac. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
MF7 -->> Difuzoarela sunt ceva gen "Made in Eton"  |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
esti cam prea mofturos. si nu inghiti opiniile altora...
pai daca boxele ca si alte chestii nu ar fi cumparate de cineva, cine crezi ca ar mai fi auzit de ele...?
eu zic sa fii mai ingaduitor cu forumistii mai noi ca mine - poate stiu si ei cate ceva si nu sunt chiar asa ageamii cum va credeti voi astia mai vechi...
dar asta da in alt subiect - off topic - ce nu are rost in general la natia din care facem parte... fiecare se crede cel mai tare din parcare...
poate nici tu nu ai atata experienta pe cata crezi, si nici eu nu vreau sa impartasesc deocamdata tot ce stiu in acest domeniu... inca imi caut locul pe acest forum... dar se pare ca nu prea mai am loc, e sala plina...
daca mie imi plac chestii care tie iti put sau daca ma intereseaza aspectul "pret" nu inseamna ca nu stiu sa ascult muzica sau ca nu stiu ce sa ascult la o boxa cand fac o auditie...
si oricum ma amuza ca te-ai luat de mine cand ti-am mai si zis ca mi-au placut acele boxe. pai la ce sa ma astept daca ziceam ca sunt naspa... m-ai fi luat la injurat...
observ ca sunt unii aici pe forum care scriu doar pt a se simti ei mai mari si mai tari... pacat, poate chiar ar fi fost de ajutor fara aerul asta de falsa superioritate...
am sa continui sa imi spun parerile cand cred ca merita si sa cer sfaturi daca consider ca am nevoie, in speranta ca imboldurile "de fumuri" vor sta departe de acest forum...
muzica inseamna experienta impartasita intre oameni - asa ca cheer up domnule momolo, nu mai te bosumfla asa la fiecare post al unora mai noi... |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
catalinmetal lasa-l pe momolo in pace ca iti pierzi timpul de pomana. Esti inca "verde" pe forum si inca nu il stii bine, dar vad ca recuperezi repede.  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
djradu2004
Conectat la: 14 Ian 2004 Mesaje: 793 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ascultat si eu Neat Motive 2 saptamana trecuta dar pe un amplificator integrat Arcam de 600 Euro si cd player Cambridge Audio 840C si mi s-au parut incredibile. Nu le lipsea nimic intr-un cuvant.
Sunt boxe destul de scumpe dar in ciuda pretului la acelasi pret nu cred ca am ascultat ceva mai bun (inca) , cine stie... |
|
Sus |
|
|
solo_400

Conectat la: 10 Sep 2006 Mesaje: 274 Locatie: Milano
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
fratilor m-ati terminat cu boxele astea , pe-aici nu a auzit nimeni de ele (ciudat nu ? ) ... oare cum fac sa reusesc sa dau de ele ca taaaare m-ati facut curios .
solo |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 2:23 am Titlul subiectului: |
|
|
catalinmetal Citat: | esti cam prea mofturos. si nu inghiti opiniile altora... | ..si tot ce ai mai scris e ceva ce am mai auzit candva!
Daca asta e tot ce ai inteles?!....
Nu e vorba in asemenea lucruri nici de care e mai tare din parcare?, care e mai "expert"?...etc,etc! Este vorba de ARGUMENTE, de LOGICA, de BUN SIMT si de PRECIZARI EXACTE!
Intotdeauna am combatut pe aia care trec in fuga pe langa ceva si imediat emit judecati, pareri radicale, totale si fara echivoc! Asta e problema si asta e un PRINCIPIU....in caz ca sti ce inseamna un PRINCIPIU ?!
Unii ar spune intelept "lasa-i in pace! ce te iei de ei?".....insa, hai sa presupunem ca traim intr-o comunitate in care fiecare emite cate o parere exact ce-i bubuie mintea la un moment dat, pareri numai absolute si lipsite de precizari elementare sau argumente venite brusc din ceruri si chefuri? Daca sa zicem ca majoritatea emit pareri gresite?...in acest caz o parere corecta ar mai conta?! Ar mai avea aceasta o valoare sau ar fi vreodata bagata de seama?!!....NU! Ar castiga EROAREA si SUBIECTIVISMUL.
Si nu vorbesc prin prisma unuia care vrea neaparat sa aiba o parere corecta ci MULT mai important, prin prisma unuia care vrea sa asculte o parere corecta! Consider ca invata de la altii e MULT mai important decat a invata pe altii!....iar atunci cand imi dau seama ca nu se poate?!....prefer sa nu ma plictisesc!
Asa ca din principiu combat orice parere aruncata din mersul calului, la repezeala si aiurea.
Eu NU ma hazardez sa spun despre ceva de bine sau de rau pana nu sunt pe deplin lamurit eu insumi! Cateodata imi trebuiesc 10 minute, altadata nici 10 zile nu-mi ajung!
Si ca o precizare pe care trebuie s-o mai fac - calitatea buna este relativa, intotdeauna relativa! Ea trebuie raportata la ceva. In cazul de fatza se raporteaza cel mai bine la pret. Cand ti-am cerut sa nominalizezi ce e mai bun la acelasi pret s-a vazut baza ta de "argumente" cat si "experimentare" necesara sa duca la o concluzie!
Insa ti-ai "racorit" orgoliul cu textul de mai sus.
PS - nu am nimic cu tine, doar ti-am atras atentia asupra inexactitatii unor afirmatii scrise. Sper sa separi ideea de persoana. |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
nu e vorba ca ai ceva cu mine... nici nu ai avea de ce...
dar faptul ca schimbam pareri mi se pare insasi scopul acestui forum...
unii au anumiti termeni de comparatie altii au alti termeni - nu poate spune nimeni aici ca lucram cu masuri absolute... si eu doar mi-am spus parerea... poate nu am ascultat aceleasi boxe ca si tine de-a lungul vietii, dar nu inseamna ca nu pot spune daca imi place ceva sau nu...
era un topic deschis de tine, cu pareri legate de neat... intamplator am ascultat si eu o pereche - am si descris sumar in ce conditii, si mi s-au parut excelente... am spus insa ca pretul nu este unul care sa mi-l permit asa imediat, si ca oricum in banii astia se merita experimentat mai mult... dar asta nu face boxele motive 2 mai putin bune in ochii mei...
numai asa ascultand rand pe rand cat mai multe echipamente "baza de date " proprie se va imbogati... si de multe ori devii curios legat de anumite chestii prin sugestiile altora...
asa ca eu nu zic ca e un lucru negativ sa imi spun si eu parerea de spre niste boxe dealtfel faine... si nici nu am zis asa fara nici un suport - le-am ascultat (nici unde, nici pe ce , nici ce muzici) si sunt bune sau sunt naspa... am avut argumentele mele...
eu as zice ca voi cei mai "in varsta" pe forum sa ne incurajati, sa ne corectati cand e de corectat, dar totusi sa ne incurajati... intr-o lume in care se pune pret mai mult pe zgomot decat pe muzica, si in care noi cei de aici suntem o specie restransa totusi...
ascult muzica de cand aveam cativa anisori, si pe vremea aia kashtanul era o chestie, si in timp am putut sa imi formez si eu niste pareri... poate nu asa exacte ca ale unora sau corecte, dar sunt ale mele si aici pe forum cred ca tre sa imi spun opiniile personale - atat cat ma duce bibilica - si nu sa citez pe nu stiu cine...
ca sa fiu din nou on topic si sa nu ma dea moderatorul afara, recomand auditia neat motive 2 la o firma... ca sa mai vedem si alte pareri, oate mai avizate decat a mea dar in nici un caz absolute... |
|
Sus |
|
|
solo_400

Conectat la: 10 Sep 2006 Mesaje: 274 Locatie: Milano
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
catalinmetal - > Respect ! .. ai rezistat in fata uraganului momolo
mai mult decat ne-am fi asteptat .
On topic: daca ar fi sa le comparati cu alte boxe ( netinand cont de pret ) cu cine credeti ca s-ar asemana mai bine ( ce timbru au? )
solo |
|
Sus |
|
|
NEO
Conectat la: 08 Dec 2005 Mesaje: 46 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
...iata ce am gasit pe site la neat http://www.neat.co.uk/p_pages/neatacousticsshop.php ...pare o oferta interesanta dar nu am gasit date despre ele... are cineva mai multe informatii? _________________ ...PATIENCE IS VIRTUE... |
|
Sus |
|
|
|