Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Cosmin
Conectat la: 15 Mai 2003 Mesaje: 13 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 5:21 am Titlul subiectului: Dynaudio Acoustics BM 6A MK II active nearfield monitor |
|
|
Rascolind forumul am dat peste niste propuneri interesante legate de construirea unui sistem audio de calitate. Mai precis, sunt cativa care propun monitoare (active/pasive) in locul boxelor "clasice".
Mie mi-a captat atentia Dynaudio Acoustics BM 6A MK II, monitor activ: http://www.dynaudioacoustics.com/Default.asp?Id=9447 . Intentia initiala era achizitionarea unei perechi de Dynaudio A52 si un... amplificator pe masura. Dar apar cateva probleme, cea mai mare fiind legata de alegerea unui amplificator potrivit, de aici derivand o alta problema: costul intregului sistem. Pe langa asta, spatiul ce ar fi gazduit sistemul este orice numai incapator nu. Astfel mi-am indreptat atentia catre monitoarele active, mai precis modelul Dynaudio de mai sus. Scap de dilema amplificatorului si, din cate am citit, voi beneficia de o fidelitate foarte mare.
Dar este ciudat ca nu prea multa lume se orienteaza catre acest tip de boxe, poate din cauza neutralitatii sau hai sa-i zicem... lipsa de personalitate. As vrea sa aflu mai multe despre avantajele si dezavantajele unui monitor si de ce foarte putina lume se orienteaza catre acest tip de boxe de studio pentru home use. Cu cat mai multe pareri cu atat mai bine |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 5:21 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
aragorn
Conectat la: 15 Aug 2004 Mesaje: 407 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 7:32 am Titlul subiectului: |
|
|
daca iti place un sunet liniar,cu siguranta vei aprecia neutralitatea acestor incinte.la o valoare de 1000 euro ai rezolvat si problema amplificarii,care este una foarte buna dealtfel,dar vei avea nevoie de interconecturi ceva mai lungi,adica 2/3m,lucru care va implica costuri suplimentare(iti recomand cel putin un Audioquest Columbia).eu le-am audiat in combinatia aceasta ,dar in final tu decizi.sunetul lor are forta,dar este unul neutru,fara muzicalitate si aceea ambianta sonora atat de necesara unei auditii in intimitatea caminului.deasemenea vei avea nevoie si de o sursa foarte buna.asculta acesta incinte cu rabdare,aloca ceva timp unei auditii,si dupa aceea ia o decizie.mult succes! |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 11:25 am Titlul subiectului: Re: Dynaudio Acoustics BM 6A MK II active nearfield monitor |
|
|
Cosmin a scris: | Rascolind forumul am dat peste niste propuneri i
Dar este ciudat ca nu prea multa lume se orienteaza catre acest tip de boxe, poate din cauza neutralitatii sau hai sa-i zicem... lipsa de personalitate. As vrea sa aflu mai multe despre avantajele si dezavantajele unui monitor si de ce foarte putina lume se orienteaza catre acest tip de boxe de studio pentru home use. Cu cat mai multe pareri cu atat mai bine |
Boxele monitor de studio sunt mult mai bune decat se crede.
Amplificarea acestui model biamplificat este superioara unei incinte pasive, condusa de un amplificator, fie si highend.
Pe panoul amplificatorului se gasesc 3 comutatoare ce pot modifica timbrul si liniaritatea incintei.
O alta facilitate este si cea a comutarii sensibilitatii, in trei trepte ( +4dB, 0dB si -10dB ). Chestia asta te lasa sa iti adaptezi ( optimizezi )raportul semnal/zgomot in functie de sursa.
Eu as merge pe aceasta combinatie, impreuna cu un preamp cu iesiri balansate ( +4dB ) sau un CD player cu volum reglabil si iesiri balansate.
Pretul este putin cam mare, dar tinand cont ca produsele Dynaudio sunt muncite si bibilite, eu zic ca este un pret corect si justificat de ceea ce obtii pentru banii platiti. _________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I |
|
Sus |
|
|
Cosmin
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri, astept si altele (dupa cum spuneam in primul post, cu cat mai multe cu atat mai bine).
In urma celor scrise de voi deja prevad doua probleme:
1. Conectarea la sursa
2. Calitatea sursei
In faza initiala nu imi pot permite decat boxele, presupun ca aici pretul este tot la bucata: http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=762 , deci inmultesc cu 2.
Intentia initiala este sa le conectez direct la PC dar e cam ciudat din cauza conectorilor necesari: XLR in partea cu boxele si jack audio in partea cu placa de sunet. Deci cablurile trebuiesc facute.
Calitatea sursei o sa cam lase de dorit in unele cazuri, am materiale bunicele dar si mai proaste, in general MP3-uri. Si placa audio este Audigy 4. In timp intentionez sa-mi iau macar un cdplayer decent dar acesta nu este in lista prioritatilor. Poate un preamplificator ca sa rezolv problema conectorilor si nu numai. |
|
Sus |
|
|
DNA
|
Trimis: Lun Apr 09, 2007 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cosmin a scris: | Multumesc pentru raspunsuri, astept si altele (dupa cum spuneam in primul post, cu cat mai multe cu atat mai bine).
In urma celor scrise de voi deja prevad doua probleme:
1. Conectarea la sursa
2. Calitatea sursei
In faza initiala nu imi pot permite decat boxele, presupun ca aici pretul este tot la bucata: http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=762 , deci inmultesc cu 2.
Intentia initiala este sa le conectez direct la PC dar e cam ciudat din cauza conectorilor necesari: XLR in partea cu boxele si jack audio in partea cu placa de sunet. Deci cablurile trebuiesc facute.
Calitatea sursei o sa cam lase de dorit in unele cazuri, am materiale bunicele dar si mai proaste, in general MP3-uri. Si placa audio este Audigy 4. In timp intentionez sa-mi iau macar un cdplayer decent dar acesta nu este in lista prioritatilor. Poate un preamplificator ca sa rezolv problema conectorilor si nu numai. |
Stai linistit, cablurile sunt banal de facut iar conectorii sunt ieftini ( comparativ cu boxele ). Daca nu te descurci, te ajut sa iti faci cablurile singur.
La boxe setezi sensibilitatea la -10dB si asta este tot.
Singura problema ar fi ca o sa iti creasca putin zgomotul de fond, dar nu exagerat.
Eventual, poti sa iti schimbi placa de sunet si sa iti pui una mai buna, cu iesiri balansate.
In opinia mea, aceste boxe sunt prea bune pentru a asculta .mp3
Nu cred ca merita sa dai acesti bani decat daca o sa folosesti o sursa buna, si CD-uri de calitate, bine inregistrate. _________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
|
Sus |
|
|
Cosmin
|
Trimis: Mie Apr 11, 2007 9:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai am unele nedumeriri...
Stiu ca de regula cand vine vorba de boxe, se recomanda auditia de la o distanta de minimum 3 m. La monitoare e invers, se recomanda auditia de la o distanta cat mai mica (1-2 m). Ce efect va avea setup-ul lor intr-o camera obisnuita pentru auditie normala? Ma refer aici pe de-o parte la pozitionare, pe care eu vreau s-o fac conform regulilor pentru boxele "clasice" (home use) iar pe de alta parte la ambientul in care vor fi folosite (camera obisnuita, nu studio construit pentru asa ceva).
A si DNA, de ce recomanzi scaderea sensibilitatii?
Saptamana asta voi asculta o pereche BM6A (sunt ceva mai puternice decat MK II, altfel pe hartie sunt asemanatoare).
Luand in considerare posibilitatea de a nu gasi cabluri/mufe de calitate pentru boxele astea (daca mi le iau pana la urma), unde ma indrumati? |
|
Sus |
|
|
DNA
|
Trimis: Mie Apr 11, 2007 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Cosmin a scris: | Mai am unele nedumeriri...
Stiu ca de regula cand vine vorba de boxe, se recomanda auditia de la o distanta de minimum 3 m. La monitoare e invers, se recomanda auditia de la o distanta cat mai mica (1-2 m). Ce efect va avea setup-ul lor intr-o camera obisnuita pentru auditie normala? Ma refer aici pe de-o parte la pozitionare, pe care eu vreau s-o fac conform regulilor pentru boxele "clasice" (home use) iar pe de alta parte la ambientul in care vor fi folosite (camera obisnuita, nu studio construit pentru asa ceva).
Saptamana asta voi asculta o pereche BM6A (sunt ceva mai puternice decat MK II, altfel pe hartie sunt asemanatoare).
Luand in considerare posibilitatea de a nu gasi cabluri/mufe de calitate pentru boxele astea (daca mi le iau pana la urma), unde ma indrumati? |
Cumperi niste mufe Neutrik XLR si niste cablu balansat. In functie de bugetul alocat, poti lua niste cablu profesional ( Sommer, Cordial ) sau ceva mai scump de la vanzatorii de cabluri audiofile. Dureaza 15 minute sa iti confectionezi cablurile. _________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
|
Sus |
|
|
Cosmin
|
Trimis: Mie Apr 11, 2007 2:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, multumesc pentru informatii dar am mai intrebat niste chestii p-acolo, ai putea sa-mi raspunzi te rog? |
|
Sus |
|
|
DNA
|
Trimis: Mie Apr 11, 2007 7:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cosmin a scris: | Mai am unele nedumeriri...
Stiu ca de regula cand vine vorba de boxe, se recomanda auditia de la o distanta de minimum 3 m. La monitoare e invers, se recomanda auditia de la o distanta cat mai mica (1-2 m).
Nu este o regula imuabila. Depinde de studio sau de ambient. Am vazut monitoare instalate la mai mult de 2m distanta de mixangiu.
Ce efect va avea setup-ul lor intr-o camera obisnuita pentru auditie normala? Ma refer aici pe de-o parte la pozitionare, pe care eu vreau s-o fac conform regulilor pentru boxele "clasice" (home use) iar pe de alta parte la ambientul in care vor fi folosite (camera obisnuita, nu studio construit pentru asa ceva).
Tocmai aici intervine avantajul acestor monitoare. Avand acele comutatoare, poti sa le adpatezi la acustica si abianta camerei de auditie.
Nu este ceva perfect, dar fata de niste boxe clasice, este un avantaj clar.
La -10dB va creste sensibilitatea. Notarea se face in raport cu nivelul semnalului pe intrare.
La nivel mare o sa corespunda notarea de +4dB ( XLR ), la unul normal
( CD Player ) va fi ok pe 0db, iar pentru semnal mai mic ( PC, Sampler, Instrument, etc ) va corespunde nivelul de -10dB.
|
_________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
|
Sus |
|
|
DorinD
Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 12, 2007 8:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Vreau sa adaug ceva legat de ascultarea asa-numita nearfield. Ea inseamna grosier in a asculta la o distanta mai mica decat cea de la care undele reflectate din pereti (contributia camerei) incep sa predomine fata de unda directa.
Faptul ca incintele de monitorizare se recomanda a fi ascultate de la distanta mai mica de 2 m e din cauza dorintei de a elimina contributia camerei in aprecierea materialului sonor. Asta pe de o parte. Pe de alta parte asta ascunde in spate un mare efort de design pt. a face ca driverii sa sune unitar chiar de la distante mici de apreciere. Iar acest lucru este o calitate cu atat mai greu de obtinut cu cat incinta e mai mare.
In concluzie, cand o incinta poate fi ascultata si de la distanta mica (ca de la distanta mare nu e problema, toate suna OK) asta reprezinta o calitate in plus si nu un defect cum uneori se mai intelege treaba asta. Incintele de monitorizare au calitatea asta in plus fata de restul incintelor si acest lucru le recomanda cu atat mai mult in cazul camerelor de auditie de mici dimensiuni. _________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
Cosmin
|
Trimis: Vin Apr 13, 2007 11:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, am fost azi sa ascult BM6A, ce sa zic, impresionant, mai cu seama in privinta detaliilor. In studioul respectiv mai era o pereche de Dynaudio Air 6 si la un moment dat persoana din studio a comutat pe ele. WOW! Diferenta MARE de la BM6A. Nu stiu cum sa descriu exact, sunetul scos de Air-uri avea mai multa greutate, mai multa autoritate, umplea efectiv camera. M-au imbolnavit ce mai... dar si pretul este pe masura... |
|
Sus |
|
|
csordas zsolt
Conectat la: 05 Noi 2006 Mesaje: 356 Locatie: satu mare
|
Trimis: Sam Apr 14, 2007 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inaintea ca cineva sa arunce cu pietre in mine stiu ca subiectul este BM6A dar nu cred ca diferentele intre cele doua modele sunt mari.
Un amic bun foloseste doua boxe BM5A in studioul lui le-am ascultat si eu PS.cred ca locul lor ideal este in studiouri profesionale. Trebuie ascultate dintr-un punct bine ales apr 1m distanta intre ascultator si boxe ,trebuie ca urechiile sa ramane cat mai mult in "on axis"cu difuzoare de fapt toate acestea sunt caracteristic monitoarelor nearfield.
Nu are caracter puternic deci produce coloraturi al sunetului destul de mici,Nu este linear are o mica groapa in jurul frecventelor de 150Hz!
Consider ca este un instrument foarte bun la monitorizarea inregistrarilor dar unul prost pentru mastering sau pentru a asculta muzica complexa pe el.
Pentru a asculta muzica acasa eu prefer mai multa caldura si mai multa muzicalitate nu are talentul de a provoca sentimente.
Daca nu ma insel are exclusiv intrare balansata.
No offense fata de caror le place sa asculta boxe nearfield. _________________ Multumesc sansa de a da cu parerea. |
|
Sus |
|
|
|