FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Solenza

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Iun 15, 2007 12:26 pm    Titlul subiectului: Solenza Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca eram pe cale sa imi iau un matiz, si mi-am luat pana si suportul de telefon pt el, dar... pe solenza nu se potriveste.
Am luat in final dacia solenza, second hand, merge super. exista sunet in ea, dar: pe fata sunt bexele standard de 20w 4 ohmi si mi se apar mici si suan doar medii in ele, vreau sa le schimb. din cat am studiat problema, ar incapea si difuzoare mai mari acolo, spatiu ar fi, sa vad daca nu ajunge la tabla magnetul, dar sigur pot pune ceva mai bun si mai mare.
Aici as vrea ceva recomandari daca se poate.

Mp3-ul este VDO dayton 1404, si pe spate am niste difuzoare 16x9 care par ca duc destul de mult, suna binisor. dupa schimbarea difuzoarelor pe fata, ma gandesc la statie si subwoofer. Acum problemele care intra aici ar fi alimentarea, daca amperajul bateriei duce cu motorul oprit un amplif de 100W un timp decent, nevoie de condensator sau nu, daca amplificatorul sa fie pe 2 canale si boxele in paralel sau pe 4 canale si boxele independente... ce recomandari ati avea?

Cum ajung sa scot mp3-playerul in spatele blocului, cred ca e prins cu suruburi, ca nu il pot scoate din lacasul lui, stie cineva cum ajung usor la acele suruburi?

Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Iun 15, 2007 12:26 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
yollman

Conectat la: 29 Dec 2005

MesajTrimis: Vin Iul 20, 2007 10:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing Laughing
bravo
fara sugestii scrise
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
free_fiber

Conectat la: 19 Mar 2006

MesajTrimis: Mie Noi 14, 2007 10:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

O idee buna ar fi sa antifonezi usile fata si sa pui niste boxe de 13 sau chiar 16. Cand zic "sa antifonezi", ma refer la faptul ca trebuie sa creezi o oarecare incinta difuzoarelor. Ca materiale, iti recomand Caliber (sau Dynamat daca te tine buzunaru).
Ca boxe, iti recomand DLS, JBL, Infinity.

Lasa statiile deocamdata. Ai sa fii uimit de bassul pe care il vei avea dupa ce faci ce am scris mai sus Smile

panzer

Conectat la: 29 Apr 2004

MesajTrimis: Joi Noi 15, 2007 1:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai mari de 13cm pentru acel HU doar daca ii pui condensator + statie.

Boxe Hertz mai degraba. Dar fi atent la "adancime" ca au magnetii mari si la acelasi diametru cu cele originale sunt mai mari.

Hertz si DLS sunt din alta clasa fata de Infinity.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Joi Noi 15, 2007 3:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cablaj minim 4AWG pe alimentare (amp).

Renunta la difuzoarele spate (le vinzi si strangi bani pentru restul).

Difuzoare fata: Focal Acces 165 A1 / MB Quart DSG 216 / ETC. (16 cm midbass, montate cu inel/panou de MDF pe suprafata metalica a usii). Hertz Dieci sunt o varianta buna daca te gandesti sa ramai cu ele pe player.

Antifonaj usi fata: Standardplast, un pachet de 6 folii minim - doua pachete maxim, in functie de cat de bine vrei sa le faci. Eventual HushMat.

Amplificator 4 canale - doua canale pt difuzoarele fata, doua pentru un eventual:

Subwoofer: 10-12 toli sealed, daca vrei sa completezi foarte bine fata si nu te intereseaza prea mult puterea. Variante ai...suficiente.

Ulterior schimbi sursa si eventual adaugi un condensator de 1Farad. Exclude varianta in care asculti muzica cu motorul oprit daca nu ai sub capota un acumulator deep cycle capabil sa sustina consumul.

Pasi recomandati:

1) Antifonare usi
2) Echipare cu cablaj
3) Difuzoare fata
4) Amplificator

Mai 1 decat 1), vinde "ovalele".

Wink

La capitolul amplificatoare ai cateva variante bune. Retine doar ca "face cat dai". Wink

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum