Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
yinyangbt

Conectat la: 18 Noi 2006 Mesaje: 781 Locatie: Botosani
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 11:43 pm Titlul subiectului: CUM INGRIJIM VINILURILE ? |
|
|
Ce experienta aveti in domeniu?Cred ca e interesant pentru multi. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 11:43 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
De fapt vrei sa intrebi - cum le spalam ? Ca de ingrijit nu cred ca se pune problema sa nu aiba cineva grija de ele. De colectionari vorbesc ... |
|
Sus |
|
|
grig

Conectat la: 04 Aug 2005 Mesaje: 640 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Ian 17, 2007 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu le scot la plimbare in fiecare zi, dimineata si seara. Am si lopatica si farasul cu mine...
Iertare, nu m-am putut abtine! _________________ „Fiecare are gusturile lui în muzică... N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer.”
-- Costi Ioniță -- |
|
Sus |
|
|
yinyangbt

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 12:03 am Titlul subiectului: |
|
|
shambala a scris: | De fapt vrei sa intrebi - cum le spalam ? Ca de ingrijit nu cred ca se pune problema sa nu aiba cineva grija de ele. De colectionari vorbesc ... |
Korekt !!!Scuzati exprimarea!
Cum le spalam,cum le tratam (cu antistatic?!),etc. |
|
Sus |
|
|
yinyangbt

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 12:08 am Titlul subiectului: |
|
|
grig a scris: | Eu le scot la plimbare in fiecare zi, dimineata si seara. Am si lopatica si farasul cu mine...
Iertare, nu m-am putut abtine! |
Ai dreptate!!!! Da'le lasi sa se imprieteneasca cu viniloaice de maidan??
Si totusi... serios, cum procedati? |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
yinyangbt a scris: | grig a scris: | Eu le scot la plimbare in fiecare zi, dimineata si seara. Am si lopatica si farasul cu mine...
Iertare, nu m-am putut abtine! |
Ai dreptate!!!! Da'le lasi sa se imprieteneasca cu viniloaice de maidan??  | Nu !
O data pe luna l-e bagi la masina de spalat vase cu o canita CILIT BANG dupa care le usuci cu uscatorul de par  |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Un brat suplimentar cu o perie din/cu fibra de carbon ar trebui sa fie suficeient.
Daca sunt discuri sh in stare proasta se poate incerca o spalare cu detergent si apa (tinand disul pe un ax, perpendicular pe cuva de spalare, astfel incat sa nu ajunga apa la partea centrala/hartie), apoi o clatire finala cu apa distilata sau alcool etilic/izopropilic 99%.
Din pacate daca un disc a ajuns sa aiba nevoie de o astfel de spalare, este foarte posibil sa fie atat de zgariat incat sa nu merite operatia (zgarieturi pot fi si in interiorul santurilor).
O varianata simplificata este o spalare "din mers" cu un penson si/sau o carpa cu alcool (evident ca nu se pune doza pe el in acest timp).
O varianta si mai simplificata este utilizarea unui tampon de catifea (numai din bbc 100%) umezit cu alcool. Existau astfel de instrumente, pe vremuri. Excelente pt curatarea prafului si pasivizarea electrica a discului.
Nu se pune la cantat ud sau umed ! |
|
Sus |
|
|
yinyangbt

|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
am incercat si eu dar mi-am stricat vreo doua discuri cu alcool si de atunci am renuntat. Sau or fi fost prea imbicsite?Brate suplimentare se mai gasesc?(pe undeva , prin lumea larga? ) |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 1:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca am gasit eu in '81, nu se poate sa nu gasesti tu in 2007.
Alcoolul se foloseste la umezit pensonul/carpa/tamponul, nu se scufunda discul in el... ca e prea scump
N-ar trebui sa atace vinilul... |
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Joi Ian 18, 2007 1:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Si am uitat - bratul trebuie sa fie cu legatura la impamantare (pt. descarcare electrostatica). |
|
Sus |
|
|
|