FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Incinta BR 3 cai
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
player4

Conectat la: 12 Iul 2008

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2010 10:12 pm    Titlul subiectului: Incinta BR 3 cai Raspunde cu citat (quote)

incinta BR 3 cai cu:

- 1xtw Vifa Vifa XT25TG >> http://www.tymphany.com/datasheet/pdf/XT25TG30-04.pdf
- 1xmid SIlver Flute W17RC38-04 >> http://70.38.118.134/pdf/silver/w17rc3804.pdf
- 2xwoofer HiVi M8a >> http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=80

dimensiuni incinta fara spikeuri:

1100x390x270, totul din MDF de 25mm

2 tuburi BR telescopice diam int 66mm, pe spatele incintei, asezate simetric si la distante egale de difuzoarele de bass

volum total interior al incintei 78,54L

volum efectiv al woferelor (dupa ce am scazut toate minunile din interior) 68,5L

urmeaza sa ansamblez incinta.

as aprecia niste sfaturi cu privire la modalitati de testare (liniaritate, faza etc), finisare exterioara (furnir/ vopsire/folie) si material fonoabsorbant

Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2010 10:12 pm    Titlul subiectului: Mitica

upload.jpg
 Description:
 Filesize:  203.93 KB
 Viewed:  348 Time(s)

upload.jpg

upload2.jpg
 Description:
 Filesize:  244.81 KB
 Viewed:  321 Time(s)

upload2.jpg

Sus
hspinache

Conectat la: 22 Oct 2007

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 11:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu iti spun ce stiu , dar sa stii ca nu sint doctor . Este bine ca te gindesti la masuratori , dar pina acolo mai ai . Masuratori se pentru impedanta si SPL , faza . Ai nevoie de un microfon , o placa de sunet , un amplificator si soft .
Cu ce ai calculat incinta ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 11:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa cum se observa din imagini player4 are deje filtrele (au fost facute la comanda special pentru difuzoarele lui), prin urmare masuratorile - daca le face - sunt doar pentru verificare.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 11:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Referitor la finisarea exterioara.
Eu ma finalizat mai multe incinte.
Experienta mea.
Vopsire. Este important sa faci gaurile de suruburi mai adanci astfel incat capetele sa nu iasa afara. Apoi cu un chit de lemn sa astupi si sa lasi sa se usuce bine bine, macar o saptamana. Un pont bun pe care l-am gasit pe diyaudio.com a fost sa ung incintele cu un amestec 1-1 de apa-aracet, dupa ce acesta se ususca sa slefuiesc si apoi inca un strat de amestec si slefuire. Astfel se acopera porii si imperfectiunile, putand sa obtii un strat neted la vopsire. Am folosit apoi spray de primer-auto (gri) si apoi am sprayat cu spray auto. Aici alegerea ta, lucios sau nu.
E munca multa, la dimensiunile tale de incinte e si mai scump decat furniruitul.

Furniruitul eu l-am rezolvat la un meserias.
Cu furnir si manopera meseriasului am iesit mai ieftin ca bani decat cu vopsire, sa nu vorbesc de munca evitata. Aici am facut la fel cu suruburile si gata.
Daca vrei sa furniruiesti tu poti economisi bani + satisfactia muncii proprii. Vezi ca diyaudio are pe pagina lui explicatii legate de furniruire.

Succes.

Proiectul arata fain, care a fost inspiratia?
Sus
CBI

Conectat la: 10 Ian 2007

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 12:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

referitor la vopsit
exista grund special de lemn(mobila,tamplarie etc) la cutie ,cu uscare si slefuire rapida,se aplica cu pistolul sau trafaletul.Dupa slefuire se stropesc 2 straturi de vopsea ,tot la cutie ,nu la spray,si iese .De preferat ar fi mata (mate daca se fac in mai multe culori,de ex fata o culoare si restul alta culoare)
Faza cu aracetul este f periculoasa pt ca nu mai prinde vopseaua pe el si se mai si umfla anumite zone de la apa din compozitie.Mdf-ul asta ieftin este un fel de carton presat la baza
La fel si sprayurile auto,iesi f scump cu ele,pt ca au putin continut si este f slab ca putere de acoperire si rezistenta
Capetele la suruburi se pot astupa cu chit auto poliesteric,se face tun si nu lucreaza(adica nu scade dupa uscare).In 15 min il poti si slefui.La vopsit spre deosebire de furniruit,trebuie sa astupi cu acest chit toate imperfectiunile si greselile aparute la lipirea placilor sau loviri accidentale.Ai in schimb un avantaj mic la vopsit,ca poti face diverse lucrari de frezare asupra muchiilor,oricare
Folia nu este o solutie f buna pt ca desi scapi repede,dupa putin timp incepe sa se desfaca/umfle si se nenoroceste f usor la orice lovitura.Daca gasesti pe cineva sa te ajute,se poate aplica prin plastifiere si atunci da,este ok.In rest sa o lipesti tu asa de suprafata cutiei cu lipicul de pe ea,forget it
Vopsit sau furniruit,in ambele variante este de preferat aplicarea cu pistolul a vopselei/lacului
Sus
player4

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 2:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc la toata lumea pt raspunsuri.

