FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
HELP!! incinta subwoofer
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
mgm2000ro

Conectat la: 02 Mar 2005

MesajTrimis: Mar Iun 14, 2005 10:54 pm    Titlul subiectului: HELP!! incinta subwoofer Raspunde cu citat (quote)

Am doua difuzoare MAGNAT XTC 380 si vreau sa le fac o incinta " 6th Order Bandpass " . M-am gindit la urmatoarea configuratzie :
- rear chambrel ~ 100 L
- front chambrel ~ 40 L

parametrii thiele small ai difuzorului :
dia : 380 mm
Ulower cut-off frequency 16 Hz
upper cut-off frequency 1500 Hz
Nominal Power handling 300 Watt
Impedance 2x3 Ohm
soundpressure level 94 dB
Fs 33 Hz
Vas 123 L
Qts 0,43
Qes 0,46
Qms 5,45
Xmax 18 mm

Am mai gasit un datasheet pt un difuzor apropiat de xtc 380 ,este MAGNAT xtc 1500 ,acesta fiind modelul mai vechi.

http://213.168.74.129/ratgeber_hilfe/pdf/xtc1500bp.pdf
http://213.168.74.129/ratgeber_hilfe/pdf/xtc1500br.pdf

Question Arrow PROBLEMA este ca nu stiu ce dimensiuni sa aiba rezonatoarele,in datasheet mi se par mici.....
Astept propunerile voastre , si inca ceva pozitionarea rezonatoarelor din schita mea cum vi se pare ..este vro problema?

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Iun 14, 2005 10:54 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 12:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este "chamber" nu "chambrel" si inseamna camera (incapere) in limba romana. Asta pe partea de corectura a textului. Wink Laughing

Acum explica-mi de ce vrei band-pass de ordin 6, care, in cazul unor calcule aproximative si in cazul lipsei de experienta in constructia incintelor de acest tip are sanse de reusita de maxim 1 la 10.000? Si asta ca sa fiu optimist. Cool

Spune-mi la ce vrei sa folosesti incinta. Scop, spatiu de utilizare si ce vrei sa obtii de la sunetul final. Daca e cazul am sa fac si eu un calcul dupa parametrii dati de tine si vedem ce iese. Dar nici calculele astea nu o sa garanteze reusita acestei incinte. Recomand clasicul bas-reflex. Dar daca totusi vrei sa incerci sa o construiesti, da niste detalii si aprofundam. Raspuns in gama restransa de frecventa, lipsa de liniaritate, control discutabil al difuzorului, riscul foarte mare de nereusita... Si daca totusi te hotarasti, bafta la experiment si...ajutam cu placere. Smile

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
mgm2000ro

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din datasheet-ul ala in care incinta este de tip band-pass am incercat sa o rearanjez propice pt spatiul din masina (dacie break).
Experienta nu am cu ce sa ma pot lauda ...de aceea apelez si eu la cei mai buni.
Daca este cazul o sa renunt la band-pass in favoarea unui bass reflex.
Ca preferinatza pt acordarea rezonatoarelor si dimensionarea incintelor nu am fixat ceva anume ....totul este inspirat din pdf-ul de mai sus.
Eu astept sugestiile voastre .....

MULTUMESC!
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Band-pass-urile si in SPECIAL cele de ordin 6 sunt extrem de greu de proiectat si acordat si necesita calcule dupa parametrii T/S ai difuzorului, masurati (ideal) pe difuzorul ce urmeaza a fi folosit si nici macar dupa recomandarile producatorului. Nu exista nici cea mai mica sansa ca un plan facut pt un alt difuzor, fie el model mai vechi si asemanator, sa potriveasca cu un altul. Tocmai de aceea iti recomand incinta bas-reflex. Mult mai simplu de realizat, randament nu cu mult mai mic, si sanse mult mai mari de reusita. In dacie break o sa-ti fie arhisuficient. Depinde si cu ce amplificator vrei sa le duci...

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ampul pe care-l voi folosi este o clona a celor de la VALVEAUDIO
http://valveaudio.tripod.com/
Este chiar ampul de prezentare al site-ului.

Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pot sa te intreb cine a realizat amplificatorul din imagine si ce putere are el la 1 Ohm? Arata foarte interesant pt un proiect DIY. Demn de toata admiratia. Smile

Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

la bass reflex ma gindeam sa arate cit de cit asa
Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ampul este realizat de mine si cu citziva colegi.
Acest amp il puteti gasi http://valveaudio.tripod.com/.
Pe sarcina de 4 ohmi a fost testat si doar atit. (din pricina finalilor)
alimentare +/- 65v la o alimentare de 12v a sursei.
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 1:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Toata stima pt realizare. Sper sa mearga pe masura asteptarilor voastre.

Daca te hotarasti la incinta bas-reflex, facem niste calcule si cautam solutia optima. Sa ai in vedere antifonarea masinii. Fiind vb de dacia Break, fara aceasta operatiune restul o sa fie cam degeaba...

Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 2:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

YesMaster
Solutia basului reflex ma intereseaza....
Ce zici de acel pdf.?
Parametrii difului nu pre se gasesc...tot ce am gasit am postat
Daca se poate cind ai timp ( este ora 02:15 Shocked ) sa postezi ceva ..citeva dimensiuni .
Sus
ReLLaXX

MesajTrimis: Mie Iun 15, 2005 12:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acum fug la "ferma" da' putin mai tarziu ma ocup de problema si vedem ce iese. Sunt si eu curios. Smile

Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Vin Iun 17, 2005 10:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ma ajuta cine ?
Sus
IM

Conectat la: 09 Mar 2004

MesajTrimis: Vin Iun 17, 2005 9:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut,
1. Din ce oras esti?
2. In ce masina vrei sa instalezi subwoofer-ul?
3. Raspunde-mi te rog aici: info@subwoofer-pro.ro sau info@car-hifi.ro
Daca nu esti prea departe de noi, adica Drobeta Turnu Severin, planifici o deplasare de o zi, adica vi dimineata la ora 8 si vei pleca dupa-amiaza cu incinta instalata in masina, complet echipata!
Uite aici imagini de la uiltima noastra realizare custom made, cu componentele clientului... http://forum.car-hifi.ro/viewtopic.php?t=18 ... dar va trebui sa te inregistrezi prima data...
Wink

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
mgm2000ro

MesajTrimis: Vin Iun 17, 2005 10:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am vazut un filmulet al unei conpetitzi de SPL de la noi din Romania si am observat o incinta bass-reflex executata cu 2 MAGNAT XTC 1500.
Cam asa ceva as vrea sa arate si incinta mea

Sus
mgm2000ro

MesajTrimis: Sam Iun 18, 2005 2:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma putetzi ajuta cu o incinta bass-reflex sub forma asta?

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum