Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Nekron
Conectat la: 30 Noi 2003 Mesaje: 34 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 2:20 pm Titlul subiectului: Sistem 5.1 Monitor Audio Bronze BR.Ce receiver sa aleg? |
|
|
Dupa lungi cercetari bazate pe bugetul rezervat alcatuirii unui sistem 5.1,m-am hotarat pt un sistem din seria Monitor Audio Bronze Reference.Bugetul rezervat pt boxe ar fi de 35-40 milioane.
Spatiul de auditie are 20 mp.Sistemul va fi folosit preponderent la filme si jocuri(in procent de 60-70%),si restul muzica,sau muzica multicanal.La receiver voi avea conectate un Xbox 360,un Xbox normal si in viitor un DVD player Denon DVD-1930.
As dori sa aleg un receiver pt acest sistem de boxe in gama de pret 15-20 milioane.Ca variante de luat in calcul am Denon AVR-1707,1907 si Yamaha RX-V 559,659.Se merita diferenta de pret pana la un Denon AVR-2307 in ipoteza in care in viitor doresc sa achizitionez si un TV HD?.La receiver ma intereseaza in primul rand calitatea sunetului dar sa aiba si rezerve de putere,in sensul sa nu il tin cu volumul la jumatate pt a avea un sunet echilibrat.
Ma gandeam de asemenea si la achizitionarea unui subwoofer Epos in locul celui din seria Bronze.Ce alte subwoofere ar mai putea fi luate in considerare din punct de vedere a raportului calitate/pret?
Precizez ca inca nu am achizitionat nici boxele,doar ca ma gandeam ca ar fi cea mai buna alegere in acest buget. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 2:20 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007 Mesaje: 492 Locatie: BR
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 4:00 pm Titlul subiectului: Re: Sistem 5.1 Monitor Audio Bronze BR.Ce receiver sa aleg? |
|
|
Nekron a scris: | Spatiul de auditie are 20 mp.Sistemul va fi folosit preponderent la filme si jocuri(in procent de 60-70%),si restul muzica,sau muzica multicanal. |
Hm chiar crezi ca se merita pentru filme si jocuri ? si mai ales pentru 20mp..... |
|
Sus |
|
|
Nekron
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din moment ce m-am hotarat pt. un 5.1 mi se pare logic ca filmele sa fie destinatia principala.Am multe concerte pe DVD si voi asculta si muzica ,multicanal,dar intr-o proportie mai mica.AScult in general muzica electronica,new age gen Yanni,Mike Oldfield,Enya sau Enigma. |
|
Sus |
|
|
gpopescu
Conectat la: 22 Dec 2005 Mesaje: 47 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am avut un sistem 5.1 cu MA Bronze pe un Marantz SR4600 si a fost OK. Se intelege bine Marantz-ul cu MA, in cazul in care te mai intereseaza si alte marci de receiver. [ Apoi am renuntat la 5.1 pentru ca nu mi se potrivea si am revenit la stereo, de aceea acum vand Marantz-ul (nu e reclama) ]. |
|
Sus |
|
|
radub

Conectat la: 23 Apr 2005 Mesaje: 299 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 02, 2007 8:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Monitor Audio s-au potrivit bine cu receivere Denon, Marantz, Harman Kardon din ce s-a testat pe la noi.
Subwooferul seriei Bronze Reference nu-l vom aduce.
Avand in vedere camera ta, subwooferul de la Wharfedale
http://www.realacustic.ro/produse/subwoofer--wharfedale-sw-150.php
este mai mult decat suficient ... _________________ Home of Audio Hi-Fi : www.realacustic.ro |
|
Sus |
|
|
ttsto
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 419 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 02, 2007 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca esti interesat de muzica iti recomand HK. Nu te uita la specificatiile de putere ale lui HK in comparatie cu altele, la HK sunt chiar cele reale. Poate doar NAD sa fie la fel de corect, respul este mai mult mkting.
Eu am ascultat muzica multicanal pe un sistem dvd Marantz + receiver HK + 7.1 Mordaunt Short. Auzi cand se ating degetele chitaristului de corzi... |
|
Sus |
|
|
Nekron
|
Trimis: Vin Mar 02, 2007 8:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca in general cei de la HK dau specsuri corecte la scule,intrucat am acasa un amp stereo HK 6100 si am mai testat la un prieten un AVR 130.Ideea e ca as dori un sunet mai putin strident pe inalte cum are HKul si cu medii mai pronuntate.E adevarat pe de alta parte ca sunetul strident pe inalte poate fi balansat cu o pereche de boxe potrivite.Boxele vor fi 4 sateliti Monitor Audio Bronze BR2,un centru din aceeasi serie si un sub Epos,din moment ce Radu zice ca nu aduc subul din seria BR. |
|
Sus |
|
|
cristi_an2000
Conectat la: 06 Aug 2006 Mesaje: 103 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Mar 03, 2007 11:26 am Titlul subiectului: |
|
|
de ce nu se aduce sub-ul din seria BR? |
|
Sus |
|
|
cristi_an2000
|
Trimis: Sam Mar 03, 2007 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
De ce nu se aduce sub-ul din seria BR? Intreb asta ptr ca mi se pare normal sa ai toate boxele (inclusiv sub-ul) de la aceeiasi firma! Bine, nu este obligatoriu asta, dar parca din punct de vedere estetic chiar mi se pare indicat ca toate boxele sa aiba acelasi aspect. |
|
Sus |
|
|
Nekron
|
Trimis: Sam Mar 03, 2007 6:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
radub a scris: |
Subwooferul seriei Bronze Reference nu-l vom aduce. |
Asa as fi vrut si eu sa am sitemul complet dar din pacate vad ca nu e posibil.Explicatia doar Radu o poate da. |
|
Sus |
|
|
radub

Conectat la: 23 Apr 2005 Mesaje: 299 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 04, 2007 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Noul subwoofer de 150W al seriei Bronze Reference, iese la pret de lista 1500 RON, cu ceva efort!.
El este disponibil la Monitor Audio si daca cineva il doreste noi putem sa-l aducem, dar va fi doar la comanda si livrarea va dura ceva (cand facem importurile noastre putem adauga si comenzile de subwoofer).
In rest subwooferul de la Wharfedale este recomandarea nostra.
In curand vom aduce si un subwoofer de la PSB , de 250W pentru a completa oferta de subwoofere la 150, 250 si 500W. _________________ Home of Audio Hi-Fi : www.realacustic.ro |
|
Sus |
|
|
rhedeymiki
Conectat la: 22 Mai 2006 Mesaje: 82 Locatie: jud. Bihor, Oradea
|
Trimis: Dum Mar 04, 2007 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sistemul Marantz SR4600 + Monitor Audio B4 o folosesc aproape de un an de zile și pot să-ți spun că se înțeleg perfect. Deci am avut timp să experimentez cu ea și pe filme și pe muzică. Pe filme este OK, cu mențiunea ca având un etaj de alimentare subdimensionat (ca la majoritatea reciverelor consumer din gama sa de preț) puterea reală nici pe departe nu atinge cele 80 W/canal din specificații și dinamica lasă mult de dorit. Înainte de cumpărare am avut ocazia să-l compar în mod stereo pe muzică cu diverse modele de la alți producători (Sony, Denon, Harman Kardon și Onkyo) și muzica a sunat cel mai plăcut pe Marantz în combinație cu niște incinte Jamo (mult mai scumpe ca receiverul), cu Pure Direct activat, fără corecții și cu neajunsurile amintite mai sus. Tare m-aș mira dacă pe termen lung nu te-ai convinge că receiverele nu sunt făcute pentru muzică. Are detalii, are soundstage, e echilibrat, dar totuși ceva lipsește. Eu tocmai din acest motiv caut un amplificator stereo decent, care s-ar înțelege cu boxele mele, iar receiverul l-aș folosi doar pentru filme. |
|
Sus |
|
|
Nekron
|
Trimis: Vin Mar 09, 2007 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
M-ar interesa niste pareri a celor ce au ascultat receivere atat Denon cat si Yamaha,intrucat am restrans alegerea intre cele 2 branduri,mai precis intre AVR-1907 si RX-V659.Daca gasesc la un pret rezonabil,chiar un 2nd hand din seriile superioare(AVR-3805,3806 de ex). |
|
Sus |
|
|
cristi_an2000
|
Trimis: Vin Mar 09, 2007 11:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am Yamaha RX-V 657, predecesorul lui 659. Pana acum l-am avut imperechet cu niste boxe Sony pe care nu suna chiar rau, dar nu era ceea ce vroiam eu. Simteam ca ceva lipseste. Maine ma duc la Radu pentru niste Monitoare BR6, BR LCR si probabil BR1 ptr. surround. Voi impartasi primele impresii despre combinatia asta cat de curand. Sper sa nu fiu dazamagit! |
|
Sus |
|
|
ambra

Conectat la: 21 Ian 2007 Mesaje: 23 Locatie: Brasov
|
Trimis: Dum Mar 11, 2007 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut.
Si eu am devenit interesat de seria noua Monitor Audio Bronz.Arata bine si pretul este acceptabil.
Am vazut insa in specificatii o nepotrivire in gama BR.
Astfel BR6 are impedanta 4ohmi, iar restul seriei 6ohmi. Receiverul meu (marantz9600) are iesirile 6-8ohmi.
Stie cineva, este corecta valoarea de 4 sau e gresit trecuta in specificatiile de pe siteul realac.? Daca e corecta val de 4 ohmi atunci trebuie sa ma orientez spre alta serie de standfloor, pt ca nu se potriv cu receiverul. |
|
Sus |
|
|
|