>> cu finisajul am inteles...raman pe furnir(la meserias) cu lac aplicat cu pistolul
>> la imbinari nu as vrea sa folosesc suruburi. am luat un adeziv pt lemn, Bison (D2) stronger then wood (si chiar e..) si am observat ca lipitura intre bucatile de MDF este de o rezistenta extraordinara, insa nu stiu cum va rezista in timp si la vibratii... daca totusi spuneti ca ar fi nevoie de ramforsari suplimentare, ma gandeam mai degraba la niste dibluri/cepuri din lemn de fag aplicate tot cu adeziv. ce spuneti?
>> filtrele au fost facut intr-adevar pt aceste difuzoare/incinta, insa s-a plecat de la dimensiunile prestabilite ale incintei(apucasem sa debitez MDF-ul, fara a decupa bafleul) si s-au luat in considerare parametrii TS dati de producator pt difuzoare(nu am avut posibilitatea sa-i masor).

petru2ioan

Conectat la: 11 Feb 2010

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 10:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hei hei, player4 aproape a terminat proiectul lui inaintea mea, las ca vedem noi cine asculta primul muzica pe boxele lui Twisted Evil (chiar si nefinisate).
Diy-audio imi zicea ca in locul holtz-suruburilor foloseste biscuiti de lemn.
Am avut eu o cutie din pal melaminat lipita numai cu aracet in care dadeam putere cu nemiluita....stii si tu, e BETON dupa o zi...stronger than wood...
Sa-mi ne zice parerile despre boxe cand le termini, sunt tare curios ce am ratat cand am ales SB acoustics.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
diy-audio

MesajTrimis: Mie Noi 17, 2010 11:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

petru2ioan a scris:
.... sunt tare curios ce am ratat cand am ales SB acoustics.

Nu ai ratat nimic.

marco polo

Conectat la: 07 Iun 2005

MesajTrimis: Joi Noi 18, 2010 1:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

player4 a scris:
>> la imbinari nu as vrea sa folosesc suruburi. am luat un adeziv pt lemn, Bison (D2) stronger then wood (si chiar e..) si am observat ca lipitura intre bucatile de MDF este de o rezistenta extraordinara, insa nu stiu cum va rezista in timp si la vibratii... daca totusi spuneti ca ar fi nevoie de ramforsari suplimentare, ma gandeam mai degraba la niste dibluri/cepuri din lemn de fag aplicate tot cu adeziv. ce spuneti?
Incinta acustica nu e mobila de bucatarie!!! Sa nu faci gresala sa crezi ca panourile boxei vori fi "bine" doar lipite intre ele! Holzsuruburile si/sau diblurile din lemn sunt f. bine venite la imbinarea incintei, folosite chiar in cantitati liberale Wink In loc de dibluri de lemn se folosesc si biscuiti (lamele, pestisori) tot din lemn pt. care se pregatesc in prealabil pe canturile de imbinare, santuri speciale cu un instrument (electric) numit "lamelor". Adezivul pt. mdf (lemn) este si el obligatoriu ca de altfel si fixarea panourilor dupa imbinare si lipire in chingi si menghine mobile de tamplarie. Pe langa eceste tehnici, rigidizarea incintei pe interior cu ramforsari si panouri de rigidizare pe baza de bitum ajuta f. mult in ecuatia obtinerii unui sunet necolorat, de calitate!
Sus
player4

MesajTrimis: Mar Noi 30, 2010 8:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ca fonoabsorbant mi s-a recomandat lana poliesterica.. vatelina (cea folosita la captuseli de haine) este cu mult diferita de lana poliesterica dpdv al proprietatilor fonoabsorbante?
diy-audio

MesajTrimis: Mar Noi 30, 2010 10:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ori nu inteleg eu ce ai vrut sa intrebi, ori ai gresit intrebarea !!!
player4

MesajTrimis: Mar Noi 30, 2010 10:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diy-audio a scris:
ori nu inteleg eu ce ai vrut sa intrebi, ori ai gresit intrebarea !!!

reformulez> Pot folosi ca fonoabsorbant vatelina? Lâna poliesterică este mai bună ca vatelina din punct de vedere al proprietăților fonoabsorbante?

CBI

Conectat la: 10 Ian 2007

MesajTrimis: Mar Noi 30, 2010 11:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai ce diferenta e intre ele?
lana sintetica /poliesterica e tot una cu minetul,care ii mai zice si melana sau vatelina
Sus
player4

MesajTrimis: Mie Dec 01, 2010 12:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CBI a scris:
pai ce diferenta e intre ele?
lana sintetica /poliesterica e tot una cu minetul,care ii mai zice si melana sau vatelina

multumesc pt lamurire Very Happy

petru2ioan

Conectat la: 11 Feb 2010

MesajTrimis: Joi Dec 09, 2010 7:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cand sunt gata boxele?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum