FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
optiuni upgrade sunet intr-un terracan

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
oasisone

Conectat la: 14 Aug 2005

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 4:41 pm    Titlul subiectului: optiuni upgrade sunet intr-un terracan Raspunde cu citat (quote)

Salut,
am un hyundai terracan, cu echipament sonor de baza, radio-cd-cass cu 2 dif in spate si 2(bass si tweeter separat ) in fata.
De ceva vreme m-am hotarat sa schimb ceva in configuratia asta pentru ca suna mai mult sau mai putin ca o cutie.
Intrebarea mea este cu ce sa incep, radio cass sau difuzoarele?
Am mai avut un passat la care am schimbat la usile din fata difuzoarele standard cu niste jbl cu filtru, tweeter si joase separat. Lucru din care am obtinut doar un sunet prost mai clar, bassul fiind lafel de plat.

Daca schimb difuzoarele voi obtine si aici acelasi lucru?

Orice idee, propunere este binevenita, multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 4:41 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
cumnatu

Conectat la: 10 Apr 2007

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 8:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Incepi cu casetofonul, apoi ( daca pui ) statie si apoi boxe si woofer.
Iti recomand cu caldura gama Hertz - gasesti discutii pe net.
Nu uita de antifonare...
Sus
oasisone

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2007 9:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hertz zici.....hmm cred ca o sa iasa destul de scump:) dupa cum arata site-ul..
eu ma gandeam sa schimb difuzoarele de pe spate(intre timp am mai facut ceva research) cu niste jbl CS2165 si pe fata ceva de genul numai ca sa fie cu tweeter separat...cat despre antifonare cam care ar fi preturile, unde pot face asa ceva serios, nu sa-mi lucreze unii intr-o parcare la masina si sa piarda suruburi si alte chestii(cum de altfel fac multi)...
cat despre radio(sau head-unit) ma gandeam la ceva alpine sau pioneer

any comments la setup-ul acesta?
Sus
Diablo

Conectat la: 27 Feb 2005

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2007 9:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa fie ieftin gama DIECI este la un ret mai mult decat rezonabil, si in nici un caz NU SE COMPARA cu JBL....iar daca vrei statie pt difuzoarele din usi poti mere pe Energy, sau pe HiEnergy daca sunt ceva fonduri mai maricele....
Parerea mea, si nu numai a mea este ca daca vrei sa nu dai banii degeaba, poti sa uiti de firme ca JBL sau Sony in materie de difuzoare pt masina.
Daca nu iti place Hertz, macar un DLS sau un Ground Zero ai putea incerca...

oasisone

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 4:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bun, vad ca lumea aici este tripata pe hertz, DE CE?
ca pret este comparabil cu jbl, designul este si el destul de saemenator,
diferenta am vazut-o la tweetere avand dome-ul de matase fata de jbl cu titanium....

care dintre acestea ar oferi un sunet mai putin axat pe inalte tipatoare ci pe medii mai puternice respectiv bass?
Sus
cumnatu

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Iti zic eu de ce. Pentru ca Hertz Dieci la doar 2 milioane suna cel mai bine ( repet - cel mai bine ) posibil direct pe HU, fara statie. Si asta pentru ca au o sensibilitate foarte mare si se misca foarte puternic chiar si la comanda - dealtfel slabuta - a HU-tului.

Daca vrei statie, asa cum a zis colegul.. ca bine zice.

Antifonara daca vrei sa o faci bine costa.. si costa mult rau. Niste folie X-treme roadkill uita-te pe net sa fezi cat e.
Intai pune-ti muzica si apoi daca zdrangane ceva, antifonezi acolo, local.
Din pacate antifonarea are si un mare efect - pozitiv - asupra calitatii sunetului deci e bine sa fie dar e scumpa sa fie asa ca.. ( pe de alta parte, daca ai teracan.... )
Sus
cumnatu

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 8:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Scuze de succesiune, rog un admin sa le lipeasca, multumesc.
Daca sunt bine montate nici un alt dif de 2 mil ( perechea ) nu o sa aiba basul de la Hertz Dieci ( am incercat si focal si multe altele ) , asta cand sunt DIRECT pe HU. Mergi pe incredere, nu e ca la alte discutii, ca e de gusturi samd. Aici daca nu pui statie si dai doar din cas e clar : Hertz Dieci.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum