Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
catalinyo05
Conectat la: 14 Dec 2005 Mesaje: 25 Locatie: Valcea
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Iun 07, 2006 8:02 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
catalinyo05
|
|
Sus |
|
|
Usktu

Conectat la: 01 Dec 2005 Mesaje: 30 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
dodo-audio
Conectat la: 13 Mar 2006 Mesaje: 134
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Sau mai bine intrii pe un forum speacializat..pt a primii sfaturi calumea. |
|
Sus |
|
|
dodo-audio
Conectat la: 13 Mar 2006 Mesaje: 134
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand..trebuie sa stim un buget exact!! Sa vedem daca putem strecura o antifonare. Nu va luati numa dupa numele.firmei..Jbl..Pionner Magnat..caci..ca orice..firma..are produse proaste |
|
Sus |
|
|
Phobos
Conectat la: 05 Mar 2006 Mesaje: 13 Locatie: IN MOTION
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 1:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Dodo-audio, in cazul in care inca nu ai realizat inca te afli pe un forum specializat unde posteaza nume grele(sau ma rog,poreclele lor ) in car audio-ul de la noi.Ptr.baietii cu matizul,in primul rand va recomand sa nu cumparati NIMIC pana nu ascultati si in al doilea rand sa ascultati sculele pe care vreti sa le luati pe un matiz deoarece un difuzor care suna bine pe o masina poate suna jalnic pe alta si invers.Si apropo, un difuzor va suna diferit in masina decat pe stand.Marci de incredere pe care vi le pot recomanda sunt Clarion .Alpine ,Pioneer si kenwood la playere iar ca difuzoare uitati-va dupa Hertz,Dls,Jbl(indifrent de ce spun unii),Infinity.Bafta |
|
Sus |
|
|
catalinyo05
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 6:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Habar nu am dc am postat eu pe froumu asta
da lasa ca nu ma postez .... thx for all
bye
 |
|
Sus |
|
|
claudiu Vizitator
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 10:34 am Titlul subiectului: claudiu |
|
|
la matiz o sa dai de urmatoarele probleme:
dif pt usi vor tb sa fie foarte mici ca adancime , si de aici tb sa pleci in alegerea dif, si nu prea o sa ai multe optiuni. eu am pus alpine s-type, direct pe HU
ca sub nu ai nevoie de ceva prea puternic, pt ca e spatiu f mic. eu am un rockford fosgate de 10inch
nu am mari pretentii pt muzica pe masina. |
|
Sus |
|
|
PvDTranceAddicted
Conectat la: 07 Iun 2006 Mesaje: 22 Locatie: Constanta, Romania
|
Trimis: Joi Iun 08, 2006 12:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu mi-am montat pe matiz 2 amplificatoare de la Helix un subwoofer Helix Competition,2 seturi de boxe cap de serie 16,5cm de la Clarion si un cd-mp3 player de la sony cdx-m8800 dualface cu iesire high-volt de 4v si singura mea problema ramane alimentare amp la ora actuala din cauza alternatorului pt ca bateria din fata o voi schimba cu una de 55Ah(toti taximetristii au facut asta) si voi mai pune una suplimentara in portbagaj de vreo 70Ah dar imi trebuie un alternator mai mare si asta caut acum!Deci de putut se poate pune super muzica pe matiz si se aude bestial,dar avand in vedere ca amp sunt pe la 15% acum si le pot duce lejer fara distorsiune la 80% cu siguranta se va auzi de 2x mai tare pt ca si boxele duc asemenea putere!Cum am calculat eu acum vine cam asa...4x45+240W RMS=420W RMS si asta calculand mediu-bass si tweetere-le ca acelasi difuzor dar fiecare in parte are 45W RMS deci ajunge si mai sus,iar la firma de car audio unde am fost mi s-a spus clar ca mediu-bass de pe masina mea are 60w RMS lejer orice ar scrie productorul care e un pic prea aspru cu boxele pe care le produc!Deci cam in total pot duce sunetul la 480W RMS dar asta numai daca o sa pot gasi un alternator pt masina mea mai mare de 100Ah...toate astea consuma in jur de 70-80Ah in full load deci e super necesar!Spune-i prietenului tau ca se poate dar trebuie taiat un pic din usi si spune-i sa nu cumva sa-si ia boxe coaxiale ca sunt ORIBILE CA SUNET...distorsiune si impuritate clara la boxele alea....sa-si ia mediu-bass si tweetere separat! |
|
Sus |
|
|
catalinyo05
|
Trimis: Vin Iun 09, 2006 6:47 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc!!!! si lu' " claudiu " si lu' " PvDTranceAddicted "  |
|
Sus |
|
|
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004 Mesaje: 730 Locatie: Resita
|
Trimis: Lun Apr 16, 2007 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Urmeaza sa imi iau si eu un Matiz, si vreau sa ma interesez din timp pentru sunetul din el.
