Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
koon

Conectat la: 28 Iun 2004 Mesaje: 6 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 28, 2004 11:26 am Titlul subiectului: onkyo vs denon |
|
|
salutare tuturor!
nu stiu exact care este definitia audiofilului, nu stiu daca asta inseamna ca boxele tale trebuie sa valoreze 20000 de dolari iar amp-ul inca 20000 si arata ca un dulap, dar imi place sa ascult muzica si, daca nu ar exista sotiile in momentele "cruciale" cand te hotarasti sa-ti iei sculele la care visezi, probabil ca m-as dispensa de toti banii de care dispun (si nu sunt atat de multi cum probabil oricine isi doreste) pentru un sistem pricopsit.
si asa, dupa nenumarate intalniri cu dealeri care afirmau stereotipic ca scula lor e cea mai tare, ajung sa cer umil parerea consumatorului, parerea audiofilului care nu are marfa de vandut si nici profit de obtinut de pe urma mea.
problema grea: care este cel mai potrivit receiver pentru o pereche de b&w dm604 (care in scurt timp va fi insotita de restul setului de la b&w pentru completarea unui sistem 5.1: dm602 pe spate, lcr600 centru si asw675 ca sub)?
variante: onkyo txnr900 (801 ca varianta), denon avr3805 si, desi implica un efort financiar mai mare, rotel rsx1067.
da, sunt constient ca lista pe care postez mesajul se numeste "stereophile" iar eu tocmai v-am desris un 5.1 insa asta este marea provocare pentru mine: realizarea unui sistem care sa se auda (la fel de?) bine si stereo si surround. asta este motivul pentru care incintele fata nu sunt tot 602. daca ar trebui sa impart timpul de utilizare a sistemului intre muzica si filme probabil ca raportul ar fi undeva pe la 9:1 in favoarea muzicii. bineinteles ca audiofilii adevarati mi-ar spune "uita surroundul! ia-ti un sistem stereo adevarat si, eventual, un home theatre mai ieftin!" si ar fi foarte adevarat insa in familia mea sunt doua persoane cu pareri separate si buget comun... , ca sa nu mai vorbesc de acele "alte prioritati" pozitionate intotdeauna inaintea unui sistem audio...
review-uri am citit pe web insa informatiile despre receiverele cu pricina nu abunda, probabil ca sunt destul de noi. stiu ca exista o anumita compatibilitate intre anumite branduri de incinte si branduri de componente. se stie ca b&w, onkyo, classe, rotel si probabil altele de care am auzit mai rar au acelasi "spate" si functioneaza bine impreuna insa nu este o regula. asta este un punct de vedere interesant pe care mi-as dori sa-l aflu de la voi: ce boxe cu ce amplif ati asociat, daca la cumparare ati facut comparatii, cum se auzeau, etc...
astept parerile voastre si le apreciez oricat de obiective vor fi.
multumiri! _________________ koon |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Iun 28, 2004 11:26 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
QD

Conectat la: 12 Dec 2003 Mesaje: 499 Locatie: Buc
|
Trimis: Lun Iun 28, 2004 12:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa fiu scurt: daca vrei un sistem surround care sa se auda aproape la fel de bine ca unul stereo iti recomand unul facut din preamp/procesor + amp de putere.
Pt exemple vezi linkul Parasound din site-ul HFM sau Nad (nadelectronics.com). Alti producatori care sa faca asa ceva la un pret mai decent nu-mi vin in cap acum, mai cauta pe net.
La sistemul de boxe care vrei sa ti-l faci se preteaza asa ceva, parerea mea. |
|
Sus |
|
|
cos22tm

Conectat la: 11 Noi 2003 Mesaje: 535 Locatie: remote
|
Trimis: Lun Iun 28, 2004 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
dintre cele "japan" ONKYO este preferatul meu. Am un ONKYO (mai vechi de prin '94 stereo) si sunt multumit de el. Oricum trebuie neaparat sa-l incerci (vabil si pt. Denon/Rotel) , pt. ca s-ar putea sa nu-ti placa. Nustiu cum se comporta pe B&W |
|
Sus |
|
|
Zamby
Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 749 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 28, 2004 11:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca tot ai pronuntat cuvantul magic 604, pot sa ma bag si eu in discutie, fiind fericitul posesor al unei perechi, care este condusa de un Denon PMA655 (2x50W/8ohm). Ambele componente sunt relativ neutre si merg destul de bine una cu cealalta. Daca ar fi sa-mi fac un sistem HT cu B&W as merge pe varianta propusa de QD, respectiv un procesor cu un etaj de putere Parasound. Le-am ascultat la redactia HFMM si suna absolut demential plus ca dpdv conectivitate sunt imbatabile. Pretul (vreo 6000 USD) insa este pe masura. Personal de abia astept sa-mi schimb ampliful cu un pre+power Atoll (multumesc Bogdan) despre care am numai cuvinte de lauda (atat cat l-am ascultat). Revenind insa la subiectul topicului, Onkyo are ceva referinte mai bune dacat Denon pe partea de HT. La cati bani face receiverul respectiv ar trebui sa-l poti lua acasa sa-l freci vreo doua zile ca sa te lamuresti ce si cum. Pana la urma asta conteaza cel mai mult. Daca esti din Bucuresti fa o vizita totusi la redactia susnumitei reviste si asculta-l si pe pe Parasound, cred ca o sa inventezi o suplimentare de buget... Multa bafta la auditii. |
|
Sus |
|
|
koon

|
Trimis: Mar Iun 29, 2004 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc!
o sa urmez sfatul vostru cu vizita la redactia hfmm. ideal ar fi fost sa pot asculta orice receiver/orice pereche de boxe, pentru ca (punctul de vedere al cumparatorului) de la cateva mii de euro in sus (si chiar nu neaparat!!!) mi se pare normal sa ai pretentia sa cumperi doar dupa ce vezi/asculti. dar nu, punctul de vedere al vanzatorului este altul: "prea scump ca sa-l am pe stoc, achiti avansul si ti-l aduc in maxim doua saptamani!" ok, si daca nu-mi place cum se aude sau ca nu stiu ce led este albastru si eu am o problema personala cu albastrul?... din pacate trebuie sa ma multumesc cu review-uri citite pe net si, nu de putine ori, cu parerile personale ale amicilor care se pricep la asta cum ma pricep eu la schimbat setul motor...
deviez... ca sa revin, suplimentarea de buget deja e facuta si in urma ei am ajuns la suma pe care o am la dispozitie (undeva pe la 4000+/-500 de euro). marea batalie a fost data deja si castigata: "am voie" ca in banii astia sa achizitionez "doar" sistemul stereo (receiver, boxe front si dvd player) urmand ca restul de incinte, pana la 5.1 sa le cumpar intr-o faza a doua. din pacate nu dispun de fonduri nelimitate si incerc sa fiu destul de pragmatic incat sa realizez ca in banii astia iti mobilezi un apartament sau poti achita avansul pentru o masina si, oricat de audiofil as fi, sa dau 6000 de dolari pe un amplif, fie el si Parasound, mi se pare cam greu. inca nu am ajuns acolo... ca sa nu mai vorbesc de costurile suplimentare pe care un sistem scump le atrage dupa el: probabil alte boxe pentru ca seria 600 de la b&w nu este cea mai potrivita si, in mod sigur, alta conectica. si ca sa fac o (alta) paranteza, un prieten bun a fost zilele trecute la un pas de achizitionarea unui sistem stereo compus din b&w 802, un power + preamp + dvd player classe (nu mai stiu indicativele lor) sistem care il ducea la 17000 de dolari din care vreo 2000 si ceva erau numai cablurile...
se pare ca acest forum are sansa sa devina cea mai buna sursa de informatii. asta daca nu cumva este deja, sunt cam noi aici dar presimt ca voi mai petrece ceva timp prin zona...
multumesc inca o data!
a, daca stiti vreo sursa de review-uri obiective pe net, nu ezitati s-o impartasiti si cu mine _________________ koon |
|
Sus |
|
|
QD

Conectat la: 12 Dec 2003 Mesaje: 499 Locatie: Buc
|
Trimis: Mar Iun 29, 2004 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Parasoundu arata beton (nota 10 la design) sunt convins ca suna la fel de bine...dar si 6000 de para..auuuuuu . pt cine are go for it.
Pentru un buget mai "restrans" eu pot recomanda combinatia Nad T 163/T 973, scrie si in HFM despre aceste componente, la news.
Eu am un amp Nad si imi place f mult cum canta.
Poti sa vezi un review la sistem chiar pe pagina principala a lor, http://www.nadelectronics.com/. Dupa cum e facut, review-ul, mi se pare destul de cinstit. Pretul la sistem e ~3.500$ (cred).
Si Rotel ar trebui sa aiba combinatie pre/amp, dar nu stiu nimic despre ele.
Onkyo si Denon nu cred ca au asa ceva. Classe-ul e scump, mai cauta si tu optiuni.
Offtopic:
Citat: | din care vreo 2000 si ceva erau numai cablurile... | - daca vede asta djdna iar sare in sus  |
|
Sus |
|
|
Costin
Conectat la: 14 Iul 2003 Mesaje: 970
|
Trimis: Mar Iun 29, 2004 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Verba volant, scripta manent !
Ultima modificare efectuata de catre Costin la Mie Ian 04, 2006 1:33 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
|
Sus |
|
|
Zamby
Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 749 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 29, 2004 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intamplarea face ca susnumitele B&W 604 le-am ascultat chiar pe Parasoundul de la redactie (multumesc Doru) si va spun eu ca suna foarte bine. Parasound-ul este tolerant la incinte, iar B&W sunt suficient de neutre ca sa fie conduse bine de un astfel de ampli cu vana. Iar procesorul pe langa faptul ca arata deosebit de bine, mai are si o conectica exemplara, plus telecomanda universala care numai ea mai face cateva sute de coco, si intr-un sistem HT cam este necesara. Merita oricum vizionat/ascultat.
In rest se mai poate studia si Atoll, care au si un power pe trei canale, care ar completa in mod fericit o instalatie stereo, daca dvd-ul are iesire 5.1. |
|
Sus |
|
|
koon

|
Trimis: Joi Iul 01, 2004 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
dragi prieteni...
se pare ca topicul devine "onkyo vs. rotel" pentru ca, dupa indelungi sapaturi, am ajuns la urmatoarele 3 variante, toate in aceiasi bani:
1)
boxe: b&w dm604 (da, aveti dreptate, astea nu le-as schimba pentru nimic altceva in banii astia; le-am ascultat de cateva ori si m-am indragostit de ele...)
cateva detalii: 3 cai, reflex, 200w, 8 ohmi, 39Hz-22kHz (zice producatorul), sunet liniar (zice "lumea")
receiver: onkyo tx nr900 (deocamdata nu am reusit sa aflu nimic rau despre el, decat ca este scump ; ce stiu de bine despre el: integra!!! - asta ar trebui sa spuna multe, thx - pentru cei care se lasa impresionati de logo-uri, redare buna pe stereo, redare si mai buna pe ht, pure audio - si sper ca macar functia asta sa-l aduca un pic mai aproape de un amp stereo adevarat)
7x150W, Net-Tune (internet radio, mai pe romaneste)
dvd player: onkyo dvsp800 (declarat la un moment dat, daca tin minte bine, unul din cele mai bune playere universale; tot integra si el, thx, pure audio)
citeste multe din formatele existente, inclusiv sacd si mp3 (pentru cei care dau 1900 de dolari pe un dvd-player ca sa asculte paraiturile si tiuiturile care insotesc inevitabil mp3-urile...)
2)
boxe: b&w dm604
receiver: rotel rsx-1067 (arata si se aude impresionant, asta e scula pe care a lipit-o amicul de care va povesteam intr-un mesaj anterior la setul nautilus si nu e rau deloc!!!)
dvd: rotel rdv-1060 (nu atat de musculos ca prietenul lui de la onkyo dar si pretul este la jumatate...)
3) - nu stiu de ce dar presimt ca asta va fi recomandarea multora
boxe: aceleasi
surround sound processor: rotel rsp-1068, desi as da orice pentru o suplimentare de buget, 1098 e chiar sexy iar review-urile sunt super!!!
(despre el nu stiu decat ce poate afla oricine de la rotel sau din alte surse)
amplificator multicanal: rotel rmb 1075
5x120w
17 kg - pentru cei care inca mai asociaza greutatea cu calitatea
dvd: rotel rdv-1060
dati cu pietre!!! _________________ koon |
|
Sus |
|
|
Lucian
Conectat la: 20 Noi 2003 Mesaje: 233 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iul 02, 2004 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
cred ca poti lua in considerare si Denon 2900 ca player universal. |
|
Sus |
|
|
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iul 02, 2004 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
zici ca inclini mai mult spre varianta 3? pun pariu ca e chiar cea care trage mai greu la cantar? qed  |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Vin Iul 02, 2004 9:56 am Titlul subiectului: |
|
|
sistemele cu b&w si rotel cred ca le poti asculta la magazinul muzica si nu ar strica sa le asculti (ar merita sa le fortezi mina sa ti le aduca acasa sa le asculti).
In alta ordine de idei, eu am observat ca boxelor b&w le cam place sa dai in ele cu amplificatoare puternice (cdm 1nt suna cel mai bine cand era dus de un nad de 220w) si poate ar merita ascultat 604 si cu rmb1095  |
|
Sus |
|
|
koon

