Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
mselescu

Conectat la: 04 Aug 2004 Mesaje: 1988 Locatie: Baia Mare
|
Trimis: Vin Aug 24, 2007 5:58 pm Titlul subiectului: In cautare de plasma TV |
|
|
Acum un an de zile am dorit sa-mi cumpar o plasma TV.
Dupa cautari si sfatuiri am ajuns la concluzia ca ar fi bun un Panasonic.
Tinind cont de faptul ca va fi utilizat 50% programme tv si 50% dvd-uri iar distanta de la care se va face vizionarea este intre 3 si 3,5 m era de ales intre 42” si 50”.
Cum urma sa apara noua generatie G10 prin primavara acestui an, am fost sfatuit sa mai astept.
Televizoarele Panasonic cu panou G10 au aparut ,preturile s-au cam stabilizat si a aparut din nou dorinta achizitionarii.
Panasonic are trei game de televizoare cu plasma(G10):
- gama PV7: unde in afara de dimensiunea ecranului (si numarul de pixeli) pentru 42” si 50” restul caracteristicilor sunt la fel: contrat 8.000:1, 2.048 nuante graduale …… Pretul pentru 42” in jur de 3.200 roni iar pentru 50” nu am gasit pret.
- gama PV70: in afara de dimensiunile ecranului, restul caractersticilor sunt similare: contrast 10.000:1, 3.072 nuante graduale…… Pretul pentru 42” in jur de 4.200 roni si pentru 50” injur de 7.700 roni.
- gama PV700 care nu intra in discutie.
Pentru distanta de vizionare de aproximativ 3,5m cred ca ar fi bun unul de 50” dar pretul mi se pare un pic cam mare.
In Baia Mare nu am cum sa incerc vreunul in afara de TH-37PV7 ,care in conditiile din magazin(Flanco) nu m-a putut edifica(ca de altfel niciunul din celelalte 3 modele de plasma: Samsumg 42”, LG 42” si Philips 42”) sau plasma Panasonic G9.
Am nevoie de parerile si aprecierile voastre pentru a putea face o comanda pe ne-ve pentru ca altfel nu am cum sa procedez.
P.S.
Intre timp atentia mi-a fost atrasa si de gama de plasma LG de 50” cu preturi interesante:
- 50PC51 si 50PC52 cu contrast de 15.000:1 ,pret intre 4.700 si 5.700 roni
- 50PC51R cu contrat 10.000:1 si procesor Farudja DCDi, pret intre 4.600 si 5.600 roni
- sau chiar 50PC51RR cara are in plus 80GB pantru DVR, pret 5.600roni.
Iar ca tacimul sa fie complet pe site-ul LG am gasit un model care chiar imi pare foarte interesant 50PF95 cu rezolutie 1920x1080 si pret in jur de 2.000 Euro(nu am gasit pretul la noi in roni).
Ce sa fac? _________________ A invata de la cei cu experienta poate fi un cistig dar niciodata o rusine !!! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Aug 24, 2007 5:58 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
ttsto
Conectat la: 30 Ian 2007 Mesaje: 419 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 24, 2007 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut
Si eu sunt preocupat de subiect, insa momentul achizitiei este mai tarziu, probabil prin noiembrie.
In cautarile mele am facut o pasiune pentru plasma de la Pioneer, acum generatia 8, pe locul 2 fiind un LCD de la Sharp - XD1E. Am vazut Pio gen 427 si Panasonic PV60, Pio era mai vibrant, natural, Panasonicul un pic cam sters. Este insa si problema celor din magazine, care au niste conexiuni de te doare mintea...Panasonicul era conectat pe composite...
Pentru noptile de insomnii: AV forums - sunt thread-uri pt Panasonic, Pioneer, Sharp, Sony, LG, etc si http://www.hdtvtest.co.uk/ - mi s-au parut destul de corecti.
Cand am vizionat standul Sharp mi s-au parut mai Ok LCD-urile HD ready, insa daca o sa ma bag la LCD o sa iau totusi un full hd.
Succes si la multe sfaturi utile! |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Vin Aug 24, 2007 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
LG uita ca exista!
plasme nu sunt decat Pioneer si Panasonic, restul pentru fraieri.
recomand in mod evident Panasonic (Pio sunt scumpe).
PV7 e de ocolit. Plasma "castrata" iar diferenta de pret nu justifica pierderile.
Este de cumparat PV70 care are raport calitate/pret optim.
PV700 nu-si justifica pretul.
La noile Panasonic nu mai ai ventilatoare! Mare lucru!
Preturile pe care le sti nu sunt ok, posibil de magazin. Recomand achizitia on-line. Ai multe avantaje si legea e de partea ta plus preturi considerabil mai mici. O vei primi acasa sigilata, scapi de bataie de cap. Uite aici:
http://www.price.ro/preturi_panasonic_th-42pv70_65204.htm
http://www.price.ro/preturi_panasonic_th-50pv70p_68459.htm
Pentru tine as recomanda fara ezitare 50" insa imi pare ca le-a sarit pretul in sus, parca tineam minte ca-s mai ieftine. La 42" pretul a ramas pe loc de vreo luna.
Totusi merita sa-ti iei 50-ul chiar si cu efortul de pret.
Indicativul dupa cifra 70 nu reprezinta decat piciorul sau eventual culoarea, nimic legat de electronica. PV70-urile au panou G10 cu multe avantaje fatza de fostele G9. |
|
Sus |
|
|
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 1253 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 12:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Si eu subscriu la parerea lui momolo. Pe scurt: Panasonic 50PV70 ! |
|
Sus |
|
|
mselescu

|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru sfaturi.
Si eu ma gindesc la un 50".
Tinind cont de distanta de la care voi privi 3-3,5m, oare 42" nu e mai indicat?
Interesanta ,in sensul de mare,diferenta de pret pentru Panasonic gama PV70 in functie de dimensiunea ecranului: aproape dublu pretul pentru 50" fata de 42"(aproape 4.000roni).
P.S.
Daca punem aceasta diferenta peste pretul lui 50PV70 ajungem spre 11.000roni, pretul pentru un Panasonic TH-50PY700---asta da tv plasma. _________________ A invata de la cei cu experienta poate fi un cistig dar niciodata o rusine !!! |
|
Sus |
|
|
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Opinia mea este ca atunci cind nu esti lamurit asupra marimii (42 sau 50) sa vizualizezi cit din suprafata utila a sticlei ocupa imaginea propriu-zisa. Deoarece la filme in format DVD (16:9) majoritatea prezinta acele "benzi" negre in partea superioara si inferioara,intrebarea cere se pune este cit din suprafata ecranului mai satisface?
-sa fie 42...sa fie 50....
-eu cred ca 50. _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
clauderm
Conectat la: 07 Iul 2006 Mesaje: 58
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 4:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
felixx a scris: | Deoarece la filme in format DVD (16:9) majoritatea prezinta acele "benzi" negre in partea superioara si inferioara,intrebarea cere se pune este cit din suprafata ecranului mai satisface?
-. |
Eu am un tv 16:9 si prefer sa ma uit la filmele 16:9 cu zoom, dispar dungile de la 2:35, chit ca pierd din marginile imaginii.
In conditiile astea un 42" e suficient, mie imi ajung si 32". |
|
Sus |
|
|
clauderm
Conectat la: 07 Iul 2006 Mesaje: 58
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 4:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
In plus scapi si de procesul de burn in care la plasma e evident. |
|
Sus |
|
|
grig

