FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
CUM INGRIJIM VINILURILE ?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
yinyangbt

Conectat la: 18 Noi 2006

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 11:43 pm    Titlul subiectului: CUM INGRIJIM VINILURILE ? Raspunde cu citat (quote)

Ce experienta aveti in domeniu?Cred ca e interesant pentru multi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 11:43 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
shambala

Conectat la: 05 Ian 2005

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 11:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De fapt vrei sa intrebi - cum le spalam ? Ca de ingrijit nu cred ca se pune problema sa nu aiba cineva grija de ele. De colectionari vorbesc ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
grig

Conectat la: 04 Aug 2005

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 11:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu le scot la plimbare in fiecare zi, dimineata si seara. Am si lopatica si farasul cu mine... Very Happy Very Happy
Iertare, nu m-am putut abtine!

yinyangbt

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

shambala a scris:
De fapt vrei sa intrebi - cum le spalam ? Ca de ingrijit nu cred ca se pune problema sa nu aiba cineva grija de ele. De colectionari vorbesc ...

Korekt Laughing !!!Scuzati exprimarea!
Cum le spalam,cum le tratam (cu antistatic?!),etc.
Sus
yinyangbt

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

grig a scris:
Eu le scot la plimbare in fiecare zi, dimineata si seara. Am si lopatica si farasul cu mine... Very Happy Very Happy

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ai dreptate!!!! Da'le lasi sa se imprieteneasca cu viniloaice de maidan?? Laughing Laughing
Si totusi... serios, cum procedati?
Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

yinyangbt a scris:
grig a scris:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ai dreptate!!!! Da'le lasi sa se imprieteneasca cu viniloaice de maidan?? Laughing Laughing
Nu !
O data pe luna l-e bagi la masina de spalat vase cu o canita CILIT BANG dupa care le usuci cu uscatorul de par ROFL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
shambala

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 12:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un brat suplimentar cu o perie din/cu fibra de carbon ar trebui sa fie suficeient.

Daca sunt discuri sh in stare proasta se poate incerca o spalare cu detergent si apa (tinand disul pe un ax, perpendicular pe cuva de spalare, astfel incat sa nu ajunga apa la partea centrala/hartie), apoi o clatire finala cu apa distilata sau alcool etilic/izopropilic 99%.
Din pacate daca un disc a ajuns sa aiba nevoie de o astfel de spalare, este foarte posibil sa fie atat de zgariat incat sa nu merite operatia (zgarieturi pot fi si in interiorul santurilor).

O varianata simplificata este o spalare "din mers" cu un penson si/sau o carpa cu alcool (evident ca nu se pune doza pe el in acest timp).
O varianta si mai simplificata este utilizarea unui tampon de catifea (numai din bbc 100%) umezit cu alcool. Existau astfel de instrumente, pe vremuri. Excelente pt curatarea prafului si pasivizarea electrica a discului.
Nu se pune la cantat ud sau umed !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
yinyangbt

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 1:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am incercat si eu dar mi-am stricat vreo doua discuri cu alcool si de atunci am renuntat. Sau or fi fost prea imbicsite?Brate suplimentare se mai gasesc?(pe undeva , prin lumea larga? Laughing )
Sus
shambala

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 1:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca am gasit eu in '81, nu se poate sa nu gasesti tu in 2007.

Alcoolul se foloseste la umezit pensonul/carpa/tamponul, nu se scufunda discul in el... ca e prea scump Laughing
N-ar trebui sa atace vinilul...
Sus
shambala

MesajTrimis: Joi Ian 18, 2007 1:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si am uitat - bratul trebuie sa fie cu legatura la impamantare (pt. descarcare electrostatica).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum