Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
SPL Addict

Conectat la: 15 Feb 2007 Mesaje: 66 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 10:36 am Titlul subiectului: |
|
|
DNA a scris: | NU cred ca problema se pune in felul acesta.
Nici macar nu cred ca ventilatoarele sunt o problema in sine.
Audiofilii au nevoie sa aiba certitudinea ca anumite scule sunt facute pentru ei, in mod anume . Chestia asta le alimenteaza pasiunea si ii face sa se simta bine. Am meditat mult la motivele pentru care nu se poate discuta normal despre acest subiect. De exemplu, acel NAD este un amplificator audiofil care are ventilatoare. Este vreo problema ? Eu zic ca nu este.
Mai demult, am purtat aceeasi discutie, dar ventilatorul era inlocuti de carcasa tip 19" ( ce cu urechi de prins in rack si manere ).
Evident, discutia a degenerat, iar argumentele au fost cam aceleasi.
Am ajuns la concluzia ca multi audiofili reactioneaza disproportionat, pentru ca ei resimt astfel de discutii, ca pe un afront si un atac la confortul lor psihic. Se spune ca nu este bine sa vorbesti despre anumite subiecte, atunci cand te afli in compania unor oameni care sunt sensibili la unele teme. Poate ca asa este.
Audiofilii uita o chestie.
Multi dintre ei au inceput sa asculte muzica pe trancote. Asa erau timpurile si multi au povestit cu lux de amanunte, fapt care arata ca nu se simt rusinati de inceputirile lor "audiofile".
Ar trebui sa intelega pe cei cu bani putini si sa nu uite cum erau si ei la varsta celor care se entuziasmeaza la vederea unui amplificator Phonic sau Behringer.
Daca este sa spunem pe bune ( Sprite ) din orice pozitie, un Behringer va suna mult mai bine decat un HK, Sony, JVC, la acelasi pret.
In plus, va suna mai tare, spre bucuria celor care vor sa mai faca si cite un chef.
Eu stiu ca cei mai batrani ( Costin, Momolo, Shambala, VTP, Hi&Fan, DNA ) nu o sa mai danseze la chefuri si nici nu o sa mai cante la chitara imaginara in timp ce se viseaza vedeta in concert. Normal ca nu au nevoie de putere si ca un watt este suficient pentru ascultatul muzicii.
Totusi, nu uitati ca au existat clipe cand simteati nevoia de putere. Eu mai simt nevoia si acum ( dar eu nu sunt chiar normal, asa ca am o scuza ).
Fiti mai ingaduitori si asa cum domniilor voastre nu va place sa le fie stricat cheful, pustii au si ei nevoie de acelasi tratament.
Nu le stricati bucuria !
Daca o sa continue, pe masura ce fac rost de bani, o sa experimenteze singuri. Daca nu, atunci este inutila orice discutie pro sau contra. |
Sunt deacord 100%, se vede ca domnul DNA are experienta vasta in acest domeniu, respectele mele.
Nu, nu sunt "pustan", am 25 de ani si ma consider om in toata firea, da - imi place volumul, da - imi place senzatia de "cutremur" cand ascult melodia/mixul preferat.
Unii de pe acest forum au idei perconcepute, daca ei asculta jazz/wagner in surdina...nu isi pot imagina cum poate un om ca mine sa aiba placere cand asculta muzica electronica la 400w rms intr-o camera de 17mp
Senzatia e unica, la 128 dB SPL in 17mp nu va imaginati cat de bine ma simt.
Eu as zice sa cititi foarte atent reply-ul lui DNA de mai sus, nu va mai credeti "profesori" in toate cele, placerea voastra nu trebuie sa fie "universala", daca voua va place sa ascultati muzica la maxim 10w...e treaba voastra, unii au alte "placeri", NU trebuie sa ii condamnati pentru asta si sa faceti misto de ei, ca poate si ei la randul lor o sa faca misto de voi cand o sa va prinda pe un forum PRO citind "aberatiile" voastre cu cabluri de sute de "ieuroi"
Cu respect: ne-audiofilul. _________________ "Audiophiles believe in magic, not technology.
Magical speakers, connected to magical amplifiers, with magical cable.
SPL addicts belive in this: Are con de hartie? in regula, in regula...™ |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 10:36 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Dl. Addict (n-am nimic cu Dvs. personal, pe bune, doar intreb si io asa pentru ca sa cer o lamurire), va rog eu, poate mai reduceti din aia 128dB SPL intr-o camera de 17mp (declarativ, sau daca Doamen fereste chiar e real - faptic). Cred ca va poate spune Dan (DNA) de ce. Un pic mai elocvent decit mine. Asta daca nu v-au spus deja vecinii si medicul ORL-ist. |
|
Sus |
|
|
SPL Addict

|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Acel SPL a fost masural la o distanta de 1 metru, la ambele boxe, la puterea maxima (400w rms per bucata)
Te asigur ca este cat se poate de real.
1.Nu, nu ascult tot timpul la acel nivel(logic), dar cateodata ma mai supar si le dau benzina.
2.La ORL nu am fost din fericire, momentan nu am de ce.(momentan)
3.Vecinii si politia s-au obisnuit, am platit si termopane crapate cu 2 etaje mai jos...nu asta e problema, e hobby-ul meu, pentru stricaciuni platesc si in plus daca e, asta e viata, o sa muncesc in continuare pana o sa am bani de o casa la curte, nu il am pe "taticu" sa ma sponsorizeze.  _________________ "Audiophiles believe in magic, not technology.
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de asigurari. Eu totusi am retineri, ca sint mai batrin, si nu vreu nici macr sa mai intreb ce boxe erau alea care scoteau un SPL sustinut de 128dB (banuiesc ca vorbim de average, ca daca e peak nu ma mai distrez asa de tare) si nici cu ce distorsiuni am sta de vorba la acel nivel de output. Oricum, daca (inca mai auzi) dupa asemenea experiente, tot e bine.
N.B. - si eu ascult destul de tare (ca sa zic asa) dar de la vreo 96dB-100dB in pozitia de auditie (medie sustinuta) in sus e deja masochism ... In plus, pentru mine, o incinta care produce un maxim de 110dB sau p-aci la limita de distorsiuni specificata e deja foarte ok. 128dB sustinut cred (si va rog sa ma corectati daca gresesc) ca este peste prgul de durere din ce zic ORL-istii astia ... |
|
Sus |
|
|
audiofile

Conectat la: 21 Iun 2006 Mesaje: 369 Locatie: Brasov
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
La 120 db e pragul durerii.... La 128db probabil e cel al anesteziei. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
"Am platit termopane crapate 2 etaje mai jos"
Eu cred, mai baiete, ca ai vazut prea multe "mangas" si filme SF, asta ne mai trebuia pe aici, un bufon...  |
|
Sus |
|
|
Costin
Conectat la: 14 Iul 2003 Mesaje: 970
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
SPL Addict a scris: | Vecinii si politia s-au obisnuit, am platit si termopane crapate cu 2 etaje mai jos...nu asta e problema, e hobby-ul meu | Felicitari, ti-ai cistigat respectul tuturor oamenlor civilizati de pe forum (audiofili batrini sau nu)! |
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
mah Costine' tu sa spui de ce-ai fost dat absent azi noapte la perpendiculare ... |
|
Sus |
|
|
SPL Addict

|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorine ma faci bufon? Ca sa stiu cum discutam si ce ne permitem de acum in colo.
Sa nu crezi ca daca esti moderator poti sa jignesti lumea in stanga si in dreapta, daca te refereai la mine, sa stii ca nu iti permit si esti marlan la faza asta, nu suntem prieteni sa ne tragem de sireturi, maturizeaza-te.
Daca mai gasesc astfel de limbaj la adresa mea imi fac o parere foarte proasta despre acest forum...si nu vreau sa imi fac o parere "gresita".
Din cate stiam aici nu suntem la piatza in spatele tarabei de cartofi, deci draga sorinele - abtine-te si foloseste un limbaj normal, nu sunt vre-unul dintre prietenii tai manelisti, te rog sa ma eviti.
Daca totusi altfel nu se poate, o sa il rog pe Vasile sa ia masuri, nu stiam ca moderatorii de pe aici sunt de fapt trolli si bizonii forumului, parca ei trebuiau sa fie oamenii "cu scaun la cap" care "modereaza"...nu care creeaza certuri si flame-uri.
In legatura cu subiectul, daca nu ai avut vre-odata ocazia sa asculti intr-o incapere asa de mica niste boxe profesionale, nu ne impartasii parerile.
Treaba cu termopanele este cat se poate de reala, la 2 difuzoare de 15" si 800w rms bagati in ele - se poate intampla orice, daca esti din Bucuresti te invit la mine la o cafea, si la un scurt "concert" de 10 minute, ca sa nu iti faci o parere gresita despre mine, nu sunt genul de om care minte de ingheata apele! Invitatia este reala, te astept cu un reply. _________________ "Audiophiles believe in magic, not technology.
|
Sus |
|
|
SPL Addict

|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Costin a scris: | SPL Addict a scris: | Vecinii si politia s-au obisnuit, am platit si termopane crapate cu 2 etaje mai jos...nu asta e problema, e hobby-ul meu | Felicitari, ti-ai cistigat respectul tuturor oamenlor civilizati de pe forum (audiofili batrini sau nu)! |
Nu m-am inscris pe forum ca sa "castig respectul" cuiva, acest lucru ma lasa rece.
E treaba mea ce fac la mine in casa, daca tu si altii considerati ca e vre-un fel de "crima" sa asculti la acel nivel - e treaba voastra, sa fiti sanatosi. _________________ "Audiophiles believe in magic, not technology.
|
Sus |
|
|
audiofile

Conectat la: 21 Iun 2006 Mesaje: 369 Locatie: Brasov
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic sa-l iei cat se poate de in serios de Sorin (e in asentimentul mai multor "scaunisti la cap" de pe acest forum).
Nu te-a jignit cu nimic.
Daca te simti, asta e altceva. |
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nenea, pe mine personal 800W rms nu ma impresioneaza chiar atit de tare, (deh, chestie de sudura, ), iar difurile de 15" (din pacate) nici atit. probabilc a asculti foarte tare, da la 128dB te rog sa mai renuntzi (sa mai tunzi din ei)din diverse motive tehnice si fiziologice (uite, pacat ca nu zice si Dan ceva, ca dinsul cunoaste aceste aspecte destul de bine ca sa zic asa). De distorsiuni nici nu mai vreau sa amintesc ca am zis deja.
mai ramine si posibiitatea sa fi folosit un dB-metru decalibrat sau setat pe sample in loc de average. In rest, sa-ti treiasca vecinii si alea alea. Sanatate! |
|
Sus |
|
|
Costin
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
SPL Addict a scris: | E treaba mea ce fac la mine in casa | Atita timp cit nu ii deranjezi pe ceilalti, care au si ei dreptul sa faca ce vor la ei in casa (eventual sa doarma, sa poarte o conversatie, etc.)!
SPL Addict a scris: | daca tu si altii considerati ca e vre-un fel de "crima" sa asculti la acel nivel - e treaba voastra, sa fiti sanatosi. | Multumesc pentru urare! Norocul meu ca n-am vecini ca tine sa-mi afecteze sanatatea sistemului nervos. |
|
Sus |
|
|
Costin
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
goodolddog a scris: | mai ramine si posibiitatea sa fi folosit un dB-metru decalibrat | Cred ca in toata povestea asta nu dB-metrul este cel mai decalibrat! |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am raspuns in calitate de moderator, nu de alta, dar am dreptul SI la o opinie personala (desigur, ca in acest caz NU voi "modera" subiectul respectiv...)
Problema este insa alta... oamenii pe aici mai stiu si sa calculeze, in sensul ca destul de multi au mai multa VACANTA la viata lor decat media studiilor userilor de pe alte forumuri unde junoirii se bat cu caramida in piept cu ce jmekeri e ei... Si la care raspunsul nu e "nu cred, du-te si plimba ursu' " ci "vax, eu sunt si mai tare in parcare, eu am demolat tot cartierul cu MP3-urile de la noul meu celular primit din states"...
Sa spargi termopanele cu doua etaje mai jos este fizic IMPOSIBIL in afara cazului putin probabil al unei explozii si fara sa spargi mai intai PROPRIILE geamuri si cele de la etajele imediat adiacente...
Cat despre vecinii si mai ales politia "cu botul pe labe", scuze, asta e afirmatie de "smecheras de cartier periferic", in "real life" ai lua amenzi peste amenzi, procese peste procese si, probabil, cate o bataie buna din timp in timp...
Itiç multumesc insa pentru invitatia la cafea, problema este ca ne cam despart 2000 de km si ca Bucurestiul imi e complect necunoscut, nu am fost acolo mai mult de 48 de ore in total...
Ca sa inchei si asa cum ti-am mai spus odata, NIMENI NU ESTE INDISPENSABIL PE AICI, toti sunt, evident, bineveniti, dar amenintarea "imi iau jucariile si plec" nu sperie pe nimeni, nici cand o spun eu, nici cand o afirmi tu...
Ultima modificare efectuata sorin6 la Mar Feb 27, 2007 1:10 pm, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
|
|