Conectat la: 04 Aug 2005 Mesaje: 640 Locatie: Iasi
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
clauderm a scris: | In plus scapi si de procesul de burn in care la plasma e evident. |
Daca ai dungi negre orizontale, despre ce burn-in vorbesti?
Acesta apare, daca eventual apare, la zonele (pixelii) intens luminati, nu la cei neaprinsi. _________________ „Fiecare are gusturile lui în muzică... N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer.”
-- Costi Ioniță -- |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
"In plus scapi si de procesul de burn in care la plasma e evident."
Interesant burn in la plasme eu stiu ca nu mai exista de citiva ani dar se pare ca cineva a descoperit treaba asta , eu nu am reusit cu modelul vechi de 2 ani nici macar sa obtin o retentie.
Poate faci confuzie cu retentia ,adica imprimarea tempoarara a unei umbre de la o imagine statica afisata continuu timp de zeci de ore , chestie ce dispare in maxim 10 minute de urmarit imagini in miscare.Toate plasmele actuale au circuite de protectie la burn sau retentie prin plimbarea lenta a imagini pe toate directiile, prin screen saver sau baleiere cu spot luminos maxim.
Plasmele Panasonic PV70 sint cistigatoare din orice punct de vedere chiar daca nu sint cele mai performante sau cele mai dotate , reusesc un echilibru perfect intre pret, dotari, performanta fapt ce nu a fost trecut cu vederea modelul 42PV70 cistigind premiul EISA 2008 , probabil nemeritat cum am vazut comentarii pe aici.
Pioneer au facut mare tam-tam cu noua serie , la lansare au pus linga modelul lor plasma Panasonic si minunile Sony LCD XBR 3, produse care au fost devansate evident : http://www.canadahifi.com/comments.php?id_entry=161 |
|
Sus |
|
|
grig

|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si la modelul pe care-l am eu, 37pv60, in momentul in care pund dvd-ul pe "still", dupa citeva minute de imagine statica imi comuta pe modul de protectie (sigla dvd-player-ului care se plimba pe ecran) _________________ „Fiecare are gusturile lui în muzică... N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer.”
-- Costi Ioniță -- |
|
Sus |
|
|
Tara

Conectat la: 25 Oct 2006 Mesaje: 445 Locatie: Rm Valcea
|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 9:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
aia este setarea dvd-ului , pe orice tv se comporta asa _________________ http://schemetv.ro |
|
Sus |
|
|
grig

|
Trimis: Sam Aug 25, 2007 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de lamurire, aveam impresia ca e de la display. _________________ „Fiecare are gusturile lui în muzică... N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer.”
-- Costi Ioniță -- |
|
Sus |
|
|
mselescu

|
Trimis: Dum Aug 26, 2007 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Atunci sa fie 50".
P.S.
Imi da tircoale un gind despre TH-50PY700. _________________ A invata de la cei cu experienta poate fi un cistig dar niciodata o rusine !!! |
|
Sus |
|
|
maltezeanu

Conectat la: 13 Oct 2006 Mesaje: 248 Locatie: Pucioasa
|
Trimis: Dum Aug 26, 2007 2:00 pm Titlul subiectului: Plasma Panasonic |
|
|
Sal. Ca posesor de plasma Panasonic pot sa spun urmatoarele:
- la o distanta de 2,8-3m arhisuficient 42"
- 50" mi se pare prea mare pentru 3,5m
- sursa cat si discurile daca nu sant de buna calitate veti avea problema - toate detaliile deranjante (sursa, disc, recodare) vor deveni vizibile
- caliatetea redarii culorilor cat si scenele intunecate - excelent
- claritate imagine - excelent
- contrast si lumina - excelent/bun(in nici-un caz 10000:1)
- control functii imagine imagine - excelent; o mica exceptie; functia de ajustare automata culoare....nu mi s-a parut a face ceva
- cea mai buna calitate am obtinut-o pe intrare component/progresiv
- receptie tv excelenta
- sunet - bun(pentru un tv)
Plasma este un TH42PV700
Comparatia a fost facuta in paralel cu TH42PA60 si un Sony 32FQ86.
Au fost testate si alte plasme(in magazin) LG, Samsung(nu mai stiu modelele) si mi s-a parut cea mai buna in aceasta categorie de pret 49 mil.
Au aparut si modele Panasonic noi, intradevar HD si pentru 42" dar rata contrastului este 1/2 din cele aflate pe piata. |
|
Sus |
|
|
|