Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
pateu20
Conectat la: 30 Mar 2004 Mesaje: 60 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mai 28, 2004 9:37 pm Titlul subiectului: DVD shrink + film 8 giga???? |
|
|
Am un film de 7,8 giga, mai precis LOTR The return of the king.Vreau sa mi-l pun de blank dar cand vreau sa-l fac cu dvd shrink , reduc extrasurile si meniu la minim cu still picture dar totusi calitatea ramane la 60%?Nu ar exista un alt program sau alt procedeu ca sa-i cresc calitatea?Nu as vrea sa-l fac pe 2 discuri!Parca la 60% nu se vede extraordinar de bine, asta pe un lcd de 19 samsung, nu am incercat pe tv |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Mai 28, 2004 9:37 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Vin Mai 28, 2004 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci vreau sa-l pun pe un blank de capacitate de doua ori mai mica ? dar nu sunt multumit de faptul ca trebuie sa comprim la 60% ? In plus nu sunt multumit nici de posibilitatea impartirii pe doua discuri ?
Sunt doua solutii la aceasta problema (cel putin la prima vedere):
1. iti cumperi originalul
2. iti cumperi DVD dual layer |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
eu unul desi sunt foarte pretentios am comprimat 8,2GB in 4,3GB tot cu DVD shrink si am TV Sony de 73cm; am fost surprins de cat de bine se vede; consider o solutie buna pentru filme mai "usoare" insa la filme "grele" trebuie facuta impartirea in 2 cu DVD fab.
Ma tem ca un LCD de 19" s-ar vedea cu anumite probleme de calitate a imaginii si cu DVD'ul original sau as putea spune ca scoate in evidenta defectele imaginii. |
|
Sus |
|
|
Scorpion

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 327 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 9:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Arunca o privire pe nforce.nl si o sa vezi ca si "profesionistii" au mers pe varianta cu 2 dvd-uri la acest film. Este prea mare (si ca durata si ca marime) ca sa-l inghesui pe un singur dvd.
Avand in vedere ca blankuri de calitate gasesti in jur de 50.000 , nu te mai zgarci si fa-l la calitate maxima. |
|
Sus |
|
|
MariusI
Conectat la: 21 Feb 2004 Mesaje: 83
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 2:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am avut si eu aceeasi problema cu seria Star Trek First Contact..cu DVD shrink compresie de 67% diferenta de calitate era evidenta pe un TV de 54cm.
Solutiile ar fi :
- recodare cu un software care face asa ceva (dvd shrink nu face recodare, ci numai eliminare de informatii)
- tras pe dual layer
- tras pe 2 discuri
Eu personal am ales sa mai astept jumate de an pana apar mai multe unitati dual-layer si sa imi trag atunci filmele..varianta pe 2 discuri nu mi se pare acceptabila (ce vreti, sunt comod ) |
|
Sus |
|
|
Scorpion

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 327 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca tot folositi dvd shrink incercati si optiunea deep analyze. Dureaza mai mult dar rezultatul final merita asteptarea. |
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
poate nu ati observat, dar pateu20 nu prea da vreun feedback la ce se sugereaza in threadurile pe care le deschide (adica nici multumesc nici injuraturi).
din acest motiv am fost usor ironic.
in plus are un stil de a pune intrebari redundante si asta in calupuri de citeva odata.
adica: am si eu o problema ? se poate rezolva ? ai mai incercat vreodata ? poate la mine nu merge, nu ? etc... |
|
Sus |
|
|
MariusI
Conectat la: 21 Feb 2004 Mesaje: 83
|
Trimis: Sam Mai 29, 2004 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu folosesc absolut mereu optiunea deep analyze..fara ea e worthless imho  |
|
Sus |
|
|
pateu20
Conectat la: 30 Mar 2004 Mesaje: 60 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 30, 2004 7:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si daca vreau sa-l fac pe 2 discuri la calitate maxima, trecerea cum se va face?Ca la un divx schimb discul?Va mai ramane subtitrarea selectata si optiunile audio selectate?Ce ar trebui bifat sau debifat la dvd fab? |
|
Sus |
|
|
mircea
Conectat la: 30 Noi 2003 Mesaje: 21
|
Trimis: Lun Mai 31, 2004 5:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
pateu20 a scris: | Si daca vreau sa-l fac pe 2 discuri la calitate maxima, trecerea cum se va face?Ca la un divx schimb discul?Va mai ramane subtitrarea selectata si optiunile audio selectate?Ce ar trebui bifat sau debifat la dvd fab? |
In documentatia la DVD-Shrink este descris destul de bine modul de impartire pe doua discuri.
In ceea ce priveste DVD-Shrink, poate aruncati o privire pe dvd.box.sk, unde spune ca nu prea ai la ce calitate sa te astepti cu acest soft; da si exemple concrete.
O solutie de trecere pe un sigur disc ar fi codarea WMV 9, care din pacate merge doar pe PC-uri de peste 2Ghz... |
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Lun Mai 31, 2004 6:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
pateu20 a scris: | Si daca vreau sa-l fac pe 2 discuri la calitate maxima, trecerea cum se va face?Ca la un divx schimb discul?Va mai ramane subtitrarea selectata si optiunile audio selectate?Ce ar trebui bifat sau debifat la dvd fab? |
tu chiar ai incercat DVD-Fab ????? |
|
Sus |
|
|
Marius T.
Conectat la: 11 Mai 2004 Mesaje: 24 Locatie: Romania
|
Trimis: Mar Iun 01, 2004 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
bibi a scris: |
Sunt doua solutii la aceasta problema (cel putin la prima vedere):
1. iti cumperi originalul
2. iti cumperi DVD dual layer |
Prima solutie e valida, dar a doua nu prea ... e drept au inceput sa apara DVD writere compatibile DUAL-LAYER, dar nu am auzit nimic de blank-uri DUAL-LAYER. Deci mai are de asteptat pina la toamna sigur ! |
|
Sus |
|
|
bibi Vizitator
|
Trimis: Mar Iun 01, 2004 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Marius T. a scris: |
Prima solutie e valida, dar a doua nu prea |
era o gluma ... am explicat mai sus ... |
|
Sus |
|
|
MariusP
Conectat la: 21 Oct 2004 Mesaje: 46 Locatie: Montreal/Canada
|
Trimis: Mie Noi 17, 2004 4:53 pm Titlul subiectului: Re: DVD shrink + film 8 giga???? |
|
|
pateu20 a scris: | Nu ar exista un alt program sau alt procedeu ca sa-i cresc calitatea?Nu as vrea sa-l fac pe 2 discuri!Parca la 60% nu se vede extraordinar de bine, asta pe un lcd de 19 samsung, nu am incercat pe tv |
Nu vrei sa-l faci in format SVCD, cu tot cu subtitrare? Si apo sa-l scrii pe un DVD? Eu asa as face. Ptr asta poti folosi DVDx. e f usor de folosit. _________________ Oamenii prevazatori traiesc in viitor |
|
Sus |
|
|
|