|
Trimis: Vin Iul 02, 2004 11:22 am Titlul subiectului: |
|
|
intr-adevar, aveti cu totii dreptate:
pot lua in considerare 2900-le ca player universal dar asta inseamna 500 de dolari in plus de care, chiar si dupa cea mai insistenta scormonire, realizez ca nu dispun... la un moment dat chiar ma gandeam la playerul mai sus amintit + perechea lui de la acelasi producator: denon avr 3805.
la fel se intampla si cu 1095: 900 de dolari in plus... e ceva. i-as da bucuros daca i-as avea
la fel de tentat eram sa inlocuiesc si 1068 cu 1098, pus langa 1095... macar stiam o treaba!!!
si, ca sa-i raspund si lui Dorin, da, inclin zdravan catre varianta 3 pentru ca toate indiciile, review-urile, parerile cunoscatorilur si nu numai, ma determina sa inclin in favoarea unui sistem format din componente (procesor/pre + amp), mai degraba decat in favoarea unui integrat, oricare ar fi el
respect! _________________ koon |
|
Sus |
|
|
koon

|
Trimis: Vin Iul 02, 2004 11:31 am Titlul subiectului: |
|
|
a, viperu, cei de la luxtone m-au vazut atat de des incat cred ca s-au plictisit de mine
am auzit in showroom-ul lor tot ce voiam sa aud. sa le duc acasa nu ar fi edificator pentru ca in camera in care vor fi instalate nu exista nimic la ora asta: este o camera de 27mp cu cateva plante - ecou si reflexii din belsug, probabil ca va suna ingrozitor!!! dar sunt in plan canapele si perdele si ceva mobilier minimalist. a, tavanul va fi imbracat in panza (initial din motive estetice dar cred ca si fonic voi avea de castigat)
in alta ordine de idei, nu stiu cat de bine e sa dau in boxe de (50-) 200W cu amplif de 200W. nu mi-e frica de mine ci de prieteni. desi, daca ma gandesc mai bine, amplif de 200W dat la maxim in conditiile oferite de un apartament de bloc este foarte improbabil! ce 200W??? cred ca la fiecare 10W adaugati la volum se adauga cate un etaj de vecini furiosi (cu furci si topoare, ca sa va faceti o imagine completa...) la usa mea...  _________________ koon |
|
Sus |
|
|
|