O sa vreau sa ii pun o statie care sa duca destul, 2 difuzoare in fata, doua in spate si subwoofer; am inteles ca e ok sa pun statia doar pe difuzoarele din spate si sub, fara cele din fata. vreau sa vibreze scaunele si sa sune destul de tare cat sa nu ma inteleg cu cineva in masina daca tipam, dar fara pic de distorsiune, vreau sa sune bine, si sa am de unde sa ii mai dau volum.
Banii disponibili ar fi cam 400 euro.
Intrebari:
1. Acumulatorul de matiz o sa duca ce vreau eu aici? daca nu, ce e de facut? (matiz nou, cu garantie)
2. ce componenta sa cumpar prima data si apoi in functie de ea, celalalte? mp3-ul?
3. De ce mp3-player Pioneer si nu Sony, toti care au sony spun ca suna bine, sunt fiabile, si nu sar deloc. De ce nu recomandati sony? precizez ca ma intereseaza strict partea de CD-audio si Mp3 in egala masura, nu ma intereseaza radio deloc.
4. Am nevoie de condensator de un farad, sau nu?
5. Problema cu difuzoarele din fata mi-a zis cineva sa le pun pe un suport gros, ca o distantiera, astfel incat sa nu am probleme cu difuzoarele mai adanci, stiti ceva de sistemul asta, e ok asa?
6. E ok, e posibil (dat fiind faptul ca masina e in garantie, chiar si la service autorizat) sa pun difuzoare de inalte pe bord sau tavan sau alt loc decat unde se pun difuzoarele de medii-bass?
7. In statie bag semnal de pe doua din cele 4 iesiri pt difuzoare din mp3, sau din line out? Intreb asta pentru ca nu stiu daca am sau nu control de volum pe acel line out sau/si pe statie.
Deocamdata atat, dupa cum se observa nu am mai avut nici masina si nici instalatie de sunet pt masina, doar ce am vazut pe la altii.
Multumiri anticipate! _________________
 |
|
Sus |
|
|
claudiu Vizitator
|
Trimis: Sam Mai 05, 2007 9:07 pm Titlul subiectului: claudiu |
|
|
am pus tw de la hertz dsk pe matiz si suna bine. le-am amplasat la baza stalpilor, pt coerenta sunetului si pt ca sant ferite de soare. astept adaptoarele pt dif de 165 si o sa montez si basii. momentan am dif alpine S type de 130.
am tot cautat o solutie ieftina, pt ca nu ma intereseaza prea mult sunetul in masina.
 |
|
Sus |
|
|
claudiu Vizitator
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 7:36 pm Titlul subiectului: claudiu |
|
|
au sosit adaptoarele . sant si inclinate catre sofer . dar le cam iau in picioare la coborare. . suna mai bine ca difurile alpine, si pot si ma mult. dar sant si mai scumpe. |
|
Sus |
|
|
cvs
Conectat la: 15 Mai 2006 Mesaje: 28 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Lun Mai 28, 2007 11:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi poate reusesti sa orientezi si tw spre tine, le-am avut si eu pe masina si nu am fost foarte multumit de reflexia din parbriz(nu am loc de tw si le-am avut pe bord)...Pe ce hu le-ai pus? |
|
Sus |
|
|
claudiu Vizitator
|
Trimis: Vin Iun 01, 2007 10:42 pm Titlul subiectului: claudiu |
|
|
twiterele nu le mai am pe locasurile de unde se scot suruburile bordului. acum le-am amplasat la baza aparatorilor stalpilor. e mai coerent sunetul, sistau si la umbra vara  |
|
Sus |
|
|
|