Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Horatiu
Conectat la: 22 Oct 2006 Mesaje: 176 Locatie: Satu Mare
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 12:00 am Titlul subiectului: Alegere casti auditie |
|
|
Am o pereche de casti Sony mod. MDR CD480, cu difuzoare de 40mm magneti neodim, si o folosesc prin iesirea unei placi de sunet M Audio Delta, credeti ca imi voi imbunatati (considerabil) auditia daca voi trece la o pereche de casti AKG k701 sau ceva similar? Altfel reformulata intrebarea, credeti ca merita diferenta de pret (considerabila) de la sony la AKG K701, tinand cont ca placa de sunet reda oricum excelent materialul sonor? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 12:00 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 12:14 am Titlul subiectului: |
|
|
DA !
Totusi, inainte de a da atatia bani pe 701, incearca sa asculti mai multe casti, poate, cine stie, te satisfac si niste SH595 si scapi mai ieftin. |
|
Sus |
|
|
eugenroca

Conectat la: 05 Dec 2005 Mesaje: 482 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 5:25 am Titlul subiectului: Re: Alegere casti auditie |
|
|
Horatiu a scris: | Am o pereche de casti Sony mod. MDR CD480, cu difuzoare de 40mm magneti neodim, si o folosesc prin iesirea unei placi de sunet M Audio Delta, credeti ca imi voi imbunatati (considerabil) auditia daca voi trece la o pereche de casti AKG k701 sau ceva similar? Altfel reformulata intrebarea, credeti ca merita diferenta de pret (considerabila) de la sony la AKG K701, tinand cont ca placa de sunet reda oricum excelent materialul sonor? |
salut!
incearca Beyerdynamic DT-770 inchise si DT-880 semideschise. merita efortul inainte de a investi. |
|
Sus |
|
|
Horatiu
|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 11:27 pm Titlul subiectului: Casti AKG |
|
|
Ma intereseaza daca pot folosi castile AKG 601/701 conectate direct la placa de sunet, fara a mai folosi amplificatorul. E suficienta amplificarea placii de sunet? |
|
Sus |
|
|
audiofile

Conectat la: 21 Iun 2006 Mesaje: 369 Locatie: Brasov
|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 11:34 pm Titlul subiectului: Re: Casti AKG |
|
|
Horatiu a scris: | Ma intereseaza daca pot folosi castile AKG 601/701 conectate direct la placa de sunet, fara a mai folosi amplificatorul. E suficienta amplificarea placii de sunet? |
Nu.
Ar fi o risipa de bani si de potential al castii.
Sennheiser HD595 s-ar achita in schimb excelent. |
|
Sus |
|
|
Horatiu
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Crezi ca s-ar comporta bine cu placa mea de sunet, M-Audio Delta 1010lt?
Daca va suna mai bine decat actualele mele casti (sony), in mod cert ca o sa mi le cumpar. (Iti marturisesc ca in momentul in care am legat castile direct la placa de sunet ceea ce am auzit a fost pentru mine "o revelatie" . Nu am mai avut ocazia pana anul acesta sa ascult un sunet de o mai inalta fidelitate. De fapt nici nu stiam ce inseamna acest lucru. Stateam pur si simplu ore in sir toata noaptea si ascultam muzica...
Deci ma sfatuiesti sa-mi imbunatatesc auditia cu un Sennheiser HD595? |
|
Sus |
|
|
audiofile

Conectat la: 21 Iun 2006 Mesaje: 369 Locatie: Brasov
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Ar fi un pas mare de la Sony. |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 11:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Noi am sugerat Sennheiser HD595 pt. ca reprezinta un bun raport pret/calitate si noua ne plac.
Dar e posibil ca tie sa iti placa mai mult alte casti, asa ca cel mai bine ar fi sa incerci sa asculti mai multe marci, sa te lamuresti ce preferi. |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 11:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Evident ca nu ma refer la casti Sony, Panasonic, Philips sau orice alte consumer brands. |
|
Sus |
|
|
Horatiu
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Locuiesc in Oradea si nu prea am posibilitatea sa gasesc casti pe care sa le pot incerca inainte, probabil nici nu exista magazin specializat pe Hi-fi (cu astfel de produse) , oricum uitandu-ma pe specificatiile tehnice vad ca HD 595 are un raspuns de frecventa 12 – 38500 Hz pe cand modelul meu de casti, 10 - 25.000 HZ. Cred ca e doar unul dintre considerentele care trebuie luate in calcul. Merci pentru sugestiile pe care mi le-ati dat.
O singura intrebare: fiind casti deschise se aude tare sunetul in incapere, sau -in cazul unui apartament de bloc, in camera invecinata? Mie imi place sa ascult la casti in special noaptea, si nu vreau sa deranjez... |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu iti fa probleme, decat eventual daca prietena ta doarme la 30 de cm. de tine...  |
|
Sus |
|
|
audiofool

Conectat la: 23 Mai 2003 Mesaje: 309
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba da, castile deschise se aud in camera vecina si pot chiar sa deranjeze noaptea tirziu.
In ce priveste specificatiile tehnice ale diverselor modele - in nici un caz nu m-as ghida exclusiv dupa ele. De multe ori nu inseamna mai nimic in practica. _________________ Rock is better than classical music. I can't open my windows and yell at my neighbors "HOW BOUT SOME BEETHOVEN MOTHERFUCKERS" |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Horatiu - daca nu ai unde asculta in Oradea si nici drum prin Bucuresti sa la asculti inainte de a le cumpara, atunci asta e.
Poate ai sa fii incantat de HD595.
Daca nu, le cumpar eu de la tine cu 10-15% mai ieftin  |
|
Sus |
|
|
Diablo

Conectat la: 27 Feb 2005 Mesaje: 283 Locatie: Cluj-HD
|
Trimis: Mar Ian 02, 2007 1:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Le poti incerca oricum la Timisoara sau la Cluj, ca-ti sunt mai aproape decat Bucuresti-ul.... |
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Ian 04, 2007 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu va recomand castile AKG model K240 sau K 271 Monitor; din pacate nu stiu daca se mai fac modelul monitor ci doar modelul Studio. Oricum in Bucuresti vis-a-vis de magazinul muzica e un magazin care vinde produse Yamaha si mai gasiti acolo ramase pe stoc..in jur de 150 de euro bucata iar K271 sunt 170 de euro. Personal recomand K240 Monitor ca sunt mai rezistente si au cablul fix; nu mobil cu mufa de intrare ca le modelul K271. Atentie insa la impedanta: au 600 de ohmi. Eu unul le-am ascultat si se aud superb. Le-am comparat cu alte modele de referinta-Senhaiser. Cat priveste Sony....nu are sens sa iti pui pe cap aceste casti....Sony nu este firma de HI-Fi ci este o firma pur comerciala; singurele produse care erau reprezentative de la ei au fost modele ES:CD-payer, aplifuri, tunere, MD, DAT..etc dar care acum nu se prea mai fac. Puteti incerca la reprezentanta ptr \romania a firmei austriece AKG...stiu ca sunt prin Ploiesti si se cheama Electrovox sau cam asa ceva. |
|
Sus |
|
|
|