Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
c_andrei
Conectat la: 09 Mai 2007 Mesaje: 94 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 12:21 pm Titlul subiectului: sfat achizitionare deck sh |
|
|
Buna ziua!M-am hotarat sa achizitionez un deck,dar nu pt ca as fi avut nevoie, ci doar pt simpla mea distractie .Nu caut ceva anume, si nu vreau o scula super-scumpa.Vreau doar ceva care sa inregistreze si sa redea la un nivel mediu,sau putin peste.Am primit o oferta si nu stiu ce s fac.Va cer parerea, deoarece nu am reusit sa gasesc referinte pe net despre deck-urile in cauza.Ele sunt: -Luxman K100
-Onkyo TA W460.
Va rog mult sa nu ma luati peste picior,intrucat nu sunt audiofil si nu dispun de sume mari pt investit in audio.Va multumesc. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 12:21 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
hiatus

Conectat la: 28 Iul 2006 Mesaje: 131 Locatie: Tg.-Jiu
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca este in stare buna,alege Luxman K100.Ar fi bine totusi sa mai cauti pana gasesti un model cu cabestan dublu,indiferent de firma producatoare. |
|
Sus |
|
|
c_andrei
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 2:14 pm Titlul subiectului: merci |
|
|
Merci mult.Stiu ca esti o persoana avizata sa vb despre deck-uri si ti-am citit multe posturi. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imcearca sa te feresti de modele care sunt pe curea,in scurt timp nu se vor mai gasi nici cele chinezesti de 5/leu.
Orienteaza-te spre un model DD(direct drive) ,poate avea si doar un singur cabestan(cele cu 2 au acea curea-problema).
Cel mai mult conteaza UZURA la nivel mecanic si mediul in care a stat sau a fost folosit.
Fereste-te de cele state in umezaeala si bar(coclite de fum+abur).
Desi imi plac cele 3 head nici cele 2head nu sunt de nebagat in seama(asa cum ai zis nu ai cine stie ce pretentii la super HQ,sa inteleg ca vei folosi casetele in masina?)
Decat un 3head muncit mai bine un 2 head K-LUMEA si BINE CONSERVAT.
Personal recomand scule pana in 86,din cele "balsoiskaia-soiuza-traktoru"
decat o zgabearta de plastic plina de luminite pe board
Daca gasesti ceva de genul TECHNICS RS-673,671 cu mecanism orizontal(desi e pe curea)iti zic ca e "scula" pe viata,ai loc in el sa faci ce vrei si ce nu vrei + ca are o constructie de TANC.
De onkyo fugi cat vezi cu ochii...sunt jucarii chiar daca unele suna bine.
De luxman am cam aceeasi parere:reteta "subtire",cu economie mare la "greutate". |
|
Sus |
|
|
c_andrei
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 5:26 pm Titlul subiectului: cum imi dau seama de uzura? |
|
|
Salut din nou.Merci pt post killer`, apreciez raspunsul tau scurt si la obiect.Abuzez insa de bunavointa voastra si pun urmatoarea intrebare: Cum imi dau seama daca un deck a fost abuzat si este "varza" ? In afara de semnele clare de uzura de pe taste,zgarieturi, la ce ar trebui sa ma mai uit?De fapt, mai bine spus, care sunt principalele chestii care trebuiesc verificate/avute in vedere cand testez in un deck in vederea cumpararii?Va multumesc mult.Cu stima, Andrei. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Lun Sep 03, 2007 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se vede de la o posta care e "dorect jermania" (cam toate care vin de "dincolo" au cate o mica "chichitza" si necesita putina "chirurgie") si care a fost chinuit si are la activ jde mii de km de banda rulata.
OBLIGATORIU la cumparare se "vara nasu" si in interior(daca a "pipat" se vede imediat galbejeala de pe pinioane,in imediata vecinatate a cailor de rulare).
In general de care s-a avut grija NU are scrijelituri,butoane lipsa sau inlocuite "numai sa fie la numar"...
In general neamtu' nu mai duce la reparat asemenea scule....decat cele care poate au o valoare sentimentala.Cele din clasa medie de pret cat si calitate dupa prima "fitza in program" ori ajung in debara si de acolo mai rau(la gunoi) ori pe e-bay la pret de start 1 ioro.
La capete e foarte simplu sa te "prinzi" daca s-a "lucrat" au ba:piciorusele de nu trebuie sa prezinte lipituri facute recent si de asemenea la suruburile de reglaj azimut nu trebuie a se vedea urma de sorofelnita.
Dupa ce ti-au trecut prin mana cateca sute de aparate de acest gen le "mirosi" cu ochii inchisi daca sunt "manarite" sau merita tinute.
Obligatoru trebuie facuta o inspectie a suprafetei de contact a axului cabestan folosind o lupa care mareste mult.Daca vezi si cele mai mici zgarieturi pe ax e numai bun de "crosetat casete cu motive populare"...motive pentru care eu prefer sa cumpar/vand doar "scule direct jermania" intrucat sunt mult mai putin frecate decat cele din tara si in mai bine de 95% din cazuri le iau cu "prima fitza",usor de remediat si fara uzuri la partile mecanice.Cu alte cuvinte ii mai dau o sansa de cativa ani de a mai "servi patria". |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Mar Sep 04, 2007 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Cum imi dau seama daca un deck a fost abuzat si este "varza" ? | simplu! Deschizi sertarul si te uiti la mecanism si capete. Partea buna cu astea e ca se vede tot ce au mancat la micul dejun spre deosebire de optice care sunt mai perverse. |
|
Sus |
|
|
|